Burasi cocuksuz kadinlarin bölümü

Cocuklar güclü ebeveynlere ihtiyaclari var, dogduklarinda maddi ve manevi herseyi sunabilecek bir aileye ihtiyaci var.
Eskiden bir maasla yetinebiliyordu bir aile, bu zamanda cok zor...

Bugün sabah hangi tv kanaliydi hatirlamiyorum ama konu depresyon.
Bayanin biri ariyor 12 yildir depresyonum var diyor, psikolog bu depresyonun nedenini ögrenmek istiyor, kadinin cevabi su: 2 kiz cocugu dogurdum 3. de erkek olmadi yine kiz cocugu dogurdugum icin bu hastaliga yakalandim diyor.
Iste, al sana, bir anne daha....
Peki o dogan cocuklarin sucu ne?

Genelleme yapmadan,sundan hep nefret etmisimdir, anne olmayi cok ama cok isterler, fakat iyi anne olmayi basaramazlar bazi kadinlar.....niye???
Cünkü eltileri veya görümceleri dogurmustur, muhakkak onunda dogurmasi sarttir
Ya cok erken evlenmistir, yasi kücüktür bilincsizce dogurur
Yada psikolojisi bozuktur, hayatla kendi sorunlari oldugu halde cocuk dogurur
Ya evliligini kurtarmak icin dogurur
Bilincsizce, meslegi yok, hayat tecrübesi yok, cocuk dogurur
Kocasi veya kayinvalidesi istedigi icin dogurur, Allah kerimdir

Iyi bir anne olabilmek icin, egitimli, kültürlü, ayaklari yere basan, psikolojik sorunu olmayan, evliligi oturmus insanlar dogursa, bu toplumda daha mutlu ciftler ve mutlu cocuklar görebilecegiz.
Ayriliklar öyle bir arttiki bu son seneler Türkiyede, isin kötüsü cocgunlugu cocuklu olanlar....daha evliligi oturmadan dogurduklari icin.

ben de anne olmayı cok isityorum...ama cocuk için önce mutlu ve huzurlu bi yuva olması gerektğini düşünüyorum...bi ark boşanma asamasındayıdı...cocuk olunca belkiii düzelir diye cocuk yaptı...noldu gene düzelmedi..boşandılar...olan cocuğu oldu...

benimde eşim istemiyo çucuğumuz olmasını başta istiyorum diyodu gitikçe istemez oldu çok ii anlaşamıyoruz ama benim içimde hep bi özlem vardı niyeyse bide onu sevdiğim için ondan bi parça olsun die düşünürdüm deişik bi duygu sonuçta kadınların 30 35e kadar kadınlık hormonları yükselişte olurmuş die duydum buna bağlıyorum heralde hormonlar gereği istiyorum anne olmayı diyorum ama şöylede düşünürsek dünyadaki varoluş düzenine bu sisteme aykırı bişey gibi geliyo çocuk istememek tabiki rabbim bizi yaratıyo onun sayesinde varız o ayrı ama düzene aykırı gibi geliyo işte herkezin yorumuna saygım var hakaret olmadığı sürece selametle...

selam kızlar bende evli ve çocuk istemeyen bir bayan olarak geldim...

ama benim aklım karmakarışık...

çocuk istemeyen hanımlar yaşınız kaç acaba.. hiç geç kalmaktan ilerde istemekten korkmuyormusunuz...

ben hiiiç istemiyorum çocuk ama içimde bir kurt beni kemirip duryor ; ilerde istersem ve geç kalırsam diye

bugün bir arkadaşımın daha hamile olduğu haberini aldım 25 yaşında kendisi... yaşıtlarımsa hep 2. yada 3.ye hamile

sokakta binlerce kedim ve köpeciim var baktığım ; sakatlar hastalar iyileşene kadar evimde bakıyorum ... çalışmayı seviyorum we anne olmak çalışmama engel olacağı için istemiyorum..

ama oliva gibi (Allah nazarlardan saklasın) mutlu bir evliliğim yok ; ama kocam çok iyi bir insan ; sadece iyi bir çift değiliz.. iyi bir baba olacağından da eminim ama ben iyi bir anne olamam bana muhtaç çocuklarım var sokakta... amacım tartışma yaratmak değil ; konu dışınaa çıktıysam özür dilerim...

ayrılsam ???? eşim belki çocuk sahibi olur ..mutlu olur ... onun bu hakkını elinden mi alıyorum evli kalmaya devam etmekle ????

