Sert olcaksın konu sahibesi kimseyi tepene çıkarmicaksın. herkes işini yapacak. ABDde orta düzey yöneticilere sh@t umbrella denir, üst yönetimin zırvalıklarından takım üyelerini koruduğu için
2 mail yaz bence, birini ekip arkadaşlarına gönder.
Ortada bir problem var, farkındayım çözmeye çalışıyorum üstündeyim. Bu konuda aldığım aksiyonlar acilen işe alım yapmak ve şirket psikoloğünü da bu işe dahil etmek. Bu problem çözülene kadar kimsenin burnout olmasını istemiyorum bu yüzden, herkesin saat 6da çıkıp evine gitmesini istiyorum, ben de dahil. 6da ofisi kapatıcam, takım olarak birlikte çıkıp eve gidicez. Herkesin çok yorgun olduğunun farkındayım, problem çözülene kadar biraz daha dayanın. Kimse gitmesin, ben bu işi bir şekilde çözücem.
Bunu yaz, üst yönetimi ccle. Takımını ve kendini eşşek yerine koydurmayacağını açıkça belli et.
İkinci maili üst yönetime yaz, bu işi acilen özeceğini işe alımları hızlandırdığını ve daha fazla takım üyesi kaybetmemek için her önlemi aldığını yaz. Kurum psikoloğunun acilen loopa dahil olacağını yaz, psikoloğu da ccle. Sonra psikoloğa telefon aç hemen gelsin. Gelmezsen işbirlikçi olmadığını yönetime bildiririm cano de. Gerekirse bağır çağır telefonda sesin çıksın.
Bu kadar. Konu sahibesi önceki konunda yönetici gibi hissetmiyorum diyordun, bu senin fırsatın. Her kriz aslında bir fırsattır, iyi liderler kriz anlarındaki davranışlarıyla sivrilirler. Bu da senin fırsatın, iyi yönettiğini herkese kanıtla. Bol şans dilerim.