Burcuozzer'in Diyet Günlüğü

hayırlı olsn allah bağışlasın bebeğinizi:)
benm de aldığım kilo çok fazlaydı,seninkinden de fazla çok dert etme bence uğraşır veririz nolcak,yeterki durumu kabullenip kilolarla başbaşa kalmayalım
ben 52 ile hamile kaldm 78 ile doğuma grdm yani düşünn..
doğumdan 10 gn snra tartıya çıkma cesareti gösterebildm ve 69 kg ydm.
40ım bugn çıkıyor ve 65e düştm,bunun için herhangi bi çaba sarfetmedim ama..
dikkat etmeye daha 3 gn önce başladm,henüz bi fark yok sayılır 300 gr fln gtmiş,ama bu da bişey tabi,topu topu 3. gndym daha..
ya ben bol bol emziriyorum ve deli gbi su içiyorum spora henz ben de başlamadım ama yine de bunların fayda sağladını düşnyrm.
ama senin daha çok yeni bekle azck bi vücudn kendne gelsn,daha ödemin inmemiştr çnkü o yüzdn bozma moralini

evet ya emzrmek ve uykuszluk baya bi etkiliyo,ama arkadaşlardn kilo alanlarda var bu dönemde,süt olsn die bi dönem lohusa kadına ne bulunduysa ağzına tıkılma dönemi yaşatıyolar çnk. ama uyandm o gafletten
en çok süt yapan sey,su ,bitki çayları,yoğurt,süt..
yani bende böyle.

ama 2 bebek hakikatten zor iş,allah yardmcsı olsn walla
ben biriyle başedemiyorum daha el kadarken bile

bende çok fenayım .bebeğim 3.5 aylık ama malessef kilo veremiyorum .17 kilo aldım 7 si gitti 10 ki,lo benimle .zaten tombuldum halen tombulum .emzirmeye devam sık acıkıoryorum canım çok tatlı istiyor ama yemiyorum...

ay evet ya o tatlı krizleri zaten mahvediyo insanııı!
ama dur demek lazm bi yerde,ki ben tatlının süt yaptnaa da inanmıyorum,sadece susatıyo,e çok su içince çok süt oluyo,süt yaptığı iddia edilen tüm yiyecekler bence sadece çok susatan yiyecekler..
şu an benm 13 kilom var ama vericem,kararlıyım,anne olmak çok güzel,tarif edilemeyecek kadar muhteşem bi duygu ama anneliğin yanında bir de eşlik,sevgililik sıfatımız var ve herkes eşi kendisine çekici gelsn ister,dahası kendi kendimize de çekici gelmeliyiz,yoksa insanın endne olan güveni sarsılıyo ve psikolojikman da çok fena etkiliyo yani..
o yüzdennnnnn
zayıflayalımmmm

(tabi sağlıkla ve bebişlerin sağlıklarını da tehlikeye atmadan)

sabah:

1kk pey+yarm kk tulum pey
1siyah+1yeşil zey.
1 yumurta
1dilim kep. ek.
1 tk tahin-pekmez
2 bardk şekersiz çay

ara:

yarım çorba kasesi meyveli yoğurt

ara:

1kupa rezene
bir parmak boyunda cevizli sucuk

öğlen:

1buçuk kepçe çorba

akşam:

1buçuk kep. çorba
bol miktarda peynirli yeşil salata
3 yem.kaş. bulgur pilavı

ara:
bir çay bar. tarçınlı salep

dün sanki o cevizli sucuk vs kısmı fazla oldu ama:26:

bu arada tarçının 100 gramı 260 cal ve bizim kullanacağımız bir tutam tarçının kalori değeri sıfır gbi bişey
ve ben dün tarçın kullandktan snra canım hiç tatlı istemedi.
akllınzda bulunsn kızlar canınız tatlı çekince TARÇIN
ben bundn snra öyle yapıcm.
sütü artırdığı da söyleniyor
ayrıca çok kuvvetli de bir antioksidanmışşş,bilginize

eveeet bugüne gelinceee

öncelikle küçük bebek olunca programı resmen o yapıyo yani,onu söyliyim
yani öğlen yemeğimin vakti 3 ü buluyo

saatlerdir oğlumla boğuşuyorz resmen,acıktı,emzirdm,o ara altına yaptı bitirsn die bekleyip onu temzledim,sonra kustu onu temzledim,rahatladı paşa 5 dk önce uyudu

sabah kalkarkalkmaz önce bol su içtm snra bir tane yeşil elma yedim.

kahvaltı:

1 haş. yum.
1 kk pey+yarım kk. tulum pey.
2 siyah zey.
1 tk. tahin-pekmez
1 kupa şekersiz rezene

şimdi bir ara öğün yapıcm çnkü kahvaltıyı geç yaptm,henüz aç diilim o yüzden.
benm öğle yemeği yine 3-3,5 u bulur..

ah bir de hareket edebilsemmmm...
birazdan çamaşır bulaşık temizlik dalayım bari,kıpırdamış olurum biraccık

evde çocukla nasıl hareket edilebilir fikri olan varmı kızlar??

