Bunalım saatim:(

esmeralda2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
87
2
36
İstanbul
Birde şu var hanımlar,

Görümcem, bütün hanım arkadaşlarım, ve de hanımlar,

Israrla sen evdesin, evin yükünü tamamen senin alman gerekir geribildiriminde bulunuyorlar.
Aslına bakarsanız bana göre de evin yükünün fazlası benim üzerimde, yane eşim açıkçası yönlendirmediğim sürece hiç kendi üstüne alınmaz masada duran kirli tabağı.
Bende bundan çok sıkıldım, ben söylemezsem birşey yapmaz, buna ilaveten tartışma anında ilk olarak bunlardan dem vurur, işte ben hem işte hem evde çalışıyorum ( yaptığı işler; masaya iki tabak iki çatal-kaşık, ekmek'i koymak, arada süpürge çekmekki bu heralde 2-3 haftada bir oluyordur ki büyük temizliğe girişirsem işte o da; işte alışverişe gidiyoruz falan ki hafta içi çoğunlukla yanlız gidiyorum ben, çamaşır sepetini askılığın yanına taşır, arada keyfince bulaşık makinesine bulaşık yerleştirir) bu söylediğim işler bu arada nadiren yaptığı işler, benim kaçışım yok, ama o keyfine göre takılabiliyo, ben evdeyim, kpss ye hazırlanıyorum, açıkçası ev temizliği yapmaktan hiç bir kadının hoşnut olduğunuda düşünmüyorum, bir de insan bir süre sonra gerçekten bıkıyor temizlikten. Aslında ara ara yardımcı çağırsam diyorum ki kendi ablası evli, kendi işlerini yapıyorlar ama sürekli işyerlerinde takılmıyorlar, güzel bir sosyal hayatları var, ve evinin işini yardımcısına yaptırıyor. Ben onu örnek verdiğimde bana sen evde oturuyorsun, çalışıyor olsan belki diyor ama kısa bir çalışma dönemim olduğunda da tavrı farklı değildi, biz genciz beraber yaparız dedi en başından evliliğimizin ama artık ciddi yan çiziyor,
ben de sıkıldım artık, ev temizliği yapmaktan hiç hoşlaşmıyorum, evimde büyük ayrıca gözümde büyüyor inanın, birde tabe başka memnuniyetsizlikler, içimden gelmiyor zorla yapıyorum bazen girişip, ama hayatım çok bunalımlaştı bütün bunlardan. Eşiminde maddi hırslarının olmaması ayrıca beni düşündürüyor. Bir kadın istemezmi arkadaşlar kocası ailesi için daha iyi kazanmanın hedeflerini koysun kendine, evimiz bile yok, krediye girmek istesek biraz zorlasak girebiliriz, ama yok hiç böyle şeyleri düşünmüyor, bende çok yoruldum ona artık bu konuda telkinler vermekten. Diyorum işte yaşımız geçiyor sonuçta ben 32 o 38 yaşında, genç değiliz artık ev olayına bir an önce girmemiz lazım, çocuk dersen o da ayrı bir yükümlülük, zaten ilişkimizdeki açmazlardan dolayı cesaret edemiyoruz, amma velakin bilmiyorum ben ayrılığa doğrumu gidiyorum sizce?

Bunları bir bunalımla yazdım galiba kusura bakmayın arkadaşlar,
dün regl günümdü, çok sancım vardı, biraz daha iyi olunca mutfağa geçtim, eşimde dişçiye gitcekti eve erken uğraycaktı, bende bir çay koydum, sölemesi ayıp böreğim vardı biraz onu çıkardım, yane durumuma rağmen birşeyler hazırlamaya çalıştım, ona da gün içinde izah etmiştim, eve gelmiş ben de sitem ettim, durumumu biliyosun işte böleyim şöleyim, iyi tamam dedi birşey yemeden gideyim o zaman dedi ama ses tonu oldukça bozuntuluydu. Ben de sinir oldum yane, neyse dedim işte bu günlerde böle ilgi alaka ihtiyacımız var dedim, sarıldı bana falan ama içim yine buruk, sofraya geçtik, sonra o gitti ben toparladım sofrayı, akşam geldi yemek için girdim mutfağa ama halsizimde, hiç bakmyıo bile birşeye ihtiyacın varmı diye, çok zoruma gitti, izahta etmeme rağmen.

