Bunaldim 🤐

Kp de cok fena laf yetıstırıyor. Bence biz bi süre tadını cıkaracagız de. Anahtarı falan kesınlıkle verme derım. Bı de o anahtarı geri alması vad
Yuz varsa gelmezler artik, ki yok bi saate aramaya baslarlar. Bende yuzumu asip oturucam yeter artik bu neyin israri

Zamanla rayına oturur, siz doğru hareket edip süreci iyi yönetirseniz daha güzel rayına oturur, kp çok hoşlanmış galiba tadına doyamamış, bir hafta daha evet deyin bence, geldiklerinde de gelecek kişilerle ilgili planınızı açıklayın, yine ille gelicem diye turrurursa müsait değiliz dersiniz. İnşallah laftan anlayan biridir de çocuk gibi tutturmaz.

Zamanla rayına oturur, siz doğru hareket edip süreci iyi yönetirseniz daha güzel rayına oturur, kp çok hoşlanmış galiba tadına doyamamış, bir hafta daha evet deyin bence, geldiklerinde de gelecek kişilerle ilgili planınızı açıklayın, yine ille gelicem diye turrurursa müsait değiliz dersiniz. İnşallah laftan anlayan biridir de çocuk gibi tutturmaz.
Hayir laftan anlayan biri degil. Laftan ya da halden anlasa bu haftada gelecek haftayada gelicem demez. Plani soyledim dun telefonda daha dogrusu kaynimlarin gelmemesi gerektigini sweet bana yalvardi x gelmesin diye herkesin icinde soylemis bunu da. Simdi ben ne yapayim sinirimden hic bisey yapamiyorum

Ne yapabilirim kizlar artik ben bi akil verin hic mi kendime ayiracagim bi haftasonum olmayacak

Ne yapabilirim kizlar artik ben bi akil verin hic mi kendime ayiracagim bi haftasonum olmayacak
Hala her hafta geliyorlar mi?
Esiniz bir nokta koysun boyle olmaz ki.
Her hafta sonu misafir agirlamak zorunda degiliz yoruluyoruz sinirinizi bilmezseniz hic gelemezsiniz desin.

Geldiklerinde yemek falan yapmayin, peynir ekmek yesinler. Hizmet etmeyin, surat asin. Her hafta sonu da gelinmez ki.. 😡

Gelirken mangallik et alin deyip, gelenlere yemegi bulasigi kilitleyip cocuklarinizla ilgilenin diyecegim ama yapabilir misiniz bilmem

Ya biz bu misafir ağırlama işini abartıyor muyuz biraz acaba? Bi rahatlasak aslında çok iyi olacak. Ben evime ilk kez birisi gelirse ya da çok arada gelen olursa, ciddi hazırlık yaparım. Aileden kim gelirse gelsin ben ne yiyorsam yer, ne iş yapıyorsam da ucundan tutar. Misafir severim, birlikte yiyelim içelim çok severim ama bazıları bana bunu dayatırsa o misafir olmuyor, kambur oluyor.
Uzat ayaklarını "ooo kv de gelmiş hoş gelmiş hadi sen şu yemeği güzel yapıyorsun yap da yiyek" de, eltiye gorumceye camları sildir, bi halı yıkat, mutfağı dök sildir... her hafta bi iş çıkart "iyi ki geldiniz hafta ici zaman olmadı şu iş kaldı, kara kara düşünüyordum" de, gelmelerine yakın bi alış veriş listesi yap yolla gelirken alsınlar sizin zamanınız olmamış(ama her şeyi aldir). Onlar işe başlayınca çocuklara bakmaya çık dışarı bi nefes al iş bitene kadar. Rahat ol yabancı değil ki! Yazlık mağduru birisi olarak veriyorum bu tavsiyeleri:)) hiç yiyoz, iciyoz, hizmet ettiriyoz eline sağlık demezler ama iş yaptırınca "ay kafa dinlemeye geldik, amele muamelesi görüyoruz" derler. Desinler...

Bazen çok güzel olur insan kalabalık aile akraba hep beraber vakit geçirmek insana iyi gelir ama sizinkiler cidden abartmış...ben utanırım sürekli gidemem...hatta çok yakın arkadaşımın ege taraflarında yazlığı var gel diyor yıllardır ama inanın rahatsız ederim diye düşünüp gitmem...bir otelde kalırım kimseyi de rahatsız etmem hep bu kafadayimdir kimse de kalmam gitsem de uzun süre durmam kalkarım ama ne rahat insanlar var

alınan alınsın, gücenen gücensin. zaten her türlü kötü oluyorsunuz bari huzurunuzu bozmadan kötü olun. çok beğendiyseniz sizede buralarda ev bakalım deyin. anahtar isterlerse vermeyin, geliyoruz derlerse gelmeyin deyin. ya bizim toplumun yetiştirilmesindeki en büyük hata bu galiba, hayır demeyi asla bilmiyoruz.

