Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani dediğim gibi bilgi sahibi değilim Alevi arkadaşlarıma da hiç sormak aklıma gelmedi kiyiyor musunuz dini nikah diye bildiğim nikah törenlerinin farklı yapıldığı
Farkı yok sadece dua Türkçe okunuyor
Yani duaları arapça okuyup anlamını bile bilmeyenlerin yanında Türkçe okunması anlaşılır oluyor diye benim hoşuma gitmişti

O zaman aydınlatayım aleviler müslümandır( bazı alevicikler var ki onlar dinsiz gibi gezip insanları yanlış yönlendiriyorlar,taklitlerden sakınınız.)
Işte bundan bahsediyorum şimdi dini konu yasak ya siz kendinizi müslüman olarak tanımlıyorsunuz ben hayır bizim dinimiz ayrı diyeni de duydum beni inanmak inanmamak ilgilendirmiyor diğer yorumumu da okuduysaniz İslam dinine inanan bir sürü insan var hepsine sorsanız birbirinin inancını kabul etmeyen var tartışacak kadar bilgi sahibi değilim bu sebeple . Ben konuda dini nikah kıymak istemeyen bir insanın zorla yapılmasına tepki verdim. Yine de kirdiysam özür dilerim . Benim bizzat akrabalarimdan birinde de aynı sorun oldu kız ve oğlan da mezhep farkı vardı dini nikah kıymayı istemediği halde kızı zorladılar .Bende böyle olduğunu düşündüm açıkçası alevi arkadaşlarıma da hiç dini ritüelleri yapıyor musunuz diye sormak aklıma gelmedi

Ben aleviyim demedim ki. Bilgim olduğu konu hakkında yorum yapıyorum sadece. Kimse kimseyi istemediği bir şey için zorlamamalı. En basit şey için bile. Ortak kararı onlar vericek zaten. Müslümana ibadeti sorulmamalı zaten kişiyle Allah arasında sonuçta.

Olmaz o iş. Olsa da olmaz çok çok zor. Farklı hayatlarınız var zorlamaya gerek yok. Alkol olmasa da olur mesela ama kendi görüşlerini dayatması çok bencilce geldi bana. Senin ailenin inancına göre alkol olmamalı kesinlikle ama onun inancına göre olması mecburi bi durum değil. Lüksünden bile vazgeçmemesi zaten yolun başında ayrılman gerektiğini gösteriyor

Işte demek ki karşılaştığımız örnekler farklı . Benim için farketmez insanlar istediği şeye inanabilir ama inanmayan birine sen dini nikah kiyacaksin ya da sen kapanacaksin demek yanlış geliyor . Ben hayat tarzının benzediği insanlarla evlenme taraftarıyım

Benim kardeşimin eşi de alevi kardeşim sünni ikisi de dinlerine düşkün olmadığı için asla sorun yaşamıyorlar ama tersi olsaydı dinlerine, geleneklerine bağlı olsalardı mutlaka sorun yaşarlardı.

Ayrıca alkollü olsa ne olacak içmeyen içmesin, içenlerden kime ne?

Son düzenleme:
Dine çok düşkün bir aile ile alevi bir aile kulağa zor geliyor ama bence tamamen iş sizde bitiyor. Siz ve erkek arkadaşınız kararlı olun yeter ki. Bir şekilde orta yol bulunur, her şey evlenene kadar. Yeter ki aileleri idare etmeyi bilin. Evlendikten sonra "asla aileler hayatımıza dahil olmayacak" kuralını uygularsanız mutlu olursunuz.

Ben de aleviyim, ben de sorunlar yaşadım ama bir şekilde halloldu.
Çevremde çok sevdiği insanla evlenmek için mücadele edip kazanan oldu.

Arkadaş yaa yıl olmuş 2022 gönül verdiğin insanla evlenebilmek için savaşman gerekiyor bazen :d aileler her şeye burnunu sokmasa da genç insanlar sevdiğiyle rahatça yuva kurabilse keşke.

