Burnout olmak

En son istifa eden arkadaşımın tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledim. Bana dediler ki hayır onun yaptığı çok çocukça ve kimse vazgeçilmez değildir.
Ayy "hoşgeldin Türkiye"
Ne kadar da bizden cümleler ya, malesef bizim iş etiğimiz 'begenmeyen ittirsin gitsin, dışarıda bu iş için çırpınan kimler var, hih' üzerine kurulu.
O yüzden bizim en bilindik kurumlarımızdan bile bir cacık olmaz. Çünkü çalışan memnuniyeti diye bir şeyden haberimiz yok .
İstifa edenlere şaşmamak lazım....
Canım kankam, bence herşey hallolsun diye kendini hırpalamamaya calis. Milletin gözü kör değil ya, 8 kişi yerine 5 kişi calistiginizi görmüyorlar mı? Asil tüm işi halledersen 'degirmen dönüyor işte' diye düşünürler.
En öncelik olarak işe alım kısmıyla ilgilenmeye çalış, iyi kötü seç işte üç kişiyi:) onlar işi öğrendikten sonra daha da rahatlar elbet elin .
Senden kiymetli değil ya, yarın bir gün çıksan senin de arkandan aynı şeyleri söyleyecekler. O yüzden böyle bir firma için güzel gençlik günlerinden harcaman hata.
Stresten hasta olursun sonra, senden kıymetli değil ya.
Hem bizim ülkede çalışıp her şeyi yapan sevilmez. Azıcık iş yavaşlat,her şey bir şekilde hallolur

Her konuya aynı şeyi neden yazıyorum, konu sahibesi sen bu işle tek başına başa çıkamicak gibisin beni çağır :bicak:Genelde bunu edepsiz koca kv varsa yazıyordum , edepsiz utanmaz yönetici takımının da geçmişte gayet hakkından geldim referansım var yani :deli:

Bunları yapacağım psikoloğa tekrar yazacağım ve yöneticilere de. Bu kez daha sert. İse alımlar bitmek üzere haftaya biri başlıyor ama psikolojim çok bozuk ona is öğretmek bile gözümde büyüyor her şey gözümde büyüyor sanki herkes arkamdan bu da salağın teki diyor gibi gelmeye başladı.

Kimse çalışamaz zaten, 11e kadar çalışınca beyin kalmaz o kadar saat çalışmadan sonra uyusan da dinlemezsin zaten.:KK51:
ABDdeyken çılgın Çinli no-life iş arkadaşlarım da 9a 10a kadar çalışıyorlardı hem de her gün. Saat 10dan sonra 12ye kadar gevşemek, kafayı boşaltmak için 2 saat yeterli gelmiyormuş belli ki hepsi uyku ilacıyla uyuyordu.
Konu sahibesi acilen saatlerini normale indirmeli.
Benim patron 😂😂
Sabah ondan akşam 11 e kadar çalışıyor
Hem de pazar dahil hergün 😂
Yapan yapıyor aslında ama sağlıklı değil
Bir de o kadar çalışma konu sahibine ne katacak Türkiye’de ortalama üzerinde bir gelirden başka
O kadar çılgınca hayata gerek yok bence

Benim patron 😂😂
Sabah ondan akşam 11 e kadar çalışıyor
Hem de pazar dahil hergün 😂
Yapan yapıyor aslında ama sağlıklı değil
Bir de o kadar çalışma konu sahibine ne katacak Türkiye’de ortalama üzerinde bir gelirden başka
O kadar çılgınca hayata gerek yok bence

İşsiz kalmaktan korkuyorum ve sektorum dışında başka bir yeteneğim veya bilgim yok 7 senedir aynı sektördeyim (insani yardım- insan hakları hukuku) ve geneli böyle.

