• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burdan başka soracak kimsem yok görüşlerinize çok ihtiyacım var..

Ya bir şey dicem basit bir sebepten nasıl nişan atılır sonra ise bizim desteğimiz olmadan evlensinler demişler eğer öyleyse evlendikten sonra da görüşmeyin o zaman öyle şey mi olur. Nişanlınız sizi seviyor siz onu bu aileye gıcık oldum bu şekilde evlenmeyin evlendikten sonra mutlaka ayirmak isterler sorun çıkarırlar ya da eşinle tartışma oldu mu eşin de acaba ailem haklı mı diye düşünebilir...

Nedir bu gorumce terörü ya. Dört tane yengem var hepsiyle gül gibi geciniyoruz. Bu gorumceler niye boyle.

Amaç tamda bu işte masraftan kaçmak şimdiye kadar ne yaptılar?Ben söyleyeyim hiçbirşey...
Ay valla bu aile fena. Nişanlısı da '' Naparlarsa yapsınlar sen sus iyi ol '' diyor şimdiden. Bedavaya oğul evlendirip sonra gelinden hizmet hürmet, oğuldan her türlü yardım bekleyecekler. Eş kişisi de ailesine destek çıkacak.

Bu ailevi sorunlar hic bitmez nisanliniz sizi korumak yerine bastan atmis. Madem oyle sal gitsin.

Bir yakınınızın sizi sarsması lazım kandine gel diye.
Yazdığınız şeyleri sanki başkası yazmış gibi şimdi tekrar okuyun.Ne derdiniz bunları yazan birine.
Daha şimdiden sürat etmeler.
Şimdiden biz istemiyoruz seneler.
Kv annenize biz kızınızı istemiyoruz nişanı atın demiş.
Bunun üzerine nasıl kafanız karışabilir nasıl tekrar olur mu diye düşünebilirsiniz.

Bir yakınınızın sizi sarsması lazım kandine gel diye.
Yazdığınız şeyleri sanki başkası yazmış gibi şimdi tekrar okuyun.Ne derdiniz bunları yazan birine.
Daha şimdiden sürat etmeler.
Şimdiden biz istemiyoruz seneler.
Kv annenize biz kızınızı istemiyoruz nişanı atın demiş.
Bunun üzerine nasıl kafanız karışabilir nasıl tekrar olur mu diye düşünebilirsiniz.
Ben sarstım. 😈

Ve ekleme yapayım. Bazı şeyler hazmedilmemeli. Kabul edilmemeli. Laf ağızdan bir kere çıkıyor. İnan bana sen şu an ayrılmazsan ne nişanlın ne de ailesinin sana saygısı kalmaz. Ne yaparsak yapalım kabul ediyor derler. İnan bana evlendikten sonra bundan daha fazlasını yapacaklar. İşin içinde olunca anlamıyorsun. Seviyorsun. Canın acıyor. Ama benim canım en çok sevdiğim adam ailesine karşı benim arkamda durmadığı için yandı. Seninki de böyle. Bu yüzden zaten soğuyorsun. He ben ne yaptım annesi beni aradı açmadım telefonlarını. En sonunda neden açmıyorsun deyince whatsaptan içimden geleni söyledim kibarca. İçim de rahatladı içimde de kalmadı. Kimse oğluyla evleneceksin diye sana iti köpeği gibi davranamaz. Bak gene sinirlendim.

Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmaza girdim ve ne yapmam gerektiğini artık hiç bilmiyorum çok üzgünüm ve buradan başka soracak kimsem yok. 1 seneden fazladır nişanlıyım nişanlım şuan askerde 4 ay var gelmesine. Askere gittiği sürede görumcemle sorunlar yaşadım,abim o kızın yanına gidiyor benim de gelsin,ona alıyor bana da alsın tarzı şeyler diyip duruyordu abim benle ilgilensin diye bunlar hakkında konuştuk mu diye merak etmiş nişanlimin telefonunu alarak mesajlarımızı kurcalamış ve abisinin kendisini bana kötuledigi mesajlarimizı okumuş.şöyle diyim abisi dindar biri nişanlım dinine çok düşkün kardeşi de bir o kadar rahat her şeyiyle ve abisini hiç dinlemiyor nişanlıma boşver eğer öyleyse kafana takma sende onu madem dinlemiyor demiştim. Dertleşme tarzı bir mesaj sadece. Bu konuşmayı okuduktan sonra abisini ben dolduruyormuşum oldu. Bu kız bana karşı abimi dolduruyor abimde ondan beni kötuluyor diye anne babasına anlatmış ki ben bu kızı daha 2 kere gördüm uzakda yaşıyoruz çunkü doğru düzgün tanımam etmem. Hepsi bana surat yaptı aramadılar sormadılar annesi daha şimdiden seni bize dolduruyor diyormuş ki hiç o niyetle tek bir sey demedim ailesi benimde ailemdir ama çok kötü düşünüyorlar abartıyorlar o benim kızıma yorum yapamaz o kim diyormuş annesi ama bir muhabbet sadece. Gorumcem bana yazdı seni rezil ederim küçüksün küçük insanlar anca büyükleri ağzına alabilir zaten böyle aşağılayıcı konuşmalar biz seni istemiyoruz da zaten abim için susuyoruz,sizin işinizi bozmak tek lafıma bakar dedi .Nişanlım sadece annesine beni savunmuş anlatmış doğruları ama inanmayız sen onu korursun diyolar inanmak Istemiyolar bilerek yapıyolar bunu çünkü gayet açık ve mantıklı konuşuyor nişanlım .Bize geldiler bu olaylardan sonra gorumcem gelmedi.çok hastaydım yerimden kalkamıyordum kayınpederin geçmiş olsun demedi yüzüme bile bakmadı surat 5 karış oturdu bütün gece gittiler ailem de olanlara çok şaşırıyor ne var bu olaylarda diye.Hastaligim üstü çok atesliyim kötüyüm kaynanam aradı beni kayınpederin nasıl düzelicek kızı duzelmezse olmaz göz bebeğimiz o bizim ona kimse bir şey diyemez simdi kızıyla kötü olan ilerde kocasının ailesini evine sokmazmış kayınpederim öyle diyormuş. Ne alaka ben hiç anlamadım.sende ne yap ne et aranı düzelt dedi bende nişanlım bir askerden gelsin konuşuruz dedim, beni öyle görünce annem aldı telefonu bu konuyu kapatın artık kız burda hasta arayıp hala kızımız diyorsunuz dedi. Kaynanamda biz istemiyoruz kızımız abisiyle evlenmesini istemiyor ona kabul ettiremiyoruz sizde sözü atın diye.Benimkiler de iyi öyleyse attık sözü diye geri aradılar her sey iki nişanlı insandan bağımsız oldu nisanlimda bana bunlar böyleyken biz mutlu olamayız dedi ayrıldı kendi de . Daha sonra ailesi biz pişman olduk karışmıyoruz evlensin gençler diye ailemi aradılar. Nişanlım bana geri yazdı ve şuan devam etmek istiyor,ailem sana ne derse ne yaparsa yapsın hiç sesini çıkarma onlar kötü olsun sen iyi ol diyor ne yapmam lazım ayrılığa devam mi etsem nişanlımı bırakmadan onlara iyi olmaya mi çalışsam. o kadar soğudum ki her şeyden ama kalbim onu bırakma diyor çok seviyorum bana bir yardımcı olun lütfen siz olsanız ne yapardınız 😔
Biz ne dersek diyelim insan sevdiğinden kolay vazgecemiyo. Eşiniz eğer doğru düzgün aciklasaydi üstüne birde sen nasıl benim mesajlarımı okursun fırçası atsaydi şuan bunları yasamiyo olurdunuz. Birde kızım abisinin nonunla evlenmesini onaylami kabul ettiremiyoruz.pardon da abisi yani ondan buyuk ama 10 yaşında falan mı kardeşinin onayı gerekiyo evlenmek istediği kıza. Üstüne sevdiğiniz kalbinizin vazgeçmediği adam önce sizden vazgeçmeyi deniyo bakıyo olmadı devam etmek istiyo. Çocuk gibi. Bu yaşayacağınız sorunların başlangıç fragmanı gibi. Evlenince sorunlar büyüyecek siz her zaman eşi ailesine dolduran kız olarak kalacaksınız. Üstüne bir de ailem ne derse desin sen cevap verme onlar kötü olsun sen iyi ol kadar saçma bir cümle yok. Herkesin bir dayanma gücü var şuan ben bunu yapabilirim diye dusunuyo olabilirsiniz ama bir gün öyle bir patlarsiniz ki yüzlerini görmeyi bırak sesini duymak istemezsiniz. En büyük sorun eş adayınizin dengeyi kuramıyor oluşu ve bunun bi çözümü yok maalesef.

Üstüne bir de ailem ne derse desin sen cevap verme onlar kötü olsun sen iyi ol kadar saçma bir cümle yok.
Şunu kız ailesi yapsa ne arsızlıkları kalır ne nursuzlukları. Ama gelinden eş ailesine tam itaat full anlayış bekleniyor.