Bence dine düşkün değilse iki taraf hiç sorun olmaz da sanırım bu sizin için geçerli değil. Benim eşimin ailesi muhafazakardı mesela ama içkili düğün yaptık. Garson masaları geziyor ve ne içersiniz diye sorup öyle getiriyordu. İçenler alkol söyledi içmeyen söylemedi. Yani durup dururken masaya alkol gelip bardağa doldurulması gibi bir durum olmaz. Dolayısıyla sizinkiler içmezler. He benim ailem başkalarının alkol almasına da karşı derseniz bu iş yaş baştan söyleyeyim. Siz çok daha kendi dininizden muhafazakar birini bulmalısınız. Bugün içkiye karışan aile yarın eğlenceye karışır, hayat tarzını dayatır vay sen oruç zamanı neden su içtine kadar gider. Üzülürsünüz.

İşte sonra kız tarafı akrabaları aa damat ve sülalesi içkici diyecekler
Evlenince damat ayda bir alkol alacak kız sorun edecek adam da gidip dışarda içecek kızın babası içkici adamı eve sokmam diyecek vs vs vs

düğün alkolsüz olursa evlenmeyecek mi yan?i illa alkol mü gerek ne olacak düğünde alkol içilecek de? saçma.
Ya ben alkol tüketmiyorum ama adamların eğlence anlayışı o demek ki bu adamla evlenmeyi isteyen kız buna saygı gösterecek o zaman zorla içmeyene icirmeye çalışmayacak adamlar kültürleri buysa bu şekilde egleneceklerdir . Adama zorla dini nikah kıyan da bı şeylere göz yumacak artık

Sizin bahsettiğiniz şartlar sizin değil ailenizin mutlu olması için diye anlıyorum.Yoksa hoca nikahınız olmadan ilişkinizi yürütebilmişsiniz sevgilinizle .Alkol kullanmayan , sizin kendi yaşam şeklinize uygun bir eş aramanız çok normal ..ama sizin kendi inanç sisteminize uygun olmayan bir birliktelik yaşamanız saçma olur.Demek istediğim sevgilinizle gezip tozup ,gezip tozarken alkol tüketip iş evliliğe geldiğinde ama biz sünniyiz ama bizde sözde hoca olmalı ..alkollü düğün olmamalı diyorsanız saçmalıyorsunuz.Diğer türlü ise kendinize yaşantınıza hiç uymayan bir adamla birliktesiniz

Taviz vermedikten sonra kimse haddini aşamıyor. Yani bu yy.da böyle konularda çok saçma geliyor.. dindar olmakla, kişilere saygı duymak bambaşka şeyler halbuki..

Boşuna tartışılıyor şu an burada öyle yapın böyle yapın diye.
Konu sahibi, aileniz belirttiğiniz kadar katıysa zaten soylediginizde olmaz diyecekler. Olmayacak bir düğünü tartışmak manasız.
Siz düşünebiliyor musunuz ailenizin akrabalarınızın bulunduğu ortamda alkol alınmasına izin vereceğini. Bence düşünemiyorsunuz. Adam da sürekli kendinden ödün verecek değil. İki katı tarafı geçtim, bir tarafın bile katı olması bu ilişkinin yürümemesi için yeterli sebep.

Valla gerçekten seviyorla yok oyl5 katiyen şu olmaz bu olmaz. Evlilik uzlaşma temellidir. İnsanlara da inançlarının sorulması ve bunun açıklama gerektiren bir durum arzediyormus gibi davranılması çok rahatsız edici.

Ya orası öyle de ne bileyim elzem mi yani? burda hadi bir taraf için dini nikah elzem de alkol ne alaka, benim düğünümde de içtiler ben de içtim ne bileyim ne değişti ki içmesek de eğlenirdik kdsfkjdshf burda sanki çok inat edilmiş gibi duruyo alkol işinde ben ona şaşırdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…