Bunalımdan cikmak ne kadar sürdü , bana tavsiye verir misiniz ? Bu durumları yasayanlar var mı?

İnşallah. Cümleten

Alıntı yapmayın demişsiniz ama size iyi gelen şeyleri keşke biraz paylaşsanız, belki birilerine de yardımı olur. Ben de zor dönemden geçiyorum, ailemde de genetik majör depresyon durumu var, çok isterdim okumak. Allah yardımcınız olsun.

O süreçte hiçbir şey bana iyi gelmiyordu. Yemeden içmeden kesilip iğne ipliğe dönmüştüm. Odamda bi köşede oturup saatlerce aynı noktaya bakıp düşünüyordum.

Uyuyabilirsem eğer uyanmak çok acılı oluyordu
Defalarca göğsümde bıçak var sanıp bıçağı çıkarmaya çalışmıştım uyandığımda. Öyle bir acıyla uyanıyordum.

Sadece ağlıyordum. Kimseyle iletişim kuracak durumda değildim. Yatıp kalkıyordum ama ot gibiydim.

Tabi ben bir travma sonucu depresyona girdim. Çok ciddi şeyler yaşadım .

Intihar girişimim oldu. Doktor ruh ve sinir hastalıklarına yatışımı önerdi.

Hiç-bir şey konuşmuyordum
Sorulara mantıklı cevaplar veremiyordum. Hep düşünüyordum ama aynı zamanda hiçbir şey düşünecek durumda değildim.

Bir an dahi yalniz bırakmadı ailem cünkü sürekli intihar edebilmek için fırsat kolluyordum.

Tedavi iyi geldi. Gercek bir majör depresyon hastasi bu siteye yazacak kadar aklı başında değil-dir. Hobi yürüyüş filan yapamaz. Hayattan kopuktur cünkü.

Ben halen daha tedavi görüyorum. Baya toparladım.

Size de bi sıkıntınız varsa doktora gitmenizi öneririm. Majör depresyon kendiliğinden iyilesebilen, hobilerle hafifletilen bi şey değildir. Insani etiyle kemiğiyle yok eder.

Bu durumda değilim, annemle aynı anlattıklarınızı yaşadık, Allah yardımcınız olsun.

ağır depresyon hastası birine bunların hiçbirinin söylenmeyeceğinin farkındayım, sanırım ifade etmeye çalıştığım şu anda iyileşme, daha iyi hissetmeye başladığınız bu yolda size nelerin iyi geldiğini paylaşmanızdı. Lütfen baskı gibi hissetmeyin, vaktiniz olduğunda canınız sıkıldığında bir şeyler karalarsınız belki. Sevgiler.

Iyilesme döneminde bana en iyi gelen şey ablamla zaman geçirmek oldu diyebilirim. Sizi anlayan ve seven insanlarla birlikte olmak iyi gelecektir

Çok zor gelse de spor yapmak antidepresan gibi insanı canlandıran bir şey. Bana spor yapmak işkence gibi geliyor ama sonrasında iyi hissettiriyor.

El isi yapmak çok güzel kafa dağıtıyor. Denemelisiniz.

Aklıma ilk etapta gelenler bunlar.

Nazik tavrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ederim. Eğer merak ettiğiniz bi şey olursa her zaman sorabilirsiniz buralardayım ben.

Allah acil şifalar versin. ❤

Size kesinlikle katılıyorum. Bırak temizlik yapmayı kitap okumayı insan yataktan çıkamıyo

Siz iyisiniz ya da iyileşiyorsunuz. Depresyondaki biri için bunları yapmak neredeyse imkansızdır. Sakın bir gün bile vazgeçmeyin bir gün bile boşvermeyin.

Sizin ne kadar sürdü demişsiniz. Tamı tamına 3,5 yıl. Giden ömürden gidiyor ve şu dünyadaki en kıymetli şeylerden biri zaman.

Şu güzel günlerinizi depresyona yedirmeyin.

İyileşmeye çalışıyorum. Bir an önce bu yalnızlıktan kurtulmam gerekiyor . Gittiğim yerde yeniden hazırlanacagim sınava. Belki böylesi benim için daha iyi olir . Tek başıma daha zinde bir şekilde. Evde sürekli anne baba dırdırı var . Babam dün hiç olmadı evlen bari diyor. Kendisi 28 yaşında evlenmiş ben daha 20 yim

Duymamayı, görmemeyi öğrenmeniz lazım. Annem onu dedi babam bunu dedi boşverin.
Yalnızlık da güzeldir, zaman zaman melankoliye kapılmak da güzeldir. Yeter ki kontrol sizde olsun.
Sabah uyanmak için bir amacınız, yolları yürümenize yardım edecek bir hedefiniz olsun.
Nereye gideceksiniz bilmiyorum ama iyi düşünün aile evi daha güvenlidir her zaman.

Bende bilmiyorim. Yol nereye çıkarsa.... aile evi güvenli ama boğucu, beni boğuyor . Seneye hiç kaldıramam bu kafayı . Mugla canakkale falan güvenilir. Afyonda oturuyorum biraz uzak ama olsun . Küçük şehir düşünüyorum . Orda kendime ait küçük bi dünya kurmak istiyorum. Bana kesinlikle iyi gelecek. Bütün gün evde tek başımayım ve artık kafayı siyirmaya basladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…