• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bundan Sonra Nasıl Yasayacağım?

Yatırımlarımızi farklı şehirlerde ev alarak yapmıştık.Esimin ve benim memleketlerimizde bulunduğumuz şehirde, malesefki tüm şehirlerimiz depremde yerle bir oldu. TV'ye erişim yok Hatay'da değilim bulunduğum şehir yerle yeksan oldu. Sonuç olarak artık tek bir konut alabileceğimizi sanmıyorum. Kırk önce Dasklar bitmiş bizim taziyemiz vardı, akabinde deprem oldu. Bitmedi, depremin ertesi günü dovizlerimi kıymetli takilarimida kaybettim?
Sanırım Adıyamandasiniz😔 yerle yeksan olduğunu çok yakınlarımdan biliyorum.. bizde Malatya da yaşadık daha kredisi bitmeyen ev şuan ağır hasarlı görünüyor o da en sağlam dediğimiz sitelerden biri. Yine deprem bölgesindeki nispeten daha güvenli yere geldim ailem burda üç kızımla eşimle daha güvende olacağımızı düşündük.ev kira bulduk Malatya bitik ama inanın evet maddi güvenceler çok önemli ama yerine gelir Canınız evladınız sağ.. bizim okulda sadece 10 u aşkın yavrumuz öldü bunların yanında abileri ablaları var. Bı anne bı anda iki evladından oldu. Bı arkadaşımin sadece eşi kaldı kızı dahil iki aileden büyükler dahil kimseleri kalmadı. Acıların hepsi kişiye göre dağdir çok haklısınız ama evladınıza tutunup sarılıp yaralarınizi saracaksiniz inşallah hepimiz gibi herkes gibi..

Yıkılan ağır hasarlı olan ve acil yililacak sekilde
Aileniz hayatta, en önemlisi cocugunuz hayatta. O evleri alan yapan sizdiniz. Biraz zaman gecsin, yaralar sarilsin. Herşeyi gene yapacak gücü bulucaksiniz emin olun. Daha cok yeni. Herkes cok zor durumda. Ama Gölcük depreminden sonra insanlar nasil toparladi? Siz de toparliycaksiniz. Onemli olan bir arada sağ olmaniz.

Devlet eğer verirse sanırım bir kisminida biz ödeyeceğiz TOKİ'den bana bir daire verecek😞😞 Rüyamda görsem inanamayacagim herşeyi bizzat yasiyorum

Genç ve dinamiksiniz, bu depremi 70 yaşında yasayabilirdiniz ve o zaman emekli maaşıyla yaşamak zorunda kalırdınız. Eşiniz ölseydi tek başınıza çocuğa bakmak zorunda kalırdınız, şu an genç ve sağlıklı bir ailesiniz, aslında bayağı şanslısınız. Burada bir konu okudum, bir kadın 30 yaşında mesleği yok ve yürüme engelli olmuş depremden sonra , ailesinden erkekler tüm mirasa çökmüş ve kadın bekar. Bu kadın ne yapsın asıl...

Aileniz hayatta, en önemlisi cocugunuz hayatta. O evleri alan yapan sizdiniz. Biraz zaman gecsin, yaralar sarilsin. Herşeyi gene yapacak gücü bulucaksiniz emin olun. Daha cok yeni. Herkes cok zor durumda. Ama Gölcük depreminden sonra insanlar nasil toparladi? Siz de toparliycaksiniz. Onemli olan bir arada sağ olmaniz.
Birdaha ev almayi düşünemiyorum hayat çok kısa vede pamuk ipliğine bagli herşeyi akışına bırakacağım...

Herkesler şehrimizi bırakıp gitti, hiçbir tanıdık sima yok heryer herşey yabancı...Ama ben gidemem ben buraların çocuğuyum, sokaklarında kosup oynadığım, havasında can bulduğum suyunu kana kana içtiğim yağmurlarda mis GB toprak kakan virane memleketimi bırakamam... Eğitimim bittikten sonra dedim ki benim memleketime katkım olsun deyip koşarak gelmistim😭😭😭

Herkesler şehrimizi bırakıp gitti, hiçbir tanıdık sima yok heryer herşey yabancı...Ama ben gidemem ben buraların çocuğuyum, sokaklarında kosup oynadığım, havasında can bulduğum suyunu kana kana içtiğim yağmurlarda mis GB toprak kakan virane memleketimi bırakamam... Eğitimim bittikten sonra dedim ki benim memleketime katkım olsun deyip koşarak gelmistim😭😭😭
şehrin toparlanması uzun sürecek ama
bir süre uzaklaşıp toparlaninca yeniden gelseniz daha iyi hissettirmez mi size ?
en azından biraz bile para bazında birikiminiz varsa çadırda kalmazsınız

şehrin toparlanması uzun sürecek ama
bir süre uzaklaşıp toparlaninca yeniden gelseniz daha iyi hissettirmez mi size ?
en azından biraz bile para bazında birikiminiz varsa çadırda kalmazsınız
Bi de yurtlar, otellerin bi kismi depremzedelere ayrilmisti. Ben de olsam giderim bir süre

Gidebilirdik eşim bir yere gitmekten yana değil, yaşadıklarımızı kabullenebilmis değiliz, birde hukuki sureclerimiz olacak, işlerimiz geregide kalmak durumundayız

Back
X