• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldim

Valla insanlar maske kullanmayi zaten bilmiyor bizde
Sosyal.mesafe hak getire, bombos sokakta bile karsi kaldirimdan gelip dibimden gecmese olmayacak insanlarla karsilastim ki ben eczane/hastane harici cok sayilidir markete bile gidişim. Yani bizde kurallara uyan var mi?
Ingiltere kurallari, duzeni olan bir ulke ve insanlar da bu kurallara kendiliğinden uyuyor herhangi bir uyariya gerek kalmaksizin. Dolayısıyla süreci iyi yoneterek duzelttiler durumu.
Sadece İngiltere değil ki arkadaşım iş yerindeki arkadaşlarıyla ofiste halay çekerken video çekip yüklemiş bir başkası daha 1 hafta önce cafe kiralayıp oldukça kalabalık bir organızasyonla halay çekip video yüklemiş. Maske mi sosyal mesafe mi onlar da ne ! Ama şimdi sokağa çıkma yasagini saat yediye çektik ya virüs jet hızıyla azalacak inanıyorum ben 😂 Aslında şu tarz video atanları organizasyon yapanları sikayet etmeli ceza kesilmeli ancak o şekilde
Yukarida yazdiklarima ek olarak bunu alintilamak istedim.
En basiti haftasonu yasaklara rağmen millet disarida ve haberlerde roportajlari gosteriyorlar. Aslinda bu kisilerin tespit edilip cezalandirilmasi gerekiyor. Tabii amacim siyaset falan degil, sadece kurallara uymuyorsan bunun bir bedeli var ve bu bedel odetilmeli
Ingilterede o bedel sana odetilir, idare et abi durumu yoktur. Kural.kuraldir💂‍♀️

İngiltere en kötü durumdaki ülkelerden biriyken, şimdi en iyi durumdaki ülkelerden oldu

Aşılamayı çok çok hızlı yaptılar. Bu, tam kapanma ve başka karantina uygulamalarıyla kurtuldular. Bugün publar açılmış herkes sokağa çıkmış. Kendilerini tebrik ediyorum.
İnsallah yaza biz de donsek normale

Ayrica ben idari izindeyim ve evden cikmiyorum arti mesai saatlerim pc basinda geçiyor yani hem 4 duvar arasinda tikili kaldım hem evden de haril haril calisiyorum. Inanin o bunalimi ben dibine kadar yasiyorum, disari cikmiyorum çünkü en basiti komsularim bile maskesizler ve apartmanda illa ki karsilasiyoruz ustelik tek benim dikkat etmem beni korumaz, herkes kendini korumali.
100.m otedeki markete bile gittiğimde güvenli alandan çıkıp virüs bulasma riskini aldigimi düşünüp korkuyorum o yuzden cikmiyorum. Çünkü kasada duran adam maskeyi burnunun altinda takiyor, 10 metre karelik alanda 3 4 kisi dipdibe geziyor falan. Aman aman hic gerek yok, sokakta maskeli insan az, uyardığında sozlu saldiriya savunmaya geciyorlar eee bu cehaletle nasil.basa çıkacağız?
Ben sagligimi korumak icin bu surecte sabretmeliyim diye düşünerek idare ediyorum, is yerinden cok araniyor olmasam evimde iyiyim ya da en azindan iyi yönleri gorerek tahammül etmeye calisiyorum diyelim.

Bizim ülkede tam kapanmada ise yaramaz
Çünkü bu aile apartmanları olduğu sürece mümkün degil
Tam şuan karşımda bir eve tam 4 aile geldi.
Şimdi tam kapanma olsa ne olacak
Her apartmanın önüne zaptiye lazım.
Boyle cehalet başka yerde görülmez.
Bu kadar vurdumduymazlik olunmaz.
Adam pozitif geziyor bu kişi avukat al buda lisans mezunu.
Keyfi mahalle mahalle gezen kadınlarımız bir de ası vurulmayan kesimmis.
Bir de burdan yak.

İngilterenin resminin derdinde degilim elbette.Sadece onlar bu kadarvrahat dolasirken biz niye bu haldeyiz bunu sorguluyorum.İngiltere de varyant cikti bizi vurdu?!
Ne yaptilar da kurtuldular ogrenmek istedigim bu.Asilar ise yariyor o halde.ingilterede hangi asi yapildi mesela

Ben almanyadayim. Burda asimamalar acayip yavas ilerliyor. Ve yakinda ortiligi kapatmaya planliyorlar. Yani bazi yerlerde proje olarak acmaya deneyeceklerdi ma oda yatti. Alman esnafin da durumu pek iyi degil. Heleki kücük is yerlerin.

Ben almanyadayim. Burda asimamalar acayip yavas ilerliyor. Ve yakinda ortiligi kapatmaya planliyorlar. Yani bazi yerlerde proje olarak acmaya deneyeceklerdi ma oda yatti. Alman esnafin da durumu pek iyi degil. Heleki kücük is yerlerin.

Valla bana sıra fizanda geliyor. Ya parayla olacağım bir formül bulucam ya da kalıcam böylece :bicak: :bicak:

Aşı üreten ülkenin şu durumda olması gerçekten aptalca. Tonla kağıt işi o kadar hantal ilerliyor ki. ... ABDdeki aşılamayı özledim, eski bir F1 pistine gidiyorsun arabanla 3e kadar sayıp aşıyı koluna atıveriyorlar. 15dk ileri çek bekle diyorlar sonra tmam. Şahane yani. Almanya şu kağnı hızında gitmeyi bırakmalı arıtk, en azından aşı konusunda:bicak:

Valla bana sıra fizanda geliyor. Ya parayla olacağım bir formül bulucam ya da kalıcam böylece :bicak: :bicak:

Aşı üreten ülkenin şu durumda olması gerçekten aptalca. Tonla kağıt işi o kadar hantal ilerliyor ki. ... ABDdeki aşılamayı özledim, eski bir F1 pistine gidiyorsun arabanla 3e kadar sayıp aşıyı koluna atıveriyorlar. 15dk ileri çek bekle diyorlar sonra tmam. Şahane yani. Almanya şu kağnı hızında gitmeyi bırakmalı arıtk, en azından aşı konusunda:bicak:

Asi satin almayi avrupa birligine bagladilar. Ne kadar asi satin AB satin alsa sadece 19% Almanyaya düsüyor. Simdi ilk yerlerde asi yetmezligi var, cünkü Astrazeneca ile asilanlara biontech ve moderna verilecekmis 🤦‍♀ yani Almanya bu kadar batirdi ki bu asi konuyu inanilmaz. Ben ilk asimi oldum Astrazeneca ile. Ama bakalim daha neler olacak

Turkiye de çok farklı değil bugün takip ettim 150 bin kişi anca asilandi :işsiz:

Benim kardeşimde ingilterede yaşıyor ama o nlar maskesiz çıkmıyor ki onlardada kurallar var herkes uyuyor kurallara onların bölgesinde. Şu var onlar kontrol altına almışlar en çok vaka onlardaydı ama en durumda onlar şimdi diye biliyorum.
Arkadaslar ben ve pek cok tanidigim ve elbette sizler de eminim bunaldiniz.benim ingilterede yasayan bir arkadasim var.ve resimlerine vsbakiyorum ne maske var ne bisi.geziyorlar da.ozellikle orada yasayanlara sorum yani onlar mi kirsalda yasadigindan rahat?yurt disinda durum nasil mesela ozellikle ingiltere de?

Back
X