Bu erkekler neden böyle, ya cidden tam odunlar, yontmak sabır işi, değer mi ya, biz neden onları yontmak zorundayız, neden evlilik sadece kadınların emek vermesi gereken birşey? Malum konuda erkeği havaya sokacak kişi kadın, evin temizliği, öteberisini, ilerisini, gerisini, toparlayacak olan kadın, çocuğa bakacak kadın.

Bir de illet olduğum bir söz vardır, Sizin doğanızda var, kadının doğasında var bu.
Ya ataerkil düzen erkeklere bir konfor vermiş, maşallah o konforu destekleyen sözler cabası.
Bu en çok destekleyenlerden biri de bizim yaş almış hanımlarımız. Ben de aynı yerlerden geçtim, ben de sonrakilerden geçsin diye düşünüyorlar sanırım.

Kusura bakmayın arkadaşlar çok bunaldım.
Hakkınızı helal edin.

en nankör meslektir evhanımlığı. ne güvencesi vardır, ne de takdiri. ayrıca ölene kadar bitmeyen bir iştir. emekliliği yoktur.

kendini sgk yaptırıp, dışarıdan ödesen diyorum. en azından evde çalışmanın bedelini bir gün olur alırsın...

yada özel emeklilik yaptırsan?

geçenlerde kk da birisin aynı senin durumundaymış. kocası sürekli sen ne yapıyorsun bütün gün evde diyormuş. kadının canına tak etmiş.

ertesi gün eşi işten dönünce, evin dağınık, bulaşıkların akşamdan durduğunu, yemeğin olmadığını görmüş. ne oldu hasta mısın diye sormuş.

arkadaş şu cevabı vermiş. (çok ama çok beğendim)
HER GÜN YAPMADIĞIM İŞLERİ BUGÜNDE YAPMADIM...

adama dank etmiş. inşallah senin eşine de dank eder...

Birde şu var hanımlar,

Israrla sen evdesin, evin yükünü tamamen senin alman gerekir geribildiriminde bulunuyorlar.
Aslına bakarsanız bana göre de evin yükünün fazlası benim üzerimde, yane eşim açıkçası yönlendirmediğim sürece hiç kendi üstüne alınmaz masada duran kirli tabağı.
Bende bundan çok sıkıldım, ben söylemezsem birşey yapmaz, buna ilaveten tartışma anında ilk olarak bunlardan dem vurur, işte ben hem işte hem evde çalışıyorum ( yaptığı işler; masaya iki tabak iki çatal-kaşık, ekmek'i koymak, arada süpürge çekmekki bu heralde 2-3 haftada bir oluyordur ki büyük temizliğe girişirsem işte o da; işte alışverişe gidiyoruz falan ki hafta içi çoğunlukla yanlız gidiyorum ben, çamaşır sepetini askılığın yanına taşır, arada keyfince bulaşık makinesine bulaşık yerleştirir) bu söylediğim işler bu arada nadiren yaptığı işler, benim kaçışım yok, ama o keyfine göre takılabiliyo, ben evdeyim, kpss ye hazırlanıyorum, açıkçası ev temizliği yapmaktan hiç bir kadının hoşnut olduğunuda düşünmüyorum, bir de insan bir süre sonra gerçekten bıkıyor temizlikten. Aslında ara ara yardımcı çağırsam diyorum ki kendi ablası evli, kendi işlerini yapıyorlar ama sürekli işyerlerinde takılmıyorlar, güzel bir sosyal hayatları var, ve evinin işini yardımcısına yaptırıyor. Ben onu örnek verdiğimde bana sen evde oturuyorsun, çalışıyor olsan belki diyor ama kısa bir çalışma dönemim olduğunda da tavrı farklı değildi, biz genciz beraber yaparız dedi en başından evliliğimizin ama artık ciddi yan çiziyor,
ben de sıkıldım artık, ev temizliği yapmaktan hiç hoşlaşmıyorum, evimde büyük ayrıca gözümde büyüyor inanın, birde tabe başka memnuniyetsizlikler, içimden gelmiyor zorla yapıyorum bazen girişip, ama hayatım çok bunalımlaştı bütün bunlardan. Eşiminde maddi hırslarının olmaması ayrıca beni düşündürüyor. Bir kadın istemezmi arkadaşlar kocası ailesi için daha iyi kazanmanın hedeflerini koysun kendine, evimiz bile yok, krediye girmek istesek biraz zorlasak girebiliriz, ama yok hiç böyle şeyleri düşünmüyor, bende çok yoruldum ona artık bu konuda telkinler vermekten. Diyorum işte yaşımız geçiyor sonuçta ben 32 o 38 yaşında, genç değiliz artık ev olayına bir an önce girmemiz lazım, çocuk dersen o da ayrı bir yükümlülük, zaten ilişkimizdeki açmazlardan dolayı cesaret edemiyoruz, amma velakin bilmiyorum ben ayrılığa doğrumu gidiyorum sizce?

