hiçbirimizin hiçbir şeyi garanti değil
okuduğum kadarıyla
o yörede doğmuş büyümüşsünüz, iyi ailelerden geliyorsunuz
başka yerlerde üniversite okumuş memlekete gelmiş, herhalde memur filan olmuş, güzel işlerde çalışmış
başarılı evlilik yapmış
çocuk yapmışsınız
birikim yatırım yapmışsınız
yani "ideal" hayatta ne varsa hepsi var. maşallah.
mutlaka çok da çalıştınız,
eminim dürüst düzgün hayırsever de bir insansınız
ama çocuklar da ölüyor
ülkelerinde savaş çıkıyor kadınlar tecavüze de uğruyor (boşnak kadınlar, hemen yanı başımızda Yezidi kadınlar, daha dün oldu bu olaylar)
İnanç meselesine girip dinden konu kapattırmak istemem ama dünya böyle, ilahi adelete inansak da onun bu dünyada en iyi en günahsız insanın bile başına bir şey gelmeyeceğine dair bir ayeti yok...öyle bir taahhüd yok. hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız şu hayatta. ve bu coğrafyada.
bu kadar aniden elindekileri kaybetmek büyük yıkım, anlıyorum
"Allah gördüğünden geri koymasın" derler Anadoluda
deprem olmadan o güne kadar yaptığım herşeyi kaybettiğim bir kırılma anım oldu benim de...çok zordu. ama geçti.
sizinki deprem travmasıyla benim yaşadıklarımdan farklı, elbette çok büyük güçlük içindesiniz
ama benim eşim çocuğum kimsem yoktu, tamamen tek başıma atlattım, ailemin çok sonra bilgisi oldu, ben kimseyle paylaşamadım. sizi çok iyi anlıyorum, insan sindiremiyor, hiçbir türlü yardım talep edemiyor, kendine yakıştıramıyor. ahhh öyle zor ki. biliyorum.
fakat inanın hiç öyle düşündüğünüz gibi değil...
İnanın üstünüzde başkasının kıyafeti olmasının hiçbi önemi yok
zerre kadar yok
size çok çok çok daha destek olabilmeliydik
bunları kafanızdan atın
yurtdışına gezmeye gitmeyi birikim yapmak, kendinizi garantiye almak için ertelediyseniz mesela, gördünüz ki hayat planlarınız doğrultusunda gitmeyebiliyormuş (ben de gördüm de çünkü ordan biliyorum!)..
biraz daha esnek olmaya ve kendimi daha az hırpalamaya çalışıyorum mesela
öğrenmeye çalışıyorum bunu
hala tam olmadı ama sürekli kendimi böyle motive etmeye çalışıyorum
bazen olacağı varsa oluyor
bazen de ne yapsan olmyor....
tüm kayıplarınız için size sabır ve hep ayağa kalkacak metanet diliyorum