Yaşadığınız şeyin adını söyleyeyim, belki araştırıp rahatlatıcı şeyleri kendiniz bulursunuz. Ruminasyon yani zihinsel geviş getirme, tekrar tekrar düşünmeye benziyor bu dediğiniz. Gevşeme egzersizi ve nefes egzersizi yapın bol bol. İnsanlar bunu uygulamaya üşeniyorlar ama bu egzersizler zihninizi geçmiş ya da gelecekten çekip şu ana getiriyor ve aynı zamanda vücudunuzda yorulan, gerdiğiniz kasları rahatlatıyor. Zihnimiz ve bedenimiz bir bütün, biz gerilince hepsi geriliyor. Rahatlamayı ancak bilinçli şekilde deneyerek öğrenebiliriz.
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği resmi web sitemizden derneğimizi düzenlediği eğitimler, etkinlikler, haberler ve duyurulara ulaşabilirsiniz.
www.bilisseldavranisci.com
Bir diğer önerim de kendinize düşünmek için özel zaman ayırmanız. Aklınıza bu fikirler gelince"simdi degil, dusunme zamanımda düşüneceğim." diyerek bu dusunceleri hayalinizde bir kutuya koyup rafa kaldirin. Örneğin her gün saat 21.00'da 10-15 dakika (daha uzun değil) bir düşünme zamanınız olsun ve bu düşünceleri o zamana bırakın. Düşündükten sonra da gevşeme egzersizi yapın. Hangi gevşeme egzersizi hoşunuza gittiyse onu uygulayabilirsiniz.