Bundan sonra mutlu olur muyum?

heidi139

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
404
9
68
.....................:::::::...........::::::::...........:

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sevgilin sorunlu biriymiş. Sevinmelisin bukadar erken kurtulduğunda hatta seni bıraktığı için bir teşekkür bile edebilirsin çünkü sana kalsaydı böyle çekmeye devam ederdin.

Gelecek ilişkine bukadar tereddütle yaklaşma. Rahat bırak kendini sonuçta sen busun ve seni bu olarak seven birini elbet bulursun. Hatayı onda yada kendinde arama, herkesin katkısı var sonuçta. Yalnız kimse için bukadar ısrarcı olma derim sonuçta yaşadın gördün insanın kendinden başkası geriye kalmıyor.

Öncelikle teşekkür ederim canım okuduğun icin,evet en önemlisi karaktersiz biriydi evlensek uzulecegimi biliyordum ama terkedemiyordum. Haklisin belki de yeni bir iliskiye hazır değilimdir ondan tereddüt ediyorum

Yeni bir ilişkiyi uzun süre rafa kaldırmanı tavsiye ederim
ve bu seferkiyle evlenirim düşüncendende vazgeçmelisin.
Flört bu yüzden var canım,karşındakini tanıyorsun.
Şimdi onunla evli olsanız, ''eeeeh,sana daha öncede yalan söyledim,şurdada söyledim burdada söyledim ne var'' diyecekti...
İyiki evlenmemişsiniz,şükret.
Ama bir hatan var söyleyim,fazla ilgiden şımartmışsın,havalara girmiş.

Keşke son konuşmanızda alttan almasaydın,kendini bişe sanmasaydı.Ya da keşke yalan yakaladığında affetmeseydin.
Tepene çıkmış resmen,çok ara bugünlerini.

Allah yardımcın olsun canım,ayrılmak,anıları unutmak zor.
Kurtulduğuna şükret olur mu,sadakatsiz insanla ömür geçmezdi.

ya varya sırf iyi yönleri var diye nankörlük etmiyim diye alttan aldım canım, ilk ilişkim olduğu için yaptığı en ufak bi iyilik çok büyük bişey gibi geliyordu bana o yüzden havalara girdi şükrediyorum zaten ama ah etmekten de alamıyorum kendimi şimdi olmasa da ilerde mutlaka biri olacak ve ben onun da beni mutsuz etmesinden daha doğrusu gelenin gideni aratmasından korkuyorum...bu arada okuduğun için teşekkürler canım.

Gelen gideni aratacak diye bir kural mı var canım?
Eğer hayatımıza girecek en mükemmel insan ilk olanıysa hiç problem yok,herkes ilk aşkıyla evlensin.Yok böyle bir şey
Ne biliyorsun çok mutlu olmayacağını,ne biliyorsun bugün burada yazarak bile onun yüzünden harcadığın vakitlere kızmayacağını.
Bundan sonraki mutlu etmezse onuda bırak,sakın ilki olmadı ama ikinciyle evlenmeliyim diye düşünme.
Kimle mutluysan onunla evlenmelisin.
Dur ve beklemesini bil,
herşeyi akışına bırak.
Birgün sana gerçekten değer veren biri karşına çıktığında(inşallah) üzüldüğün için pişman olacaksın.
Çok şükür kurtulmuşsun.Yanan 1 yıl olsun,koca bir ömrün yanında neki?

Birde şu ilk ilişkimdi çıkmazını biliyorum,
herşey hayalindeki gibi olsun istiyorsun değil mi,ilk aşk...ve mutlu son...
İlk çıktığım adamla evlendim demek için 'adam'demeye şahit gereken tiplerle ömür geçirilmez canım.
Senin adına sevindim,
iyiki sana böyle bişe yapıp gitmiş. Yoksa sana kalsa daha çok hatasını yutacaktın galiba.
Kadınlar olarak bu konuda gereksiz derecede hassas ve iradesiziz maalesef.
Affedilmeye gerekçe üretemeye adamları affetmeye bahane aramakta üstümüze yok.