özet geçiyim diye konudan konuya atlar gibi oldum .... kusura bakmayın....

merhaba kzlar günaydın..

çocuğu olmayan ya da çocuk istemeyenlerin buluştuğu bir topik sanırım o halde bende geldim

30 yaşındayım çok mutlu bir evliliğim var
ve benim hayattaki en çok istediğim şey anne olabilmek aslında ama 1.5 yıldır olmuyor..
inşallah olacağına inancım var ozamana kadar buralardayım

Son düzenleme:
bizimde suan cocugumuz yok ama ilerde olacak insallah..suan 26 yasindayim 29-30 yasinda falan artik calismalara baslariz

cocuksuz olmanin avantajlari cok sanirim.. istedigin gibi gidip gezebiliyorsun istedigini yapabiliyrsun klsltsiz.. cocuk olunca daha cok evde olursun ve is güc gezme gibi seylere fazla zamanin olmaz..
ama tabii evin bi nesesi olur..

suan evin nesesi "benim" e$ime göre a$kmm benimm..

mutlu bir evliligim yok diyorsun ama e$im iyi bir insan diyorsun.. anlamadIm ben??? peki neden evliligini bitirmek istiyorsun?:44:

cahiLLik ba$a beLa...

bazı kadınlar hayatlarında üzen konuları din adamlarına soruyorlar bazı din adamlarına çok uyuz oluyorum , ve hep kadın sabır edecek o adama katlanacak , bazı erkeklere tahamül etmeye değmez bence ama nedense hep kadın aLttan alma durumları beni sinir ediyor , kadının 12 yıl çocuğu olmuyormuş adam hem kadından vazgeçmiyor hem yeni kadınla ilişkişye girip çocuk sahibi olmak istiyormuş yahu ben bu adamı ne diye elimde tutayım tüküreyim bu gibi evliliklere , kadında buna katlanancağım gibi mesajlar veriyor bu gibi durumlarda evliliği bitireceksin adamda olan çocuğu ve ve yeni kadınıyla mutlu olsun herşeye rağmen katlanılmaz ki bazı durumlarda karar vermek gerek , böyle böyle depresyona giriliyor

aaahhhh emacigim aaaahhh...cok söylenecek söz varda söyleyemiyor insan...

sshhookkk sheekkeerr seni cok sevdim, hicde karisik yazmadin, seni gayet iyi anliyorum, herseyi zamana birak...

Son düzenleme:
Hayatda evlenmekdede acele etmemeli, cocuk yapmakdada.
Cünkü cok bosanmalar oluyor, ve coguda cocuklu bosanmalar oluyor. Insanlar birbirini iyi tanimali, ilk önce beraber hayati tatmali, yasmali, eglenmeli, birbirine güvenmeli, beraber elele verip calismali, hayatin her yönünü beraber ustalikla basardiktan sonra, gercekten sevginin sayginin oldugu bir yuvaya cocuk gelmeli....

Demin yine okudum, kadin cocugunu doguruyor, kayinvalidesi ve kocasi onu hastahanede birakip gidiyorlar, cok uzun sürdü, harap olduk, inadina doguramadin cocugu diyip, simdi bosanmal asamalarindalar... Ne anladim ben bu isden?

Insan her zaman herseyi temkinli, yavas yavas, zamana birakarak yaparsa,
daha cok mutlu olma riski büyür...

mutlu bir evliligim yok diyorsun ama e$im iyi bir insan diyorsun.. anlamadIm ben??? peki neden evliligini bitirmek istiyorsun?:44:

mutlu bi çift değiliz birbirimizi çok yoruyoruz, anlamıyoruz uyuşmuyoruz;
bir arkadaş olarak insan olarak baktığımda çok tatlı şeker gibi adam ama iş karı koca olmaya gelince beceremedik gitti bacım :))

aaahhhh emacigim aaaahhh...cok söylenecek söz varda söyleyemiyor insan...

sshhookkk sheekkeerr seni cok sevdim, hicde karisik yazmadin, seni gayet iyi anliyorum, herseyi zamana birak...

tşk ederim canım .. sırf içimde fırtınalar kopuyor, büyükler ve eşim istiyor yaş geldi geçiyor diye çocuk yapmak istemiyorum; ama eşime haksızlık mı yapıyorum bilmiyorum ; bencillik mi benim ki ?? şimdi bişey demiyor ama bu istemediğinden değil günün birinde bana hesap soracağını biliyorum ..

