Bunaldım bunaldım sizce haklı kim?

İnsanların ne zaman çocuk yapacaklarına müdahale de, fikir beyan etmek de çok yanlış bence

Çocuk dünyaya getirip aile bireylerine çocuğuma bak dayatması yapmak da son derece yanlış ve itici!

Yeğenine / torununa ücretle bakmayı da yanlış buluyorum bunu da belirteyim. (işin içine para girince tüm savunduklarımdan, ilimden, yaşantımdan vazgeçerim elbette mantığı kat kat terstir düşünceme)

İnsanlara cevabınız kesin ve net olsun. "Hayır, ilimi ve yaşantımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Burada iş arıyorum, bulunca da burada iş hayatım olsun istiyorum!" Kesin ve net!..

Çocuk yapıyorsan bakmayı bileceksin. Yetişemiyorsan da her zaman bir B ve C planın olacak. Aile bireylerine bunu teklif etmek bile hoş değil bence. Tutarsın bakıcını /yardımcını, eğitirsin gönlünce çözersin sorununu.

Tabii ki geçici ve kısa süreli yardım, ölüm, ciddi hastalık gibi olağan üstü durumlar hariç

Son düzenleme:
Annem üzerime geliyor diyor ki sen de düşersin sende kötü duruma düşersin abinden destek istersin o zaman görürsün gününü diyor bende dedim o zaman kına yakarsın sende
Ne abiniz ne yengeniz size ilerde gram faydaları dokunmaz emin olabilirsiniz! Annenize kanmayın

Nasıl yani? Kendinize ait bir hayatiniz yok mu? Ne bileyim calismiyor musunuz? Bu kadar fonksiyonel misiniz? Ben simdi ogretmenim mesela, birakip gidip yegen bakayim 🤣 abiniz de sizin cocuklariniza gelip bakar kesin Zamani gelince. Yegenlere kiyilmaz yazik. Planları yaparken de size sormuslardi çünkü, sizin hayatınizi o kadar onemsiyorlar maşa gibi..
Tabi ki var çalışıyorum aynı zamanda evliyim ve çocuğumda var kendim bakıyorum çocuğuma. Kardeş ilişkilerimiz kuvvetli bizim gelininiz olsun eniştem olsun çok şükür bir sorunumuz yok. Bende kalabalık bir ailede büyüdüm halalarımın emeği çoktur üstümde 37 yaşındayım ve o ilişkimiz halen devam eder. Hatta halalarımdan en genç olanı başka şehirde olmama rağmen çocuğuna bakma fikri sundu kendim bakma tercihimi kullandım. Ayrıca yeğenlerimde kendi çocuğum kadar kıymetli keza teyzesi ve dayısı içinde benim çocuğum öyle. Siz bakmayabilirsiniz çok aktif bir hayatınız olabilir hatta kendi çocuğunuzu bile 40 gün sonra başkasına teslime edebilirsiniz tercih sizin beni ilgilendirmez. Yani akşama kadar bi evin içine tıkılıp çocuk bakma olayı yok artık oyun grupları var oyun ablaları var. Atardınız arabaya kahve içmeye de gidersiniz alışverişede.

hem pastam dursun hem karnım doysun mantığındalar. kimseye kendinizi kullandırtmayın. yeğenimi severi canımdır hediye alırım 3 gün 5 gün bakarımda ayrı, ama bakıcılığını asla yapamam.

Ta Doğuya bilmediğiniz etmediğiniz çevreniz olmayan yere sizi neden çağırsın ki bakıcı tutar kendi kendinize stres olmuşsunuz,zaten yapmadan öncede bakıcı tutarım demiş saçma olur gitmeniz

Tabi ki var çalışıyorum aynı zamanda evliyim ve çocuğumda var kendim bakıyorum çocuğuma. Kardeş ilişkilerimiz kuvvetli bizim gelininiz olsun eniştem olsun çok şükür bir sorunumuz yok. Bende kalabalık bir ailede büyüdüm halalarımın emeği çoktur üstümde 37 yaşındayım ve o ilişkimiz halen devam eder. Hatta halalarımdan en genç olanı başka şehirde olmama rağmen çocuğuna bakma fikri sundu kendim bakma tercihimi kullandım. Ayrıca yeğenlerimde kendi çocuğum kadar kıymetli keza teyzesi ve dayısı içinde benim çocuğum öyle. Siz bakmayabilirsiniz çok aktif bir hayatınız olabilir hatta kendi çocuğunuzu bile 40 gün sonra başkasına teslime edebilirsiniz tercih sizin beni ilgilendirmez. Yani akşama kadar bi evin içine tıkılıp çocuk bakma olayı yok artık oyun grupları var oyun ablaları var. Atardınız arabaya kahve içmeye de gidersiniz alışverişede.
Bana şunu soyleyin, çalışıyorsunuz, evlisiniz, çocuklarınız var, yeğenlerinize tam zamanli bakmak icin baska ile gideceksiniz?? Nasil?

