• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burdan Aldığım tepkiler !

Kaç senelik evliyim kayınpederimin ne kadar maaş aldıgını bilmem çünkü beni ilgilendirmez
Ayrıca belki nişanlın zamanında babasını maddi olarak çok yordu oda artık bisey yapmak istemiyo
Evlat ayrımına karşıyım maddi olsun manevi olsun
Ama sizde bana pek iyi niyetli gelmediniz

Evlilik sevgililik düşünmeden önce herkes çalışacak. Nişanlınin babası size para vermek zorunda değil. Önce hayatınızı düzene sokun is guc sahibi olun ondan sonra evlilik düşünün.
İkinci el ayicik para ediyor mu? Saçma geldi de

Gerçek ayı heralde , adam iki işte çalışıyormuş bir zahmet nişanlınızda bir işte çalışsın adam bıkmıştır, millet asgari ücretle iki işte Çalışacak beyfendide nişanlısının doğum günü hediyesine parası isteyecek keyfi çalışıp koyaymış kenara yada ailesine verseymiş şimdide yüzlü yüzlü isterdi.

Biraz sert ve acımasız yorum yazmışım sildim. Sizi evlenince de kp mi geçindirecek? Yol parası bile olmayan adam neden evlenmeye kalkıyor? Nişanlınız çalışsın, siz çalışın ya da sizin de babanız yapsın. Çok moralinizi bozuyorsa bu durum mesafe koyarsınız

Olumsuz yorumları takmayin herkesin kendi fikri diyim Geçin

Benim bu konuda anlamadigim kizina yapar ogluna da yapmak zorunda mi lafi. Cidden boyle ayrimcilikla karsi karsiya gelseniz uzulmeyecek misiniz? Konu sahibi fazla beklentide o kisim dogru. Fazla gelenekci o da dogru ama bu kisimda uzulmekte hakli. Sonucta burada icini dokuyo gidip de insanlara cebinde bukadar para var puu sana demiyodur.
Diger anlamadigim konu ailesi bir sey yapmak zorunda degil? Kiz ceyizini yapmak zorunda ama erkek tarafi oglunu okutmus vah vah. Zaten bir erkek aileleri cocuk okutuyo masallah. Kiz ceyizsiz gitse ki ceyiz dedigim iki esarp degil malumunuz, laflarindan gecilmez. Simdi yeni moda okuttum kendi evlensin banane demek.
Erkek ailelerinin bu tutumlarini gordukce babamin ayaklarinin altini opesim geliyo. Keske bir de oglu olsaydi da ortalikta mutlu gezen bir gelin olsaydi.

Ailelerin destek olmasını ben doğru buluyorum. İster kız olsun ister erkek olsun lakin yapmak istemeyene zorla yaptırılmaz, anaya babaya güvenerek yola çıkılmaz. Konu sahıbı, kvnın bılezıklerıne, kpin işlerine güvenerek işsiz adamla nişanlanmasaydı bu kadar adettir, hediyedir bekliyorduysa. Bitle düğün yapılmıyor sonuçta.

İyi hoşta niye ayni konuyu bi daha acip ayni seyleri yazdınki. Ayni seyleri mi duymak istiyorsun. Biz seni ne taniriz ne biliriz sen kendini nasil ifade ettiysen biz seni oyle bildik. Senin diger konundada bu konundada 2 lafindan 1i para. Yok dogumgunumde bin lira ayırmış yuzume vuruyor diyorsun. Sen talep etmissinki bunları gormussun

Ailelerin destek olmasını ben doğru buluyorum. İster kız olsun ister erkek oldun lakin yapmak istemeyene zorla yaptırılmaz, anaya babaya güvenerek yola çıkılmaz. Konu sahıbı, kvnın bılezıklerıne, kpin işlerine güvenerek işsiz adamla nişanlanmasaydı bu kadar adettir, hediyedir bekliyorduysa. Bitle düğün yapılmıyor sonuçta.

Bakin o konuda haklisiniz benim bu yorumum genel goruse tepkiydi. Bana gore anne baba cocugunu evlendirirken destek olur. En azindan ben ailemden boyle gordum. Aksi bana acikcasi hayirsiz aile gibi geliyo. Neticede evladini okutan bu yasa getiren tek kisiler erkek aileleri değil. Konu sahibinin hatasi cok ama yardim etmiycek aileler de bastan etmiycem desin bence. Bu lafim da buradaki bin tane erkek annesine olsun.
Evet kimseye guvenip evlenemeyiz ancak basta boyle konusulmadiysa ona gore bir yol ciziyoruz.
Misal benim de hemen hemen ayni durumum. Biz yeni yuva kuruyoruz ben ayda yilda bir araniyorum ve gerekce olarak nerdeyse askere gidecek yasta olan toruna bakiyorum senle ilgilenemiyorum kusura bakmaya donuyo konu. Evet ilgilenmek zorunda degiller bizle, onlara da guvenmedik ama bazi seyler hatir gonul isidir insan ister istemez uzuluyo.
Lafin ozu konu sahibinin ayrimcilik konusunda uzulup dert yanmasini hakli buluyorum. Yuva kurana yardim edilir, duzeni oturtmus evlada destek zaten her zaman yapilir.

İlk konuyu bilmiyorum. İlk mesajı okuduktan sonra ayıcıkla ilgili bir şeyler yazmıştır konu sahibi diye tüm konuyu tarayıp geldim. Merak başka bir şey :))

Kusura bakma da kp nin seni istediğine şükret sen. Bizimkiler olsa çalışmayan adam a ne yüzle kız isteyeceğiz derler. Bizimkiler çalıştığı halde sevdiğimiz halde bin kere düşünüp yola çıktik bizlerde.aşk gözünü kör etmesin aç gözünü. Bugün baba eline bakmaya alisan yarın aynı şeyi senden bekler

Back
X