Bunu nasıl atlatıcam lutfen yardim edin iyi degilim :(

Ben babanın kredi çekip damada ödeme yapmasına takıldım.

Babam damada odeme yapmadi ben onlara birakirken kimseye soylemeyin kardesim bile bilmesin bisey olur diyosaniz esiminde o altinlar kasa kiralicam yaninizdan ayirmayin dedim ama eve birakmislar bende de suc var ama annemlerde de var. hergun arayip evde birakmayin dememe ragmen arabada diyip eve birakmasi hataydi... Esim yada ailesinin 2 gun sonra cikip belki kendileri yedi calindi dedi ihtimaline karsi babam getirip birakti... Olmasa yakasina yapisip alamazdik zaten imkanlari vardi verdiler.. Sen kendin dusun altinlari kv biraksan calinsa suclamazmisin ben olsam suclardim simdi olmasa ilerde suclardim

Ben şuna taktım hırsız altınları çalıyor diye babanız neden kredi çekip size parayı ödüyor? Bırakmasaydınız Allah Allah. Ailenizin ne suçu var bunda? Ayrıca polis bu işin neresinde? Siteye yüklenen saat nerde kim tarafından yüklenmiş bulunur. Ben olsam o saate alıcı olur yakalatırdım.
Siz neden bir şeyler yapmadınız?

Polise soyledik alalim parmak izi bakilsin diye polis siz bize bildirdiniz bundan sonrasina karismayin biz ilgilenicez dedi polise bildirildi bildirilmeme ihtimali yok isin icinde babamin beylik tabancasi da var cunku oldu bitti calindi birakalaim durumu yok yani

Polise soyledik alalim parmak izi bakilsin diye polis siz bize bildirdiniz bundan sonrasina karismayin biz ilgilenicez dedi polise bildirildi bildirilmeme ihtimali yok isin icinde babamin beylik tabancasi da var cunku oldu bitti calindi birakalaim durumu yok yani
Peki altınların parasını babanız neden ödedi?

Onlarim evinden calindigi emanet altin oldugu icin esimin cikip 2 gun sonra laf etmemesi icin simdi etmese ilerde bisey demeyecegini bilemem
Çok ilginç. Benim eşim böyle bir şey derse affetmem. Onların da malı çalınmış sonuçta. Kalkıp kayınpederinden kredi ile çalınan altınların parasını almak çok çirkin bir davranış.

500 dairelik sitede 26. Kez hırsızlık oluyorsa güvenlik şirketine bir bakmak lazım.
Muhtemeldir ki kendileri yapıyor.
Belki ailenizin ellerinde arabaya taşı, eve taşı görüp dikkatlerini çekti.
Siz o evden gelin çıktınız haberdarlar yani yeni düğün olduğundan.

Biz istemedik esimde bende istemiyoruz bulunursa kendi altinlarimizi alicaz dedik babam zaten parayi alip gelmis konusmamiza ragmen birakip gitti banada esin bugun bisey demez ilerde lafini yapar ben seni ona mahcup etmem dedi dedigim gibi durumu olmasa zaten odeyemezdi ama vardi odedi kendi istedigi icin vicdanini rahatlatmak icin

Babam damada odeme yapmadi ben onlara birakirken kimseye soylemeyin kardesim bile bilmesin bisey olur diyosaniz esiminde o altinlar kasa kiralicam yaninizdan ayirmayin dedim ama eve birakmislar bende de suc var ama annemlerde de var. hergun arayip evde birakmayin dememe ragmen arabada diyip eve birakmasi hataydi... Esim yada ailesinin 2 gun sonra cikip belki kendileri yedi calindi dedi ihtimaline karsi babam getirip birakti... Olmasa yakasina yapisip alamazdik zaten imkanlari vardi verdiler.. Sen kendin dusun altinlari kv biraksan calinsa suclamazmisin ben olsam suclardim simdi olmasa ilerde suclardim

Hımm bu açıklamaya göre tamam. Ama yani siz ortak bir karar ile ailenize vermişsiniz, eve hırsız girmiş, böyle olsaydı cidden saçma bir durum olurdu.Ve ben suçlamazdım yani. Hırsızı suçlarım,neden kayınvalidemi suçlayayım. Öyle insanlar da değil, ben de bu kadar kötü ve art niyetli düşünemem yani onları suçlayacak kadar. Ki benim eşimin bana düğünde takacağı pırlanta setin tek küpesini kaybettiler (Torunları kulağına takıp oynuyormuş. Tek küpe 6 bin TL). İnsanlık halidir dedim yani. Şimdi yeni tekrar hatırladım, unutmuşum bile.

