2 yaş sendromu, normaldir.
Artık kendini ispatlama zamanı...
Kolay gelsin
bebeğiniz negativizm dönemine girdi...kendini ispatlamaya çalışıyor,bu süreç yaklaşık 3-3.5 yaşa kadar sürer.en sevimli ama en zor dönemleri bu allah yardımcınız olsun...
daha sonra sizi egoizm dönemi bekliyo...Çok uzunmuş ya
daha sonra sizi egoizm dönemi bekliyo...haluk yavuzer'in kitabını tavsiye ederim size 'çocuğunuzun ilk 6 yılı' remzi kitabevinden.bebeğinize sihirli bi değnekle dokunmuş gibi olmuyorsunuz ama daha iyi anlıyorsunuz onu...ve gelişimi açısından da çok güzel bir kitap.bana her iki çocuğumda da baya bi yardımı dokunmuştu....
2 yaş sendorumu cnm benm kız 2 23.5 aylık ama 15 ve 20 ay arası beni mahvetti sağolsun şimdi biraz daha aklı eriyor dediğim dedik yinede ama kendini yerlere falan atıyorsa bir çocuk psikoloğundan destek alın bu dönemde yaşananlar çocuğun karektirini etkilermiş adem güneşten duymuştum bizde maşallah yere atmalar yok allah sabır versin bende tek mücadele veriyom kimsemde yok burda.....
Şunuda yazmadan edemiyeceğim kadınlık ne zor bir şey. Erkekler bir işe gidip geliyorlar başka da yaptıkları bir iş yok. Hem çocuk, iş, evi çekip çevirmek hepsi çok zor. Zaten ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum.
çok zor olacak ama HAYIR kelimesini kullanmayacaksınız,bunu yaptığınız andan itibaren inatlaşmaya başlayacak,inatçı kişilik de -şayet doğuştan getirmediyse-bu şekilde oluşuyor.kriz anında ilgisini başka bi yöne çekip oynamasını istemediğiniz nesneyi ortadan kaldıracaksınız.aman sussun yeterki diye her istediğini yaparsanız zaten ağlayarak herşeyi elde etmeyi öğrenir...Şimdilik yerlere atma falan yok. Bu süreçte nasıl davranmalıyız. Bağırmak zaten çözüm olamaz ama her istediğini yapmak da çözüm olamaz.
bende eşime dedm temn ama onlara sorsan çalışıyorlar yoruluyolar biz keyifdeyiz evde bu çılgınlarla
çok zor olacak ama HAYIR kelimesini kullanmayacaksınız,bunu yaptığınız andan itibaren inatlaşmaya başlayacak,inatçı kişilik de -şayet doğuştan getirmediyse-bu şekilde oluşuyor.kriz anında ilgisini başka bi yöne çekip oynamasını istemediğiniz nesneyi ortadan kaldıracaksınız.aman sussun yeterki diye her istediğini yaparsanız zaten ağlayarak herşeyi elde etmeyi öğrenir...
canım 2 yaş sendromu..bebeklerin ergenliğiymiş yazmışsınız zaten.takma kafana düzelir.evi de boşver canım ya.benimki 6 aylık o bile beni esir almış durumda.erkenciyiz 2 aydır emekliyoruz.bir dakika yalnız bırakamıyorum.temizliği falan yardımcı buldum o yapıyor.eşim gelmeden yemek bile hazırlayamıyorum.analarımızın zamanında herşey daha başitmiş tamam şimdi teknoloji var ama ayrıntı da daha fazla artık yaşamda.hem sen çalışıyosun.oluruna bırakkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?