• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu nasil asabilirim

Cok sukur yok ama etrafimda hep yiyen cocuklar var onlari gordukce icim yaniyor bende boyle sinaniyorum heralde cocuktan sogudum cok zor yemeyen icmeyen bir cocukla ugrasmak
sizi korkutmak istemem,ben gerçekten çok kötüydüm...az birşey yiyim kusardım falan
7yaşında ülser dendi,hepatit dendi en sonunda lösemi başlangıcı da olabilir denmişti...sonra da mucize gibi toparlandım...yani illaki toparlar oluruna bırakın...

emiyormu mama süt içiyorsa
kesin vermeyin
onlara güvenip yemiyorlar
Hayir zaten emmedi cok uykucuydu 2 547 dogdu sisi injnce de 2 400 kaldi minikti meme tutmadi 6 ay zar zor emzirdim sagdim verdim ama yaramadi mama takviyeside yapmadim doyuyor saniyordum megerse acmis bunu anlayana kadar 6 ay gecti sonra az az mamaya basladim yeter sandim ama bilmedigimden az beskedim belkide bu yuzden oldu bilemedim yaninda kinsede yoktu hala bunun uzuntusunu yasarim nasil anlamadim diye

Hayir zaten emmedi cok uykucuydu 2 547 dogdu sisi injnce de 2 400 kaldi minikti meme tutmadi 6 ay zar zor emzirdim sagdim verdim ama yaramadi mama takviyeside yapmadim doyuyor saniyordum megerse acmis bunu anlayana kadar 6 ay gecti sonra az az mamaya basladim yeter sandim ama bilmedigimden az beskedim belkide bu yuzden oldu bilemedim yaninda kinsede yoktu hala bunun uzuntusunu yasarim nasil anlamadim diye

peki kan degerlerine baktırtınız mı yakın zamanda

Cok sukur yok ama etrafimda hep yiyen cocuklar var onlari gordukce icim yaniyor bende boyle sinaniyorum heralde cocuktan sogudum cok zor yemeyen icmeyen bir cocukla ugrasmak
çocuklarınızı başkaları ile kıyaslamayın lütfen.kimi çocuk yemez,kimisi uyumaz,kimisi haylazdır,kimi sakin..bu özellikler biribirnden üstün kılmaz hiçbirini..ayrıca bunu da yapan biz aileleriz..siz üstüne düştükçe o da sorun haline getiriyor bu durumu..kusan çocuğun ağzına tıkıp,2.kere kusmaz demek cidi takıntı gerektirir kusura bakmayın..
çocuktan soğuyacak kadar üstelik de...
bence öncelikle siz kendi takıntınız için doktora gözükmelisiniz...anneler ne kadra çocuklar çocuklar o kadar huzurulu felsefemiz bu...

sizi korkutmak istemem,ben gerçekten çok kötüydüm...az birşey yiyim kusardım falan
7yaşında ülser dendi,hepatit dendi en sonunda lösemi başlangıcı da olabilir denmişti...sonra da mucize gibi toparlandım...yani illaki toparlar oluruna bırakın...
Sukur bir sikintisi yok sadce cok istahsiz doktorda birakin olmez dedi ama kendime bir hakim olabilsem belki daha iyiye gidecek

çocuklarınızı başkaları ile kıyaslamayın lütfen.kimi çocuk yemez,kimisi uyumaz,kimisi haylazdır,kimi sakin..bu özellikler biribirnden üstün kılmaz hiçbirini..ayrıca bunu da yapan biz aileleriz..siz üstüne düştükçe o da sorun haline getiriyor bu durumu..kusan çocuğun ağzına tıkıp,2.kere kusmaz demek cidi takıntı gerektirir kusura bakmayın..
çocuktan soğuyacak kadar üstelik de...
bence öncelikle siz kendi takıntınız için doktora gözükmelisiniz...anneler ne kadra çocuklar çocuklar o kadar huzurulu felsefemiz bu...
Haklisiniz ama cok zor gercekten inadina kusuyir yemek yedi dedesi vardi hatta dediki kizim son kasigi verme kusar falan dedi neyse bende mutfaga gittim pesime kusmus odasinda oynarken o kusmak lafini duysa bile ogurur o derece inat

Haklisiniz ama cok zor gercekten inadina kusuyir yemek yedi dedesi vardi hatta dediki kizim son kasigi verme kusar falan dedi neyse bende mutfaga gittim pesime kusmus odasinda oynarken o kusmak lafini duysa bile ogurur o derece inat
çok normal inatlaşması bu konuda...siz yeme konusnda üstüne gittikçe o da inadından yemeyecek,zorla ağzına tıksanız da kusacak...
üstüne düşmeyin lütfen..bir süre sizi gördükçe normale dönecek göreceksiniz...