Bana şunu soyleyin, çalışıyorsunuz, evlisiniz, çocuklarınız var, yeğenlerinize tam zamanli bakmak icin baska ile gideceksiniz?? Nasil?
İyiden konuyu açan arkadaşın koşulları benimkiyle aynı değil ki zaten çalışıyor evli çocuklu olsa karşı taraftanda böyle bir teklif gelmez. Bana bu şartlar altında böyle bir teklif gelse tabi ki kabul edemem. Siz sanırım günlük kahvenizi içmediniz ya da Cuma haftanın yorgunluğu idrakiniz güçleşmiş.Lütfen cevap vermek için cevap vermeyin bana son sözü söyleyim sevgili dayler dayler dayler dayler siz haklısınız

Ta Doğuya bilmediğiniz etmediğiniz çevreniz olmayan yere sizi neden çağırsın ki bakıcı tutar kendi kendinize stres olmuşsunuz,zaten yapmadan öncede bakıcı tutarım demiş saçma olur gitmeniz
Çağırıyor hayatım konu çağırıyor olması okumadın mı 😅

Ben numaracı bi hatunum. İş görüşmesine çağırıldım diye söylerdim bi baştan. Sonra da galiba alacaklar diye devam ederim. Böylece beleşe hiç bir iş yapmamış olurum.

Anne babanız ne diyor bu teklife? Arada olur tabii de şehir değiştir tüm gün evde dur yeğen bak olayı cidden çok acayip olmuş.

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Konuda herkes haksız.
Sizin insanların çocuk yapacağı zamana karışma hakkınız yok, onlarında sizin düzeninizi bozmaya hakları yok.

İyiden konuyu açan arkadaşın koşulları benimkiyle aynı değil ki zaten çalışıyor evli çocuklu olsa karşı taraftanda böyle bir teklif gelmez. Bana bu şartlar altında böyle bir teklif gelse tabi ki kabul edemem. Siz sanırım günlük kahvenizi içmediniz ya da Cuma haftanın yorgunluğu idrakiniz güçleşmiş.Lütfen cevap vermek için cevap vermeyin bana son sözü söyleyim sevgili dayler dayler dayler dayler siz haklısınız
😂 Siz karsi tarafin hayatinin ne kadarini bilerek yorum yaptiniz da, kosullarinin sizinkiyle ayni olmadigini biliyorsunuz? Nasil bir idrak durumudur bu 🥴 Duzeninizin olmasi, farklı bir hayat kurmus olmaniz icin, evli cocuklu olmaniza gerek yok, herkesin bir yasantisi, hayatı var, bunun yegenlere kiyamamakla alakasi yok. Cunku hayat sadece evlilik, cocuk ve calismadan ibaret degildir. Bu sebeple, yaptığınız yorum direkt karsi tarafin vicdanina oynamak oluyor, yegenlerime kiyamam, baska ellere bırakamam vs. Yani bi insanin cocugu, isi, esi olmasa da bireysel hayati olabilecegi gerçeğini hice saymak, gitmediginde de suclu hissettirmek olmus sizin yaptiginiz.

😂 Siz karsi tarafin hayatinin ne kadarini bilerek yorum yaptiniz da, kosullarinin sizinkiyle ayni olmadigini biliyorsunuz? Nasil bir idrak durumudur bu 🥴 Duzeninizin olmasi, farklı bir hayat kurmus olmaniz icin, evli cocuklu olmaniza gerek yok, herkesin bir yasantisi, hayatı var, bunun yegenlere kiyamamakla alakasi yok. Cunku hayat sadece evlilik, cocuk ve calismadan ibaret degildir. Bu sebeple, yaptığınız yorum direkt karsi tarafin vicdanina oynamak oluyor, yegenlerime kiyamam, baska ellere bırakamam vs. Yani bi insanin cocugu, isi, esi olmasa da bireysel hayati olabilecegi gerçeğini hice saymak, gitmediginde de suclu hissettirmek olmus sizin yaptiginiz.
Siz nerden biliyorsunuz abisinin ve yengesinin kıymet bilmez olduklarınıda bakma gitme diyebiliyorsunuz. Sizin yaptığınızda düşene bir tekmede siz vurmak oluyor hem de en yakını tarafından. Aman siz şakın yaralı parmağa i.meyin. Belki orası konu sahibi için farklı bir deneyim ilaçla belki iş bulacak bekli eş bulacak ya da ne bileyim belki aile kısa süre sonra çocuk bakımı için alternatif birşey bulacak.

