Bunlar hislerim sadece

cnm sen sadece 22 yaşındasın, bu kadar sıkma canını, hem yeni evlenmişsiniz bugünlerin keyfini çıkarın..hem borçlardan bahsediyorsun peki allah şifa versin herşeyden önce de, sen hem maddi hem de manevi olarak çocuk sahibi olmaya hazır mısın?? belki doğru bir zaman değildir canım..moralini bozma ,biraz bebek konusuna ara ver, borçlarınızı da halledin, sonra tekrar uğraşırsınız bu konularla..kusura bakma yazarken haddimi aşmak istemem..ama daha yaşın o kadar küçük ki, hayata bu kadar olumsuz bakma canım..önünde kocaman kocaman yıllar var..çoğumuz da üniversiteyi ilk senede de kazanamadık..şimdi mezun olduk da noldu işsiziz çoğumuz o kadar emeklerden sonra..yani sen tek değilsin cnm..kendini yalnız hissetme..hayatta herkesin bazı konularda şansızlıkları bazı konularda da şanslı olduğu şeyler var ama hep başka başka...allah herşeyin hayırlısını versin..herşey de bir kısmet bir hayır var..buna mutlaka inan..kendini üzme..hayat aşkını karşına çıkarmış mutlu bir yuva kurmuşsun gerisi de gelir allahın izniyle..şu an çok üzgün olduğunu anlayabiliyorum ama lütfen mantıklı düşün canım..inancını kaybetme..

bir şey daha söyleyeceğim, bebek konsunda değil ,ama diğer konularda hayatta bazen çok istediğimiz şeylerin olmaması aslında bizim için şanstır bunu ancak zaman geçince anlarız, düşünsene çok istediğimiz herşey gerçekleşseydi ne kadar kötü olurdu..çok istiyoruz ama bilmiyoruz ki belki de kendimize dert çağırıyoruzdur..belki de hayırlı olmayacaktır..yani onun için de hiçbir şeyi çok istememek gerek herşeyin hayırlısı de herzaman..ben hep öle derim..karamsar anlarımda hep bunu düşünürüm..sana da böyle düşünmeni tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Duanı kabul olacağına inanarak et ve bekle kabul olmadığından şüphe ettiğin an o duanın işi biter.. Allah kimsye yaşatmasın bir arkadaşım var 12 yıllık evli idi 1 tanede kızları vardı 11 yaşında ve aynı zamanlarda hamile kaldık birlikte doktora gittik güzeldi birbirimzi anlıyorduk sonra bebelerimiz 3 aylık olunca onunkinin karnında öldüğü anlaşıldı eşide kendiside ve tabiki bizde üzüldük mahfolduk mutlu bir evlilikleri vardı çok iyi bir eşi!! Vardı hatta neden o dediğim oldu öyle üzülmüştümki aradan bir yıl geçmedi henüz eşi hiç yoktan başka biriyle tanıştığını aşık olduğunu sölemiş ayrılıyorlar.. Bazen diyorum iyikide doğmamış o bebek napardı şimdi.. Allah korusun sizde böyle şeylr yaşarsınız demek için değil sadece mevla görelim neyler neylerse güzel eyler dmek içindi.. Bizimde küçük bir kızımız var şimdi görsen teyzesi dünya tatlısı bende 22 yaşındayım ama onun geleceği beni öyle endişelendiriyorki eşimle problem yaşadıkça.. Allah hakkında hayırlı olanı versin.. Duanın kabul olmadığını düşündürmesin sana.. çünkü dua etmek te bir nasiptir yani onu yapamayanlarda var..yasakkelimeyasakkelimeopuyorumnanaktan

benimde herşey bu şekildedir hayatımda

hiçbişey önüme gelmez birden

gelendede mutlaka bir terslik olur

benimde 3yıl kadar bebeğim olmadı

1-2defa ilaç tedavisi gördüm

akabinde doktorum aşılama yapalım dedi

ve ilk aşılamamda ikizlerim oldu...şuan 1yaşındalar

tedaviler kolay değil canım...paraya dayalı

inş.en kısa zamanda isteğine kavuşursun canım

çok iyi anlıyorum seni

ben 31 yaşındayım 5 yıllık evliyim 3 aşılama bir tüp bebek negatif
manen öyle yoruldum ki bu sitedeki çocukla hamilelikle ilgili yazıları bile okumuyorum artık
senin yazının içeriğinide bilmediğim için okudum
diyeceğim dünyada senin gibi milyonlar var
Allah yardımcın olsun
tez zamanda bebeğine kavuş inşallah

herşeyde bir hayır vardır sabretmelisin. bizde sizin gibiyiz kimseden destek hatta köstek olmasalar bizi üzmeseler birde üzüntümüz çok çok fazla. yumurtlama problemim var benimde ama tedaviye ara vermek zorunda kalıyoruz sürekli ve çok yıprandım. maddi açıdan çok sıkıntı çekiyoruz ama birde düşünsene bu borcun içerinde bir bebeğinin olduğunu. onun masraflarını doktorunu mamasını. çalışıyoruz düşünsene bakıcısını kreşini. yeri geliyor kendimize para kalmıyor. sabırlı olmalısın. yaşın daha küçük bak ben 30 yaşındayım yaş faktörüde var bende şimdi. mevlam şu anda bebişleirmizi vermiyorsa bir bildiği vardır ucunda hayır vardır. mevlam hayılısını versin hayırlı evlatlar versin hepimize.

