• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalınca Napıyosunuz

10 aylık bebek,3 yaşında çocuk...sabahtan akşama kadar temizlikti,yemekti,çocuklardı inan hergün bunalıyorum yıpranıyorum ama sonra kendime kızıyorum...99 deperemini,madencilerin göçük altında kalmasını,çaresizce ilik nakli bekleyen kanser hastalarını düşünüyorum..kendimi onların yerine koyuyorum..çaresizliğin tükenmişliğin umutsuzluğun ne olduğunu anlıyorum..hemen şükrediyorum halime..acaba onlara tekrar bir yaşama şansı verseler neler yaparlardı kimbilir..sonra benimkide dertmi diyorum..hemen toparlanıyorum..öyle işte
Bende o hiç işe yaramıyo ya. Yani yapmayı deniyorum aslında ama hicbi olumlu etkisi olmuyo. Yani ne zaman kendimden kötü durumda birine baksam bi yanda onun icin de üzülüyorum kendimi o duygulara kaptırıp iyice kötü oluyorum bi yandan da onun dertleri olması benim dertlerim olmasını engellemiyo diye düsünüyorum. Hani grip var kanser var mesela. Ama ay kanser degilim gribim o zaman çok mutlu olmam lazım nasıl diyemiyosak desek de bi ise yaramıyo yine akan burun, sis bogaz yüksek atesle yatıyosak o zaman dertleri kıyaslamanın bi anlamı yok diye düsünüyorum. Her biri kendine has cünkü.

kolye yaparım
bakmışım elımde şiş atkı örerim
oda olmadı pasta tarifi öğrenip mutfaktan çıkmam

baktım bunlarda işe yaramadı banyo yapıyorum ne var ne yok unutuyorum sonrada uyurum bakarım sabah olmuş.

1) temizlik... mikroplarla savaş... pırıl pırıl bi ev.. zafer coşkusu...
2) hamur işleri.. kek börek yada herhangi bişi.. güzel bi romantik komedi filmi eşliğinde miden isyan edene kadar tıkınmak... yemenin vermiş olduğu ağırlıkla sızıp kalmak..
3) makyaj... ama klasik bi makyaj değil tipini komikleştirmek maksadıylen kalemle tek kaş bıyık falan yapmak.. rujla vampir makyajı mor farla dayak yemiş masum köylü kadın gibi..
aklıma bunlar geldi şimdilik.. canım çok sıkkın olduğunda oyalandığım şeyler bunlar genel olarak.. geçicide olsa biraz olsun sakinleşiyorum ben..

Kek yaparım poğaça yaparım yürüyüs yaparım kulağımda kulaklıkla sonracima elemneşrah suresini okurum bol bol mealini okumanızı tavsiye ederim anlarsiniz o zaman niye okuduğumu ..arkadaş çağırırım yaptıklarımdan ikram ederim .

ben genelde vapura atlarım muzıgı takarım kulagıma öyle gezerım veya adalara gıderım tek basıma..kendıme bırseyler ısmarlarım falan..sınemaya gıdebılırsın veya bı arkadasınla konsere gıt eglen dagıt kafanı..ama bu yaptıkların bıtıp de eve döndugunde kendınle kalınca basa dönuluyo cözum yok ..

İnşirah surasini okuyorum ..yürüyüşe çıkıyorum ,çıkamıyorsam evde komedi bir film açıp keyfime ba kıyorum

koşa koşa şehir dışına çıkıyorum çevre illerdeki arkadaşlarıma, değişiklik oluyor, kalabalıkta kafam dağılıyor. o imkanı yaratamazsam çıkıp tek başıma güzel bi yemek yiyorum ve alışveriş yapıyorum :D

bu sekilde evde tepinmek ve "kontrolsuzce" hicbir sey dusunmeden hareket etmek beni rahatlatiyor ; ))
en kotu ihtimalle sevgiliyle yildiz tilbe taklidi yapiyoruz :)

Back
X