Olurda seni aramaya kalkarsa ''elimin altında'' hissi verme ona olur mu?
Son konuşmanızdaki alttan alışınla,hatta yalvarmanla ne zaman dönsem kapısı hep açık diye düşünüyordur o şimdi.
Lütfen bu sefer iredeli ol

Sanırım ilk aşkımla evlenirim gibi bir düşüncen vardı ki bu yüzden bu kadar çekmişsin o adamı ve ısrarcı davranmışsın ayrılmaması için. Şimdi net olarak görebilmelisin ki hakkında hayırlı bir insan değilmiş Allah yüzüne bakmış kurtarmış seni ondan. Hatalar tek taraflı olmaz hiçbir zaman ama bu ilişkideki hataların en büyüğü onun kişiliğiymiş. Bundan sonra biraz daha oluruna bırakır, ısrarcı davranmazsan ve de karşına gerçekten iyi bir insan çıkarsa ilişkin çok güzel olur çünkü sen uyumlu ve alttan alan bir insansın anladığım kadarıyla. Bu özelliklerinin kıymetini bilecek birisi olmalı ama hayatında. Bir de bu kadar fazla emek harcama canım ya balık baştan kokar misali baktın ki başta bir şeyler ters gidiyor çok da yorma kendini.

İnşallah ya çok büyük beklentim yok sadece deger verdigimi anlayacak ve beni sevecek bir es istiyorum o kadar İlk ve hayalimdeki insandı o yüzden bu kadar direndim ben. Ne olursa olsun donmem canım zaten arayacağını da sanmıyorum yeni asklara yelken açmıştır o.

Şükrediyorum zaten canım kurtulduğum icin ,inşallah karsima iyi biri cikar ya,zaten bekliyorum sabırla :) ve sunu da anladım ben böyle alttan alan anlayışı biri olmasaydım zaten bu kadar bile devam etmezdi bu ilisk.tesekkur ederim :)

Bence sen mutlu olmayı hak ediyorsun bu ilişkide ben bir hatan olduğunu düşünmüyorum.Artık sadece önüne bak ve hayatını,kalbini seni mutlu edebilecek birine aç.Sana bir gün geri dönmek istese bile sakın kabul etme ve pişmanlık duyma.:)

Teşekkür ederim canım kendimi sorguluyorum ama terkedilecek bı sucum yok. İnşallah karşıma benim gibi biri çıkar,bı daha döneceğini hiç sanmıyorum para kazanıyor ve yeni bı hayata yelken açtı birini de bulmuştur coktan ama ah ediyorum inşallah mutsuz olur :)

benimde ilk aşık oldugum adam eski sevgilin gibi kızlar tarafından cok ragbet gören sadakatsiz iki yüzlünün biriydibende onunla neredeyse bir yılımı harcamıştım ne varki ben aldatıldıgımı ögrenince ayrılmıştım aglaya aglaya
aradan 3 yıl gectikten sonraki eşimle tanıştık ve inan gideni aratmak söyle dursun tüm yaralarımı onunla sardım ben zaman evet iyi bir ilaç ama seni seven deger veren birini elbette bulacaksın o zaman saracaksın yaralarını
bu arada bazı arkadasların dediği gibi her flörtüne müstakbel koca adayı diye yaklaşma bence flört bu yüzden var tanımak için birbirini
ayrıca zaman gelecek eski sewgiline teşekkür edeceksin kendi kıymetini anlamana sebep oldugu için
yani en azından bende böyle olmuştu
allah seni hakedenle karsılastırsın

Maşallah Allah nazardan saklasın,inşallah benim karşıma da çıkar oyle biri istediğim tek sey benim gibi biri olması, çok teşekkür ederim canım sana:)

Herşeyi çok alttan almışsın gerçekten ve bu sana ayrılık olarak dönmüş
herşeyi alttan almasaydın onunda seni kaybetme korkusu olurdu
1 ay çok kısa bir süre yeni bir ilişkiye başlaman için
kafanı dinle, gez, dolaş bence ayrıca tabi ki mutlu olursun zamanı geldiğinde
ama bence zamanı şimdi değil dediğim gibi çok az bir zaman olmuş ilişkin biteli
herşeyi akışına bırakmalısın bir süre..

