Annem hep derdi: “aile cok önemli kızım. Evleneceğin insanda önce ailesine bak. Ask biter , sevgi ve saygı kalır. Akabinde aileler ön plana çıkar” diye.. evlendim, ve eskiden çok da umursamadığım bu söze kesinlikle katılıyorum.
Şanslıyım ki eşimin ailesi bize karışan ve huzursuzluk çıkaran insanlar olmadı hiç. Eğer olsalardı deli gibi aşık olarak evlendiğim adamdan ayrılırdım. Çünkü şuan eşimin kendisiyle alakalı sorunlar yaşıyorum ama aşılamayacak problemler değil.. sadece dedikleri gibi aşk bitiyor ve bazı şeyler daha çok göze batıyor.
Ailelerle görüşmeyeceğiz deseniz bile devamlı görüşülüyor, hele ki çocuk olunca çok daha sıklaşacak o görüşmeler, gidip kalmalar, gelip kalmalar.. çocukla ilgili alınan kararlarda da ister istemez sözleri olacak ailelerin de.
Ailesini iyice tanımadan asla evliliğe karar vermeyin derim. Sırf aile yüzünden yeni kuracağınız çekirdek ailenizdeki huzurluğa değmez. Max 3 sene sonra standart bir evlilikte bu şirret aileye katlanılmaz. nişanlınıza tüm korkularınızı ve kendisinin kararsızlığında yaşadığınız hayal kırıklıklarını açık açık anlatın, ailesiyle ilgili duyduğunuz kaygıları da. Gelen yanıtlara ve tavra göre hareket edin. Ama unutmayın, aşk biter sevgi kalır geriye ve o zaman eskiden çok sorun etmediğiniz şeyler bile batar insana.. zaten sorun olanlar ise ayyuka çıkar. ailelere uzakta olmanız onların var olduğu gerçeğini değiştirmez.