500 dairelik sitede 26. Kez hırsızlık oluyorsa güvenlik şirketine bir bakmak lazım.
Muhtemeldir ki kendileri yapıyor.
Belki ailenizin ellerinde arabaya taşı, eve taşı görüp dikkatlerini çekti.
Siz o evden gelin çıktınız haberdarlar yani yeni düğün olduğundan.

Site calisanlarida supheli tabiki polise oda soylendi polis bi hamle yapsa bulunur ama adamlar tamam biz ilgilenicez modunda surekli parmak izi daha gelmedi mesela 1 ay oldu... Silahi bildirceklerdi babam 1 hafta boyunca israr etti oyle bildirdiler.. Ayrica o evden gelin cikmadim diger evimizden ciktim ayri bir ilde ama bilen biliyordur tabi yeni evlenen kizlari oldugunu... Olabilir tasirken farketmis olabilirler tesaduf olabilir netten takio etmis bulmus olabilirler suan inaninki bilmiyoruz hichirsey

Hımm bu açıklamaya göre tamam. Ama yani siz ortak bir karar ile ailenize vermişsiniz, eve hırsız girmiş, böyle olsaydı cidden saçma bir durum olurdu.Ve ben suçlamazdım yani. Hırsızı suçlarım,neden kayınvalidemi suçlayayım. Öyle insanlar da değil, ben de bu kadar kötü ve art niyetli düşünemem yani onları suçlayacak kadar. Ki benim eşimin bana düğünde takacağı pırlanta setin tek küpesini kaybettiler (Torunları kulağına takıp oynuyormuş. Tek küpe 6 bin TL). İnsanlık halidir dedim yani. Şimdi yeni tekrar hatırladım, unutmuşum bile.

Iste o tam olarak ortak karar olmadi esim surekli yurtdisinda oldugundan zaten bi kismi annemdeydi asil para eden kismi bendeydi esime soylemeden gidip biraktim sonra soyledim esime annemlerde diye benimde yapcak biseyim yoktu esim yok evde tadilat baslicakti dia kapi laminant isleri mecbur kaldim eaim

Iste o tam olarak ortak karar olmadi esim surekli yurtdisinda oldugundan zaten bi kismi annemdeydi asil para eden kismi bendeydi esime soylemeden gidip biraktim sonra soyledim esime annemlerde diye benimde yapcak biseyim yoktu esim yok evde tadilat baslicakti dis kapi laminant isleri mecbur kaldim birakmaya esim yinede neden biraktin demedi ama pismanim

Benim de başıma geldi 3 sene oldu. Dügünüm pazar günü oldu gecesi annemin evine balkondan hırsız girerken karşı apartmanda komşu görüyor kendisi dilsiz olduğu için evde camdan birşeyler fırlatarak kacırmayı başarıyor. Sabah ta annemin kapısını çalıp kağıda yazarak herşeyi anlatıyor tabi annem inanmadı komşuyu hiç görmemiştik araştırdık ailesine ulaştık ve teşekkür ettik. Ben altınlarımı anneme bırakmadım kendi evindeydi. Şansını denemek istemişte olabilir, burda tüm gelinler her konuda hemen hemen anneme veya kayınvalideme bıraktık balayına gittik diye yazıyor

Site calisanlarida supheli tabiki polise oda soylendi polis bi hamle yapsa bulunur ama adamlar tamam biz ilgilenicez modunda surekli parmak izi daha gelmedi mesela 1 ay oldu... Silahi bildirceklerdi babam 1 hafta boyunca israr etti oyle bildirdiler.. Ayrica o evden gelin cikmadim diger evimizden ciktim ayri bir ilde ama bilen biliyordur tabi yeni evlenen kizlari oldugunu... Olabilir tasirken farketmis olabilirler tesaduf olabilir netten takio etmis bulmus olabilirler suan inaninki bilmiyoruz hichirsey

Anladığım kadarıyla polisin işi ağırdan aldığı veya işini yapmadığı imasına bulunuyorsunuz?
Düşünceniz bu yöndeyse biraz sorun soruşturun, prosedürü öğrenin, ihmal edilen bir şey varsa şikayet edin.
Ama unutmayın, yazışmalar, bürokrasi ağır işler maalesef.
Ama söyleyeyim bulunma ihtimali olduğunu sanmıyorum.

Yazlığımıza 1 ay içinde 2 kere hırsız biz evdeyken girdi.
İlkinde para, cüzdan, telefon, saat, ne varsa toplamıştı.
Polis geldi, parmak izi aldı, bulunmadı.

