Ya biz bu misafir ağırlama işini abartıyor muyuz biraz acaba? Bi rahatlasak aslında çok iyi olacak. Ben evime ilk kez birisi gelirse ya da çok arada gelen olursa, ciddi hazırlık yaparım. Aileden kim gelirse gelsin ben ne yiyorsam yer, ne iş yapıyorsam da ucundan tutar. Misafir severim, birlikte yiyelim içelim çok severim ama bazıları bana bunu dayatırsa o misafir olmuyor, kambur oluyor.
Uzat ayaklarını "ooo kv de gelmiş hoş gelmiş hadi sen şu yemeği güzel yapıyorsun yap da yiyek" de, eltiye gorumceye camları sildir, bi halı yıkat, mutfağı dök sildir... her hafta bi iş çıkart "iyi ki geldiniz hafta ici zaman olmadı şu iş kaldı, kara kara düşünüyordum" de, gelmelerine yakın bi alış veriş listesi yap yolla gelirken alsınlar sizin zamanınız olmamış(ama her şeyi aldir). Onlar işe başlayınca çocuklara bakmaya çık dışarı bi nefes al iş bitene kadar. Rahat ol yabancı değil ki! Yazlık mağduru birisi olarak veriyorum bu tavsiyeleri:)) hiç yiyoz, iciyoz, hizmet ettiriyoz eline sağlık demezler ama iş yaptırınca "ay kafa dinlemeye geldik, amele muamelesi görüyoruz" derler. Desinler...