Siz nerden biliyorsunuz abisinin ve yengesinin kıymet bilmez olduklarınıda bakma gitme diyebiliyorsunuz. Sizin yaptığınızda düşene bir tekmede siz vurmak oluyor hem de en yakını tarafından. Aman siz şakın yaralı parmağa i.meyin. Belki orası konu sahibi için farklı bir deneyim ilaçla belki iş bulacak bekli eş bulacak ya da ne bileyim belki aile kısa süre sonra çocuk bakımı için alternatif birşey bulacak.
Kıymet bilmez olmalariyla ilgili bir sey söylemedim, karşı tarafin cocugu oldugunda bakamayacaklari aşikar çünkü sizin de dediğiniz gibi artik evli çocuklu ve calisiyor olacaklar, ancak karsi taraf şuan oyle mi, hayır, boş (?!). Şuan abi ve yengesi dusmemis, goz gore gore, bile bile, size ne yiaa diyerek cocuk yapmışlar, ki elbette kimseye soracak degiller. Ancak cocuk yaparken bakacak birinin olmadığı sonradan cikmis bir durum değil dimi 😉 misal biz ev kredisi ödüyorduk, birikimimiz de yoktu, kredi bitmeden, birikim yapmadan cocuk yapmadik, çünkü o zaman cocuk yapsaydik ayyy cok zor durumdayiz, kredi de ödüyoruz, para yetmyor deme hakkina sahip degildik. Haaaa oyle bsy olur, elimizde olmayan sebeplerden dolayi tum mal varligimizi kaybederiz, heh iste o zaman düşmüş oluruz haklısın. Ayrica konunun benimle hiç alakasi yok, ben yeri geldi ablamlar zor durumda kaldi yegenime de baktım, 4 kardeş oldgumz halde tek basima 3 yıl hasta babacigima da baktim, cunku gerçekten oyle olmasi gerekiyordu. Ancak simdi oyle olmasi gerekmiyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Ben çalışmıyor olsam ve özel bir düzenim yoksa gider hiçbir şey beklemeden bakar. Yeğenlerime çok düşkünüm. Ama bunu kendi isteğimle söyler ve giderdim.

Hadi siz demeden teklif etmelerini geçtim, yabancıya gelince para verebileceklerse size neden ücret vermekten bahsetmiyorlar?

Bence ilk kendinizi düşünün. Kimseyi dinlemeyin. Mecbur değilsiniz.

Kıymet bilmez olmalariyla ilgili bir sey söylemedim, karşı tarafin cocugu oldugunda bakamayacaklari aşikar çünkü sizin de dediğiniz gibi artik evli çocuklu ve calisiyor olacaklar, ancak karsi taraf şuan oyle mi, hayır, boş (?!). Şuan abi ve yengesi dusmemis, goz gore gore, bile bile, size ne yiaa diyerek cocuk yapmışlar, ki elbette kimseye soracak degiller. Ancak cocuk yaparken bakacak birinin olmadığı sonradan cikmis bir durum değil dimi 😉 misal biz ev kredisi ödüyorduk, birikimimiz de yoktu, kredi bitmeden, birikim yapmadan cocuk yapmadik, çünkü o zaman cocuk yapsaydik ayyy cok zor durumdayiz, kredi de ödüyoruz, para yetmyor deme hakkina sahip degildik. Haaaa oyle bsy olur, elimizde olmayan sebeplerden dolayi tum mal varligimizi kaybederiz, heh iste o zaman düşmüş oluruz haklısın. Ayrica konunun benimle hiç alakasi yok, ben yeri geldi ablamlar zor durumda kaldi yegenime de baktım, 4 kardeş oldgumz halde tek basima 3 yıl hasta babacigima da baktim, cunku gerçekten oyle olmasi gerekiyordu. Ancak simdi oyle olmasi gerekmiyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Sizde fedakarlık yapmışsınız aileniz için yani burada çoğu yorum bakma dediği için desteklediğinizi düşünüyorum. Siz neden yaptınız da konu sahibine yapma diyorsunuz . Olay söylediğimi yap yaptığımı yapmaya geliyor. Sevgili Feraceli Feraceli en doğru kararı sen yani kalbin versin.

Son düzenleme:
Sakin ve sakin kendinizden başka hickimse için düzeninizi bozmayın.siz hizmetçi değilsiniz.ev işleri yemek çocuk üzerinize kalır gelinlede qranizin bozulması bozulmasa bile gerilmesi yanınıza kalır sizin evlenme zamanında herşeyin karşılığını fazlasıyla nankörlük olarak alırsınız sakin kardeşim burda anlatılanlar hep yasnamis gerçek hikayeler kendini kullandırtma yoluna bak

Back
X