Ne değerliymiş çocukları allahım yarabbim. Ben abimin nişanlısıyla böyle bir şey yaşasam annem ona değil bana laf yapar karışma, huzurlarını bozma
seninle ilgili bir şey yok falan diye. Onlar seni kötü bellemişler bir kere arkadaşım,huzur vermezler. Ömür boyu hiç mi yüz yüze gelmeyeceksiniz. Muhakkak muhatap olacaksınız. Hep bu sıkıntılar mı yaşanacak. Nişanlın da sen iyi ol onlar kötü falan derken aslında onların susmayacağının senin susman gerektiğinin yolunu yapıyor. Süreci yönetebilecek bir tip olsaydı şimdi de yönetirdi bunlar yaşanmazdı, kız kardeşini de sustururdu. Bence hiç kendini bu ateşe atma.Evlendikten sonra daha da üstüne gelecekler ve nişanlın da daha az müdahale edecek. Mutsuz olacaksın gibi duruyor.

Onca şeyden sonra dönmek bile bile lades olur .Kendinize değer verin .Onların kızları gözbebekleriyse sizde öylesiniz.Neden kendinizi bu kadar aşağılattırıyorsunuz.Birde nişanlılık dönemi daha alttan alınan idare edilen dönem sizi bu dönemde idare etmemişler evlendikten sonra ne bekliyorsunuz .O evin içine girince hiçte laylaylom olmuyor hayat bilmenizi istedim.

Ay bu ne ya.
Ayrılın diyen aileler, barışın diyen aileler.
Allah aşkına bırakın, nişanlınız en küçük kavgada biz böyle mutlu olamayız hadi güle güle diyorsa ondanda bir cacık olmaz.
Ayrıca nişanlınızın dindar olması, size kardeşini kötüleyebileceği anlamına gelmiyor. Rahatsa rahat, ona ne? Kardeşinin rahat yaşantısını size kötüleyeceğine sorunları çözmeye uğraşsın.

Ay bu ne ya.
Ayrılın diyen aileler, barışın diyen aileler.
Allah aşkına bırakın, nişanlınız en küçük kavgada biz böyle mutlu olamayız hadi güle güle diyorsa ondanda bir cacık olmaz.
Ayrıca nişanlınızın dindar olması, size kardeşini kötüleyebileceği anlamına gelmiyor. Rahatsa rahat, ona ne? Kardeşinin rahat yaşantısını size kötüleyeceğine sorunları çözmeye uğraşsın.
Evet, baksanıza abisi deyince sıkıntı değil ama el kızı sadece katılıyorum bile dese abooooooo ne olay ne olay. Adam kendi kardeşinin dedikodusunu etmiş nişanlısı ile, ama baş suçlu el kızı, oğluşlarına laf yok.

Konu sahibi, diyemedin mi o piremses görümcenin suratına suratına '' Ne yaşadığın beni ilgilendirmez, gelip de bana senin dedikodunu eden abin, ona da bu kadar efelendin mi? '' diye?

Evet, baksanıza abisi deyince sıkıntı değil ama el kızı sadece katılıyorum bile dese abooooooo ne olay ne olay. Adam kendi kardeşinin dedikodusunu etmiş nişanlısı ile, ama baş suçlu el kızı, oğluşlarına laf yok.

Konu sahibi, diyemedin mi o piremses görümcenin suratına suratına '' Ne yaşadığın beni ilgilendirmez, gelip de bana senin dedikodunu eden abin, ona da bu kadar efelendin mi? '' diye?
Evet ben onu da anlamadım, görümce neden konu sahibi için "abimi doldurdu" diyor. 2 seçenek var ya abisine toz konduramıyor ya da konu sahibi o mesajlarda abiye hak verdi.
Neyse, her iki durumda da en büyük suçlu görümceniz değil, nişanlınız. Size sen iyi ol karşılık verme diyen, aradaki dengeyi kuramayan, öz kız kardeşinin hayatı hakkında size dedikodu yapan kendisi. Adamdan bir cacık olmayacağı gibi ileride çok daha büyük kavgalar olması ve nişanlınızın arkanızda durmaması kuvvetle muhtemel.

ben onu da anlamadım, görümce neden konu sahibi için "abimi doldurdu" diyor. 2 seçenek var ya abisine toz konduramıyor ya da konu sahibi o mesajlarda abiye hak verdi.
Ben konu sahibini de kabahatli buldum, neden nişanlın ile görümcenin dedikodusunu edersin ki yani? Beni ilgilendirmez de, bu sorununu kardeşinle hallet de geç. En hafif tabirle toyluk etmiş konu sahibi. Adam da heralde piremses kardeşinin yüzüne diyemediklerini nişanlısına dedikodusunu ederek mi deşarj oldu ne? Ay yetersiz. Ama iyi de olmuş. Herkesin yüzü meydana dökülüvermiş. Nişanlısı da dahil bütün aile yeterli sinyalleri vermiş. Umarım konu sahibi bu sinyalleri okumayı başarır da, o süt danasını ailesi ile beraber salar evrene.

Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmaza girdim ve ne yapmam gerektiğini artık hiç bilmiyorum çok üzgünüm ve buradan başka soracak kimsem yok. 1 seneden fazladır nişanlıyım nişanlım şuan askerde 4 ay var gelmesine. Askere gittiği sürede görumcemle sorunlar yaşadım,abim o kızın yanına gidiyor benim de gelsin,ona alıyor bana da alsın tarzı şeyler diyip duruyordu abim benle ilgilensin diye bunlar hakkında konuştuk mu diye merak etmiş nişanlimin telefonunu alarak mesajlarımızı kurcalamış ve abisinin kendisini bana kötuledigi mesajlarimizı okumuş.şöyle diyim abisi dindar biri nişanlım dinine çok düşkün kardeşi de bir o kadar rahat her şeyiyle ve abisini hiç dinlemiyor nişanlıma boşver eğer öyleyse kafana takma sende onu madem dinlemiyor demiştim. Dertleşme tarzı bir mesaj sadece. Bu konuşmayı okuduktan sonra abisini ben dolduruyormuşum oldu. Bu kız bana karşı abimi dolduruyor abimde ondan beni kötuluyor diye anne babasına anlatmış ki ben bu kızı daha 2 kere gördüm uzakda yaşıyoruz çunkü doğru düzgün tanımam etmem. Hepsi bana surat yaptı aramadılar sormadılar annesi daha şimdiden seni bize dolduruyor diyormuş ki hiç o niyetle tek bir sey demedim ailesi benimde ailemdir ama çok kötü düşünüyorlar abartıyorlar o benim kızıma yorum yapamaz o kim diyormuş annesi ama bir muhabbet sadece. Gorumcem bana yazdı seni rezil ederim küçüksün küçük insanlar anca büyükleri ağzına alabilir zaten böyle aşağılayıcı konuşmalar biz seni istemiyoruz da zaten abim için susuyoruz,sizin işinizi bozmak tek lafıma bakar dedi .Nişanlım sadece annesine beni savunmuş anlatmış doğruları ama inanmayız sen onu korursun diyolar inanmak Istemiyolar bilerek yapıyolar bunu çünkü gayet açık ve mantıklı konuşuyor nişanlım .Bize geldiler bu olaylardan sonra gorumcem gelmedi.çok hastaydım yerimden kalkamıyordum kayınpederin geçmiş olsun demedi yüzüme bile bakmadı surat 5 karış oturdu bütün gece gittiler ailem de olanlara çok şaşırıyor ne var bu olaylarda diye.Hastaligim üstü çok atesliyim kötüyüm kaynanam aradı beni kayınpederin nasıl düzelicek kızı duzelmezse olmaz göz bebeğimiz o bizim ona kimse bir şey diyemez simdi kızıyla kötü olan ilerde kocasının ailesini evine sokmazmış kayınpederim öyle diyormuş. Ne alaka ben hiç anlamadım.sende ne yap ne et aranı düzelt dedi bende nişanlım bir askerden gelsin konuşuruz dedim, beni öyle görünce annem aldı telefonu bu konuyu kapatın artık kız burda hasta arayıp hala kızımız diyorsunuz dedi. Kaynanamda biz istemiyoruz kızımız abisiyle evlenmesini istemiyor ona kabul ettiremiyoruz sizde sözü atın diye.Benimkiler de iyi öyleyse attık sözü diye geri aradılar her sey iki nişanlı insandan bağımsız oldu nisanlimda bana bunlar böyleyken biz mutlu olamayız dedi ayrıldı kendi de . Daha sonra ailesi biz pişman olduk karışmıyoruz evlensin gençler diye ailemi aradılar. Nişanlım bana geri yazdı ve şuan devam etmek istiyor,ailem sana ne derse ne yaparsa yapsın hiç sesini çıkarma onlar kötü olsun sen iyi ol diyor ne yapmam lazım ayrılığa devam mi etsem nişanlımı bırakmadan onlara iyi olmaya mi çalışsam. o kadar soğudum ki her şeyden ama kalbim onu bırakma diyor çok seviyorum bana bir yardımcı olun lütfen siz olsanız ne yapardınız 😔
Arkana bakmadan kaç şimdi ailesinin bir sözüyle nişanı atıp bir sözüyle barışmak istediğini söyleyen adama adam demem.Bunlar fragman siz birde düğünden sonra görün.

Back
X