Son düzenleme:

Evet canım ya farkındaydim yine de devam ettim alttan almaya çok kızıyorum kendime...bekliyorum şimdi zaten kader kısmet deyip çekildim bı köşeye,teşekkür ederim.

O kadar güzel yazmışsın ki,cevap yazmamak ayıp olurdu..Senin kalp ağrın,benim geçen yılki kalp ağrıma benziyor,geçmiş açtığım konulara bakabilirsin.Sen anlatıyorsun ya içli içli sanki ben yaşıyorum..Senin gibi aklı başında bir kızı nasıl bırakmış akılsız.Çok sonra da pişman olacağını sanıyorum,erkeklerin kafasına sonradan dank eder''diyorlar.Hiç değilse başka bir kızla çıktığında...Onlar ona senin kadar anlayışlı davranmadığında anlar kıymetini..Şimdi bilememiş çünkü..Çok da sevmemiş,duygusal boşluktaymış.Sevilmeyecek biri mi olduğundan ,yok,boşlukta çünkü kim olsa sevemezdi bence..Herkes de çekmez aksiliğini..Sen saf aşkla sevmişsin,saftirik davranmışsın benim gibi(Bir daha ki ilişkin de saftirik davranmamaya ant iç benim gibi)..o ise daha önce öyle sevilmediği için anlamamış..
Bir şekilde belki seni fiziki olarak da beğenmiyordu ;belki salaklığından,çiğliğinden,tecrübesizliğinden(güzel olsan bile)..bir ihitmal..Bu önemli bir kusur mesela..(ilişkilerde oluyor bu)
OLGUN BİR ERKEK DEĞİL KISACA..Bu insanı çok yoruyor..
Bir daha aramaman iyi olmuş..Sen sevmişsin ama bu ilişkiden dersler al..
Yaşın kaç..çalışıyor musun? Eğitimli biri olduğun okul lafı geçirmesen bile belli oluyor..İşini eline al,kendine odaklan,alışveriş yap,bakımına önem ver,tura falan katıl,arkadaşlarınla görüş(senin vardır,benim artık yok sayılır),ailenin kıymetini bil,onlarla vakit geçir,fazla yalnız kalma,kendini güçlendir(ben bazen zorlanıyorum bazı sebeplerden,hem yalnızım).. Güçleri elinde bulundurmanın keyfine var..Sen ondan önce de vardın,ondan önce de mutluydun belki..Birgün karşına yine biri çıkar,onu değerlendirirsin,bu sana tecrübe oldu,bir erkek vesilesiyle erkekleri tanıdın..Kendini çok yorma bu konuda benim gibi..Benim gibi geç kalmamışsındır,benim gibi evlilik geçirmemişsindir,herşey senin için kolay olur,çok üzülme..Benim konumumda da olabilridin..
O pişkin ,acımasız son konuşması bende bile nefret uyandırdı...Bilirim o pişkin, acımasız halleri...!!!!!!Böyle bitermiymiş o kadar zamanın hatrı yokmuymuş..İşte insanlığı okadar düşün..ACIMASIZ biri...merhamet güzel bir erdem..
Belki de birine takıldı kafası.Sadakatsizlik şüphesyle yaşayacaktın hep,hep yorulacaktın belki...ki çok yorulmuşsun,sen de vazgeçebilirdin,o önce davranmış..
Bu aşkı sen kendikendine yaşadın,olsun sen üstüne düşüni yaptın ve sevdin,o üstüne düşeni yapmadı..
Vazgeçti,bundan büyük kusur olamaz..senin ondan vazgeçmen için..Bu affedilmez bir suç..saftirikliğimizin lüzumu yok..

