bunu nasil asabilirim

hicbiseybeniyildiramaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
408
250
53
35
Merhaba hanimlar ben yeni uye oldum benden buyuk ablalarimdan ve ayni seyleri yasayan tecrubeli bayanlardan yardim istiyorum...

Ben 6 senelik evliyim.. cok sukur mutlu huzurlu giden bir evliligim var... ufak tefek birazda maddi sikintilarimizin disinda.. gel gelelim 3 yasinda birde oglum var ve hic ama hic bir sekilde bir sey yediremiyorum yemek kahvalti saatleri iskenceye donusuyor.. artik cok bunaldim normal cocuklar gibi istahla sorunsuz yemek yemesini istiyorum doktor ustune gitme istemedigi surece bir yemek verme dedi vermedim tam gun ac kaldi ama bir gun daha sabredemedim anne yuregu ve gene zar zor yedirdim ... sizden tavsiye bekliyorum ben bu durumu nasil asacagim... hepinize simdiden cok tesekkur ediyorum...

Açıkınca yer derler.. bende unuttum epey zaman geçmiş
Açıkınca ulaşabileceği evin belli yerlerine yemek vs.. ne yiyorsa artık ondan koyun..
Açıkınca belki yer... Bilemedim ki aç açta insan acır o haline. (ne çok acıkınca yazmışım)

açlıktan ölmez bence de doktoru dinleyin. acıkınca illaki yiyecek.
her gün sofra saatleriniz belli olsun
kahvaltı yapmadı mı toplayın öğle yemeğine kadar bişey vermeyin
öğle yemeğini yemedi mi yemesin yine toplayın sofrayı akşam yemeğini beklesin.
bence yemek düzenini mutlaka oturtun.
benim babam sevmediğimiz yemeğe burun kıvırdığımızda anneme hep bizim için başka yemek hazırlattı. kardeşim de ben de şu an hiç iyi beslenme alışkanlığına sahip değiliz.
böyle yapmayın..

Benim kardeşim 8 yaşında o da kolay kolay bişey yemez hatta nerdeyse hiç bişey yemez bizde genelde evde yediği yemek yiyecek vs bulundururuz acıkınca yesin diye zorlayınca hiç yemiyorlar kardeşime 3 gün yemek vermeyelim bana mısın demez acıkmıyo çocuk ve bebeklikten beri böyle Allah yardımcınız olsun

Hahah sizin mesajinizi görünce kedi mi cocuk mu diye tekrar baktim konuya. Evin belli yerlerine yemek koyun yazinca

Zaten dinledim ama gene acikmadi oyle bekledi zaten zor bir cocuk ac biraksam bu seferde iyice aliskanlik yapicak yemek saatlerimiz bellidir ama bizimle oturur yemez zor yiyor bende ayri yada babasiyla beraber yediriyoruz

Onuda denedim ama inanin elini surmedi kek pasta kuruyemis meyve elini surmez baska cocuklar nasil yiyor anlamiyorum

Zaten dinledim ama gene acikmadi oyle bekledi zaten zor bir cocuk ac biraksam bu seferde iyice aliskanlik yapicak yemek saatlerimiz bellidir ama bizimle oturur yemez zor yiyor bende ayri yada babasiyla beraber yediriyoruz
2 konu açmışsınız, diğerine yorum yaptım ama kısaca bunada yazayım.
Benim kızım 28 aylik bende tabakla peşinde gezerdim yemezdi yada israrla bir iki lokma yerdi onuda kustuğu olurdu. Oturup aglardım artık o derece.
Doktorum dediki açlıktan ölmez.
Kahvaltiyi hazirlayin cagirin yemiyormu, kaldirin ve öğlene kadar abur cubur süt vs vermeyin , öğlende aynısını yapın. Oturup yiyin yemiyorsa kaldirin. Ben bu yöntemle çözdüm diyebilirim az yiyor ama oturup kendi yiyor yemeğini, biliyor aç kalacak. Şimdi rahatım eskiye nazaran. Birde alisir demişsiniz alısmaz merak etmeyin, bu yaptiginiza alismasi daha kötü, arkadasimin oğlu 6 yasinda hala annesi ye oglum ye oğlum diye diye yemek yediriyor benim sinirlerim bozuluyor artik arkadasimin sesinden ve o çocuk hala inada bindiriyor 6 yasinda olmasina ragmen, okulda yiyormus yemegini oğretmeni söylüyor, ne olsa yiyormuş. Yani çocuk annesine karşi hala kullanıyor bu durumu

Tesekkur ederim gercekten zor yemeyince yemiyor

Tıpkı benim oğlumdan bahsetmişsiniz. Acıkınca yer taktiği benimkinde bir işe yaramadı. Bir Cumartesi günü hiç unutmuyorum sabah kahvaltı yapmak istemedi zorlamadım, öğlen yemek lafını dahi etmedi akşam saat 6 gibi oğlum açıkmadın mı hala dedim hayır anne dedi. Düşünün gün boyu açıkınca nasılsa yiyecek diye bekleyen ben akşam yemeğinde bile açıkmadım anne diyen bir çocukla karşılaştım. Şimdilerde masaya oturup yemek istemediği zaman mutfak masasına koyuyorum tabağını, kaşığını filan açıktığında orada yiyebilirsin diyorumu tık yok oğlumda en sonunda pes edip yine ben devreye girmek zorunda kalıyorum. Çoğu anneler çocuklarının uyku saatinde hikaye ya da masal okur ben yemek saatinde okuyorum oyalayıp yedirmek için. Yöntemini bilen varsa bana da yardımcı oluversin :)

Evwt benim oglumda ayni teyzesinden falan gayet rahat yer dayisindan bile yer ama bana izdirap oluyor inanin cocuklardan uzaklastim o derece bunaldim yemek yiyen cocuk gorunce agliyorum bi yere gitsek corbami meyvemi cantamda tasirim genede banamisin demez

Sizle oyun oynadigini düşünüyor çünkü. Siz peşinde kostukca dil doktukce ilginin yemek yemeyerek üstünde toplandgni anladikca bu inadindan vazgecmeyecek..

Misafirlikte biblolari alip kaçan bir çocuk vardi ne zaman ilgi üstünden kaybolup herkes birbiriyle muhabbet ederdi o zaman kirilacak esyayi alir milleti peşinde kostururdu. Bu onun için oyundan ziyade ilgi demekti.

Size karşı kullanıyor demekki bu durumu.
Bir kez daha deneyin konuşarak, sakin sakin anlatarak ve asla üzüldüğünüzü yada kızdığınızi belli etmeyin, sakin tepkisiz olun.

Evet biliyor cok zeki aslinda ama cokta inat artik hirpaladigim bile oluyor oyle bunaldim ki

Ilgilenmessen hic yemez mecbur ilgikeniyorum oyle hazirla birak yanindan gecmez bazen abur cubur bile birakirim elini surmez buda boyle buyuycek heralde

Bazen bende sinirlerime kendime hakim olamiyorum ve hirpaliyorum sinrada oturup agliyorum vicdanim sizliyor bu gunler bir gecse
Yapmayın artık. Bu konuda hislerinizi bilmesin, bir yolunu bulup sakin olmaya calisin. Bende ona birşey yapmiyordum ama oturup agliyordum. Inanin 6 aydir oh dedim, kızım mutlu ben mutlu şimdi. Az yiyor ama yiyor hemde oturup kendi yiyor bunada şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…