Bulaşıkçı biriyle beraber olmak uyumsuzluk olur mu?

suzanna32

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
6.514
7.435
83
Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez

Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken bu iş bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Bu kişi normalde ne iş yapıyordu? Ne mezunu?

Önemli olan yaptığı işin denkliği değil eğitim ve kültür olarak denkliği. Size denk bir eğitime ve kültüre sahipse ha masa başında durmuş ha bulaşık tezgahında ne farkeden ki. Masa başı işlerin çoğunda da yükselme kariyer olanağı olmadan mesai dolduruyorsun sonuçta. Ay millet de açsın kendi hayatıyla dalga geçip gülsün gıcık oluyorum şöyle insanlara. Sanki kendileri kanser aşısı geliştirip tesla’nın CEO’suyla çıkıyor

Öteki işi kızınca bırakmış, bunu da bişeye kızınca bırakır.
Ülkemizde eğitimin ve memuriyet gibi işlerin prestiji de maddi açıdan çekiciliği de kalmadı. O yüzden bugün kötü dediğin iş yarın öyle gelmeyebilir de. Helal yoldan kazandıktan sonra her iş kıymetlidir.
Arkadaşlarım bulaşıkçı mı diye dalga geçti biraz canım sıkıldı

Mezun olduğu bir bölüm var mı erkek arkadaşınızın. Neden böyle radikal bir karar vermişse bana da ilginç geldi ama alay edilecek bir durum değil. Muhakkak o da ömür boyu bu işi yapmayı düşünmüyordur diye düşünüyorum…

aşko yurt dışında yaşıyorum geleli 2,5 ay oldu bizim millet kadar kendini bir şey sanan bir millet ben daha görmedim. burada insanlar her işi yapıyor ve işini severek yapıyor statü vs. yok, müdürüm geçen eleman yok diye tuvalet temizledi yani özetle diyeceğim şu, Türkiye'dekiler kendilerini yüksek dağlarda görüyor ama o dağ o kadar da yüksek değil.

Seviyorsan birini seni ilgilendiren tek şey karakteri olmalı, işi onun karar vereceği bir durum.

Mesela bulaşıkçı olması değil mesele sorumsuz davranıp bir fevrilikle işini bırakması ki bunu gelecekte de yapabileceği çok net.
Ayrıca 30 yaşında olup hayatta bir dikiş tutturamamış olması büyük eksi
Uzun süredir düşünüyorum iş arkadaşlarım arkamdan dedikodu yapıyorlar dedi. Pazartesi de başlayacak ama 2 gündür eski iş yerinin önünde geziyor ben anlamadım gitti

Önemli olan yaptığı işin denkliği değil eğitim ve kültür olarak denkliği. Size denk bir eğitime ve kültüre sahipse ha masa başında durmuş ha bulaşık tezgahında ne farkeden ki. Masa başı işlerin çoğunda da yükselme kariyer olanağı olmadan mesai dolduruyorsun sonuçta. Ay millet de açsın kendi hayatıyla dalga geçip gülsün gıcık oluyorum şöyle insanlara. Sanki kendileri kanser aşısı geliştirip tesla’nın CEO’suyla çıkıyor
Yani cahil biri değil bilmiyorum. Ya da kendini bana öyle gösteriyor. Tabi ki maddi olarak ailem de ondan daha iyi. Aynen canımı sıktılar baya

İlişkide eğitim ve kültür denkliğini savunurum. Ama alıntıdaki küçümseyen tavırları da doğru bulmuyorum.
Ben sorun etmiyorum. Yani duygusal olarak seviyorum onu. Ama ilerde sorun olur mu diye

Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Duygularınızı azaltın biraz derim eğitimi de tamamlamamış ileride mutlaka sorun olur takarsınız kafanıza kendisi de takar tartışmalar yaşarsınız. Sizi biraz zorlayacak bir ilişki.

Eski arkadaşların heralde dimi inş. Öyledir :KK66: bi ara bende bulaşıkçılık yapayım dedim eşim kabul etmedi ne alaka yani brn anlamadım
Ben onlara söyledim zaten “helaliyle kazanıyor çalmıyor” diye fakat sinirlerim bozuldu sinirden konu açtım. Bir taraftanda kendimi onun yerine koydum biri mesleğimde dalga geçse çok üzülürüm

Şimdi bilemeyiz sorumsuzluk yüzünden de bi anda bırakmış olabilir artık bir şeyler birikmiş canına tak demiş öyle bırakmış da olabilir. İnsanların mezuniyetine değil kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarım ben şahsen. Ve yaptıkları işten çok çalışkan olup olmadıkları daha önemli.

Üniversiteyi bitirmemiş bırakmış yarıda. Masa başında müşteri danışmanı gibi bir şeydi

Aşağılamak için söylemiyorum ama bulaşıkçılık işlerini genellikle böyle 15 16 yaşındaki gençler yaparlar hiçbir eğitimleri, iş deneyimleri olmadığı için. Eğer geçici bir işse normal bence, ekonominin hali ortada boş boş oturmasından iyisir elbette.

Arkadaşlarının dalga geçmesi çok çirkin. Ben eski sevgilimle tanıştığımda hamburgercide çalışıyordu, 6 ay sonra yazılımda köşeyi döndü, günde 4-5 saat çalışarak asgari ücretin iki katı para kazanmaya başlamıştı. Hayatın insanları hangi noktaya getireceği hiç belli olmaz.

Back
X