Merhaba degerli kk hatunlari. Konuya nerden baslayacagimi bilemiyorum ancak bazi sebeplerden dolayi cok ayrinti veremeyecegim. Bi sure once ciftlik ve bag evi tarzinda bi yer aldik esimin ailesinin haberi gecen cuma oldu agirladik hafta sonu orada ailesini. Bi kaynim ve gorumcemin esi konusmuyorlar baya bi sorun var aralarinda. O yuzden gorumcemi bu haftaya salladik gelmek isterse diye ki gelecekler. Soruna geleyim kp tutturmus e bizde gelicez ustune ustluk sorunlari olan kaynim ve ailesiyle. Yani simdiden doldum tastim 20 kisi agirladim gecen hafta zaten bu neyin nesi her hafta. Kp dedim ki eniste ile agabey konusmuyor en iyisi uzak tutalim diyor ki kaynin haftaya gelsin o zaman ben bu hafta gelecegim.. Allahim her hafta ben bunlari mi cekmek zorundayim daha ne ailem geldi ne esim dostum firsat da vermek istemiyorlar zaten ben mi haksizim nasil su kafami bosaltayim bilemedim buraya kostum. Simdiden tesekkur ederim.

Duzenleme
Gercekten simdiden bogazima kadar geldi ne kadar anlayissiz insanlar ben evdeyim ve isim var binplanin var mi yok mu diye soran yok haftasonu ordayizzzz diyen var
GErçekten anlayışsız düşüncesizlermiş teyzemin nişanlısının ailesi de öyleydi her gün haber de vermiyorlardı pat diye geliyorlardı valla teyzem bu yüzden nişanı attı herşeye karışıyorlardı üstelik. Eşinle konuşmayı denedin mi eşine anlat o söylesin konuşsun ailesiyle

Hala her hafta geliyorlar mi?
Esiniz bir nokta koysun boyle olmaz ki.
Her hafta sonu misafir agirlamak zorunda degiliz yoruluyoruz sinirinizi bilmezseniz hic gelemezsiniz desin.

Geldiklerinde yemek falan yapmayin, peynir ekmek yesinler. Hizmet etmeyin, surat asin. Her hafta sonu da gelinmez ki.. 😡
Bi gecen hafta gelemediler onuda sojaga cikma yasagini idrak edemediler. Orda sadece pazar gunu yasak burda iki gun yasak var bu hafta cumadan gekeceklermis. Esim zaten isyanda ama anlayan yok ki

Gelirken mangallik et alin deyip, gelenlere yemegi bulasigi kilitleyip cocuklarinizla ilgilenin diyecegim ama yapabilir misiniz bilmem
Mesela alalim diyorlar onlarin alacagi bi ogunluk olur ben iki gun kalacak insanlara ne yapayim sasiriyorum her seferinde gitmeden teferruatli alisveris yapmazsam olmuyor maalesef. Bazen kaytardigimi kaytariyorum ama milletde akilli ben kalkmazsam is icin kalkan yok maalesef

Ya biz bu misafir ağırlama işini abartıyor muyuz biraz acaba? Bi rahatlasak aslında çok iyi olacak. Ben evime ilk kez birisi gelirse ya da çok arada gelen olursa, ciddi hazırlık yaparım. Aileden kim gelirse gelsin ben ne yiyorsam yer, ne iş yapıyorsam da ucundan tutar. Misafir severim, birlikte yiyelim içelim çok severim ama bazıları bana bunu dayatırsa o misafir olmuyor, kambur oluyor.
Uzat ayaklarını "ooo kv de gelmiş hoş gelmiş hadi sen şu yemeği güzel yapıyorsun yap da yiyek" de, eltiye gorumceye camları sildir, bi halı yıkat, mutfağı dök sildir... her hafta bi iş çıkart "iyi ki geldiniz hafta ici zaman olmadı şu iş kaldı, kara kara düşünüyordum" de, gelmelerine yakın bi alış veriş listesi yap yolla gelirken alsınlar sizin zamanınız olmamış(ama her şeyi aldir). Onlar işe başlayınca çocuklara bakmaya çık dışarı bi nefes al iş bitene kadar. Rahat ol yabancı değil ki! Yazlık mağduru birisi olarak veriyorum bu tavsiyeleri:)) hiç yiyoz, iciyoz, hizmet ettiriyoz eline sağlık demezler ama iş yaptırınca "ay kafa dinlemeye geldik, amele muamelesi görüyoruz" derler. Desinler...
Guzel tavsiyeler icin sagol denerim mutlaka suan tertemiz pislenince ellerinden oper artik. Gecen hafta gelemediler firsattan istifade temizledim onlar varken yemek yapip bulasikla ugrasmaktan temizlikte yapilmiyor. Gidiyorlar oyle yapabiliyorum eve gelince ayak agrisindan duramiyorum