salona başlayana kdr evde de biraz kıpırdanmak istiyorum

Moral ve destek için teşekkürler =)))) Maşallah güzel vermişsin valla inş. bende senin gibi verebilirim..Kabızlık sorunun var mı varsa nasıl hallettin..Ben baya bir ilaç kullandım ama yok..Benim önce metabozlimayı hızlandırmam gerek yoksa mümkün değil kilo veremem gibi geliyor..

canım bebeğin henüz çok küçük zaten ...
ve vereceksin bu sayfalar ilerledikçe göreceksin..
ancak yediklerin emzikli annenin yemisi gerekenden çok çok çok az..
diyet mi yapıyorsun?

senin bebeğin ve henüz 40ı bugün çıkıyor..
canım ben sana bir daha diyorum henüz erken ve
lütfen emzikli anne kalorisi al...

1. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği

Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle :

- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.

kabızlık sorununu bende henüz çözemedim malesef,ama kuru incir ve kayısı yemeyi düşünüyorm sabahları hem tatlı ihtiyacımı giderir.
bir de 5. gruptayım cuma yarışmasnda orada bir arkadaş gece yatarken bir yeşil elma yiyip üzerine bir bardak su içmemi önerdi onu deniycem.
bir de eşim armut almış sağolsnonunda üzerine su içince cırcır yapıo

yok cnm diyet değil benmki zaten normaldede bundan fzla yemiorm,ıvır zıvırı beyaz ekmeği,hamur işini attım,sıvı alımımı artırdm, araya meyve süt yoğurt koydm bunların yerine eskiye göre tek farkkım bu .birde benm ara öğünlerim kalori bakımından daha zengin ve ara öğünlerim çok bu diyete göre,nerdeyse aynı hesaba geliodur die düşünüyorm,tşkrler cnm tavsiye için

kolay gelsin canım
bende emziriyim kızımı şuan 14 aylık 1 yaşına girince başladım diyete
ve 6.5 kilo verdim şimdiden daha vericem ama böyle bile eski haline döndün diyolar gören şaşırıyo nasıl zayıfladın diye

ben 2 saatte bir yiyorum hiçç aç kalmadan bol su içiyorum günde en az 2litre
sabahları ballı limonlu sirkeli ılık su içiyorum
çaylardan mate ve yeşil çay içiyorm

en çok fark ettirende ekmek şeker ve abur cuburu kesmenm oldu
bide spor yapmaya çalışıyorum ve mekik çekiyorum
sorucağın bişey olursa yardımcı olmay çalışırım kolay gelsin

dietinde başarılar dilerim canımm

teşekkür edrim cnm hep beraber inş

maşallah fatolina çok güzel kilo kaybın...
ben de 2 saati geçirmemeye çalışıyorm öğn aralarında.
suyu da çok tüketiyorm,zaten acayip susuyorum,ekstra çaba sarfetmem gerekmiyo.

yanlız bişi sorucm cnm mate emzirirken sakıncalı diilmi?
ben şu 5 i bi yerde çayına bakmıştm,onun içindede mate var ve emzirirken içilmemesi gerekiyomuş da.

tşkrler bu arada cnm

eeehehe sabah tartıya çıktm veeeee

63,7 ye düşmüşüm

amaa ne diyoruz durmak yok yola devam

dün yediklerimin devamı:

öğlen:
birbuçuk kepçe çorba
1dilim kep. ek.

ara:
1 bardak yarım yağlı süt
bir parmak kadar cevizli sucuk:131:

akşam:
1 ızgara çipura
bol yeşil salata

ara:
2 bardak şekersiz bitki çayı

şu cevizli sucuklar dün bitti de rahatladım
resmen cevizli sucuk diyeti olmuştu benmki artk

bende pazartesiden beri diyetteyim..ee şişman kızın rejimi pazrtesi başlar ne de olsa :) bende hamilelikte 20 kilo aldım doğumda 5 kilo gitti sonra bi 5 daha gitti kaldı on kilooo... 63tüm hamilelkten önce 83 e çıktım...şimdi 3-4 gündür dikkat ediyorum 71.5 falan olmuşum. ama benim kocişle kilo vermek biraz zor hiç sebze yemiyor sadece taze fasulye ve ıspanak onu da sadece 1 öğün yer. e benim de ona ayrı kendime ayrı yemek yapacak vaktim yok.. bakalım nasıl olacak..

slm burcuuu :79:
bende varıımm kalan 7 kg mu da yaza kadar vermek istiyorumm canım burası blog gibi olmuşşş
ben spor salonuna gidemem de sabahları ebru şallıyla plates yapıyorum tavsiye ederim şekillendim en azından

ay cnm bende pzt başladm walla,ama karambole işte öyle esti:)
inşallah hepimiz kurtulurz şu kilolardn ya... benm 10 dan da fazla bana kalan kilo, biraz vermişim pzt den beri ama hala 10 dan fazla.
yılmıyorum ama
yıkılmadım ayaktayım
aaa bak benm kocam iidir bu konularda saolsn,bıktırmadktn snra herşeyi yer kıyamam

