hep aynı yani...
hep cok seven;mücadele eden üzülüyor..haketmedigi seyleri yasıyor.İlginç.........
...mutlulugu hakediyoruz ama
umarım oluruz
oluruz canım neden olmayalım ki? inancımızı kaybedersek neyimiz kalır ki başka??
mücadele etmek suç değil ama haketmeyene haketmediklerini vermemiz suçtu..
Bir iliskiye ciddi, evlenme amaciyla yaklasmayacaksin. Tanima amaciyla yaklasacaksin. Evlilik karsindakini tanidikca alincak bir karardir. Simdi basindan ona evlenecegin adam gozuyle bakarsan, iliski tokezlediginde yikimin cok buyuk olur. Yasadiklarin tabi ki kolay seyler degil. Ilk sevgilinmis, terk edilmissin, emeklerine yaniyorsun. Haklisin. Ara ara uzulceksin, aklina gelicek falan ama o kisiyle artik hic saglam bir iliskiniz olmaz. ipler fena kopmus. Yeni bir iliski icin hazir olup olmadigini sen bilirsin. Ama hazirim dedigine gore sen kaybettigin x kisisinden cok yalnizligina uzuluyorsun. Merak etme senin kalbin sevmeye hazir oldugu surece yalniz kalmazsin. Allah dogru insanlari karsimiza cikarsin insallah.
önce konu başlığına cevap verim:kesin olarak mutlu olur musun bilmiyorum ama mutlu olma ihtimalin tabiiki yüksek.. bazen ne kadar çabalasakta mutlu olamıyoruz tam olduk zannediyoruz ama tekrar herşey tepetaklak oluyor.. kaderimizde nasibimizde varsa oluruz Allahın izniyle.. yaşın daha küçük zaten ben güzel şeyler yaşayacağına eminim.. bu biten ilişkinde sana en büyük ders ve tecrübe olsun
ben ömrüm boyunca evliliği tek şekilde yapmak istedim o da: "aşık olarak evlenmek.." ve bunun için dua ettim, kalbimden bu türlüsü geçti hep.. başka türlüsü olursa mesela o kadarda çok sevmezsem veya görücü usulü (sadece kafalar uyuşuyorsa)vs vs tarzda olan bir evlilik yapmak istemedim inşallah böyle olmaz dedim hep içimden..
2010 mart ayında 2.5 sene sürecek bi masala inandım.. o kadar mutluydum ki 1. senemiz dolduğunda benim okulum bitiyordu ve herşey ne kadar denk düşüyordu(!) çünkü benim memlekete dönmem gerekiyordu okul bitince ve o sene söz takılacaktı.. dahası ben aşık olarak evlenecektimbenden mutlusu yoktu.. her anlamda istediğim bir hayat arkadaşıydı çünkü sevgilim.. ama masal sadece ben memlekete geldikten sonra 4-5 ay daha sürdü.. gerisi kabustu.. sevdiğim işsizdi ve sıkıntılar böylece başladı.. 1.5 senedir sevgilim olan ve 2.5 senedirde tanıdığım adam bi anda hiç tanımadığım bi adama dönüştü ve 2 hafta önce tamamen ayrıldık.. üstelik o kadar türlü kötü huylarını çektim, yanlış davranışlarını affettim.. ben, kendimden asla ödün vermeyen ben bunun gerçek bi ilişki olduğuna inanıp kendimden ödün verdim, bir sürü emek verdim.. ama ben taviz verdikçe o kendini birşey sanmaya başladı..
üstelik onun olsun benim olsun etrafımızdaki herkes benim onun gibi biriyle nasıl beraber olduğuma hayret ederdi görüntü olarak.. benim çevrem bana baskı bile yaptı ama ben seviyorum, o benim gözümde tek dedim.. milleti susturdum.. tüm bunlara rağmen ona göre suçlu benim :) suçumsa zırt pırt ayrılmakmış.. çoğu ayrılığımda bana yalvaran oydu çünkü hatasını biliyordu beni ondan uzaklaştıran o olurdu.. bazen yalvarmazdı bile ben dönerdim.. kısaca sayemde kendini birşey sandı ve sevgime aşırı güvendi kendini saldı.. son ayrılığımızda son bi şans vermek istedim yanıma gel konuşalım dedim bana ben senin oyuncağın değilim dedi :) şaka gibi..
