bunalıma girdik bebek yüzünden...

yavrularinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah.. Tüp bebek mi sizinde? ?
kaç yıl sonra kavustunuz bebeklerinize..?

yavrularinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah.. Tüp bebek mi sizinde? ?
kaç yıl sonra kavustunuz bebeklerinize..?
amin inşallah.
üç çocuğum var.
on yaşında oğlum var bir de.
tedaviyle oldu evet ikizler.
henüz herşeyin başındasınız.
şimdiden böyle karalar bağlarsan bu süreci yönetemez olursun.
o filmi filan sessizce git çektir.
daha neler yaşayıp göreceksin.
anne olanlar da anlıyor bak:))
kimi anneler zor anne olmuştur bilemeyiz değil mi:))
uğraşmışlardır,dr dr. gezmişlerdir,aylarca iğne olmuşlardır vs.vs.
sonra ikzilere hamile kalıp çook sıkıntılı bir hamilelik geçirmişlerdir.
sonra daa onları büyüteceğim diye didinip duruyordur:))
kısa kesiyorum tamam ürkütmek değil amacım.
güçlü olun dik durun ,dağılmayın ve birbirinizi yıpratmayın:))

Son düzenleme:
Ben normal olarak goruyorum tabi kufretmesi hos degil Ama erkekler bizim gibi degiller heleki Boyle bir konuda belliki bunalmis bu muhabbetden bence cok istiyorsunuz belli Ama bir sure bebekden konusmayin bahsi acilinca farkli konu acin vede tuplerinize baktirin bir an once zaman kaybetmeyin bir an once yapin insallah kavusursunuz bebeginize Benim kuzenimin 7 yilin ardindan 3 uncu tup bebek denemesinde tuttu simdi cok tatli oglu var sizinde olur insallah benim iki tane bir tanede dusuk yaptim allahim isteyen herkese versin

RAbbim hayirlisi ile nasip etsin insAllah

Ne kadar kolay cirkin sözler ve davranislar icin "psikoloji" arkasina siginmak. Bu kadarmi pamuk ipligine bagli insan psikolojisi anlamis degilim (genel konusuyorum)

umarım bir şey çıkmaz

ancak beklemek psikolojiye iyi gelmez

tüplerin neden tıkalı çıksın neden kötüyü düşünesin

şimdiye kadar aman yaptırayım tetkiki kapalı değilse rahat rahat deneyelim demen lazım

ya da kötü olursa da tıkalı diye üzülürsün

ya tıkalı olursa diye bir yıl boyunca üzülmek doğru yaklaşım değil

tıkalı değilse bir yıldır boşuna üzülüp stres yapmış olacaksın

sonuç olumlu ise kafanı bebek ile değil başka şeylere odaklayıp denemeye devam ama tıkalı ise de hayatın sonu değil ki

teşhis konur tedavi başlar

sen rahatlarsan bebek sizinle olur sürekli gergin ortamda işini zorlaştırırsın

yanlış anlama ama hsg ile son aşama olmuyor tam tersine her şey yeni başlıyor diyebilirim.

yanlış anlama ama hsg ile son aşama olmuyor tam tersine her şey yeni başlıyor diyebilirim.

eğer açıkça tüpler bitmiş oluyor son aşama benim için. . birakicam ne zaman olursa olur çünkü esiminde benimde hiç bir problemimiz kalmıyor. . herşey normal olacak aciksa. . o anlamda son aşamaya geldik dedim. . Eğer kapalı ise de sadece tüp bebek seçeneğim kalıyor... inşallah açıktır. .

Bebeği hayatınızın merkezine koyup evliliğinizi mahfediyorsunuz, ya tüpler kapalıysa o zaman boşanırsınız yazılarınızdan bu anlaşılıyor. Ne var yani çocuk olmuyorsa, bu yüze vurulur mu intikam alır gibi. Siz bebek için mi evlendiniz ya da bebek fikri mi bir arada tutuyor sizi. çok saçma herşey...çok.

Çocuğu olmayan, asla da olmayacak sizin tabirinizle kısır bir kadın olarak yazıyorum bu yorumu, üstelik eşim çocuk diye deli oluyor. Varlığınızı, evliliğinizi, ilişkinizi çocuğa odaklayarak büyük hata yapıyorsunuz, hayatı ıskalıyorsunuz sadece. Ancak bazı arkadaşların dediği gibi, eşinizle yaşadığınız bu diyalogdan sonra bence evliliğinizi sorgulamakta fayda var, bir erkek ancak bu kadar çirkinleşebilir çok üzüldüm okuyunca.

Bizimde 4 yıl olmadı . eşimde varikosel ameliyatı oldu. Ama malesef çok bi artış olmadı bizde.Eşimin psikolojisi inanılmaz bozulmuştu. Kırıcı değildi ama. Yaptığı hareketler değişmişti. Yani arabanın kapısını sonuna kadar açık bırakıp gelirdi.bu tarz şeyler. Çok dalgındı yani. Sonra bende de adet düzensizliği başladı zaten . biz kesinlikle bebek muhabbetine girmiyoduk. Mutluymuşum gibi davrandım hep. Ameliyattan 1 sene sonra düzelme yoktu yine. Doktorlar normal yolla olmaz , aşılamada olmaz tüp bebekte %30 dediler .
Ozaman çok üzülmüştüm ama belli etmedim. Sonuçta yazılan neyse o.
En son tüp bebeğe karar verdik . Ümidim yoktu açıkcası . Çok araştırdım nerde hangi hastane var diye . Çok şükür şimdi bebeğimizi bekliyoruz :)
Allah inşallah sizede isteyen herkesede sağlıklı hayırlı evlat nasip eder .
Demem o ki , fazla dile getirmeden günlük hayatınıza devam etmeye çalışın. Rutin kontrollerinizi yine yaptırın. Allah ol dedikten sonra olucak . Hem senin hem eşininde morale ihtiyacı var. Onun içinde kolay değil şuan üzerinde büyük bi yük var gibi hissediyordur.

