Sıkıntı olmaz. Annem 15 yıldır panik atak babanda ada anksiyete var. Hiç bir sıkıntıları yok ilaç konusunda. Bünye alışana kadar kişilerde değişiklik gösteriyor bu ilaç. Bazılarında uyku yapıyor bazılarında tam tersi. Annem ilk başladığında 15 gün konuşmadıEmzirmiyorum zaten. Konuda belirttim ilaçlar bana ağır gelirde ilgilenemem diye düşündüm.
Amin inşallahAnne olmak zaten her an bu korkuyla yüzleştiriyor ki video izlemeseniz bile çevrenizde duyduğunuz genç ölümler hatta Ebru Şallı'nın oğlu için de etkilenmeyen anne yoktur.. Bunlar gibi duyduğunuz her şey evlat kaybını, ölüm korkusunu getiriyor insanın aklına.. Allah uzun ömürler versin bütün evlatlarımıza ve bizi evlat acısı ile sınamasın Allah' I'm demekten başka çaremiz yok.. Kaygınızı azaltmaya çalışın yoksa panik atak olursunuz..
O yüzden benim hrr zaman söylediğim daha dogrusu bir çoğumuzun söylediği birşey var. Allah hayrlısı neyse onu nasip etsin. İnşallah hayırlısıyla bir an önce anne olmayı nasip etsin sizede.Yani sma li bebekleri görüp ağlamayan yoktur heralde izleyince ağlıyorum ve korkuyorum çünkü biz Tedavi görüyoruz çocuğumuz olmadığı için ya olurda böyle olursa nasıl dayanırım diyorum videolar karşıma çıkınca çünkü normal yoldan gebe kalıp böyle bsy başına gelmesi Allah'tan ama tedaviyle olmasına ugrasinca Allah kendiliğinden olmasına izin vermeyince kendi elimizle kaderimizi zorlayarak yapıyormuş hissi var yine de her şey Allah'tan tabi ama Rabbim evladin varlığıyla da yokluğuyla da sağlığıyla da imtihan etmesin diye da ediyorum ve sadece ettiğim dua iyi hiseettiriyor. Duanin çok güçlü bı enerjisi var
Amin sağolun. Tavsiyem sosyal medya bir süre kullanmayın bana en iyi bu gelmişti sadece bebeğime odaklanmıştımİnşallah benimde böyle olur imşallah. Allah bagıslasın oglunuzu.
Anneye çok geçmişn olsun. Rabbim şifa versin.Sıkıntı olmaz. Annem 15 yıldır panik atak babanda ada anksiyete var. Hiç bir sıkıntıları yok ilaç konusunda. Bünye alışana kadar kişilerde değişiklik gösteriyor bu ilaç. Bazılarında uyku yapıyor bazılarında tam tersi. Annem ilk başladığında 15 gün konuşmadı
O günden beri izlemiyorum o tarz vidroları. Cünkü o gece agladıgımda kızım bile huzurusz oldu hissetti dönüp dönüp yüzüme baktı. Allah hepsine uzun ömürler nasip etsin.Amin sağolun. Tavsiyem sosyal medya bir süre kullanmayın bana en iyi bu gelmişti sadece bebeğime odaklanmıştım
Evet o günden beri izlemiyorum hatta haber bile izlemiyorum çünkü haberler de hiç iyi değil. Sadece sma değil çöpe atılan bebekler gömülen bebek Allah ıslah etsin. Herkese akıl hidayet versinTüm anneler endişelenir çocukları için. Belli ki günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyor. Hiç beklemeden destek alın. İlaç başlarsanız doktora onunla ilgili endişenizi de söylerseniz. Düşük dozda başlatır belki. Mümkün olduğu kadar da izlememeye okuyamaya çalışın.
Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel duanız içinAmin inşallah
O yüzden benim hrr zaman söylediğim daha dogrusu bir çoğumuzun söylediği birşey var. Allah hayrlısı neyse onu nasip etsin. İnşallah hayırlısıyla bir an önce anne olmayı nasip etsin sizede.
Amin inşallah. Allah razı olsunAmin inşallah çok teşekkür ederim güzel duanız için
Siz de yipratmayin kendiniziAllah'ın yaşamayı nasip ettigi bu güzel vakitlerinizi acabalarla bitirmeyin. Anın tadını çıkarın
Rabbim evladiniza da size de hayırlı saglikli mutlu güzel uzun ömürler nasip etsin
Etkisinde kalmışsınız bende izlemiştim ada bebeği günlerce ağladım korktum kızım için yaşları aynıydı ada bebekle sonra baktım iyiye gitmiyorum takibi bıraktım . Bir iki ay sürdü etkisi sonra yavaş yavad geçti şuan izlesem yine aynı olurum. etkisinde kalacaginizi düşündüğünüz video lari izlemeyin ben böyle buldum çaresini ...O günden beri izlemiyorum o tarz vidroları. Cünkü o gece agladıgımda kızım bile huzurusz oldu hissetti dönüp dönüp yüzüme baktı. Allah hepsine uzun ömürler nasip etsin.
