Evet bir ara baya sorunlarımız oldu ama hiç yanında tartışmadık. Eşim özellikle dikkat eder ben de dikkat ediyorum. Sadece bu hatayı dokuz aylıktı o zaman kötü kavga etmiştik kızım birden bire kucağımda bağırmaya başlamıştı bir daha da yanında sesimizi bile yükseltmedik.
Bazı insanların boş boş konuşmalarına sinir oluyorum. Mesela geçen işten bir arkadaşım kızımı bir kaç kere gördü kızım aşırı hareketlidir yerinde saniye durmaz bana ne dese beğenirsiniz sen çok yüz veriyorsun şımarık yetişmiş iki yaş sendromu diye birşey olamaz sen bu kızın önüne geçemiyeceksin dur diyince durmalıymış
Kim ne derse desin. Kimseyi değiştiremiyoruz. Kardeşimin çocuğu çok ağlamıy bir gece de. Komşusu gelmiş kapıya. Çocuk hasta ve kardeşim üzüntüsünden mahvolmuş, zombi gibi açmış kapıyı. Neden ağlatıyorsunuz çocuğu demiş. Kardeşim de keyfimizden demiş kapatmış kapıyı. Bana da diyorlar çok şımartıyorsun diye. Ben görgüsüz anneyim deyip kestirip atıyorum.
Kim ne derse desin. Kimseyi değiştiremiyoruz. Kardeşimin çocuğu çok ağlamıy bir gece de. Komşusu gelmiş kapıya. Çocuk hasta ve kardeşim üzüntüsünden mahvolmuş, zombi gibi açmış kapıyı. Neden ağlatıyorsunuz çocuğu demiş. Kardeşim de keyfimizden demiş kapatmış kapıyı. Bana da diyorlar çok şımartıyorsun diye. Ben görgüsüz anneyim deyip kestirip atıyorum.
Geçen annem bir eve gitmişler tabi kızım her tarafı karıştırmış annem fazla durmadım diyor rahatsızlık vermeyim diye. Ev sahibi kadın bu kızı kim böyle şımarttı demiş. Dur diyince yapma diyince yapmamalıymış.
Üstelik bir de evsahibi diyor ha. Terbiyesizlik bu. Merak ettim bunu diyen kadının çocuğu var mı ve nasıl çocuklar.Ben her iki çocuğuma da evdeki herşeyi ellettim. Belli ölçülerde herşeyi ellemelerine izin verdim. Tatminkâr olacaklarını düşünüyorum. Evde hiçbir şeyi kaldırmadık. Hepsini tanıdıkları için karıştırmadılar. Bu şımarıklık değil.
Adı üstünde çocuk bu. Köşe minderi gibi oturacak hâli yok ya. Takmayın böyle şeyleri. Kim dost anlıyorsunuz da üstelik. Cahilliklerine verin.
Benim kızımı inanılmaz şımarttım onların dediğine göre. Hiç hayır duymadı benden. Yapılabilecek şeyleri ben teklif ettim üstelik bazen. Kendi talebi olmadığı zamanlarda salona sokup ordaki eşyalarla evcilik oynadık. Bütün vitrindeki misafir için kullanılan çay takımlarıyla evcilik oynadık mesela. Küveti köpükle doldurup hadi gel dedim. bütün banyoyu ıslattıp çığlık çığlığa köpük savaşı yaptık.
Bir sürü kriz de yaşadık bunun yanında herşeye rağmen. Gece terörü de yaşadık. İnat nöbetleri de yaşadık. Çorapsız terlikle pijamayla çok gitti okula. Hiç zorlamadım onu giyinmesi için.
Ama şimdi okulda özgüveni çok yüksek bir çocuk diye bahsediyorlar. Kim ne derse desin umurumda değil. Böyle yapmakla şımartmış olabilirim çocuğumu. Ama bana güveniyor. Sevildiğinden çok emin. Ve nadir zamanlar dışında çoğunlukla benim dediklerimi yapan ve söz dinleyen bir çocuk.