dün regl günümdü, çok sancım vardı, biraz daha iyi olunca mutfağa geçtim, eşimde dişçiye gitcekti eve erken uğraycaktı, bende bir çay koydum, sölemesi ayıp böreğim vardı biraz onu çıkardım, yane durumuma rağmen birşeyler hazırlamaya çalıştım, ona da gün içinde izah etmiştim, eve gelmiş ben de sitem ettim, durumumu biliyosun işte böleyim şöleyim, iyi tamam dedi birşey yemeden gideyim o zaman dedi ama ses tonu oldukça bozuntuluydu. Ben de sinir oldum yane, neyse dedim işte bu günlerde böle ilgi alaka ihtiyacımız var dedim, sarıldı bana falan ama içim yine buruk, sofraya geçtik, sonra o gitti ben toparladım sofrayı, akşam geldi yemek için girdim mutfağa ama halsizimde, hiç bakmyıo bile birşeye ihtiyacın varmı diye, çok zoruma gitti, izahta etmeme rağmen.

Bu erkekler neden böyle, ya cidden tam odunlar, yontmak sabır işi, değer mi ya, biz neden onları yontmak zorundayız, neden evlilik sadece kadınların emek vermesi gereken birşey? Malum konuda erkeği havaya sokacak kişi kadın, evin temizliği, öteberisini, ilerisini, gerisini, toparlayacak olan kadın, çocuğa bakacak kadın.

Bir de illet olduğum bir söz vardır, Sizin doğanızda var, kadının doğasında var bu.
Ya ataerkil düzen erkeklere bir konfor vermiş, maşallah o konforu destekleyen sözler cabası.
Bu en çok destekleyenlerden biri de bizim yaş almış hanımlarımız. Ben de aynı yerlerden geçtim, ben de sonrakilerden geçsin diye düşünüyorlar sanırım.

Hakkınızı helal edin.

Evet bence de bunalmışsınız, eşiniz elinden geleni yapıyor. Evdesiniz, KPSS ye hazırlanıyorsunuz, ev temizliği yapmaktan hoşlanmıyorsunuz, eşiniz size destek oluyor ama siz onun 7/24 kakılmış modunda gezmesini istiyorsunuz, maddi hırsları olsun eve kahya esteban alsın istiyorsunuz.

Regl olduğunuzda bu kadar nazlıysanız hamile kaldığınızda tavırlarınızı düşünemiyorum bile. Evet size katılıyorum evin bütün yükünü kadın sırtlamamalı, erkek her koşul ve sartta yardım etmeli fakat sizin yazdıklarınız bana biraz şımarıkça geldi. Her ay süre gelen bir adet döngüsü icin merasime gerek yok değil mi?

Evet bence de bunalmışsınız, eşiniz elinden geleni yapıyor. Evdesiniz, KPSS ye hazırlanıyorsunuz, ev temizliği yapmaktan hoşlanmıyorsunuz, eşiniz size destek oluyor ama siz onun 7/24 kakılmış modunda gezmesini istiyorsunuz, maddi hırsları olsun eve kahya esteban alsın istiyorsunuz.

Regl olduğunuzda bu kadar nazlıysanız hamile kaldığınızda tavırlarınızı düşünemiyorum bile. Evet size katılıyorum evin bütün yükünü kadın sırtlamamalı, erkek her koşul ve sartta yardım etmeli fakat sizin yazdıklarınız bana biraz şımarıkça geldi. Her ay süre gelen bir adet döngüsü icin merasime gerek yok değil mi?