Öncelikle başınız sağolsun. Allah sabır versin annenize dayanma gücü nasip etsin. Yorumunuz için cok tesekkür ediyorum tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Emzirme konusuna gelincede çok rahatlatıcı bir yorum olmuş. Evet elimde olmayan nedenlerle emziremedim sütüm kesildi. Cevre baskısından ziyade bebeğim emici bir bebekti en az yarım saat emerdi beni 1 saat 15 dkka emdiğini bilirim o böyle emmek isterken sütümün kesilmesi beni çok yıprattı. Kendi bıraksada üzülürdüm elbette ama emmek isterken ememesi fazlaca üzdü beni . Sadece 2 bucuk ay anne sütü alabildi yavrum o yüzden yüzüne her baktığımda içim acıyor.Benim abim genç vefat etti ve ben çok gittim mezarına. Anne olduktan sonraki ilk gidişimde bir an geldi, annem abimi oraya nasıl koydu diye düşündüm ve resmen gözüm karardı. Benzer bir ruh halindeydim sizinle.
Öncelikle bir süre bu tarz haberleri izlemeyi videoları izlemeyi bırakın. Kafanızı bundan uzaklaştırın. Evladınız sağlıklı ve mutlu olduğu için minnet duyun ve şükredin. Beynimizde minnet duyduğumuzda aktifleşen bölge ile seratonin salgılayan bölge yan yana. İstemdışı mutluluk hormonu salgılayacaksınız ve bu beyin kimyanızı değiştirecek. Evladınıza baktığınızda aklınıza bu tarz düşünce geldiği anda birşey olmayacak , iyi olacak benim evladım diye düşünün. Hatta bunu yüksek sesle gülümseyerek söyleyin, sözler çok şey değiştirir. Ben aynı zamanda eski anksiyete hastası olduğum için psikoloğun öğrettiği tarzda düşünmeye yöneltmiştim kendimi. Eğer kendi başınıza yapamadığımızı fark ederseniz terapi alın. Psikologlar ilaç vermez, ilaç beni uyuşturur diye düşünmeyin.
Son olarak, toplumca inanılmaz bir emzirme baskısı olduğunu biliyorum. Ben de fizyolojik problemlerden dolayı emziremedim ve çok sağolsunlar her mama verdiğini duyan gören inanılmaz laflar söyledi. Anneliğimiz asla bunla ölçülemez. Biz göğüs yapımız bozulmasın diye yada uğraşmak istemediği için emzirmeyen insanlar değiliz. Asla ama asla elinizde olmayan bu neden için kendinizi eksik hissetmeyin. Emmeyen çocuk hasta olurmuş, benim ki 3.5 yaşında kreşe başlayana kadar hiç olmadı. Anneyle bağı olmazmış, hala benimle kucak kucağa yaşıyor. Kilolu olurmuş, gayet iyi kilosu hatta boyu uzun bile. Lütfen bunu kafanıza takmayın.
Kesinlikle katıluyorum izlemememiz gerek cok sagolunEtkisinde kalmışsınız bende izlemiştim ada bebeği günlerce ağladım korktum kızım için yaşları aynıydı ada bebekle sonra baktım iyiye gitmiyorum takibi bıraktım . Bir iki ay sürdü etkisi sonra yavaş yavad geçti şuan izlesem yine aynı olurum. etkisinde kalacaginizi düşündüğünüz video lari izlemeyin ben böyle buldum çaresini ...
Yaklaşık 7 ay önce dogum yaptım erken doğum, bebek sarı oldu, anneler kovid tehlikesi atlattı derken depresif bir lohusalık gecirdim ama kolay atlatttım uzun sürmedi çok şükür. Şuanki problemim çok başka sma lı bebekleri gördükçe içim acıyordu zaten ama anne olduktan sonra bu duyguyu biliyorum ya çok fazla etkilenmeye başladım. Bir anne evladını toprağa vermiş ve mezarında video çekmiş ben bu videoyu izlediğim gece kızımın yüzüne bakıp bakıp ağladım. Ya benimde başıma böyle birşey gelirse,hersey Allah'tan ama evladımı toprağa nasıl veririm onun acısına nasıl dayanırım vs böyle düşünceler oldu. O gün bugün kızımı kaybetme korkusu yaşıyorum zaten emziremedim bu durum beni çok üzüyor kendimi yetersiz hissediyor ona karşı suçluluk hissediyorum ve çok kıyımsızım birde bu eklendi. Nasıl kurtulurum bu düşüncelerden? Çok korkuyorum ona birşey olacak diye piskiyatri desteği almalımıyım? Geçer mi bu durum hemen hemen her annenin başına gelirmiş. Başına gelipte atlatan oldumu?
Destek almalısınız .Bırde manevıyata yonelın .Yaklaşık 7 ay önce dogum yaptım erken doğum, bebek sarı oldu, anneler kovid tehlikesi atlattı derken depresif bir lohusalık gecirdim ama kolay atlatttım uzun sürmedi çok şükür. Şuanki problemim çok başka sma lı bebekleri gördükçe içim acıyordu zaten ama anne olduktan sonra bu duyguyu biliyorum ya çok fazla etkilenmeye başladım. Bir anne evladını toprağa vermiş ve mezarında video çekmiş ben bu videoyu izlediğim gece kızımın yüzüne bakıp bakıp ağladım. Ya benimde başıma böyle birşey gelirse,hersey Allah'tan ama evladımı toprağa nasıl veririm onun acısına nasıl dayanırım vs böyle düşünceler oldu. O gün bugün kızımı kaybetme korkusu yaşıyorum zaten emziremedim bu durum beni çok üzüyor kendimi yetersiz hissediyor ona karşı suçluluk hissediyorum ve çok kıyımsızım birde bu eklendi. Nasıl kurtulurum bu düşüncelerden? Çok korkuyorum ona birşey olacak diye piskiyatri desteği almalımıyım? Geçer mi bu durum hemen hemen her annenin başına gelirmiş. Başına gelipte atlatan oldumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?