Bundan Sonra Nasıl Yasayacağım?

Minikterminator

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2021
134
160
23
45
Bütün yaşama motivasyonumu kaybettiğimi söylesem umarım beni yargilamazsiniz. Çok değil birkaç hafta öncesine kadar, mükemmel bir hayatım vardı. Bir gecede herseyimizi kaybettik ve hicbirsey eskisi gibi olmayacak. Umut verecek hikayelere ihtiyacım var. Çok kötü şeyler yaşayıp, eskisinden daha güzel günler görenler varmı? Rica etsem yazarmisiniz, umutlarımı yesertirmisiniz? Sehrimi terk etmedim, dilim varmıyor bir türlü yaşadıklarımı anlatmaya...

Öncelikle çok geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum
Zor günlerden geçiyorsun
Çok iyi anlıyorum
Ancak şunu söyleyebilirim yalnızca
İnan bana hiçbir acı sonsuza kadar sürmüyor.
O yüzden geçecek
Daha aydınlık günler göreceksin
Nasıl ki birden her şey kötü olduysa zamanla düzelecek

Bir insan herşeyini kaybedebilirmi? Ben ettim. Dünya ya dair evladimdan eşimden başka hicbirseyim yok. Yok yok nasıl söylenir bilmiyorum hafizamdaki tek kelime Yok...

Evet olmayacak ama o güneş doğacak zor olacak size hiç geçmez gibi gelecek ama geçecek
Deprem olduktan sonra 3 gün en yakın arkadaşımı sayikladim ben 3. Gece gittik daha hiç müdahale yoktu. 3 tane canlı tespit edilmişti üçü de kuş çıktı. 10. Yıl gidebildim o enkaz alanına. 10 yılda 2. Annem dediğim annesi hayatımdan çıkmak zorunda kalmıştı. Çünkü bizim acılarımızı kızına oyuncak etti, kizi baba ve ablanın kaybını kaldıramadı
Üstüne 14 yıl daha geçmiş şu an bile o ilk an aklımda 3te evden çıkıp anneanneme gidişim aklımda mahalledeki tek enkazda 3 tane canlı çıkaran komşu hep değerlidir mesela
Biz toprakta otururken sünger yatakta uyumaya çalışan komşunun oğlundan hala hoşlanmam
Ama o gece o evden çıkmasak neler olurdu nereye sürüklenerek yaşardık bilmiyorum.
Bizim şehrimizde deprem zenginleri var dask sonrası sigortacılıga girisenler merkezde dükkan toplayanlar
O sene tayinle gelen öğretmen en kiymetlimiz olmuştu..
Hala barakada yediğimiz tostlari hatırlarız o ramazan kıldığımız namazları anlatırlar..
Giden canların yeri asla dolmuyor ama güneş doğuyor inanın doğuyor...

Bir insan herşeyini kaybedebilirmi? Ben ettim. Dünya ya dair evladimdan eşimden başka hicbirseyim yok. Yok yok nasıl söylenir bilmiyorum hafizamdaki tek kelime Yok...
Eşin ve evladın yanında ise İnan bana her şeyin var demektir.
Ya onlarda olmasaydı ?
O zaman ne olacaktı ?

Yeniden toplanırsınız
Ev araba alırsınız
Allah ömür verdiği sürece güzel anılar da biriktirirsiniz.
Sabredin
Geçecek

17 gün boyunca sedan bir araçta sekiz kişi kaldık, ucgun boyunca aç susuz kaldığımız, dünya gözüyle kıyameti yaşadığımızı, sevdiklerimiz enkazdan on iki gün sonra alabildiğimizide söyleyeyim. Ama kimseler kızmasın, 61 gönüllüler ekibine buradan teşekkür ederim siz son nefesime kadar dualarım da olacaksınız, size ne kadar teşekkür etsem azdır onlar sayesinde cadirimiz oldu.

Bunlara söyleyecek tek kelime yok.. yanınızda olsam sımsıkı sarılırdım size

İnsAllah kurtulduğunu sevinemiyor, yaşamaya utanıyor insan... Sonra diyorum ki Allah im hep ölçülü oldum elden geldiğince iyi bir insan olmaya uğraştım, her darda olan insana kostum, kimsenin hakkına göz dikmedim, kazandığım her kuruş helal sanıyordum, bu gazabı neden hakettim diye sorgulamaktan çıldıracağım...

is durumunuz hakkında bir şeyler belli mi ?
bütün yatirimlarimiz gitti demişsiniz sanırım hataydaydiniz ?
bankada vs bir şeyler yok mu sizi oradan başka bir ilde yaşatmaya başlayacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…