benim oglum 5 yasında 1.25 boyu ve 20 kilo
baya baya zayıf yani bir avuc kadar poposu
bastan berı yeme sorunu var ac bıraktıgımda oldu zorladıgımda oldu
ama dusunuyorumda kesınlıkle sısman bır cocuk olmasını ıstemem
bence boyle ıyı
ama 3 yasındayken 15 kılo fılandı etrafında baskısı cok oluyordu pekala tabi

buarada gecenlerde aslıdna hıc tarzım degıl su dadı programını ızledımde cocukların yemesı gerektıgı ogunlerın buyuklugunu 1 avuc olarak gosterdı.
o sebebten biz kesinlikle daha cok yemelerını beklıyoruz sanırım

benim oglum 5 yasında 1.25 boyu ve 20 kilo
baya baya zayıf yani bir avuc kadar poposu
bastan berı yeme sorunu var ac bıraktıgımda oldu zorladıgımda oldu
ama dusunuyorumda kesınlıkle sısman bır cocuk olmasını ıstemem
bence boyle ıyı
ama 3 yasındayken 15 kılo fılandı etrafında baskısı cok oluyordu pekala tabi

buarada gecenlerde aslıdna hıc tarzım degıl su dadı programını ızledımde cocukların yemesı gerektıgı ogunlerın buyuklugunu 1 avuc olarak gosterdı.
o sebebten biz kesinlikle daha cok yemelerını beklıyoruz sanırım
Benim oglum 13 kilo 100 cm baski tabikide var sen bu cicuga bakmiyosun diyenler nile var bilseler neler cekiyorum bebekkende nasilsa simdide ayni

Insallah benden yemek istedigi zamanlari gorecekmiyim acaba
evet tabi ki göreceksiniz...
bakın benim oğlum da 4,5 yaşında..o da uyumazdı..doğduğu gece dahi uyumadı..ben de hep gece kesintisiz uyuduğunu görecek miyim derdim..Allahıma çok şükür gördüm:) ben rahatladımiyuyumazsa uyumasın dedim..ne yapayım Allah sağlık versin dedim..ben takmamaya başladıkça o da uyumaya başladı:)
gerçekten bunu yapın..acıkınca yiyecek asla yemek ye demeyeceğim..kendinizi böyle şartlayın...

kendinizi çocuğunuz yerine koyun lütfen.birisi devamlı elinde kaşık sevmediğiniz yiyecekleri ,üstelik canınız istemiyorken ağzınıza tıksa....hatta kussanız bile yine yine ve yine tıksa ağzınıza..???????
bir daha yemek yemek ister miydiniz?
yapmayın böyle biraz rahat bırakın çocukları..onlar da insan..3 yaşına gelmiş üstelik..acıktıüını doyduğunu bilir...bu şekilde zorla yedirerek vitamin aldığını mı sanıyorsunuz;en azından boağazından lokma girdi diye seviniyosunuz.ama ilerisi için ciddi problem bu...
kimse açlıktan ölmez unutmayın..
rahat bırakın bir süre ,yemek konusunda üstüne düştükçe yemeyecek..emin olun..siz rahatladıkça o da rahatlayacak..
öncelikle acıktığında tabağa yemeği kendi koymasını sağlayın..yiyeceğin kadar koyalım,ama koyduğumuz akdarı bietcek diyin.
sofra kurma yı beraber yapın.eğlenceye dökün işi...renkli çocuklar için çatal kaşık alın.yemek yeme olayını eğlenceye dönüştürün. ailece sofraya oturun.ve herkes kendi yemeğiyle ilgilensin.asla ağzına tıkmayın.dediğim gibi kendi belirlesin yiyeceği kadarını..1 avuçsa bir avuç...
ayrıca tv karşısında ne yediğini bilmeden robot gibi yer..ilerde obez olur daha beter pişman olursunuz..
Yazdiklarinizdan cok etkilendim haklisiniz yemekte hazirlatsam sofrayada kendi koysa cani istemiyor surekli ac kalmasina da ben razi gelemiyorum tek cocugum var ama yemiyor ben zaten surekli onun sevdigi seyleri yediririm baska seylere zorlamam onlari bile yemek istemez o kadar zor ki

evet tabi ki göreceksiniz...
bakın benim oğlum da 4,5 yaşında..o da uyumazdı..doğduğu gece dahi uyumadı..ben de hep gece kesintisiz uyuduğunu görecek miyim derdim..Allahıma çok şükür gördüm:) ben rahatladımiyuyumazsa uyumasın dedim..ne yapayım Allah sağlık versin dedim..ben takmamaya başladıkça o da uyumaya başladı:)
gerçekten bunu yapın..acıkınca yiyecek asla yemek ye demeyeceğim..kendinizi böyle şartlayın...
Evet sanirim zor da olsa bunu yapmak zorundayim allah bebislerimize saglik versin banada sabir

