• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bundan Sonra Nasıl Yasayacağım?

Bu zamana kadar mükemmel bi hayatınız olmuş sanırım
Ama hayat böyle bişey işte, sahip olduklarınız bi anda kayıp gider
Hiç bişey düzelmiyor sadece alışacaksınız artık fakir olmaya travmayla yaşamaya zamanla hissizleşeceksiniz
Yeni hayatınıza alışacaksınız başka çare yok çünkü
Gerçekten çok zor dilerim kimse böyle birşey yasamaz

Allah yeniden başlayanların yardımcıdır.7 yaşımda annemi kaybettigim günden beri yürüyorum.Üvey anneyle yasananlari tahmin edebilirsin.Babami 27 yaşında toprağa verince bir duraksadim ama elimden gelen bir şey yoktu.Kimsesiz yola devam ettim.O ara yüreğim patlayacak gibi oldu aklımi kaybediyordum.Doktorum hastaneye yatırmak istedi ama kalkıp devam etmek zorunda olduğumu bildiğimden kendimi toparladım.Sonra yolum yeniden eşimle kesişti evlendim.Rabbim aldığı 2 canımın yerine ikiz bebeklerimi verdi bana.Ardindan bir de sürpriz oğlumu.Onlara sarıldım eşime sarıldım ve ara sıra ardıma bakıp dursam da yürümeye devam ediyorum.
Ne yaşadın bilmiyorum.Sana geçecek diyemem.Gecmeyecek izleri kalacak yüreğinde ama alışacaksin.Kalanlarin gidenlerinden başka gidecek başka yeri yok zaten.Elbet bir gün bizimde zamanımız gelecek.O güne kadar yola devam etmeliyiz.Rabbim sabır versin
Eminim sizin icinde herşey çok zordur 😔😔

Emin olun bunu bu psikolojiyle söylüyorsunuz.evladiniz ve eşiniz varsa herşey olur hiç merak etmeyin.bende sizin gibiydim deprem yaşamadım belki ama hiçbir şeyim yoktu herşeyimi kaybetmiştim.esim ve çocuğundan başka.
Çok ağladım üzüldüm ki bizimki eşimin yaptığı hatalardan dolayı kayip maddi kayıp lar bu dahada acı verici.sizinki Allah'tan.
İnanın daha az acı verir.
Dibi gördük biz.simdi ki durumumu anlatmak bile istemiyorum çok şükür 🙏🙏🧿 diyorum.emin olun herşey oluyor.esiniz ve çocuğunuz saglikliysa hicbirseye ama hicbirseye üzülmeyin
İnsAllah sizin için herşey yoluna girer

Rica ederim.emin olun üç beş seneye herşey ama herşey değişir.buna emin olun hayat insana çok farklı şeyler yaşatıyor ve kazandırıyor.uc beş yılda çok ama çok şey değişir.ve siz herkseden daha şanslısınız h maddi hem manevi.yakin zamanda toparlarsiniz ev verilir işiniz düzelir mesleğiniz var herşey olur.simdi bunu avutuyorum sizi gibi düşünmeyin vallahi de billahide düzene girersiniz ölümden başka herşeyin çaresi var
Sagolun

Sanırım Adıyamandasiniz😔 yerle yeksan olduğunu çok yakınlarımdan biliyorum.. bizde Malatya da yaşadık daha kredisi bitmeyen ev şuan ağır hasarlı görünüyor o da en sağlam dediğimiz sitelerden biri. Yine deprem bölgesindeki nispeten daha güvenli yere geldim ailem burda üç kızımla eşimle daha güvende olacağımızı düşündük.ev kira bulduk Malatya bitik ama inanın evet maddi güvenceler çok önemli ama yerine gelir Canınız evladınız sağ.. bizim okulda sadece 10 u aşkın yavrumuz öldü bunların yanında abileri ablaları var. Bı anne bı anda iki evladından oldu. Bı arkadaşımin sadece eşi kaldı kızı dahil iki aileden büyükler dahil kimseleri kalmadı. Acıların hepsi kişiye göre dağdir çok haklısınız ama evladınıza tutunup sarılıp yaralarınizi saracaksiniz inşallah hepimiz gibi herkes gibi..
Bizde malesefki çok borçluyuz çünkü sürekli yatırım yapmaya çalışıyordum 😞😔😔 bazı şeyler gerçekten nasip..Dizede çok geçmiş olsun

İnsanoğlu her duruma ortama alışıyor alışmak zorunda kalınca.
Sizin acınız ile kıyaslanamaz tabiki ama dibe vurduğum günlerim oldu her insan gibi.
Her seferinde önce evladım sonra kendim için ayağa kalktım zamanla yaralarımı sardım.
Sizde lütfen bunu yapmaya çalışın.
Çok üzgünüm ama geçecek zamanla çok geçmiş olsun.