Canım bunu diyen kadının kızı biz evlendiğimizde yeni doğmuştu kız beş yaşına geldi hala geceleri bas bas bağırarak ağlıyor. Eşim ne biçim çocuk bu diye söylenir. Benim kızım geceleri mışıl mışıl uyur
18 aylık kızım var son zamanlarda çok tuhaflaştı. Zaten hiperaktif gibi bir çocuk sürekli hareket halinde:26: sorunum bir haftadır saldırgan hareketleri var istediği bir şeye izin vermediğim zaman etrafa vurmaya başlıyor bana vuruyor eliyle yüzümü, elimi, kolumu sıkmaya çalışıyor. Bugün beni çileden çıkardı anneannedeydik banyodan tabure alıp mutfağa getirip bıçağa uzanmış birden panikledim bıçağı aldım elinden açıklama yapıyorum canın acır diye abartısız bir saat ağlayıp sağa sola vurdu. Sürekli böyle saçma sapan şeyler yüzünden saldırganlaştı. Sabah yedide kalktı babasının 42 numara terliklerini giymiş lap lap geziyor evin içinde yine açıklama yaparak izin vermedim. Altımızda oturanlar zaten pimpirikli tabi kızım yine kıyametleri kopardı. Bazen ister istemez sesimi yükseltiyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum. Gerçi benim kızım kızsanda bildiğini okuyor. Bir günde ömrüm bitti şimdi yatırdım evim savaş alanı gibi eşim sağolsun maç izlemeye gitti. Zaten hiçbir işin ucundan tutmaz. Çocuk olduğundan beri ne ev düzeni kaldı ne bir şey hiçbir işe yetişemiyorum. Ben beş kardeşim annem bize nasıl bakmış ben miyim beceriksiz anlamıyorum
Geçen annem bir eve gitmişler tabi kızım her tarafı karıştırmış annem fazla durmadım diyor rahatsızlık vermeyim diye. Ev sahibi kadın bu kızı kim böyle şımarttı demiş. Dur diyince yapma diyince yapmamalıymış.
Üstelik bir de evsahibi diyor ha. Terbiyesizlik bu. Merak ettim bunu diyen kadının çocuğu var mı ve nasıl çocuklar.Ben her iki çocuğuma da evdeki herşeyi ellettim. Belli ölçülerde herşeyi ellemelerine izin verdim. Tatminkâr olacaklarını düşünüyorum. Evde hiçbir şeyi kaldırmadık. Hepsini tanıdıkları için karıştırmadılar. Bu şımarıklık değil.
Adı üstünde çocuk bu. Köşe minderi gibi oturacak hâli yok ya. Takmayın böyle şeyleri. Kim dost anlıyorsunuz da üstelik. Cahilliklerine verin.
Benim kızımı inanılmaz şımarttım onların dediğine göre. Hiç hayır duymadı benden. Yapılabilecek şeyleri ben teklif ettim üstelik bazen. Kendi talebi olmadığı zamanlarda salona sokup ordaki eşyalarla evcilik oynadık. Bütün vitrindeki misafir için kullanılan çay takımlarıyla evcilik oynadık mesela. Küveti köpükle doldurup hadi gel dedim. bütün banyoyu ıslattıp çığlık çığlığa köpük savaşı yaptık.
Bir sürü kriz de yaşadık bunun yanında herşeye rağmen. Gece terörü de yaşadık. İnat nöbetleri de yaşadık. Çorapsız terlikle pijamayla çok gitti okula. Hiç zorlamadım onu giyinmesi için.
Ama şimdi okulda özgüveni çok yüksek bir çocuk diye bahsediyorlar. Kim ne derse desin umurumda değil. Böyle yapmakla şımartmış olabilirim çocuğumu. Ama bana güveniyor. Sevildiğinden çok emin. Ve nadir zamanlar dışında çoğunlukla benim dediklerimi yapan ve söz dinleyen bir çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?