• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bundan Sonra Nasıl Yasayacağım?

Çok geçmiş olsun. Şu an en karanlık dönemindeyiz depremin. kayıpları kabullenememek memleket dediğimiz yerlerin artık yok olması gibi yüzleşemediğimiz bir sürü şey var. süreç biraz daha ilerleyene kadar zaman verin kendinize.eşiniz ve çocuğunuz için umutlu olun. Önceki depremleri yaşayıp sonra tekrar düzen kuran bir sürü tanıdığım var. Eminim yıllar sonra siz de tutundum hayata başardım diyeceksiniz. Dualarım sizinle.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demek bilinçaltına negatif yük göndermekte. Kayıp, vefat, sakat durumu yoksa her şeyin çözümü vardır..
Çok geçmiş olsun bundan sonraki günleriniz çok daha iyi olsun, yeni kapılar açılsın, bolluk bereketli günler olsun, bir kapı kapanır başka kapı açılır.. 🙏🏻
Eskisinden daha iyi olsun hayatınız..
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Eminim sizin icinde herşey çok zordur 😔😔
Zor ama biliyorum ki peygamberleri bile ağlatan bir dünyayla sinaniyoruz.Hiç bir şey almadan çıkıp gideceğiz zaten bir gün.O güne kadar yürümeye devam.Konunuzu biraz okudum her şey çok taze biraz zaman verin kendinize.

Bütün yaşama motivasyonumu kaybettiğimi söylesem umarım beni yargilamazsiniz. Çok değil birkaç hafta öncesine kadar, mükemmel bir hayatım vardı. Bir gecede herseyimizi kaybettik ve hicbirsey eskisi gibi olmayacak. Umut verecek hikayelere ihtiyacım var. Çok kötü şeyler yaşayıp, eskisinden daha güzel günler görenler varmı? Rica etsem yazarmisiniz, umutlarımı yesertirmisiniz? Sehrimi terk etmedim, dilim varmıyor bir türlü yaşadıklarımı anlatmaya...
Yeni doğmuş gibi yeni bir sayfa açmalısın, bende bir depremzedeyim ve öyle yapmak mecburiyetindeyim.

büyük kayıp yaşıyorsunuz. canınızı kurtarmış olabilirsiniz ama malınız gitmiş. mal canın yongası derler... Allah sabır versin... can kaybı yaşayan insanlar sizi anlamacak... o şekilde yorumlar yapacak. onlarda kayıp yaşıyor, hoş görü zamanı..

bir sürü başarı hikayesi vardır netten bulabilirsiniz...

yaşamadım. Allah kimseye yaşatmasın. ama sizi anlıyorum emin olun... şükür şuan durumumuz var ama yarınımız hepimizin belirsiz... ülkede bir çok noktada büyük depremler bekleniyor. ve yaşadığımız uğradığımız binaların sağlamlığından emin değiliz... tedirginiz... bizim tedirginlik bir süre sonra unutullacak... sizin bizden daha çookk uzun zamana ihtiyacınız var. Allah sabır versin...

Rabbim güç kuvvet versin. İnşallah en kısa zamanda sizde toparlanırsınız. Bugün sahip olduğumuz hiç bir şey bizlerin değil. Daha güzelleri en hayırlısı ile sizlerin olsun. İyi günler sabırla ve zamanla yakındır. Ümitsiz olmayın sakın. Geçecek bu günler

Çok geçmiş olsun. Şu an en karanlık dönemindeyiz depremin. kayıpları kabullenememek memleket dediğimiz yerlerin artık yok olması gibi yüzleşemediğimiz bir sürü şey var. süreç biraz daha ilerleyene kadar zaman verin kendinize.eşiniz ve çocuğunuz için umutlu olun. Önceki depremleri yaşayıp sonra tekrar düzen kuran bir sürü tanıdığım var. Eminim yıllar sonra siz de tutundum hayata başardım diyeceksiniz. Dualarım sizinle.
Çok teşekkür ederim inşallah.