Son düzenleme:

yaşayan bilir derlerya doğru işte,bi daha birlikte oluruz diye değil de içimde kalanları söylemek için dönmesini çok istiyorum ama onu bi daha görürsem de aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. o anı yaşadı,ben ise gelecek için yaşadım işte,ben nankörlük etmedim o belki de bi hatamı gördü ve sildi attı beni. bi dahaki ilişkimde de böyle çok seveceğim çünkü sevmeyi bilen biriyim ama asla düzelir diye beklemeyeceğim bu benim için çok iyi bir tecrübe oldu. başlarda güzel buluyordu elbette ama belki de daha güzel birini buldu bilemiyorum...ilk zamanlar kendime güvenimi de yitirmiştim bu yönde hatta çirkin olduğumu düşünüp ağlamıştım salak gibi :) kesinlikle olgun değildi,hiç bir yönde olgun değildi ben de çocuk gibiydim hareketliydim tamam ama aşkı aşk gibi yaşadım..o ise kıyaslamalarla,monotonluklarla,inatlaşmalarla geçirdi aşkı.

bir daha asla böyle körü körüne bağlanmam birine..20 yaşındayım ,okuyorum hala o ise mezun oldu. şimdi okul açılacak bir de millete dert anlatacağım. herkes acıyan gözlerle bakacak çünkü nasıl sevdiğimi herkes anlıyordu gözlerimden..o da ayrı bi derdim neyse..

onun kimseye anlatacağı bişey yok sıkıldım beni çok sıkıyordu deyip ayrıldı..hatayı bana yükledi kesin. ben hala kendimde suç var mı yok mu diye düşünürken.

ben de kendimi okuluma derslerime vereceğim dediğin gibi. önceleri evden çıkmazdım ama şimdi gençliğimi yaşayacağım. onun uyuzlukları yüzünden yapamadıklarımı yapacağım. sana da geçmiş olsun üzülme lütfen yaşın kaç bilmiyorum ama hayatın bitmiş gibi konuşma bence sen de yeni bir başlangıç yap. gerçi bilmiyorum son durumunu.

ailesine arkadaşlarına ne dedi bilmiyorum..herkes o kadar çok sevdi ki beni. eski ilişkilerin gibi bu kızı da terketme dediler hep bir ağızdan..bunu nasıl yaptı diye diye yedim bitirdim kendimi ama artık yoruldum diyorumya acım azaldı.artık geleceğe odaklandım ve mutlu olacağım bi ilişkiyi bekliyorum inşallah.

bu arada yazın için çok teşekkür ederim bana çok iyi moral oldu.sen de çok mutlu olursun acılarını unutursun kısa zamanda inşallah :)

Bir iliskiye ciddi, evlenme amaciyla yaklasmayacaksin. Tanima amaciyla yaklasacaksin. Evlilik karsindakini tanidikca alincak bir karardir. Simdi basindan ona evlenecegin adam gozuyle bakarsan, iliski tokezlediginde yikimin cok buyuk olur. Yasadiklarin tabi ki kolay seyler degil. Ilk sevgilinmis, terk edilmissin, emeklerine yaniyorsun. Haklisin. Ara ara uzulceksin, aklina gelicek falan ama o kisiyle artik hic saglam bir iliskiniz olmaz. ipler fena kopmus. Yeni bir iliski icin hazir olup olmadigini sen bilirsin. Ama hazirim dedigine gore sen kaybettigin x kisisinden cok yalnizligina uzuluyorsun. Merak etme senin kalbin sevmeye hazir oldugu surece yalniz kalmazsin. Allah dogru insanlari karsimiza cikarsin insallah.

