• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun çözümü o evde oturmamak mı?

camelliapoena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2025
1
0
1
25
Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?

Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?
Nişanlınıza: kiralık bir ev tutup, kendi seçtiğiniz eşyalarla yaşamak istediğinizi söyleyin. Alacağınız cevaba göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Burada sen değil nişanlın devreye girmeli
Ben böyle şeylerin baştan açık ve net konuşulmasķ taraftarıyım şuan idare ettiğiniz şeyler evlenince göze öyle bir batıyor ki.. o batmalar evliliği delik deşik ediyor
Nişanlınız açık ve net şekilde ailesiyle konuşmalı
"Anne nişanlımla birlikte yaşayacağız onun karar vermesi lazım" diye
Veya annesi bir şey dediğinde anne nişanlımla bir konuşayım falan desin

Ay ne alakası var ayol. Bende eşimin ailesine ait olan evde oturuyorum. Bütün her şeyi ben seçtim eşimle. Parkesinden musluğun ucuna kadar. Hiçte işimize karışmadılar. Daha şimdiden kadın o evi sahiplenmiş. Nişanlınıza net bi şekilde çizgiyi çekin. Yoksa işiniz çok xor

Şu an henüz yapılmış bir şey yok değil mi her şey lafta yani ?
Sanıyorum ev yeni alınmış.
Nişanlınızı alın karşınıza tatlı tatlı konuşun önemli olan ikinizin zevki ve kararı çünkü o evde yıllarını geçirecek olan sizlersiniz.
Bunu güzel bir dille anlatın.
Bakalım neler diyecek annesine sağlıklı bir şekilde sınır çizebilecek mi ?
Böyle bir sınavdan geçerse bu ilişki ne güzel olur yok geçmezse ne yapacağınıza karar verirsiniz

Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz.
Nişanlı mı sevgili misiniz? 8-9 aya evlenme düşüncenizi herkes biliyor mu? Nişanlıma ev aldılar değil, aileleri için yatırım yaptılar demek daha doğru. Her bir şeyine annesinin karar verdiği evde yaşamak zorunda değil. Oğlum evlenince burada oturacak, neyi nasıl istiyorsa öyle yaptırsınlar demediğine ve her şeyin parasını kendisi ödediği sürece siz başka evde yaşama planları kurun.

Alın karşınıza nişanlınızı güzel bi dille ama net bi şekilde konuşun.Bu evde ikimiz yaşayacağız eşyalarımıza da evimizin düzenine de ikimiz karar verelim .Nişanlızının burdaki tavrı ve söyleyecekleri çok önemli ona göre bi yol çizersiniz.(

Nişanlılık tanıma süreci ve en baştan zaten az çok belli olmuş ileride yaşayacağınız sorunlar

Ben ana kuzusu bir erkekle mümkün değil evlenmem evlenemem, sinir hastası olurum o tip erkeklerden

Bu sorunu aşsanızda başka sorunlar çıkacaktır

Aklın yolu bir. Herkes konuyu nişanlınız çözecek demiş. Nişanlıyken çözmeyen evlenince hiç çözmüyor.

Benim kv de her şeye karışan biri. Sadece bana da değil, kızına, damadına, kocasına, kardeşlerine, hatta komşusuna bile. Yapısının bu olduğunu, benimle şahsi bir meselesi olmadığını anlayana kadar kendi kendimi yemiştim.

Halımdan perdeme, lifimden havluma, ütü masasını nereye koyacağıma kadar karıştı. Eşime(nişanlıyken) rahatsız olduğumu söyledim. O da bana, annemin huyu bu değişmeyecek, o yüzden hiç savaşma bana söyle, kendin çözmeye kalkıp beni arada bırakma demişti.

O günden sonra ben rahatsızlığımı söyledim o da ben böyle uygun gördüm anne diyerek kestirip attı. Şimdi ise çoğu zaman kv den ben istiyorum anne şunu nasıl yapalım, bir fikir ver diye. Eşime hiç iş düşmüyor. Çünkü sınırlar net.

Neyse işte huyu buysa nişanlı çözecek, sadece sana tavrı buysa nişanlı da çözemez ayrılarak sen çözeceksin.

Bu kadar sınır bilmez insanın verdiği evde oturmazdım. Çünkü bu kişi o evde “kapımızı kapatır otururuz” demenize izin vermez. Çat kapı sizde bulur kendini. Sınır çizmeye evi reddederek başlayabilirsiniz. O ev asla sizin eviniz olmayacak çünkü. Nişanlılık dönemi bu tür huyları görmek için zaten. Görmezden gelirseniz evlilikte hiç düzelmez.

Nişanlınız neden o evde yaşayacak siz evlenene kadar,bomboş ev neticede madem parasını o ödeyecek gidin bir an önce seçin alın eşyalarınızı sizde.

Profilde sözlüyüm yazıyorsunuz ama nişanlım diyorsunuz. Eğer kendi aranızda sözlüyseniz, aileler tanışmıyorsa kim size niye sorsun? Aile oğulları otursun diye kendilerine bir ev almış ve daha içine girmeden tadilat yaptırmak eşya almak istiyorlar. Nişanlım dediğiniz kişi bırakın biz isteğimize göre yaptırırız demiyorsa size de laf düşmüyor. Evet çözüm o evde oturmamak. İkiniz bütçenizin elverdiği evi tutun.

Annesine de açıkça söyleyin,sizi daha yormayalım ,teşekkür ederiz emekleriniz için..zaten eve
en küçük şeye kadar kendi zevkimize göre almak istiyoruz, aldık da zaten diyin..

Eski ev aldılar heralde mutfak dolaplarını banyoyu vs yenileme istiyor kadın. Bence ev eski ise içine girmeden yapmak mantıklı. Boşver parayı yaptırsın esin olacak kişi mis gibi eve girersin işte

Evet
Kv kendine hobi evi açmış gibi
Evlenseniz evden çıkmaz
Oğlunun evi mantığıyla bile değil kendi evi mantığıyla hareket eder

su an evli degilsiniz ve belki manyak kaynanaya dayanamayip ayrilacaksiniz.
bence kaynana ev sahibi sayilir nasil ev sahibi parkeyi kendi dosuyorsa parkeyi secebilir
alt tarafi parke yani biri digerinden ne kadar farkli olabilir?
musluk bataryasi altin varaklı secmiyorsa ne farki var birinin otekinden yani
memleket meselesi değil ya
niye bunu bir guc savaşı haline getiriyorsunuz?
annesi o evi oğluna vermese sizin de eviniz yok , karadenizli müteahidin sectigi sahte mermer görünümlü fayansi olan evde keyifle oturacaktiniz neden kaynan dizayn edince bu kadar kötü oluyor?
keske kadin ogluna ev mev vermeseydi icini keyifle dizayn edip kiraya verseydi parasini da yeseydi
bu devirde ev vermis yine geline yaranamamis

Back
X