Canım sen hiç üzülme...
O seni başkası için terketti ya, o başkası da onu bir başkası için terkeder...
İnsan ne yaşatırsa onu yaşar, hiç üzülme...
bu aşk acısı insana zamanı tanımayı sabretmeyi ve dua etmeyi öğretir derim hep. aynende öyledir bunların hepsini bir bir deniyceksin biliyorum. vede işe yarayacak bi sabah kalkacaksın yok olucak. sende seveceksin başka birini. ama inşallah bu sefer hakeden seni hiç üzmeyecek biri olur
neden birilerine bu yaşadığın kötü şeyleri anlatma sıkıntısını yaşıyorsun?allahaşkına defolu malmısın sen ayıbın neki?bu psikolojiden bir an önce çık.o beden senin bedenin...kimseye bedeninin hesabını vermek zorunda değilsin.hayatına biri girdiğinde o senle olmaya başladıktan sonraki zaman önemli.namus bacak arasında olan ve kaybetmesi bu kadar kolay olmayan bişey değil.namus yüreğindedir beynindedir ruhundadır...yeni tanıştığın birine ne olursa olsun ve kim olursa olsun bedeninde olan veya olmayan bişeyi anlatmak zorunda değilsin.zamanla,yaşadıklarınızı anılarınızı paylaşırken oda sen istersen anlatırsın.geçmişi didikleyen bundan kendine vazife çıkarmak isteyen biri zaten senden uzak olsun.klişeleşmiş betonlaşmış katılaşmış yargılara sahip insanlar zaten senden uzak dursun.acını acıtma.kenini yoz yüreklerin hoıyratlığına bırakma.yaşanan yaşanmıştır,geçmiştir.sen ne kadar değer verirsen okadar değerlidir.herkes kendine baksın.senden rica ediyorum lütfen insanların karşısında ayıbın varmış gibi ezme kendini.o görünmez ellerin seni hırpalamasına müsaade etme.buna kimsenin hakkı yok.kenini bu psikolojiden çıkar.gerekirse git bir uzmandan yardım al.sen yarın eksik yada kirlenmiş değilsin.
bir avuç toprak için yor kendini, dünyada ölümden başkası yalan ..
bu söz sanırım hayatın anlamını anlatır sana canım biliyorum acı çekiyosun biliyorum çok üzülüyosun ama hayatta 2 dk sonra ne olcagı belli değil lütfen mutlu olmaya çalış yeni bir hayata yelken aç emin ol başkası çıkcak karşına o seni daha çok sevicek üzmicek ve mutlu olcaksın
ama şunu da söylemeliyim anlattığın arkadaşının durumu senden farklı o tecavüze uğramış.bunu tek başına atlatması mümkün değil.ona bu konuda telkinde bulun mutlaka bir pisikoloğa gitsin.pisikiyatrin bi yararı olacağını sanmıyorum mutlaka ama mutlaka bir psikoloğa gözüksün.tecavüz bedende olduğu kadar ruhta çok derin yaralar acar.bunu kişi kendi halletmeye çalışırsa yapacağı ilk şey o olayı bir yerlere gömmek olur.buda iç dünyasına bir yük olarak her zaman zarar verir.arkadaşını bu konuda ikna et.bu günah değil ayıp değil.korkmasın.onun korkusu ona bunu yapanı yüreklendirir.ayıp onun ayıbı arkadaşının değil.kimseden korkmasın.bunun üzerine gitsin mutlaka.bunu yutmak kapatmak belki kimsenin duymamasına gizli kalmasına yarayabilir ama bu arkadaşının ruhunda çok derin ve tedavisi mümkün olmayan yaralar açar.
bir bucuk sene oldu ayrilali bir sene de baska bir kiz ugruna terkedilisimi ogreneli..zaman gecti olayi sindirdim sandim ta ki ikisinin bir resmini gorene kadar..icim oyle bir acidi ki bu zamana kadar akitmmamaya cabaladigim gozyaslarim bir anda bosaldi..kendime kizdim,aptalligima sevmek bu kadar mi zor..peki ya unutmak ya da aslinda herseyi tamamen silmek notrlesmek..geri gelsin istemiyorum beni sevsinde istemiyorum ben de sevmiyorum ama bu aci neden? ruhum neden mengeneye kistirilmis gibi hala?
çok yazdım değilmi??farkındayım.ama konu başlığın beni çok etkiledi.demişsin ya bunun acısı hiç geçmezmi...bu dediklerime inan.teselli yada temenni değil.bu yaşadıklarının acısı gecer.su herzaman akıp yatagını buluyor.insan ruhu ölüm kaybına karşı koymasını biliyor.bu acının adı değişiyor zamanla anı oluyor:)inan buna şu anda o hiisettiğin gibi hissetmekte haklısın.bırak ruhun şimdi bunu yaşamak istiyor yaşasın.bir acı insanı öldürmüyorsa güçlendirir.sevmenin içinde her şey var.olabilecek her ihtimal.bu tecrüben iyi sonuçlanmamış.bundan sonrakinde allah kerim.yaşadıklarından aldığın dersle daha olgun ve bilen bir yürekle yürüyeceksin yolunda.ve mutlu olacaksın.her insanın payına mutluluk düşer bu hayatta.önemli olan bilmek anlayabilmek.hayatının iyi veya kötü herşeyi sana ait.senin...bırak eller alsın kendine ait olanı ve gitmek isteyen gitsin.sen arkandakilerle değil şu anda var olmayan tanımadığın bilmediğin görmediğin ama sokagın köşesini döndüğünde karşılaşabileklerinle ilgilen.zaman su gibi akıyor.bir on yıl sonra yaşadığını niçin yaşadın diye değil zamanını bu düşüncelerle neden boşa geçirdin diye kızacaksın kendine bilmiş ol:)
ne terbiyesiz bir tipmiş o ya. hiç düşünme ondan kaçabildiğin kadar kaç benceadama bak ya aklı fikri ne !
bir bucuk sene oldu ayrilali bir sene de baska bir kiz ugruna terkedilisimi ogreneli..zaman gecti olayi sindirdim sandim ta ki ikisinin bir resmini gorene kadar..icim oyle bir acidi ki bu zamana kadar akitmmamaya cabaladigim gozyaslarim bir anda bosaldi..kendime kizdim,aptalligima sevmek bu kadar mi zor..peki ya unutmak ya da aslinda herseyi tamamen silmek notrlesmek..geri gelsin istemiyorum beni sevsinde istemiyorum ben de sevmiyorum ama bu aci neden? ruhum neden mengeneye kistirilmis gibi hala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?