önce konu başlığına cevap verim:kesin olarak mutlu olur musun bilmiyorum ama mutlu olma ihtimalin tabiiki yüksek.. bazen ne kadar çabalasakta mutlu olamıyoruz tam olduk zannediyoruz ama tekrar herşey tepetaklak oluyor.. kaderimizde nasibimizde varsa oluruz Allahın izniyle.. yaşın daha küçük zaten ben güzel şeyler yaşayacağına eminim.. bu biten ilişkinde sana en büyük ders ve tecrübe olsun
ben ömrüm boyunca evliliği tek şekilde yapmak istedim o da: "aşık olarak evlenmek.." ve bunun için dua ettim, kalbimden bu türlüsü geçti hep.. başka türlüsü olursa mesela o kadarda çok sevmezsem veya görücü usulü (sadece kafalar uyuşuyorsa)vs vs tarzda olan bir evlilik yapmak istemedim inşallah böyle olmaz dedim hep içimden..
2010 mart ayında 2.5 sene sürecek bi masala inandım.. o kadar mutluydum ki 1. senemiz dolduğunda benim okulum bitiyordu ve herşey ne kadar denk düşüyordu(!) çünkü benim memlekete dönmem gerekiyordu okul bitince ve o sene söz takılacaktı.. dahası ben aşık olarak evlenecektim benden mutlusu yoktu.. her anlamda istediğim bir hayat arkadaşıydı çünkü sevgilim.. ama masal sadece ben memlekete geldikten sonra 4-5 ay daha sürdü.. gerisi kabustu.. sevdiğim işsizdi ve sıkıntılar böylece başladı.. 1.5 senedir sevgilim olan ve 2.5 senedirde tanıdığım adam bi anda hiç tanımadığım bi adama dönüştü ve 2 hafta önce tamamen ayrıldık.. üstelik o kadar türlü kötü huylarını çektim, yanlış davranışlarını affettim.. ben, kendimden asla ödün vermeyen ben bunun gerçek bi ilişki olduğuna inanıp kendimden ödün verdim, bir sürü emek verdim.. ama ben taviz verdikçe o kendini birşey sanmaya başladı..
üstelik onun olsun benim olsun etrafımızdaki herkes benim onun gibi biriyle nasıl beraber olduğuma hayret ederdi görüntü olarak.. benim çevrem bana baskı bile yaptı ama ben seviyorum, o benim gözümde tek dedim.. milleti susturdum.. tüm bunlara rağmen ona göre suçlu benim :) suçumsa zırt pırt ayrılmakmış.. çoğu ayrılığımda bana yalvaran oydu çünkü hatasını biliyordu beni ondan uzaklaştıran o olurdu.. bazen yalvarmazdı bile ben dönerdim.. kısaca sayemde kendini birşey sandı ve sevgime aşırı güvendi kendini saldı.. son ayrılığımızda son bi şans vermek istedim yanıma gel konuşalım dedim bana ben senin oyuncağın değilim dedi :) şaka gibi..
ve ben sustum oda şu an kendini haklı görüyor.. memleketinde şu an ve sürekli gezip içiyormuş.. (içmezdi)
yani canım işin özü erkekler çok fazla dengesiz insanlar.. bende kesinlikle evleneceğim adam bu derdim aksini düşünmezdim bile ama kendi hatalarının hepsini bir kalemde sildi benim tek hatamı yüzüme çarpıp sustu.. bende sustum.. ve sevdim ben çok sevdim.. belkide böyle hesapsız sevmenin bedelini ödüyorum..
ilk başlarda bende kötüydüm ama kendimi toparladım şimdi:)
biraz uzun oldu ama sana ayrıntılı cevap vermek istedim..

Son düzenleme:

hep aynı yani...
hep cok seven;mücadele eden üzülüyor..
haketmedigi seyleri yasıyor.İlginç.........

...mutlulugu hakediyoruz ama
umarım oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…