Hiç bir zaman umudunu yitirme dualarını etmeye devam et...
Öyle bir zaman geliyor ki herşey kendiliğinden rayına giriyor...
Asla olmaz denilen bile oluyor...
Yeter ki kul sabretmesini bilsin, Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez bunu unutma...
İnşallah en kısa zamanda yavrunu kollarına alırsın :Saruboceq:

rabbim büyüktür eger senin için hayırlıysa en uygun zamanda sana bir bebiş verecektir ne olur umudunu kaybetme sevdiği kuluna ıskıntı verirmiş umarım en kısa zamanda bebiş haberini duyarız

inşallah canım
Allah gönlüne göre versin
ama bunun için acele etme, yaşın daha küçük
evliliğini, mutluluğunu yaşa önce doya doya
onunda zamanı gelir inşallahopuyorumnanaktan

Canım.. İnanıyorumki Rabbim Tez Zamanda Bebeğini Kucağına Verecek..
Bak Ne Güzel Demişsin..Rabbim İsteyince Ol Diyince Oluyor..
Sadece Sabır.. Hem Bak Daha Yaşında Genç.. Pes Etmek İçin Çok Erken :1hug:

canım ALLAH sevdiği kulunun duasını hemen kabul etmezmiş demek seni çok seviyor bebeğiniz de ben inanıyorum olcak hem daha çok erken:hulya:

allah çok sevdiği kullarına dertler verirmiş ki hep kendisine yakın olsun hep dua etsin diye
ümidini kaybetme elbet birgün istediklerin olacaktır allahın izniyle
sen dua et allahın takdiri olmaz olmaz dersin bi bakarsın oluvermiş
umarım gönlünce olur herşey allah yardımcın olsun

Daha 22yaşındasın arkadaşım umudunu nasıl yitiyorsun böyleee :teselli:
Ben 25den önce evlenmeyi düşünmüyorum ama sen bu yaşta çocuk olmuyo diye dert yanıyosun yapma lütfen
İlerde istediğin gibi sağlıklı hayırlı evlatların olacaktır
Rabbim gönlüne göre versin:Saruboceq:

yaşın 22, tamam herkes benzer şeyler söylemiş ama....... bence 1.5 yıllık evlilik, okulum var diyosun, borçlarınız var neden çocuğu ertelemiyorsunuz? borçların içinde neden ona da sıkıntı çektireceksiniz? annem 29 yaşında doğurmuş beni (büyük olan benim)
tedavini ol, o sırada ya oku mesleğini al eline ya çalış ki borçlarınız bir an önce bitsin, birbirinizi iyice tanıyın, herşey yoluna girsin. bazen bişeyi çok istersen ve ısrar edersen ters teper. Allah sana zamanı gelince hayırlı evlat versin....

Benimde hayatta istediklerim tepsi içinde önüme gelmedi, hep istemiş çalışmış yorulmuşumdur, çok dua etmişimdir öyle olmuştur, bazı insanlar istemedikleri halde gelir, yada sadece istemeleri yeter şansları yaver gider, ama her insanın sınavı mükafatları acıları ayrı ayrı işte, kimimizin hemen sahip olduklarına bazılarımız yıllarca kavuşamaz, ama inan çaba gösterdiğin, can-ı gönülden istediğin, aylarca yıllarca dua edipte kavuştuğun şeyler en değerli oluyor hayatında

canım daha çok gençsin ve daha yeni evli sayılırsınız
bence dert etme kendine tedavini ol duanıda eksik etme
umarım en kısa zamanda rabbim bebek sahibi olmanızı sağlar
sakın isyan etme hep sabırlı ol

canım buraya gelme nedenimiz belli

Rabbimizin sevvdiği bir kulsunki dua ettirtiyor sana
Allah kabul etmeyeceği duayı ilham etmez
çok istiyorsan onu karşılayacak şekilde dua etmelisin
eski arzu ve isteğinin kalmamasının sebebi sana o sıkıntıların
dua için verilmiş olmasıdır amaç dua ettirmektir
o isteği verir Rabbim içine
yana yakıla ister yana yakılada dua edersin
istediğin eğer hakkında hayırlı ise aynen verir
değil ise hakkında hayırlı olanı verir
Leyla ile Mecnunun hikayesini bilirsin mutlaka
mecnun çölde leylayı arar kavuşmak için yna yakıla dua eder
onu ararken Rabbini bulur ve leylaya karşı kalmaz eski aşkı
aşk-ı mecaziden aşk-ı hakikiye çıkar bilmem anlatabildimmi
imkan olsaydıda daha uzun anlatabilseydim :1hug:

canım benmm ah neler var dua herzaman dua ediceksin en yakın çevremden biliyorum anlatsam nasıl yaşıyor diceksin ama unutma ALLAH her kulunu farklı şeylerle sınar hiç bi zaman isyan etme..inancın büyük olursa isteğin avucunda olur bunu bil..:teselli:

Canım en önce hayırlısını iste...
Bebeğin olupta eğer ileride sana hayırsız bir evlat olacaksa olmaması daha ii değilmidir...
Rabbim bence senin için en uygun zamanı bekliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…