İkinci de cek defterini aldılar babamın.
Sözde polis geldi, parmak izi aldı vs.
Ama çek defteri öyle bir şey ki, sıkıntılı...
Babamlar sordu soruşturdu, o mahallenin bir hırsızı var onu buldu.
Hırsız olan adam bu bilmem kimin işidir demiş.
Babam dedikleri adama haber yolladı. Aldığı ne varsa kalsın cek defteri onun işine yaramaz versin diye.
Neyse kendi çabalarıyla geri aldı çek defterini :)
Polisler hala arıyor...

Anladığım kadarıyla polisin işi ağırdan aldığı veya işini yapmadığı imasına bulunuyorsunuz?
Düşünceniz bu yöndeyse biraz sorun soruşturun, prosedürü öğrenin, ihmal edilen bir şey varsa şikayet edin.

Babam dedikleri adama haber yolladı. Aldığı ne varsa kalsın cek defteri onun işine yaramaz versin diye.
Polisler hala arıyor...

Bizde bekliyoruz daha bir tane bile bilgi verilmedi bize once hatta kapiniz acik kalmistir diye israr ettiler kirildigini gorunce bisey diyemediler altinalr gitti benimde umudum yok herkes bulunmaz diyor ilk gunler umutluydum ama duydukca vazgectim artik :( bizde bakindik komsualri gezdik yakindaki kamera goruntuleri hatta en yakin direk yolu gorrn kamera kuzenimin elinde orda calisiyor giris cikis supheli bakti ama yok yok yok degisik bisey muhtelen kamera gormeyen orman tarafindan geldiler goren duyan bilen yok parmak izi hala gelmedi babam savciya gitti o da bisey demedi polisler ilgilenir dedi ya dediginiz gibi yavas isliyor bu islr yada umurlarinda degil ilk defa karsilasiyorum bu durumla

Polisler hala arıyor...

Ya bide hava soguk kimse yok disarda capraz komsu dugun hazirligindaydi zaten emekli polisler yan komsu annemlerin gittigi dugunde karsi komsu pazara cikmis ki her hafta ayni saatte gidiyormus annemler de biliyor yani durumu gormemesi normal arkada oturanlar flnda gormemis onlarin gormesi icin disarda olmasi ve dikkatli bakmasi gerekiyot zaten yani goren diyan bilen yok sadece annemelrin dikkatini ceken bi kac durum var onlardan da bisey cikmadi

Bizde bekliyoruz daha bir tane bile bilgi verilmedi bize once hatta kapiniz acik kalmistir diye israr ettiler kirildigini gorunce bisey diyemediler altinalr gitti benimde umudum yok herkes bulunmaz diyor ilk gunler umutluydum ama duydukca vazgectim artik :KK43: bizde bakindik komsualri gezdik yakindaki kamera goruntuleri hatta en yakin direk yolu gorrn kamera kuzenimin elinde orda calisiyor giris cikis supheli bakti ama yok yok yok degisik bisey muhtelen kamera gormeyen orman tarafindan geldiler goren duyan bilen yok parmak izi hala gelmedi babam savciya gitti o da bisey demedi polisler ilgilenir dedi ya dediginiz gibi yavas isliyor bu islr yada umurlarinda degil ilk defa karsilasiyorum bu durumla

Bizim yazlık bölge, küçük yer olduğu icin babam ulaştı.
Kamera falan hak getire.
Kahveye gitti sordu soruşturdu, sabıkalı kim var muhtara sordu. Oradan oraya buldu.
Muhtemelen izi sürülebilir bir şey olduğu için çek defteri, kullanmaya da korktu.
Altın bulunmaz. Boşa beklemeyin siz de...
Ama korkmayın da ailenize takmış falan değiller

Bizim yazlık bölge, küçük yer olduğu icin babam ulaştı.
Kamera falan hak getire.
Kahveye gitti sordu soruşturdu, sabıkalı kim var muhtara sordu. Oradan oraya buldu.
Muhtemelen izi sürülebilir bir şey olduğu için çek defteri, kullanmaya da korktu.
Altın bulunmaz. Boşa beklemeyin siz de...
Ama korkmayın da ailenize takmış falan değiller

Onu bizde yaptik komsulardan eski sabikasi olanlar ilk gun arastirildi bosuna insanlarin gunahini aldik belkide onlardir bilmiyoruz henuz tabi cikmaz dediginiz gibi ama cok uzgunum okadar kisa surede oldu bittiki isler benim evime gormek ihtimali yoktu hirsizin iste tadilar isleri yuzuden oldu hep tadilat olmasa benim evde durcakti:(

Canım benim çok çok geçmiş olsun tekrar gerçekten üzüldüm ya

Allahtan size anneciginize birsey yapmadılar allah korumuş

canınızı çok üzmeyin artık şerefsiz insanlar allah bildiği gibi yapsın onları

Daha gençsiniz allah güç kuvvet versin size inşallah en güzelleri çalışıp alırsınız

Allaha emanet olun

Back
X