Emin olun karakter olarak merasime hiç başvurmayacak bir insanım, bu yaptığım ilktir yane, gerçekten bu sefer hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak sıkıntılandım, ama onun umarsızlığı beni kırdı. Eşim destek oluyor ara ara ama lafını da ediyor bu zoruma gidiyor, sonuçta o da bu evde yaşıyor misafir edasıyla kullanması hoş olmaz diye düşünüyorum. İstediklerimde emin olun her kadının isteyeceği türün en makul seviyesine çekilmişi, bir evimizin olması, bunun için krediye girmemiz.

Bence de evde olan biri için bir evin temziliği bu kadar mevzu olmamalı..

Dip köşe olmasa da hergün bi süpürge ve çamaşır bulaşıklar zaten hop makineye ve etrafıda biraz toparlamak üzere 1 saati geçmez

Kalan saatler de KPSS için zaten yeter.

Yani 1 saat feda edip daha rahat bir kafa ile ders çalışmanız daha mantıklı olur, bu şekilde ders çalışsanızda aklınızda bu mevzular olacağı belli..

Birde şu var hanımlar,

ayrılıkla ne alakası var şimdi basit ev işlerinin?
konuyu nasıl boşanmaya bağladınız?
tüm gün evde olsam, ev işlerimi kimseye yaptırmam
hımbıl hımbıl oturmanın size getirisi yok
kalkın hareket edin ne mutlu

gerçi ben çalıştığım halde evimin işlerini tek başıma halleden bir modelim

bir de yani, tabi falan gibi kelimeleri ergenler deforme ediyor yane tabe şeklinde
bence kpss ye hazırlanan bir memur adayının bu tür nahoşluklardan kaçınması daha cici olur

haklısın tabi...devamlı temizlik temizlik gına getiriyor...çok ağır bir iş bencede... ancak bunun bizlere(bana da öyle oluyor) bu kadar sıkıntı vermesinin nedeni aslında ev kadını olmak istemeyişimiz... bilmiyorum belli bir fedakarlık yapıp üni bitirdim ben. sonra geç evde otur köylü ayşe fatmadan ne farkım var. onlar hiç olmazsa köydeler...ayakları toprağa değiyor.pozitif oluyorlar.insani ilişkiler daha güzel. ama şehirde tamamen hapiste gibisin...devamlı temizlik yap yemek yap..kimseyi doğru düzgün görme...alt tarafı temizlik işte al eline bir süpürge çekiver...ama olmuyor büyüyor neden sence...bence psikolojimizden...

Emin olun karakter olarak merasime hiç başvurmayacak bir insanım, bu yaptığım ilktir yane, gerçekten bu sefer hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak sıkıntılandım, ama onun umarsızlığı beni kırdı. Eşim destek oluyor ara ara ama lafını da ediyor bu zoruma gidiyor, sonuçta o da bu evde yaşıyor misafir edasıyla kullanması hoş olmaz diye düşünüyorum. İstediklerimde emin olun her kadının isteyeceği türün en makul seviyesine çekilmişi, bir evimizin olması, bunun için krediye girmemiz.

istediğiniz size yardımcı olan adamın daha da yardımcı olması

nerdeyse evi çekip çevirsin diyeceksiniz

bunlar makul seviyey çekilmiş talepler de, neden ilk mesajınızda tüm kadınlara sitemle başladınız?
kimse makul bulmuyo demek ki sizi çevrenizde

Ben senin yerinde olsaydım eğer, sabah kalkar eşimi işine yolcu ettikten sonra otur mis gibi evimi temizler, ardından biraz ders yapar, sonra dışarı çıkar gezer, tozar, alışverişimi yapar, eve gelir biraz daha ders yapar, ardından yemeklerimi hazırlar eşim gelincede mis gibi yer kalan zamanımı eşimle geçirirdim.

Ben çalışan, 4,5 yaşında da çocuğu olan bir bayan olmama rağmem eşimden, senin eşinden istediğinden fazla yardım bile istemiyorum.

