- 17 Temmuz 2021
- 7.371
- 24.273
- 298
- Konu Sahibi mervesssss
-
Farkı yok sadece dua Türkçe okunuyorYani dediğim gibi bilgi sahibi değilim Alevi arkadaşlarıma da hiç sormak aklıma gelmedi kiyiyor musunuz dini nikah diyebildiğim nikah törenlerinin farklı yapıldığı
Konunun buralara gelmesini istemezdim ama gel de yorum yapma. Ne diyim kiÖyle deme alevi diye elinden yemek yemeyen zihniyetler var
Işte bundan bahsediyorum şimdi dini konu yasak ya siz kendinizi müslüman olarak tanımlıyorsunuz ben hayır bizim dinimiz ayrı diyeni de duydum beni inanmak inanmamak ilgilendirmiyor diğer yorumumu da okuduysaniz İslam dinine inanan bir sürü insan var hepsine sorsanız birbirinin inancını kabul etmeyen var tartışacak kadar bilgi sahibi değilim bu sebeple . Ben konuda dini nikah kıymak istemeyen bir insanın zorla yapılmasına tepki verdim. Yine de kirdiysam özür dilerim . Benim bizzat akrabalarimdan birinde de aynı sorun oldu kız ve oğlan da mezhep farkı vardı dini nikah kıymayı istemediği halde kızı zorladılar .Bende böyle olduğunu düşündüm açıkçası alevi arkadaşlarıma da hiç dini ritüelleri yapıyor musunuz diye sormak aklıma gelmediO zaman aydınlatayım aleviler müslümandır( bazı alevicikler var ki onlar dinsiz gibi gezip insanları yanlış yönlendiriyorlar,taklitlerden sakınınız.)
Çok cahil olduğum bir konu bence resmi nikah yeterli zatenFarkı yok sadece dua Türkçe okunuyor
Yani duaları arapça okuyup anlamını bile bilmeyenlerin yanında Türkçe okunması anlaşılır oluyor diye benim hoşuma gitmişti
Ben aleviyim demedim ki. Bilgim olduğu konu hakkında yorum yapıyorum sadece. Kimse kimseyi istemediği bir şey için zorlamamalı. En basit şey için bile. Ortak kararı onlar vericek zaten. Müslümana ibadeti sorulmamalı zaten kişiyle Allah arasında sonuçta.Işte bundan bahsediyorum şimdi dini konu yasak ya siz kendinizi müslüman olarak tanımlıyorsunuz ben hayır bizim dinimiz ayrı diyeni de duydum beni inanmak inanmamak ilgilendirmiyor diğer yorumumu da okuduysaniz İslam dinine inanan bir sürü insan var hepsine sorsanız birbirinin inancını kabul etmeyen var tartışacak kadar bilgi sahibi değilim bu sebeple . Ben konuda dini nikah kıymak istemeyen bir insanın zorla yapılmasına tepki verdim. Yine de kirdiysam özür dilerim . Benim bizzat akrabalarimdan birinde de aynı sorun oldu kız ve oğlan da mezhep farkı vardı dini nikah kıymayı istemediği halde kızı zorladılar .Bende böyle olduğunu düşündüm açıkçası alevi arkadaşlarıma da hiç dini ritüelleri yapıyor musunuz diye sormak aklıma gelmedi
Olmaz o iş. Olsa da olmaz çok çok zor. Farklı hayatlarınız var zorlamaya gerek yok. Alkol olmasa da olur mesela ama kendi görüşlerini dayatması çok bencilce geldi bana. Senin ailenin inancına göre alkol olmamalı kesinlikle ama onun inancına göre olması mecburi bi durum değil. Lüksünden bile vazgeçmemesi zaten yolun başında ayrılman gerektiğini gösteriyorMerhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….
cok seviyorum ama napicam…?
Işte demek ki karşılaştığımız örnekler farklı . Benim için farketmez insanlar istediği şeye inanabilir ama inanmayan birine sen dini nikah kiyacaksin ya da sen kapanacaksin demek yanlış geliyor . Ben hayat tarzının benzediği insanlarla evlenme taraftarıyımBen aleviyim demedim ki. Bilgim olduğu konu hakkında yorum yapıyorum sadece. Kimse kimseyi istemediği bir şey için zorlamamalı. En basit şey için bile. Ortak kararı onlar vericek zaten. Müslümana ibadeti sorulmamalı zaten kişiyle Allah arasında sonuçta.
Benim kardeşimin eşi de alevi kardeşim sünni ikisi de dinlerine düşkün olmadığı için asla sorun yaşamıyorlar ama tersi olsaydı dinlerine, geleneklerine bağlı olsalardı mutlaka sorun yaşarlardı.Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….
İşte sonra kız tarafı akrabaları aa damat ve sülalesi içkici diyeceklerBenim kardeşimin eşi de alevi kardeşim sünni ikisi de dinlerine düşkün olmadığı için asla sorun yaşamıyorlar ama tersi olsaydı dinlerine, geleneklerine bağlı olsalardı mutlaka sorun yaşarlardı.
Ayrıca alkollü olsa ne olacak içmeyen içmesin, içenlerden kime ne?
Alkol alıp çiftetelli oynayacaklar iştedüğün alkolsüz olursa evlenmeyecek mi yan?i illa alkol mü gerek ne olacak düğünde alkol içilecek de? saçma.
Ya ben alkol tüketmiyorum ama adamların eğlence anlayışı o demek ki bu adamla evlenmeyi isteyen kız buna saygı gösterecek o zaman zorla içmeyene icirmeye çalışmayacak adamlar kültürleri buysa bu şekilde egleneceklerdir . Adama zorla dini nikah kıyan da bı şeylere göz yumacak artıkdüğün alkolsüz olursa evlenmeyecek mi yan?i illa alkol mü gerek ne olacak düğünde alkol içilecek de? saçma.
Taviz vermedikten sonra kimse haddini aşamıyor. Yani bu yy.da böyle konularda çok saçma geliyor.. dindar olmakla, kişilere saygı duymak bambaşka şeyler halbuki..İşte sonra kız tarafı akrabaları aa damat ve sülalesi içkici diyecekler
Evlenince damat ayda bir alkol alacak kız sorun edecek adam da gidip dışarda içecek kızın babası içkici adamı eve sokmam diyecek vs vs vs
Valla gerçekten seviyorla yok oyl5 katiyen şu olmaz bu olmaz. Evlilik uzlaşma temellidir. İnsanlara da inançlarının sorulması ve bunun açıklama gerektiren bir durum arzediyormus gibi davranılması çok rahatsız edici.Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….
Ya ben alkol tüketmiyorum ama adamların eğlence anlayışı o demek ki bu adamla evlenmeyi isteyen kız buna saygı gösterecek o zaman zorla içmeyene icirmeye çalışmayacak adamlar kültürleri buysa bu şekilde egleneceklerdir . Adama zorla dini nikah kıyan da bı şeylere göz yumacak artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?