Buna cimrilik denir mi?

Ya tam anlamiyla degil aslinda
Avrupada ekonomik olarak daha rahat bi yasam oldugu icin Türkiye kadar diyemem ama tabiki burdada var yani
Buluştuğum yabanci erkeklerin birisi dahi para konusunu acmadi fakat türklerde durum biraz farkliydi maalesef. Hatta biri vardi, ilk buluşmada düğün dernek, ev, araba hesabi yapan 😂

Buluştuğum yabanci erkeklerin birisi dahi para konusunu acmadi fakat türklerde durum biraz farkliydi maalesef. Hatta biri vardi, ilk buluşmada düğün dernek, ev, araba hesabi yapan 😂
Yurtdisinda refah bi ortamda karsilasmadim diyecem simdi ama
Cok fazla sayida ciktigim olmadi
Gorustugum oldu ama onlardada gormedim ben bunu ya
Tuhaf demekki Almanya’da oyle burada oyle degil ya 😬

Ben istemezdim, para para diyen erkekten hayır gelmiyor cimri oluyor. Adam daha evlenmeden hesap yapmaya çift mayış demeye başlamış, inan bana senin gelirini ve işini beğenmese seninle olmazdı. Sevgi böyle bir şey değil bence, bu aç erkek tipi kadar iticisi yok. Ben olsam kaçardım.
Biraz daha gözlemleyin bakalım ne çıkacak.

Yani bilemedim bizim toplum öyle para para para diyen insanlardan oluşmuyor(du), bu erkeklere ne oldu ki böyle aç oldular :KK51: Hayat zorsa kadınlara da zor ama hiç böyle aç kadın tanımıyorum, tonla bekar kadın tanıyorum hiçbiri ilk görüşte mayışın kaç para diye sormuyor:KK51:Türk kadınları erkeklerden çok daha karakterli, kaliteli ve sağlam.
Alakasız ama birşey sorcam ya yazdıklarında mayış yazmışsın maaş olduğunu biliyorsun dimi lütfen kusura bakma gerçekten ama ona takıldım🫣🤭

Arkadaşlar biriyle görüşüyoruz daha yeni yeni. Uzak mesafe ilişkisi. Buluştuğumuzda hesabı bi o bi ben ödüyoruz. Parasal mevzuları biraz fazla dile getiriyor gibi işte şu kadar kenara koyuyorum filan. Evlenirsek iki maaşlar şu kadar ödeyerek ev alırız vs. Bunlar cimrilik mi? Ben sanırım daha cömert birini istiyormuşum. Hediye olarak da parfüm aldı. İyi bir marka. Ben ona birşey almadım henüz.
Evet cimri biri. Henüz sevgiliymissiniz hiç ilerisini düşünmeden kaçın. Aynı şahsa benzer biri de benim eşim. Daha evlenmeden ev alcam birikim yapıyorum diye başlamıştı. Evlendik ben çalışıyorum beş kuruş harcatmazdı ev alcaz araba alcaz diye ve cimri insan duygularında bile cimri şuan bir kızım var ve ayrılık aşamasındayız

Evet cimri biri. Henüz sevgiliymissiniz hiç ilerisini düşünmeden kaçın. Aynı şahsa benzer biri de benim eşim. Daha evlenmeden ev alcam birikim yapıyorum diye başlamıştı. Evlendik ben çalışıyorum beş kuruş harcatmazdı ev alcaz araba alcaz diye ve cimri insan duygularında bile cimri şuan bir kızım var ve ayrılık aşamasındayız
Çok üzüldüm cimriliği nedeniyle mi ayrılıyorsunuz?
İleri bir boyutta mı?

Çok üzüldüm cimriliği nedeniyle mi ayrılıyorsunuz?
İleri bir boyutta mı?
Sadce cimriligi değil ama o da büyük bir etken. Baya ileri boyutta dedim ya parada cimri olan sevgisinde de cimri oluyor ne evladını ne eşini sevemiyor bencil oluyor. Eşyaları kıymetli oluyor. Arabası çizilmesin zarar görmesin diye 5 sene bana araba kullandirmadi. Kendime kıyafet bile alamazdim ev alcaz para biriktircez diye. Ev aldık rahatlarız dedik şimdi de aman evin bir yeri cizilmesin aman hali kirlenmesin aman şu yırtılmasın. Araba aldım en sonunda kendime kavga ile o da kredisini kendim çektim hala yok o arabaya kardeşin binemez o hor kullanir iste sen araba kullanmayi kolay mi saniyon trafik bu şakaya gelmez sürekli karışır her şeye yani onun için insan kalbi değil mal önemlidir. Para biriktirmek için vardır. O yüzden temkinli davranın derim

Arkadaşlar biriyle görüşüyoruz daha yeni yeni. Uzak mesafe ilişkisi. Buluştuğumuzda hesabı bi o bi ben ödüyoruz. Parasal mevzuları biraz fazla dile getiriyor gibi işte şu kadar kenara koyuyorum filan. Evlenirsek iki maaşlar şu kadar ödeyerek ev alırız vs. Bunlar cimrilik mi? Ben sanırım daha cömert birini istiyormuşum. Hediye olarak da parfüm aldı. İyi bir marka. Ben ona birşey almadım henüz.
Değil demişlerdir ama bence cimrilik.hesabı bir senin bir onun ödemesi normal ama sürekli parasal mevzular üzerinden plan, program yapan, sürekli onu alma, bunu satma meseleleriyle ilgilenen adam cimri çıkıyor.varsa yoksa yok ev alayım, yok araba alayım yok, bilmem nereye yatırayım.bence evet.cimri.
Bazı feminist arkadaşlar tabi ki ortaknödenecek diyolar ama hiç de öyle olmuyor valla.paracı olmayan adam illaki bir adım önde oluyor gezme tozma parasında.ne uyoruz yaa hemen başkasının katkısı üzerinden planlar falan yapmak. Sana da saygısızlık.basını ağrıtır bu senin demedi deme.borç istemeler falan gelir.

Son düzenleme:
Yani cimrilik midir bu bilemem ama parayla ilgili kafaya taktiği şeyler olduğu kesin. Daha yeni yeni gorusuyormuşsunuz şimdiden yok şu kadar maaş yok bu kadar birikim konuşmak manasız..

Şimdiden para hesabı yapıyorsa sıkıntı.

Back
X