üzgünüm ama haksızsın

sonuçta evdesin bu saatte yapamadın diyelim bi saat sonra yaparsın temizliğini

eşin zaten yardım da ediyormuş ama sana yetmiyor

ne yapsın yani işten gelsin yemek yapsın sonra evi süpürsün sonra bulaşık mı yıkasın

valla kusura bakma ama ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim

Erkeklerin genelinde vardır bu hatta sanırım genlerinde, 40 gün yap 1 gün yapma o bir günü sana laf ederler hele birde o gün keyifleri yoksa dinle tantanayı

Bende öyle çok severek iş yaptığım söylenemez bazen öyle olurki akşama kadar oturur sadece eşimin gelmesine yakın söylenmesin diye :) kalkar toplanırım
ama bazende öyle bir gayret gelir ki kıyı köşeyi mis gibi yaparım
Biz kadınlık gereği böyle takdir bekleriz ne bileyim her koşulda tebrik edilelim el üstünde tutulalım istteriz ama bunlara takılıpta evliliğimizi bitirmeyi düşünmek çok yanlış bence

Ben ne zamanki eşimden birşeyler görmeyi işte ne bileyim teşekkür etsin, eline sağlık desin yok yardım etsin gibi beklentilerimi bıraktım daha mutlu olduğumu farkettim
temizlik yaptıktan sonraki evime bakıpta hissettiğim o huzur, bana onun teşekkürü bazen hiç birşey kalıyor yanında

Ev konusundada çok acele etme derim insanlar taaaa emekli olduktan sonra alıyorlar evlerini arabalarını eviniz olupta huzurunuz olmasa daha mı iyi
krediden bahsetmişsiniz ama inanın bir erkek için o zor bir durum bir taksitini ödeyemediğinizi düşünün bakalım belki hak verirsiniz ona

Haklısınız.Sizim istediğiniz ev işi yapması değil yaptıklarınızı görmesi, sizin onları yapmak zorunda olduğunuzu hissettirmemesi, kendiliğinden bazen size destek olması.

Kpss'ye hazırlanıyorsunuz.Kendiniz için birşeyler yapmak istiyorsunuz.Tüm bunlarda da haklısınız.
Eşinizde haklı. Eğer çalışmıyorsanız büyük sorumluluğu size aittir.
Yanlış olduğu tarafı bunu size mecburiyet olarak yansıtması.

Buna sebebiyet veren ise sizsiniz anladığım kadarıyla.
Yaptığınız işleri bu kadar reklam yaparsanız, eşinize her defasında bunaldığınızı hissettirirseniz, gönülden eğlenceli yapmazsanız eşinizde savunma durumuna geçer ve elindeki para kazanma yetisini kullanır.

Bir düşünün, eşiniz hergün eve geliyor ve ''off para kazanmaktan sıkıldım, çok bunalıyorum, sende biraz destek ver, bugunde 5 tl. sen getir bana '' derse kendinizi nasıl hissedersiniz ?

Çüftler üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar.Bunu yaprkende karşındakinin burnunda getirirse kişi hayat çekilmez oluyor.

Hem söylenen kişinin sözlerinin artık bir önemi kalmıyor hem söylenen kişi giderek bunalıma sürükleniyor hemde karşıdaki artık bu durumdan bunalıyor.
...

Bir örnek; eğer hastalığınızdan dolayı birşey yapamıyorsanız yapmayın..
''Hastalığıma rağmen yaptım''' düşüncesi içinizde büyüyecekse hele hiç yapmayın.

O günü geçiştirin..
Sadece hasta olduğunuzu ve şefkate ihtiyacınız olduğunu çaktırmadan belli edin..
Bu süre içinde yapmak zorunda olduklarınızı hatırlatmayın..
Buna rağmen yaptığınızı dile getirmeyin.

Bırakın o yapılması gerekeni yapsın.Yapmıyorsa asla yüzüne vurmayın.

Tatlı dille istediğinizi dile getirin..
Yapmadıkları üzerine olmasın konuşmanız, o an ondan istediğinizi sitemsiz isteyin.

Yine yapmazsa oluruna bırakın.
Bu süre zarfındada yukarıda dediğim gibi bu iş konusunu kapatın evde.

Erkeklerin fıtratındadır bu; ne kadar çok sitem dolu tekrarlamalar yaparsanız o kadar çok yapmaz, ne kadar çok seyrine bırakıp tatlı dille arada hatırlatsanız zamanla yapmaya başlar.

ya ben 1 saatte ev temizliği yaparım diyen kadınlara hayranlıkla bakıyorum valla:23: nasıl bir performanstır. 1 saat 1 odaya yetmiyor.kocaman odalar. birde biri bitince bende bitmiş oluyorum tüm ev nasıl yetişsin ki...üstüne karnıyarıkta yapıyorlar galiba bu mükemmel kadınlar:9:üstüne bir de gezme sıkışıyor...çocuğada 4*4 lük ilgi... çağın süperdişileri:27:

