Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mervesssss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
479
229
103
24
Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….

cok seviyorum ama napicam…?

O sizin her dediğinize tamam demiş, hocaya, duaya, oda alkollü düğün istemiş. Hep sizin dediğiniz olacak kafasindaysaniz ayrılın bence.

Asla insan ayırımı yapan biri değilim.Ama olmuyor.Çok yakın arkadaşımda da bu durum vardı onlar evlendi.Kültur çatışması yaşıyorlar.Her konuda farklılık oluyor çünkü.Mutlu değil evliliğinde.Karşı taraf pek ılımlı olmayacağına göre ya siz değişeceksiniz ya da bir daha gözden geçirin ilişkinizi

Sözde hoca ilk defa duyuyorum.
Düğünde alkol derken kendi tarafı içer senin ailene ikram edecek değiller ya
Zaten fiyatlar almış başını gitmiş
İçen içer içmeyen içmez
Diğer türlü bi sorun göremedim ama herşey böyle gözüne batacaksa adam ilerde alkol aldığında sorun edeceksen baştan bitir kimse kimsenin başını yakmasın

Alkolü zorla senin sülalene içirmeyecek ki? O da taviz veriyor senin de vermen gerek. O nasıl ailesinin önünde hayır biz hoca istiyoruz dua istiyoruz diyebiliyorsa senin de onun istekleri için ailenin karşısında durman gerek.

Aileler arası farklılıklar nikah-düğün bitince oradan kalkmayacak. Evlendikten sonra da aileler görüşecek. Siz onun ailesinin içine gireceksiniz, o sizin ailenize karışacak. Hele çocuk düşünüyorsanız çocuk büyürken verilen her karar tartışma sebebi olacak. Siz ailenizin dine çok düşkün olduğunu özellikle vurgulamışsınız. Ben hayatımı sürekli bir kriz yönetimi şeklinde yaşamak istiyorum derseniz bilemem tabii.

Iyi de dini nikah iki sünni arasında yapılmıyor mu zaten adamı niye zorladiniz ? Sadece göstermelik bir seromoni olsun diye mi dini nikah kiyacaksiniz ( Bu arada emin değilim adam istemedigine göre yapmıyorlar )

Birde şunu söylemek istiyorum benim çevremde bu şekilde ilişki yürütenler var. Ama ikisi de biraz sekuler insanlar diyebilirim . Yani sizin gibi bu tip konulari tartışmiyorlar. Bu şekilde iki taraf kendi içinde muhafazakar olunca ilişkinin yürüyeceğini sanmıyorum

Aynen benim de çok tanıdığım var hiç bir zaman mezhep konusunda tartışmazlar.

Aynen benim de çok tanıdığım var hiç bir zaman mezhep konusunda tartışmazlar.
Yani zorla dini nikah yaptırmanın bir mantığı yok ki Lalem birini seviyorsun onunla hayat geçirmek istiyorsun sonra onu degistirmeye inanmadığı bir şeyi yapmasına zorluyorsun . Ben bunu anlamıyorum . Birbirini mutsuz etmenin ne faydası var .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…