Bazen çok güzel olur insan kalabalık aile akraba hep beraber vakit geçirmek insana iyi gelir ama sizinkiler cidden abartmış...ben utanırım sürekli gidemem...hatta çok yakın arkadaşımın ege taraflarında yazlığı var gel diyor yıllardır ama inanın rahatsız ederim diye düşünüp gitmem...bir otelde kalırım kimseyi de rahatsız etmem hep bu kafadayimdir kimse de kalmam gitsem de uzun süre durmam kalkarım ama ne rahat insanlar var
2 kaynim ve kv kp ediyor mu sana 13 kisi e 4 te biz. Ye ic yat inanir misin robot gibi ayni isler sabah kalkasim gelmiyor. Bak sen gitsen olur mesela arkadasinin senden kafasi aldigi icin seni yuk gormez. Ama biz kafa olarakta uyusmuyoruz. Buyuk elti gider kv kp ile bizim dedikoduyu yapar yanlarina gidince susarlar yuzumuze gulerler bide ortamin bu hali var yani

alınan alınsın, gücenen gücensin. zaten her türlü kötü oluyorsunuz bari huzurunuzu bozmadan kötü olun. çok beğendiyseniz sizede buralarda ev bakalım deyin. anahtar isterlerse vermeyin, geliyoruz derlerse gelmeyin deyin. ya bizim toplumun yetiştirilmesindeki en büyük hata bu galiba, hayır demeyi asla bilmiyoruz.
Esim gorumcemle kulaklarina citlatti kendisi direk soyleyemedi iste bi hafta gelmediler. Gecen haftada sadece biz gittik oglummm seni cok ozledim diyor kv yani bizde gelelim diyor esimde ben ne dertteyim siz ne derttesiniz dedi tabi anladiysada anlamamazliktan geldi

GErçekten anlayışsız düşüncesizlermiş teyzemin nişanlısının ailesi de öyleydi her gün haber de vermiyorlardı pat diye geliyorlardı valla teyzem bu yüzden nişanı attı herşeye karışıyorlardı üstelik. Eşinle konuşmayı denedin mi eşine anlat o söylesin konuşsun ailesiyle
Esim suan uzatmalara oynuyor acikcasi yuze cikarsa tersi pistir baya bi kotu olurlar durumdan oda rahatsiz cunku. Yani viz burayi aldik hayli vi borc altina girmis olduk odrriz Allahin izniyle ama biz surekli hesap kitap yapalim drrken kendilere her hafta 20 kilo et yediremem ben icim almiyor cunku

Ayyyy benim durum iyice vahimlesti yani. Zaten bi tane parazit eltim var nerde beles yerles havasinda. Suan ciddi ciddi iyice bunaldim. Bu arada siz olmadan mi kaliyorlardi orada buna musaade ediyor muydunuz?
Bu tarz durumlarda kontrol sizin elinizde.Baktınız her hafta solugu sizde alıyorlar "müsait degiliz" dersiniz.sonraki haftalarda da bahane üretirsiniz.müsait oldugumuzda biz haber veririz o zaman buyrun gelin dersiniz.
Ben olsam yoklugumda kullanılmasına da izin vermem.sonuçta o ev size ait.içinde özel eşyalarınız olabilir,başka insanların sizin kullandıgınız yatakta uyumasını istemezsiniz bu çok normal.o tarz tekliflerle geldiklerinde de "ev şu müsait degil" deyip başınızdan savmak sizin elinizde.
Yani size ait olan bir seyden başkaları yüzunden sorun yaşamayın.Canınız nasıl isterse öyle takılın.Geçen hafta 20 kişi gelmisler bu hafta yine gelcekmisler cok ilginc.Eger konu samimi bir sosyal ortam olusturmak olsa bu hafta da onlar sizi davet ederdiler.

Back
X