Sizin acınız ile kıyaslanamaz tabiki ama dibe vurduğum günlerim oldu her insan gibi.
Her seferinde önce evladım sonra kendim için ayağa kalktım zamanla yaralarımı sardım.

hiçbirimizin hiçbir şeyi garanti değil

okuduğum kadarıyla
o yörede doğmuş büyümüşsünüz, iyi ailelerden geliyorsunuz
başka yerlerde üniversite okumuş memlekete gelmiş, herhalde memur filan olmuş, güzel işlerde çalışmış
başarılı evlilik yapmış
çocuk yapmışsınız
birikim yatırım yapmışsınız
yani "ideal" hayatta ne varsa hepsi var. maşallah.

mutlaka çok da çalıştınız,
eminim dürüst düzgün hayırsever de bir insansınız

ama çocuklar da ölüyor
ülkelerinde savaş çıkıyor kadınlar tecavüze de uğruyor (boşnak kadınlar, hemen yanı başımızda Yezidi kadınlar, daha dün oldu bu olaylar)
İnanç meselesine girip dinden konu kapattırmak istemem ama dünya böyle, ilahi adelete inansak da onun bu dünyada en iyi en günahsız insanın bile başına bir şey gelmeyeceğine dair bir ayeti yok...öyle bir taahhüd yok. hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız şu hayatta. ve bu coğrafyada.

bu kadar aniden elindekileri kaybetmek büyük yıkım, anlıyorum
"Allah gördüğünden geri koymasın" derler Anadoluda
deprem olmadan o güne kadar yaptığım herşeyi kaybettiğim bir kırılma anım oldu benim de...çok zordu. ama geçti.

sizinki deprem travmasıyla benim yaşadıklarımdan farklı, elbette çok büyük güçlük içindesiniz
ama benim eşim çocuğum kimsem yoktu, tamamen tek başıma atlattım, ailemin çok sonra bilgisi oldu, ben kimseyle paylaşamadım. sizi çok iyi anlıyorum, insan sindiremiyor, hiçbir türlü yardım talep edemiyor, kendine yakıştıramıyor. ahhh öyle zor ki. biliyorum.

fakat inanın hiç öyle düşündüğünüz gibi değil...

İnanın üstünüzde başkasının kıyafeti olmasının hiçbi önemi yok
zerre kadar yok
size çok çok çok daha destek olabilmeliydik

bunları kafanızdan atın
yurtdışına gezmeye gitmeyi birikim yapmak, kendinizi garantiye almak için ertelediyseniz mesela, gördünüz ki hayat planlarınız doğrultusunda gitmeyebiliyormuş (ben de gördüm de çünkü ordan biliyorum!)..

biraz daha esnek olmaya ve kendimi daha az hırpalamaya çalışıyorum mesela
öğrenmeye çalışıyorum bunu
hala tam olmadı ama sürekli kendimi böyle motive etmeye çalışıyorum
bazen olacağı varsa oluyor
bazen de ne yapsan olmyor....

tüm kayıplarınız için size sabır ve hep ayağa kalkacak metanet diliyorum
Ne güzel kalbiniz var

Sanırım dibinde dibi, tek tesellim sağ olmamiz, teşekkür ederim

Çok büyük emek vererek hazırladığım bir salonum vardı, L koltuğum çalışma masam en önemlisi duvardan duvara olan kitaplığın en çokta kitaplarıma üzüldüm bu süreçte, orası benim ruhumdu sanki kitapların içinde kaybolurdum😥😥😥

Çok büyük emek vererek hazırladığım bir salonum vardı, L koltuğum çalışma masam en önemlisi duvardan duvara olan kitaplığın en çokta kitaplarıma üzüldüm bu süreçte, orası benim ruhumdu sanki kitapların içinde kaybolurdum😥😥😥
Siz çıktıktan sonra mı ev yıkıldı Allah yardımcınız olsun

Bir insan herşeyini kaybedebilirmi? Ben ettim. Dünya ya dair evladimdan eşimden başka hicbirseyim yok. Yok yok nasıl söylenir bilmiyorum hafizamdaki tek kelime Yok...
en güzel servetiniz yaninizda aslında çekirdek aileniz ❤️ kul bittim diyince allah yettim dermiş inşallah o kadar güzel kapılae açılır ki kapanan kapıları hatırlamazsınız

Kitaplarıma paha bicemezdim, sayıca hayli fazlaydı hepsi birer uzvum gibiydi, yağlı boya tablolarım hepsi gitti malesef, günlük rutinimde güne kahve ile başlamak vardı, şimdi ne kadar da lüks oldu. Kahve fincanlarimi dış fircami koltuğumu aile yadigarı parçaları hep kaybettim çok özleyeceğim.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demek bilinçaltına negatif yük göndermekte. Kayıp, vefat, sakat durumu yoksa her şeyin çözümü vardır..
Çok geçmiş olsun bundan sonraki günleriniz çok daha iyi olsun, yeni kapılar açılsın, bolluk bereketli günler olsun, bir kapı kapanır başka kapı açılır.. 🙏🏻
Eskisinden daha iyi olsun hayatınız..

Online destek vermeye hazır olduğunu açıklayan psikolojik danışmanlar psikologlar oldu denk gelirsem atmamı istermisiniz belki bu donemi daha kolay geçirmenizi sağlar

Back
X