Son düzenleme:
Kendini neden bu kadar sıkıyorsun anlamıyorum.İki kişisiniz ve sen evdesin.Ev işinin en kolay zamanları bence.Ben çalışıyorum ve 4.5 yaşında yaramazmı yaramaz bir oğlum var. Akşamları eve bir gidiyoruz ev anında sanki tepe taklak dönüyor hemen dağılıyor ev ben yemekti ortalığı toparlamaktı onu uyutmaktı saat oluyor 11-12 falan vallahi ne yalan söyleyeyim şöyle uzanıpta dinlenmeden çok kez işten gelip işti güçtü derken koltuğa oturmadan direk yatağa attığımı kendimi ve tattım derken saat 12 falan oluyor.o kadar çok yorgunumki hafta sonları bile temizlikle geçiriyorum zamanımı.yardımcı alsam o bana fazla gelir maddi açıdan.Eşim yardımcı oluyor ama ne kadar onun arkasını yine ben topluyorum yani bütün sorumluluk biz kadınların üstünde.
Daha akşam söyledim ya öbür odaya giderken bu oadan da birşeyler toplayarak çık ne bileyim oyuncak vardır al çocuğun odasına götür veya bardak vardır kalmışken mutfağa götür amaaannn sen buna işmi diyorsun diyor ama hep ben dürtüklüycem bazen alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte.....

evde bunaldığını düşünüyorum. aslında herkezin hemen hemen başında olan şeyler.

bende ev işi yapamamaktan memnun değilim:1:. temizlik yapsam hastalanıyorum. hastalanınca da üzülüp duruyorum. eşimin yapmasını da gönlüm rağzı değil. evi temizleyecek bayanıda her an ayarlayamıyoruz. vs. vs. vs.... bende kendim yapıyorum. geçen ki evi süpürüp silmem gibi. sonra hastalanıp ben çekiyorum.:1:

anlatmam o ki garip yaratıklarız biz ya:1:. özelliklede malum günler geldimi çekilmez oluyoruz. bak bir hafta geçsin üstünden sinirinden eser kalacakmı.

kpssde germiş seni. kpssye çalıştığım dönemlerde bende barut gibiydim:1:. Allahtan evli değildim.. ayrıca sinir uçları iltihaplanması gibi stresten hastalık bile geçirdim. demem o ki normal.

Sınav stresi sizi biraz bunaltmış galiba.
Çalıştığı için eşinizin temizlik,yemek yapmak gibi işleri sizden beklemesi çok normal.
Ben çalıştığım halde eşimden bu kadar iş beklemiyorum.
Yarın bir gün çocuğunuz olsa birde çalışmaya başlasanız hepten bunalıma girersiniz bu gidişle.
Kendinizi yormadan,sıkmadan yapacaklarınızı yapın.Her gün bir yeri yapın mesela.Bir plan hazırlayın onun doğrultusunda yapın.
En önemliside sevdiğiniz adamla yaşadığınız yuvayı temizlemekten ve sevdiğiniz adamın yemeklerini pişirmekten zevk duyun.

ya ben 1 saatte ev temizliği yaparım diyen kadınlara hayranlıkla bakıyorum valla:23: nasıl bir performanstır. 1 saat 1 odaya yetmiyor.kocaman odalar. birde biri bitince bende bitmiş oluyorum tüm ev nasıl yetişsin ki...üstüne karnıyarıkta yapıyorlar galiba bu mükemmel kadınlar:9:üstüne bir de gezme sıkışıyor...çocuğada 4*4 lük ilgi... çağın süperdişileri:27:

1 saatte bir odayı temizleyemiyorsanız dönüp kendinize bakmanız lazım zira istisnai durumdaki sizsiniz

analarımız çamaşırı bulaşığı çocuk bezini elinde yıkardı
nedir ki bunlar
süperdişi falan bi yakıştırmalar şakalar birşeyler

Son düzenleme:

Hakkınızı helal edin.

Bazı bayanlar bana kızacaklar cevabımdan ötürü, laf yine mi kaynanaya geldi, diyecekler ama yine de söyleyeceğim. Erkekler anneleri böyle alıştırdığı için böyle. Arkasını toplayan, ağzıa yemek sokuşturan, "paşam ne isterse o" diye pohpohlayan anneler olduğu sürece senin gibi yakınan gelinler de bitmeyecek.

Back
X