hoşgeldn cnm,ay keşke şu an bnm de 7 olsa fazla kilom:S
ama çok kolay gidio walla
emzirdiğimizden heralde..
benm hepsini 2 ayda fln vermem pek sağlıklı olmaz die düşünyorm,o yüzden temmuz sonuna kadar fln düşeym diorm 52 ye.
onu hamileleikten önce bende baya bi sıkı takip ediodm cnm,ama hamileleikte hareketszlikten çok hamlamış vücudm,önce vücudumu birz açmam lazım kondisyon lazm yani,o yüzdn de salona gdcm az direncm yerine gelsn hemen başlıcm pilatese.
hatta ebru şallının 1. cd si fln da vardı bende ilk ondn başlıycm,programda çok ilerlemişler çnkü,ağır gelir die düşünüorm

kalkınca:
1 muz
1 bar süt

sbh:
1 kk pey yarm kk tulum pey
3 siyah 1 yeşil zey
1 haş. yum.
1 çay k bal 1 çay k tahin-pekmez
1 dilim kepek ek.

ara:
1 armut

öğlen:
bir buçuk kepçe çor.
1 dilim kep.ek

ara:
1 bar. süt

akşam:
150 gr yağsz biftek
bol salata
1 dilim kep.ek

ara:
1 kupa tarçın serpilmiş ıhlamur(tavsiye ederim,canm çok tatlı çekmişti,şıp diye kesti)

canım ben 7. aya kadar devam ettim doğumun 30.gününde başladım tekrar hafif hareketlerden hatta makat dikişimi kanatmışım :26: neyse şimdi ısındım tam takip edebiliyorum bende hamurişini kıscam artık bide ben iş yapmaktan yemek yiyemiyorum sabah 7de kahvaltı ögle yemegim 3-4 gibi feci dengesiz ee ac olunca su da içemiyorum ama dikkat etcem artık sütüm de azalır gibi oldu zaten

Hemen hemen her evin mutfağında yer alan, salataların lezzetli sosu nar ekşisi zararlı mı?
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, salatalarda sos olarak kullanılan nar ekşisi için "Tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir” diye konuştu.

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 8'inci Sağlık Halk Kongresi'nde ‘Uygulamalı düşük kalorili yemek hazırlama’ etkinliğine katılan Yılmaz, salatalarda kullanılan soslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"Tabii her zaman nar ekşisi, her zaman sirke, her zaman limon demiyoruz. Damak lezzetine göre ve kalorisine dikkat ederek dönüşümlü olarak kullanalım.”

Diyetisyen Canan Değirmenci ise salata soslarının iştah açıcı olduğunu ve ekmek tüketimini arttırdığı için önermediklerini vurguladı.

(ntvmsnbc)

ay ne güzel cnm dr.un 7. aya kdr izin vermiş,ben de salona gdym eşimle birlikte,dr gtmycksin die tutturdu,bıraktık
e sen çok hamlaşmamışsndr o zaman zaten,benm çok uzun bi zaman grdi araya malesef
aa bak 40 çıkmadan yapmasaymışın keşke,dikiişlerin problem olmuştu sanırım,o yüzdenmydi?

ben dün kontrole gttm dr tmm hiçbi sorn yok spor yapabilirsn ddi,bundn snra üyelik alıcm salondn

öğün wakitleri sıkıntsı bendede var cnm,iştah da gtti zaten aynen yaniii,uygar fırsat vernce yiyorm yemeklerimi,onlarda mümkün mertebe sağlıklı olsn die debeleniorm işte,ama zayıflamaya da başladım çok şükür.

su konusunda ben aç tok her daim içebiliyorm çok şükür,acayip susuyorm zaten,3 lt nin üzernde sadece gndz içtiğim su,çok şükür sütte bi sıkıntı hissetmedim o yüzden şu ana dek.

bu arada dünkü menüm.

sbh kalkınca 1 muz
1 bar. süt

kahvaltı:
1 haş. yum
3 siyah 1yeşil zey.
yarm haşlanmış papates
1 kk pey.
1 çay k. tahn-pek. 1çay k. bal 1 çay k.nutella

ikindi:
1 kuşbaşılı kaşarlı pide
2 çatal künefe

başka da bişi yemedm ama,btn gn dışardydm walla doğmdn beri ilk defa da dışarda otrp yemek yedm deeee abartmasaymışım keşkeee

bugn yediklerimi yazayım kızlar:

kahvaltı:
3/4 kase meyveli yoğurt

öğlen:
1 kk pey.
4 siyah zey.
1 haşlanmış yum.
1 çay k. nutella
1 dilim kep. ek
2 bardk şekersz çay

ara:
1 bardak yarım yağlı süt

akşam:
5 y.k patatesli patlıcan yemeği
1 dilim kep. ek.
1 bardak ayran

ara:
1 bardak şekersz bitki çayı

ara:
1 çay bar. tarçınlı salep

yani akaşam yemeği ve snrasını yemedm daha tabi,planım böyle ama.

eşim bgn snavda görevli old. için öğlen onu bekleyip onla kahvaltı yaptm,bna da öğle yemeği oldu işte...

bu arada hafif ve pratik yemek tariflerine ihtiyacm var kızlar,akıl verin piliiisss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…