Bir gun sabah kalkti sut istedi vermedim agladi 40 dak ellemedim icim yansada oglen oldu yemek hazirladim istemedi gene sut istedi gene vermedim aksam 11 e kadar ac kaldi sonra 1 tabak corba icti ve uyudi allah banada gostercekmi acaba yemek istedigi gunleri;(
Gösterir ama önce birey olduğunu kabul etmekle başlayın işe. Zorla yemek verildiğini size ve acıkmadiginiz halde al bunu ye diye dikte edildiğini düşünün empati yapın. Ben bunları düsündüğümde oyunla bile yedirmeyi bıraktım dedim ki canı istemiyor herhalde. Mesela hala kahvaltı etmez ama oturur müsli yer birgün, bir gün garip ama mantı ister oturur yer, birgün tost ister, birgün poğaça yer ama kendi isteyene kadar ben kızıma gel illaki ye demiyorum artık. İstediğinde mutfağa götürüyor elimden tutup ne istiyorsa onu hazırlayıp veriyorum. O da bir birey, bizde acıkmayabiliyoruz bazen normal yani. Ben sadece ilk başlarda 1 gün katı davrandım , hedefime ulaştım. Şimdi kendi istiyor. Sizde zorlamayın. Bu kadar bolluk içerisinde açliktan birşey olmaz.
Zorla yedirmek çok yanlış. Oglunuzu birey olarak görün ve zorlamayın.

Gösterir ama önce birey olduğunu kabul etmekle başlayın işe. Zorla yemek verildiğini size ve acıkmadiginiz halde al bunu ye diye dikte edildiğini düşünün empati yapın. Ben bunları düsündüğümde oyunla bile yedirmeyi bıraktım dedim ki canı istemiyor herhalde. Mesela hala kahvaltı etmez ama oturur müsli yer birgün, bir gün garip ama mantı ister oturur yer, birgün tost ister, birgün poğaça yer ama kendi isteyene kadar ben kızıma gel illaki ye demiyorum artık. İstediğinde mutfağa götürüyor elimden tutup ne istiyorsa onu hazırlayıp veriyorum. O da bir birey, bizde acıkmayabiliyoruz bazen normal yani. Ben sadece ilk başlarda 1 gün katı davrandım , hedefime ulaştım. Şimdi kendi istiyor. Sizde zorlamayın. Bu kadar bolluk içerisinde açliktan birşey olmaz.
Zorla yedirmek çok yanlış. Oglunuzu birey olarak görün ve zorlamayın.
Haklisiniz bende yapabilirim onu iyiligi icin corba bile icse oyle seviniyorum ki. Atlatacagim insallah buda boyle demekki

Yazdiklarinizdan cok etkilendim haklisiniz yemekte hazirlatsam sofrayada kendi koysa cani istemiyor surekli ac kalmasina da ben razi gelemiyorum tek cocugum var ama yemiyor ben zaten surekli onun sevdigi seyleri yediririm baska seylere zorlamam onlari bile yemek istemez o kadar zor ki
sofraya otursun sizinle beraber mutlaka..dediğim gibi kendisi belirlesin yiyeceği kadarını..siz asla müdahale etmeyin..bkamyaın bile yediğine..siz sohbet edin.başka konulardan konuşun.yemekler bitince..yiyecek misin diye sorun? hayır derse ,sen bilirsin ama şu anda başka yemeğimiz yok..bu saatte yemezsen aç kalabilrsin diyin..
tamam dere önemsemeyin..1-3-5 alıaşacak mutlaka..sizin gibi sofrada yemek yiyecek göreceksiniz..pedagog tavsiyeleridir.;)
aazıcık içiniz acısın sizin de ama belli etmeyin sakın..öenmsemiyor gibi davranın..ilerisi için çok şey kaznırsınız..

Evet sanirim zor da olsa bunu yapmak zorundayim allah bebislerimize saglik versin banada sabir
amin :)

sofraya otursun sizinle beraber mutlaka..dediğim gibi kendisi belirlesin yiyeceği kadarını..siz asla müdahale etmeyin..bkamyaın bile yediğine..siz sohbet edin.başka konulardan konuşun.yemekler bitince..yiyecek misin diye sorun? hayır derse ,sen bilirsin ama şu anda başka yemeğimiz yok..bu saatte yemezsen aç kalabilrsin diyin..
tamam dere önemsemeyin..1-3-5 alıaşacak mutlaka..sizin gibi sofrada yemek yiyecek göreceksiniz..pedagog tavsiyeleridir.:KK66:
aazıcık içiniz acısın sizin de ama belli etmeyin sakın..öenmsemiyor gibi davranın..ilerisi için çok şey kaznırsınız..

amin :)
Suan cok rahatladim bugunden itibaren bende yapacagim ac uyusun bakalim bende cok bunaldim hergun ayni seyleri yedirmekten bakalim bizle yiyene kadar zorlamiycam simdi bike ac aksam babamiz gelene kadar bekleyelim ara ara sorarim istemesse vermiycem bakalim ne ilacak

Back
X