Bulimia :((

Tatlım kustugunda vucuduna girmesi gereken tüm vitamin, mineral, kalsiyum, yağ ve vs hepsi çıkıp gitmiş oluyor biliyorsun değil mi? Hiçbir canlı bunlardan mahrum olarak varlığını devam ettiremez. Rahatsızlığın ölümcül bir rahatsızlık!! Müdahale etmezsen kasların erir, organların iflas eder. Tanınmaz hale gelirsin. Ne yaptıysam kurtulamadım diye birşey yok. Acilen bir hastaneye gitmen gerekiyor, sana yardımcı olurlar.

Biliyorum, birsuru rahatsizliklarim var. Oyle agliyorum elimden hicbisey gelmiyor, aileme bunu yapamam. Onlar cok uzulur, benden boyle bisey beklemezler

Sen uyurken bile hayatta kalman için hiç durmadan çalışan, bütün işlevlerini yerine getiren, gayet sağlıklı bedenini kendi ellerinle yok ediyorsun demek..
Dişlerin.. Hiç olmadığını düşün. 1 gününü dişsiz nasıl geçirirdin ?
Çok zor olurdu, çünkü yediğinden birsey anlamazdın. Ya yemek borun?
O olmazsa nasıl yer içerdin?
Saçların? Teker teker dökülseler..
Ve günden güne sararıp solan bir yüzün olsaydı ?
Bunların hepsi olacak, yapmaya devam edersen.
Dişlerini kaybetme olasılığın çok yüksek..
Gel önce bi sana verilmiş, ve dünyadaki bütün hazinelerden daha kıymetli olan bütün uzuvlarını bir düşün.
Kusarken ne kadar zavallı bir görüntüde olduğunu ve aslında bunlara hiç gerek olmadığını, zaten yiyecekle çalışan bir bedenin olduğunu, yemek yemenin hayatımızı devam ettirmek için zaten gerekli olduğunu bir düşün.
Kendini o hale neden getirdiğini bir düşün?
Sen bu kadar güçsüz ve acınası bir halde değilsin.
Senin çok değerli ayakların, gözlerin ellerin ve bedenin var.
Kiymetli ayaklarınla spor yaptığında, ve o kıymetli ellerinle kendine sağlıklı mis kokulu yemekler yaptığında sen zaten çok daha güçlü olacak ve bedenini daha çok sevip, ona bunu yaşattığın için pişman olacaksın.
Sen çok değerlisin..
Lütfen yapma, sağlığını yok etme..

Biliyorum, birsuru rahatsizliklarim var. Oyle agliyorum elimden hicbisey gelmiyor, aileme bunu yapamam. Onlar cok uzulur, benden boyle bisey beklemezler
Olan olmuş, ağlama artık. Güçsüz düşmüşsün bünyen zayıflamış. Doktora git ki güçlendirsin seni. Savaşmak zor değil. Ailen de yanında olur ayıp birşey değil. Hastalık bu, kabullen canim. Cevrenden birilerine anlat

Cok haklisiniz, kendimi nasi bir duruma dusurdum ben? Nasil bir zavalliyim?? Gercekten kurtulmak istiyorum artik, saglikli olmak istiyorum artik! Kendime gelmem lazim, sabretmem lazim..

Aileme degilde bir kac arkadasima anlattim, ama istedigim destegi alamadim. Onlar nasil bir ucurumda oldugumun farkinda olmadilar, bende daha fazla uzatmadim.

Aileme degilde bir kac arkadasima anlattim, ama istedigim destegi alamadim. Onlar nasil bir ucurumda oldugumun farkinda olmadilar, bende daha fazla uzatmadim.
Destek tabiki almalısın, bence en güzel destek annedir. Hiç kıyamaz annen sana. Esas anlatmazsan uzulecekler farkında mısın?

Kilon boyuna göre gayet iyi..kilo derdini Birak.ben senin çok yediğini de düşünmüyorum sana öyle geliyor sanırım.mesela ne kadar yiyorsun bı oturuşta kaç lahmacun yersin mesela?

Destek tabiki almalısın, bence en güzel destek annedir. Hiç kıyamaz annen sana. Esas anlatmazsan uzulecekler farkında mısın?

