Bunaldım :((

Kim ne derse desin. Kimseyi değiştiremiyoruz. Kardeşimin çocuğu çok ağlamıy bir gece de. Komşusu gelmiş kapıya. Çocuk hasta ve kardeşim üzüntüsünden mahvolmuş, zombi gibi açmış kapıyı. Neden ağlatıyorsunuz çocuğu demiş. Kardeşim de keyfimizden demiş kapatmış kapıyı. Bana da diyorlar çok şımartıyorsun diye. Ben görgüsüz anneyim deyip kestirip atıyorum.

Böyle diyenlere sinir oluyorum. Şımartacak bir şey yapmıyorum şu an kızım her şeyi öğrenme aşamasında olabildiğince istediği şeylere evet demeye çalışıyorum bu bence hata değil. Doktorum bile onunla çocuk gibi olmalısınız demişti.

Geçen annem bir eve gitmişler tabi kızım her tarafı karıştırmış annem fazla durmadım diyor rahatsızlık vermeyim diye. Ev sahibi kadın bu kızı kim böyle şımarttı demiş. Dur diyince yapma diyince yapmamalıymış.

Son düzenleme:
2 yaşında bile olmayan çocuğa kızılmaz ki.....nerden bilcek yapmayı etmeyi..saçmalamışlar...benim görümcemin 7 yaşındaki kızı eve geldi mi herşeyimi karıştırıyor,eşyalarıma zarar veriyor.çok kızıyorum,ama annası ağzını açıp yapma demiyor.sanki bebek gibi davranıyor.böylelerine bende kızıyortum ama 18 aylık daha bebek ooo

Üstelik bir de evsahibi diyor ha. Terbiyesizlik bu. Merak ettim bunu diyen kadının çocuğu var mı ve nasıl çocuklar.Ben her iki çocuğuma da evdeki herşeyi ellettim. Belli ölçülerde herşeyi ellemelerine izin verdim. Tatminkâr olacaklarını düşünüyorum. Evde hiçbir şeyi kaldırmadık. Hepsini tanıdıkları için karıştırmadılar. Bu şımarıklık değil.
Adı üstünde çocuk bu. Köşe minderi gibi oturacak hâli yok ya. Takmayın böyle şeyleri. Kim dost anlıyorsunuz da üstelik. Cahilliklerine verin.
Benim kızımı inanılmaz şımarttım onların dediğine göre. Hiç hayır duymadı benden. Yapılabilecek şeyleri ben teklif ettim üstelik bazen. Kendi talebi olmadığı zamanlarda salona sokup ordaki eşyalarla evcilik oynadık. Bütün vitrindeki misafir için kullanılan çay takımlarıyla evcilik oynadık mesela. Küveti köpükle doldurup hadi gel dedim. bütün banyoyu ıslattıp çığlık çığlığa köpük savaşı yaptık.
Bir sürü kriz de yaşadık bunun yanında herşeye rağmen. Gece terörü de yaşadık. İnat nöbetleri de yaşadık. Çorapsız terlikle pijamayla çok gitti okula. Hiç zorlamadım onu giyinmesi için.
Ama şimdi okulda özgüveni çok yüksek bir çocuk diye bahsediyorlar. Kim ne derse desin umurumda değil. Böyle yapmakla şımartmış olabilirim çocuğumu. Ama bana güveniyor. Sevildiğinden çok emin. Ve nadir zamanlar dışında çoğunlukla benim dediklerimi yapan ve söz dinleyen bir çocuk.

Canım bunu diyen kadının kızı biz evlendiğimizde yeni doğmuştu kız beş yaşına geldi hala geceleri bas bas bağırarak ağlıyor. Eşim ne biçim çocuk bu diye söylenir. Benim kızım geceleri mışıl mışıl uyur

Söylenmiyor işte sizin çocuğunuz böyle diye. Talihsiz bir çocuk. Böyle diyen bir annesi olduğıu için

sizin çocuğunuz diye kopyanız olmasını beklemeyin yada annenizin sizi yetiştirmesiyle kıyaslamayın bence.bu şekilde düşünmeniz yanlış..siz çok uslu çok sessiz bi çocuktunuz belki onunla kıyaslayıpta sakın çocuğunuzdanda bunu beklemeyin yani..birde neden çocuğa sürekli kısıtlama getiriyorsunuz??ayakkabı ile dolaşıyor yaptırmıyorsunuz yok komşular öle böle bırakın azcık çocuk yapsın oynasın..çok gürültü olursa durdurun bence..ayakkabı ile gezecekse silin altını oynasın..ben çocukken bunu çok yapardım nasıl özenirdim birde annemin topuklularına:))hiçte kızmazdı almazdı annem sadece dikkat etmemi der hatta tutardı beni çokta işe yaramış yani hiç şımarık vb çocukta değildim ayrıca tersi...gün boyu ayakkabı ile dolaşmazdıki izin verseniz hevesi yarım saat bile sürmez sürerse o zman durduracaktınız bana göre..yani onunla keşke siz oyun oynamaya kalsanız bişi istediğinde..bebeğiniz olsa kıskançlığı fazla olacak belli birde..yalnız bırakmayın onu..ilgi istiyrda olabilir yani..bi çocuk şeyine gitseniz hani psikoloğuna..

bulaşıkta varsa yıkasın çamaşırda varsa bi çırpsınmı acaba bide onu deseymiş:)))hani küçük yaşta eğitim alsın şımarcağına..:))))nasıl bekler o kadar uslu durmasını çocuktan o kadın yavv:))))biçocuktan büyük insan gibi sürekli oturması kuzu kuzu beklenmezki..kaç yaşına gelmişim hala ben bile sürekli masum masum oturamıyorum basıyo yani değilki çocuk otursun sessiz kalsın kadınlarda rahat etsin..evde bile şımarıyorum yeri geliyor yani.bencil insanlar...

Canım buna benzer şeyler bende yapıyorum mesela üstünü değiştireceğimiz zaman kıyafetlerini eline veriyorum bunları giyelim mi diyorum kucağına alıp giyinmek için odaya götürüyor. Sofrada kızıma da yemek tabağı koyuyorum döke saça kendi yiyor ve bundan çok zevk alıyor. Akşamları birlikte banyo yapıyoruz duşun altında ikimiz çok güzel oluyor banyodan sonra yağ döküp masaj yapıyorum bizim sıpa havlunun üzerinde sakince yatıyor masajdan acayip zevk alıyor. Çoğu kişi özgüveni yüksek kendiyle barışık mutlu bir çocuk diyor. Sadece bu hafta biraz huysuzlaştı mesela kızdığı zaman falan kendi saçını çekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…