Biraz kendinden bahsedermisin? Kac yildir evlisiniz?
Ne is yaparsin?

3 yıldır evliyim 28 yaşındayım .memurum.
severek evlendim ama evlendiğim günden beri eşimle uyuşmazlık içerisindeyiz, ev iş aile yaşam tarzı bakış açısı her şeyde uyuşmazlıklarımız var.. bunlar başta tuz biberdi. her evlilikte olurdu, geçer giderdi , ama baharatın tadı kaçtı :))) şimdi kavgamız gürültümüz yok ; son iki senedir birbirimize tahammül etmek zorunda olan ew arkadaşı gibiyiz..

ben hep iki sevgili gibi olmak istedim . o 20 yıllık ewliliği oturmuş çoluk çocuğa karışmış orta yaşın üstü gibi davrandı ; kavgalarımız gürültülerimiz dayatmalarımızda oldu ama geçti gitti şimdide fırtınadan sonra enkaz halinin sesszliği içerisinde oturmuş bekliyoruz..

birbirimiz için söyleyecek sözümüz 'çok iyi insan'dan öteye gitmiyor...
evin içinde arkadaşça konuştuğumuz sürece çok iyiz ama aile- karı koca olmak durumunda kaldığımızda ipler kopuyor..

beraberce yapabileceğimiz hiç bir ortak hobimiz yok, sadece hadi onun gönlü olsun diye katlandığımız sosyal aktiviteler var.. benimki ona zülüm onunki bana zulüm .. beraber yaptımız hiçbirşeyden keyif alamıyoruz ,, açıkçası artık dışarıya karşı we ailelerimize karşı evcilik -evlilik oyunu oynuyoruz....

napmam gerektiğini bilmiyorum...
böölee iştee :))

Ama hayati birbirinize zindan etmeye gerek yokki.3 yildir ancak yavas yavas oturur bir evlilik.
Ilk zamanlar en zor zamanlar, sonra karsilikli huyunu suyunu karsilikli anliyorsun hatta aliyorsun, zamanla birbirine benziyorsun yani bence zamana birakmak lazim.

Fakat cok takdir ettigim, bu durumda cocuk yapmaman, gercekten akilli ve zeki bir insansin, ilk önce evliliginde mutlu ve emin isen cocugunun olmasini tavsiye ederim.
Cok sevdim seni ve düsüncelerini, sakin yilma, eger seviyorsan esini mücadele etmeni tavsiye ederim fakat hic olmuyor diyorsan orasini bilemem tabiki....
Sagliginin ve gencliginin kiymetini bil, her gününü güzel yasamaya bak.

ewet haklısın galiba... belki de bunu duymaya ihtiyacım war. arkadaşlarımın hepsi çocuk sahibi; ewliliktenbeklenti çocukmuş gibi kendilerini çocuğa adadılar.. ben böyle olsun istemiyorum..

ama tabi böyle düşünen annelere de saygı duyuyorum .. belki de bende annelik duygusu yoktur.. ama olması gerekirmişte bende yokmuş gibi suçluluk duymaya başladım sanırım.. buda evliliğime yansıyor...

sizin gibi daha kararlı daha ne istediğini bilen kendinden emin kişilerin fikirlerine bakış açısına ihtiyacım vardı...
neticede bu bir suç değil kişinin kararı , karakteri , psikolojisi, düzeni bakış açısı .. hepsi tamam olduğunda çocuk olmalı hatta ewlilik içinde böyle...

ben böyle mutluyum özgürüm huzurluyum zaten çocuklarım war sokaktalar ama olsun karınları tok ya bana yetiyor :))))

12 senelik ewlilik Allah bozmasın; ayırmasın ...
siz çalışıyormusunuz nasıl vakit gaçiriyorsunuz ; kendin yada eşinle... hiç çocuk baskısı hissetmene sebep kişi yada olaylar olmadı mı ? nasıl karı koca kararlılıkla devam ediyorsunuz.. ne çok sordum dimi bıtbıtbıt:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…