hiçbirimizin hiçbir şeyi garanti değil

okuduğum kadarıyla
o yörede doğmuş büyümüşsünüz, iyi ailelerden geliyorsunuz
başka yerlerde üniversite okumuş memlekete gelmiş, herhalde memur filan olmuş, güzel işlerde çalışmış
başarılı evlilik yapmış
çocuk yapmışsınız
birikim yatırım yapmışsınız
yani "ideal" hayatta ne varsa hepsi var. maşallah.

mutlaka çok da çalıştınız,
eminim dürüst düzgün hayırsever de bir insansınız

ama çocuklar da ölüyor
ülkelerinde savaş çıkıyor kadınlar tecavüze de uğruyor (boşnak kadınlar, hemen yanı başımızda Yezidi kadınlar, daha dün oldu bu olaylar)
İnanç meselesine girip dinden konu kapattırmak istemem ama dünya böyle, ilahi adelete inansak da onun bu dünyada en iyi en günahsız insanın bile başına bir şey gelmeyeceğine dair bir ayeti yok...öyle bir taahhüd yok. hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız şu hayatta. ve bu coğrafyada.

bu kadar aniden elindekileri kaybetmek büyük yıkım, anlıyorum
"Allah gördüğünden geri koymasın" derler Anadoluda
deprem olmadan o güne kadar yaptığım herşeyi kaybettiğim bir kırılma anım oldu benim de...çok zordu. ama geçti.

sizinki deprem travmasıyla benim yaşadıklarımdan farklı, elbette çok büyük güçlük içindesiniz
ama benim eşim çocuğum kimsem yoktu, tamamen tek başıma atlattım, ailemin çok sonra bilgisi oldu, ben kimseyle paylaşamadım. sizi çok iyi anlıyorum, insan sindiremiyor, hiçbir türlü yardım talep edemiyor, kendine yakıştıramıyor. ahhh öyle zor ki. biliyorum.

fakat inanın hiç öyle düşündüğünüz gibi değil...

İnanın üstünüzde başkasının kıyafeti olmasının hiçbi önemi yok
zerre kadar yok
size çok çok çok daha destek olabilmeliydik

bunları kafanızdan atın
yurtdışına gezmeye gitmeyi birikim yapmak, kendinizi garantiye almak için ertelediyseniz mesela, gördünüz ki hayat planlarınız doğrultusunda gitmeyebiliyormuş (ben de gördüm de çünkü ordan biliyorum!)..

biraz daha esnek olmaya ve kendimi daha az hırpalamaya çalışıyorum mesela
öğrenmeye çalışıyorum bunu
hala tam olmadı ama sürekli kendimi böyle motive etmeye çalışıyorum
bazen olacağı varsa oluyor
bazen de ne yapsan olmyor....

tüm kayıplarınız için size sabır ve hep ayağa kalkacak metanet diliyorum
Bende dirençli güçlü bir insan olduğumu düşünürdüm, ameliyata tek başıma girip kimseye haber vermeyecek kadar güçlü zannediyordum kendimi. Otokontrolum çok yüksekti, malesefki bu yaşadığım bambaska bir boyut, hele çaresizliğin tarifi yok...

Hep hüzünlü şeyler yazdık biraz gulumsetelim Mart ayına girmişiz kediler serena

Teşekkür ederim böyle bir durumda bile kendimde hata arıyorum. Çok değil depremden bir gün önce bize birşey olsa evladimizi garantiye aldık diyordum, kimseye muhtaç olmaz sanıyordum sonraki gün herşey tuzla buz oldu...
Döviz ve altınlar nasıl gitti bankada değiller miydi :(

Osmaniyede depremi en acı bir tecrübeyle yaşadim evden çikip kurtulduk ama günlerdir çadırda 20 kişi kalıyoruz böyle ömür boyu yaşardim yeterki ablam eşi ve kızı o enkazdan sağ çiksalardi,can kaybı olmadıkça herşey yerine gelir zamanla yeterki ölüm olmasin
Başınız sağolsun

Back
X