Bence sizde bir an önce filmi çektirip suratına çarpın. Bu ne ahlaksızlık. Sinirlenmişmiş.. inandırıcı gelmedi
O öyle dedi kadının da sert tepki vermesine gerek yok. Empati kurmak lazım erkek kısır olduğunu öğrenmiş psikolojisi alt üst olmuştur resmen. Bizim de 8aydir çocuk olmamasına rağmen pskolojim çok bozuldu bu durumu Allah kimseye yasatmasin ama çok zor.Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip eder inşallah

Yarın hsg randevum var. Sonuca göre yönleneceğiz artık. Bazen eşime ya hiç olmazda derim "kız çocuk sen erkek çocuk ben" der. Birbirinize destek olmanız lazım. Yoksa stresi azaltamazsınız. Eşin hata etmiş, hatta halt etmiş.

Gerçekten çok zor bir durum bizde bi sorunları yaşıyoruz malesef 4 yıldır bekliyoruz başımıza gelmeyen kalmadı yinede allah beterinden saklasin. Belki de geç olması bizim hayrimiza. Belki de böylece daha çok kıymet bilecez. Ne bileyim Rabbim en hayırlı vakite versin.. Tevekkül et Eşine anlayışlı ol eminim oda sana öyle davranacak. Yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil ..

Bak hikayem burda

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/her-nasip-vaktine-esirdir.972969/

kısır olduğunu öğrenince verdiği bi tepki değil ki zaten bu tepkiyi verdiğinde kısır da değil gayet sperm sayısı yukselmiş ameliyat sonrası resmen kadın kısır çıkarsa sevinecek bu mu evlilik ki tüpler kapalıysa o da kısırlık fln değil ameliyat olması yeter büyük ihtimal Allah isteyen herkese versin ama olmayan da hayatına baksın bence çocuk olmuyor diye hayatını cehenneme çevirmek saçma

perşembe randevum var..
çok korkuyorum sonuçtan..
uykuyu kaybettim düşünmekten. .
inşallah kapalı değildir de..
doğal yoldan olur meleğim. .
Kapalı olsa bile rahim filmi çekilince açılıyor tüpler, boşuna kendinize eziyet etmeyin.

tup bebekle cocuk sahibi oldum ve sunu soyleyim ne issiz gucsuzmussunuz hic baska derdiniz yok mu borcunuz felan ne bileyim cocukta cocuk hayirlisini dilemek bile akliniza gelmiyor sanirim.bu arada tupler kapali bile olsa acilabiliyor

Eşinde aşağılık kompleksi olmuş. yani kendinde sıkıntı olunca sende de olmasını istiyor ki sadece kendiyle ilgili olmasın durum. bu normal değil. bizim 3 yıl olmadı. ilk önce bir şey bulamadılar sonra ilk benim amh testim düşük çıktı sonra eşimin morfolojisinde sıkıntı çıktı. bir gün olsun yansıtmadık birbirimize.bu süreçte destek olmalısınız. oturup sakince konuşun. tedavi olmak öcü değil. artık tıp çok ilerledi.
not: tüp bebek tedavisi ile hamileyim. 3 kere klomen 2 kere aşılama tedavisi olumsuz oldu..

Size bi önerim olack bakin sinaviniz cok zor yuce rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin...once butun gunahlarindan kurtul tovbe et cokca sonra 2 rekat namaz kıl ve duvasini ederken efemdimiz muhammet s.a.v araya koyun ve once allahtan hayirlisini iste sinra efendimizi araya koyup dua ettikten sonra efendimize don ve ondanda dua iste inan allahu teala efendimiz adina yapilan hicbi duayi red etmez.

Ya Can'ım bu kadar takmayın haklısınız ama 2 yıldır istiyormuşsunuz.Biz eşimle 3 yıldır istiyoruz.Eşimde çift taraflı varikosel çıktı ama atlatıcaz canını sıkma sağlığın önemli dedim.Ameliyat oldu geçen yıl.Sonra değerler artmaya başladı çok sevindim.Doktorlar sınırda hatta ileri hareket düşük Dedi.Agladım ama eşime belli etmedim hiç.Olur vakti var belki böyle olacaktı belki şöyle olacaktı hayırlı evlat olsun.Sen vitaminlerini kullan gerisini Allah'a bırakalım.En kötü borcumuz bitince 3 yıl sonra para çeker tüp bebek yaparız arka arkaya dedim.Eşim motive oldu ama içten içe çok istiyordu.Ayrıca bende de Pko vardı.Çok istiyordum o yğzden şu son 4 ayda 17 kilo verdim 55 kg oldum.Eşim sigara içiyordu elektronik sigaraya geçti son 2 ay.Olmuyor işte bak içmesem de olmuyor Dedi.Geç faydası olurmuş yeni bıraktın daha sigarayı dedim eşime...Neyse artık 3 yıl olmadı olmıcak böyle alışalım dedim kendi kendime.O ay oldum hala şoktayız.Ameliyattan 15 ay sonra hamile kaldım ben şimdi.Sizin be kadar geçti bilmiyorum ama.1 yıl geçmeli aradan.Allahım tamamına erdirsin inşallah siz de kısa zamanda Allah'ın izniyle bu mutluluğu yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…