Evin en akillisi olarak goruyorlar beni.. Bundan haberi olsa nasil bir gozle bakacak bana? Cok kizacak, inanamayacak. Ben daha cok uzulur yipranirim evde olaylar olursa. O yuzden kendi basima kurtulmam lazim

Cok haklisiniz, kendimi nasi bir duruma dusurdum ben? Nasil bir zavalliyim?? Gercekten kurtulmak istiyorum artik, saglikli olmak istiyorum artik! Kendime gelmem lazim, sabretmem lazim..
Zavallı değilsin.. Ama kusarkenki görüntün çok zavallı bir görüntü.
Ben bu hastalığı yenmiş biri olarak söylüyorum.
Kimseye diyemeden yıllarca yaptım bunu.
Neden bedenimi kendi ellerimle kötüye kullandım, ne kadar da aciz hissediyordum.
Ve biliyor musun kusarken kalp krizi geçirip ölme ihtimalin de var..
Hayat o kadar güzel ki.. Yemek yemek dışında yapılacak o kadar güzel şeyler var ki..
Senin yaptığın aynen şu; istediğin her şeyden sınırsızca yiyip, yemekten zevk alıp, sonra da mideni boşaltmak..
Bir insan hiç kilo almayacağını bilseydi sınırsızca yerdi değil mi? Ama kilo alma korkusu yüzünden kusmak tek çare oluyor.
Ve kusarken midenden gelen asitler o güzelim dişlerini mahvediyor..
Bu bilinçli yapılmış bir şey değil, bir hastalık evet ama kendi ellerinle sağlığına neden zarar verdiğini düşündüğün zaman çok daha kararlı olacaksın.
Sağlıkli beslenmek pasta, çikolata veya tatlı şeyler yiyemeyeceksin demek değil.. Yasak yok.. Ama kontrol var.
1 parça çikolata da 1 paket çikolata da sonuçta çikolata demi :)
Hunharca tatlılara gömülmek yerine sağlıklı beslenip canının istediği Herşeyden de kontrollü bir şekilde yiyebilirsin.
Zaten yemek yemeden de zayıflayamazsin...

Kilon boyuna göre gayet iyi..kilo derdini Birak.ben senin çok yediğini de düşünmüyorum sana öyle geliyor sanırım.mesela ne kadar yiyorsun bı oturuşta kaç lahmacun yersin mesela?

Gercekten asiri cok yiyorum, rahatlikla 5 tane yerim. Midem okadar buyumus ki asiri cok yiyecek alabiliyor abartmiyorum

Siz nasil yendiniz?
Dediginiz gibi yapicam. Dengeli beslenip kusmamaya calisicam. Burayi bir gunluk gibi kullansam her gunumun nasil gectigini anlatsam, belki kusmama engel olurum

Evin en akillisi olarak goruyorlar beni.. Bundan haberi olsa nasil bir gozle bakacak bana? Cok kizacak, inanamayacak. Ben daha cok uzulur yipranirim evde olaylar olursa. O yuzden kendi basima kurtulmam lazim
Nasıl gördüklerinin ne önemi var ki? Eninde sonunda ogreneceklerinden hiç kuskun olmasın. Ayrıca bu artık seni aşmış, tek başına halletme çizgisini çoktan geçmişsin. Ama galiba kim ne yazarsa yazsin aynen devam etmeye kararlısın. Birazcık bile irade kullanmayıp yardım istemeyeceksen, burda konu açmanın sana faydası olmaz. Yatağa yattığında güzelce düşün. Gelecekten ne bekliyorsun? Hayallerini düşün. Sonra da bu hastalığın sana yapacaklarini düşün. Seçimini yap

Sevgili S Selinnnn98
Şu çok açık ve kendiniz de yaşayarak gördünüz ki bu şekilde kusarak kilo vermiyorsunuz, çünkü yağdan gitmiyor sadece vucudunuz su kaybediyor. Saçlarınızın dökülmesi, dişlerinizin çürümesi, reglinizin kesilmesi ve en önemlisi elektrolit kaybından ötürü ciddi kalp ritmi bozuklukları yaşayabilirsiniz. Fakat biliyorum ki bunları bilmek kusmanıza engel olmuyor. Çünkü altta yatan önemli bir sebep var.

2yıldır blumik olduğunu söyleyen birine hergün yediklerini yaz, liste tut, sağlıklı beslenmeyi öğren diyerek bunu çözemeyiz.

Yani bu yeme bozukluğunuzu sadece diyetisyene giderek ya da iradenizi kullanarak halledemezsiniz. Çünkü asıl altta yatan neden hep orda duracak ve herhangi bir stres ya da tetikleme anında tekrar başa dönersiniz. En iyi tedavi yöntemi psikolojik ve sağlıklı beslenmeyi öğrenmeyi içeren ortak bir yöntemdir.

Blumik olmanızın birçok sebebi olabilir. Bu altta yatan neden bulunup çözümlenmedikçe aynı kısır döngüye girersiniz.. Neden bütün benliğinizi sadece kilonuzla özdeşleştirdiniz, zayıf olunca değerli olacağınız algısı neden oluştu, annenizin ve diğer aile bireylerinin buna sebep olacak davranışları ve sözleri var mıydı vs.. Neden bu kadar değersiz ve kaygılı hissediyorsunuz? Asıl sorun bu.

Lütfen psikolojik destek alın ve bu sorunu kökten halledin. Bunu neden yaptığınızın duygusal anlamdaki altyapısı çözülürse istediğiniz kiloya çok kolay ulaşacaksınız.

Yorumlarini seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…