ve ben sustum oda şu an kendini haklı görüyor.. memleketinde şu an ve sürekli gezip içiyormuş.. (içmezdi)
yani canım işin özü erkekler çok fazla dengesiz insanlar.. bende kesinlikle evleneceğim adam bu derdim aksini düşünmezdim bile ama kendi hatalarının hepsini bir kalemde sildi benim tek hatamı yüzüme çarpıp sustu.. bende sustum.. ve sevdim ben çok sevdim.. belkide böyle hesapsız sevmenin bedelini ödüyorum..
ilk başlarda bende kötüydüm ama kendimi toparladım şimdi:)
biraz uzun oldu ama sana ayrıntılı cevap vermek istedim..
neredeyse aynı şeylerii yaşamışız ama sen de kendini toparlamış görünüyorsun. demekki Allah evlilik olmadan ayrılmamız gerektiğine kanaat getirdi.hayırlısı demek en doğrusu. inşallah ikimizde mutlu oluruz. bu kötü anıları iyi bir evlilik için yaşamış oluruz. en önemlisi de yine aşık olabiliriz inşallah.Allah yardımcın olsun. teşekkürler mesajın için.
ayyynen öyle canım.. ben hep "hayırlısıysa olsun Allahım hayırlısı değilse bitsin bi şekilde" dedim.. hala anlam veremiyorum nasıl bitti ama dualarımın karşılığını aldım diyorum rahatlıyorum sonra :)
amin tatlım inşallah.. bu acıları çekmemiz gerekiyordu ve çektik, Allahın izniyle diğer yarımızıda buluruz :) Rabbim hayırlısını versin hepimiz için..
Seni baştan beri yeterince sevmemiş. Sen de kaybetme korkun yüzünden çok üstüne gitmişsin.
Yaşın kaç bilmiyorum ama her erkeğe potansiyel koca adayı gözüyle bakamazsın.
Bir ilişkiye başlarken ciddi düşünüyorum ben demek erkekleri baştan uzaklaştırır zaten.
Bence şu an bir ilişkiye hazır değilsin. Evlilik düşünceni kafandan at.
Kendi hayatına odaklan. Doğru zaman geldiğinde karşına biri çıkacaktır mutlaka.
ben 31 yaşında evlendim canım,ne eşimin ilk sevgilisi benim,ne de o benim ilk..
bi zaman sonra bende senin gibi düşünmeye başlamıştım,ben mutlu olamıyckmıyım diye
olunuyor sakın üzülme
ben şimdi keşke diyorum daha erken çıksaydı karşıma eşim daha çok zaman geçirseydik diyorum ama
biliyorumki yaşadıklarımız bizi birbirimize bağladı
bunlar senin için deneyim
böle şeyler yaşadıkça kendine uygun birini daha çabuk tanıcak ve karar vericeksin
canım boşver millet bişe diyosa eğer eski sevgilinin varlığı seni rahatsız ediyosa onuda takma.. okulundan daha önemli değil bunlar unutma..
normalde takmam milleti ama unutmaya çalışıyorum sürekli hatırlatıyorlar,o mezun oldu canım zaten iletişim koptu o yüzden rahatım...
o yoksa milleti de takma canım.. zamanla onların sormaları da azalır..
Cnm benim seni cok iyi anliyorum, cünkü aynisi benimde basimdan gecti okudukca sanki ben yazmisim gibi geldi inan bana zamanla acisi hafifliyor bende senin gibiydim hep alttan aldim cünkü cok seviyordum ama o hep bana yalan söyledi kac defa ben yine alttan aldim ve sonra ayni seninkinin yaptigi gibi oda bana olmuyor dedi ve bitirdi neden dedim baskalari gibi olamiyormuyum bendemi eksik var dedim hayir dedi sen cok iyi bi kizsin cok temizsin harbisin ama ben senin istedigin gibi biri deilim bisey demedim diyemedim ki o ara annemler de biliyorlardi ben ailemi bile karsima aldim ama nafile bitti.. aradan suan tam 5 ay gecti o türkiyede ben finlandiyadayim suan baskasiyla cikiyor bunu duydugumda halimi görseydiniz acinacak durumdaydim hrkese karsi cok mahcubum heleki anneme ve babama karsi ama yapacak hicbirseyim yok giden gitti bikere.. Icimi yaktin kiz walla bende anlattim :/ dedigim gibi zamanla geciyor ama yeni bi iliski fln demissin sakin bunu yapma yemin ediyorum daha cok canin yanar biraz daha bekle acele etme ama tabi yinede sen bilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?