Buraya kadar mı?

Lavanta82

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2018
21
11
8
İyi akşamlar herkese.. buradaki pek çok konu gibi benimde konum evliliğim bu arada ilk kez konu açıyorum bir hatam olursa affola.. eşimle 5yıllık evliyiz 2 yaşına girecek bir çocugumuz var. Çocuktan önce ara ara kavgalarımız olsada çok büyütülecek mevzular değildi. Daha sonra bebek bakımı konusunda eşimle anlaşmazlıklar başladı mesela işe giderken sürekli talimatlar verir geldiğinde de bi nasılsın demez bakıcısıymışım gibi resmen sorguya çekerdi beni neyse iyi kötü dönemleri atlattık sayılır. Sonra ben kabuguma çekildikçe çekildim tek aktivitem çocugumu parka götürmek oldu kimsem yok tabi yaşadıgım şehirde. eşimle muhabbetimiz de azaldı sadece çocukla ilgili konuşur olduk bunun gibi bi sürü olumsuzluklar oldu hersey üst üste geldi iki gün öncr çok şiddetli kavga ettik şu an konuşmuyoruz. Kavga sırasında boşanalım gibi bi laf etti eşim bende sen bilirsin dedim öyle kaldı..Bu dönemde napabilirim aklım durdu resmen ayrılık öyle kolay mı?

kesinlikle bu kadar kolay degil.esiniz hep boyle miydi?sakince konusmayi deneyin ve aile terapisi dùsùnun derim.bir de sunu anlayamiyorum baba anneyle.cocuk arasina girmemeli,siz yardim istemeden karismamali..

siz eşinizle eskisi gibi ilgileniyor muydunuz peki çocuk ile ilgili konuşmak güzel ama ilişkiniz anne baba olmaktan önce sevgili olmaya dayanıyordu. bir de bence eşinizin ağzına bu kadar kolay ayrılık lafı almasına izin vermeyin.

Ben ortada bir şey göremedim. Anladığım kadarıyla bunalmışsınız. Eşinizde durumunuzun farkına varamamış. Eşinizle konuşun anlatın derdinizi durumu düzeltmeye çalışın. Büyük meseleler yoksa aranızda bu düzelmeyecek bir şey değil. Bir yuva kolay kurulmuyor kolayda yıkılmamalı.

Çocuk olunca daha sıkı bağlanacağınıza neden böyle oluyor tamam siz üzülmüşsünüz ama eşinizi de hepten bırakmışsınız neden sorunlarınızı konuşup çözmek yerine kendi kabuğunuza çekildiniz yanlış yapmışsınız içinize atıp atıp birden patlamışsınız eşinizle güzel bir şekilde neler hissettiğinizi anlatın sinirlenip söylenmiş bir sözdür umarım barışıp sorunlarınızı çözersiniz eşinize çok bunalıp sıkıldığınızı gezip tozmak istediğinizi birlikte bişeyler paylaşmak istediğinizi güzel bir dille anlatın öncelikle

Ortada buyuk bir sorun yok aslinda. Sanirim esinizin huyu bu. Kontrol altinda tutmak istemesi. Umarim bosanmazsiniz. Cunku her ailede olabilecek kavgalardan. Yani yuva kolay kurulmaz o cocuk anne babadan ayrilmasin. İnşaallah duzeltirsiniz. Esinizi seviyor ve arti yonleri eksi yonlerinden agir basiyorsa kesinlikle sakin sekilde konusun toparlayin..

Eşimi seviyorum ama aşk bitti galiba.. oturup konuştugumuz zamanlarda oldu hallettik zannetmiştim halledememişiz meğer eşim biraz sinirlidir ben aman sinirlenmesin diye diye içime attım birden patlayınca da suçlu ben oldum iş boşanma lafına kadar geldi şimdi hadi gel oturup konuşslım desem yine kendini haklı görecek bu durumda beklemede mi kalmalıyım

Bu arada eşim biraz takıntılıdır hersey anında olacak düzenli olacak falan oğlumda uyumludur şükür arada uyku düzeni kayar mesela bizşmki başlar hasta mı bu çocuk nesi var niye uyumadı bıdı bıdı valla bu iki sene de çok yordu beni..

İyi akşamlar herkese.. buradaki pek çok konu gibi benimde konum evliliğim bu arada ilk kez konu açıyorum bir hatam olursa affola.. eşimle 5yıllık evliyiz 2 yaşına girecek bir çocugumuz var. Çocuktan önce ara ara kavgalarımız olsada çok büyütülecek mevzular değildi. Daha sonra bebek bakımı konusunda eşimle anlaşmazlıklar başladı mesela işe giderken sürekli talimatlar verir geldiğinde de bi nasılsın demez bakıcısıymışım gibi resmen sorguya çekerdi beni neyse iyi kötü dönemleri atlattık sayılır. Sonra ben kabuguma çekildikçe çekildim tek aktivitem çocugumu parka götürmek oldu kimsem yok tabi yaşadıgım şehirde. eşimle muhabbetimiz de azaldı sadece çocukla ilgili konuşur olduk bunun gibi bi sürü olumsuzluklar oldu hersey üst üste geldi iki gün öncr çok şiddetli kavga ettik şu an konuşmuyoruz. Kavga sırasında boşanalım gibi bi laf etti eşim bende sen bilirsin dedim öyle kaldı..Bu dönemde napabilirim aklım durdu resmen ayrılık öyle kolay mı?
Kolay değil malesef ben boşanma davasından dönen biri olarak gerçekten çok zor evdeki huzursuzluk kadar kötü hiçbir şey yok eşinle iletişimsizlik çok kötü bende bir çok sorun yaşadım şuan sorun bende değilken kendimi değiştir ne çabaları içindeyim neden sadece yuvamda mutluluk huzur olsun diye başarabilir miyim bilmiyorum ama demiyorum en azından

Kadın olmak anne olmak eş olmak evlat olmak.. ne kadar zor hepsinin içinde boğuluyorum bazen.. bu arada burada sizinle dertleşmek iyi geldi çünkü eşime ne zaman anlatmak istesem kendisininde ne kadar çok bunaldıgından bahseder lohusa depresyonuna bile ben değil o girmişti resmen

Kavga birbirinize olan saygınızı yitirmenize sebep olabilir. O yüzden belkide bir müddet herkes kendi aile içi görevlerini yapıp sessiz sedasız yaşamalıki arada ki bu tartışma dahada büyümesin. Zaman ve sabırla aşacağınız bir yol bence bu. Ben her ilişkide bu tip şeylerin olabileceğini bu dönemlerden geçilebileceğini düşünüyorum. Umarım herşey yoluna girer.

Bu arada eşim biraz takıntılıdır hersey anında olacak düzenli olacak falan oğlumda uyumludur şükür arada uyku düzeni kayar mesela bizşmki başlar hasta mı bu çocuk nesi var niye uyumadı bıdı bıdı valla bu iki sene de çok yordu beni..
Benim babam da böle biri idi yıllar içerisinde törpüledi kendisini ama gencken cok daha zordu. Sizi cok iyi anladım o yüzden maalesef. Nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama kendinize vakit ayırın, mutlu olmaya calısın o zaman bu durum daha az gözünüze carpar.

Back
X