Kücüklügümden beri hayati hep baskalarindan daha baska algiladim. Baska gördüm, baska hissettim.
Her gördügüm aklimda kaldi, her yasadigim hayatimin kararlarini etkiledi.
Bana yapilan o büyük haksizligi kücük yasimdan beri haksizlik olarak en kücük ayrintisina kadar hissettim. Ben bir kiz cocuguydum, oysa annem ve babam erkek cocuk beklemislerdi.
Ismimi bile annem veya babam degilde, tesadüfen orada olan kücük dayim koymus, cok seviyormus o kizi ve onu yasatabilmek icin bana vermis o sevdigi ama evlenemedigi kizin ismini.
Tabiki yemegimi yedim, yatagimda uyudum ama birsey eksikdi...hic sevilmedim annem ve babam tarafindan...
Büyüdüm, okudum, calistim her zaman en iyisi oldum ama kimseye yaranamadim daha dogrusu önemsenmedi annem veya babam tarafindan, cünkü ben bir kiz cocugu idim.
Erkek olsaydim calismama gerek olmazdi direk parali okuturlardi ama kiz cocugu günün birinde evlenip gidecek, oyalansin bakalim diye düsündüler...
Icimdeki cocugu cok kücük yasta öldürdüm, hep kendi basima, basimin caresine baktim, beni kücük yasta Türkiye`de birakip kendileri Almanya`ya para kazanmak icin gitmeleri ayri bir dert.
Neyse sonra bende geldim önceden büyüdügüm ülkeye ve hala buradayim.
Yasadiklarimin bana bir zarari oldumu? Hayir olmadi, daha cok güclendim ve daha cok basardim herseyi, öteki adim Azmi Tasdelen oldu resmen...
Sadece birsey eksildi ben büyüdükce....cocuk dogurmak gittikce istememeye basladim....
Thirtyfour seni yazilarindan tanir ve cok severim.
Hic acele etme, herseyi zamana birak ve öyle kararini ver.
Simdi hastahanenin psikolijisi icinde böyle kararlar verme.
bende 2 senelik evliyim, cocugum yok ve istemiyorumda.
20 gün önce apantisim patladi ve hastahanede kalmak zorunda kaldim, o günden beri cocuk düsüncesi iyice uzaklasti beynimden.
tekrar hastaneye yatmak düsüncesi dahada soguttu beni.
maalesef ki bu düsüncemi ne esime ne aileme anlatamiyorum ve sIKinti cekiyorum.
esim zorlamiyor beni, ama hic cocuk istemiyorum dedigimde sacmalama diyor sakasinada olsa.
gercekten cok zor bi durum...
Ben de varım çocuksuz hatun olarak şimdilik
Ben de senin gibiyim ara ara hasta oluyorum istifra filan tutuyor
Acilde sabahladığımğz oluyor off bir iğne bile zor geliyor
Bunları düşününce hiç cesaret gelmiyor
Cocuksuz olmanin avantajini saymakla bitmez Melodi hanim.
Onlarin hepsini kapatilan bölümümüzde cok kez kere konusmustuk kafa dengi arkadaslarla, istersen tekrar oradan okuyabilirsin, avantajini veya dezavantajini.
Burasi avantaji veya dezavantajini konusacagimiz yer degil.
Burasi cocuksiz kadinlarin hayatlarini anlatmasi, nelerle ugrasdiklari, nelere yogunlastiklari, hayatlarina nasil bir yön vermeleri...vs..vs..vs..
Hangi bakis acisi bir kadini cocuk yapmamaya yöneltir, konusmalari gibi bir bölüm oldu.
Sagol Thirtyfour inan üzülme icin yazmadim, sadece bir bakis acisinin nasil gelistigini yani hayata bakis acimi nasil degistirdigini düsündügüm icin yazdim.
Belkide konu bu degildir ve baska sebebleri vardir, bilemiyorum.
Sadece tek bildigim sey, o kadar hersey bana lüks geliyorduki, imkansizligin icinde ancak hayatimi kurtarmakla mesguldum.
Bazen bakiyorumda, bazi kadinlar sac rengiyle hasir nesir veya tirnaklariyla veya baska benim icin önemsiz olan seylerle mesgullerki, bunlar bana hep lüks gelmistir.
Hayatin önemli kararlariyla mesgul olmak, beni hep bir adim daha ileriye götürecek islerle mesguldum...
Evet Almanya`da yasiyorum...
Bu konumu acmamin nedeni benim gibi cocuksuz hayati secenlerin "nedenleri" ve "niyeleri" ilgilendiriyor.
Avantajini veya dezavantajini coktan asmis durumdayiz, konu o degil, sadece duygularimizi anlatmak ve paylasmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?