En son istifa eden arkadaşımın tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledim. Bana dediler ki hayır onun yaptığı çok çocukça ve kimse vazgeçilmez değildir. Bu da beni çok demoralize etti çünkü cok cok iyi çalışan bi arkadasimdi ve yöneticisi olarak ona hiçbir yardımım dokunamadi. Bu konuda kurumun psikologuna da yazdım yöneticilerimizle konuşsun diye çünkü öyle bir mekanizma var. Sabah 8 bucuk 5 bucuk arası saatlere düşen bir görüşme ayarladı benimle ama o gun o saatlerde ben saha ziyaretlerindeydim o gün olmaz dedim. O zaman bu ay sizinle görüşemem kusura bakmayın dedi.

bunlari gosterip hakli istifa edip tazminat falan alabiliyorsaniz ayrilin.

Benim cevremde var tukenmislik sendromu yasayan kisiler, ve tamamen sirket suclu goruluyor bu durumda,

yakinimda 2 kisi de 3-4 ay kadar rapor kullandilar, sonraki aylarda ise donusleri de part time olarak oldu ancak.

Tabi haklarini alsan da giden sagligin geri donusu var mi?
cok ciddi bir konu bu.
Arkadasim, beynim uyusuyor ,kesinlikle calisamiyorum stres aninda diyordu mesela. tamamen iyilesmesi 1 tam yili bulmustur.

yerinizde olsam 6 da kapatirim bilgisayarimi, hic bir is sagliktan onemli olamaz.

Asla bu kadar işkolik olamam. Yetişmiyorsa yetişmesin hesap sorana verecek hesabım var. Canımı mı alacaklar?

İnsanlar yaşam kalitelerini arttırmak için iş arayıp başlarlar. İşten çıkanlar yaşam kaliteleri düştüğü için çıkmışlar. Denge önemli herşeyde..

Nitekim geçmişte tek eleman olarak kaldığımda gün geldi şikayetlendiler. Çıktım mertçe "ben bu kadar işi tek başıma yaparken iyiydi. Bir işte sorun çıkınca hay huy demeye başladınız. O zaman yanıma biri alınmalı"
Bu kadar..

Son düzenleme:
Bunları yapacağım psikoloğa tekrar yazacağım ve yöneticilere de. Bu kez daha sert. İse alımlar bitmek üzere haftaya biri başlıyor ama psikolojim çok bozuk ona is öğretmek bile gözümde büyüyor her şey gözümde büyüyor sanki herkes arkamdan bu da salağın teki diyor gibi gelmeye başladı.

Sert olcaksın konu sahibesi kimseyi tepene çıkarmicaksın. herkes işini yapacak. ABDde orta düzey yöneticilere sh@t umbrella denir, üst yönetimin zırvalıklarından takım üyelerini koruduğu için :olamaz:

2 mail yaz bence, birini ekip arkadaşlarına gönder.

Ortada bir problem var, farkındayım çözmeye çalışıyorum üstündeyim. Bu konuda aldığım aksiyonlar acilen işe alım yapmak ve şirket psikoloğünü da bu işe dahil etmek. Bu problem çözülene kadar kimsenin burnout olmasını istemiyorum bu yüzden, herkesin saat 6da çıkıp evine gitmesini istiyorum, ben de dahil. 6da ofisi kapatıcam, takım olarak birlikte çıkıp eve gidicez. Herkesin çok yorgun olduğunun farkındayım, problem çözülene kadar biraz daha dayanın. Kimse gitmesin, ben bu işi bir şekilde çözücem.

Bunu yaz, üst yönetimi ccle. Takımını ve kendini eşşek yerine koydurmayacağını açıkça belli et.

İkinci maili üst yönetime yaz, bu işi acilen özeceğini işe alımları hızlandırdığını ve daha fazla takım üyesi kaybetmemek için her önlemi aldığını yaz. Kurum psikoloğunun acilen loopa dahil olacağını yaz, psikoloğu da ccle. Sonra psikoloğa telefon aç hemen gelsin. Gelmezsen işbirlikçi olmadığını yönetime bildiririm cano de. Gerekirse bağır çağır telefonda sesin çıksın.

Bu kadar. Konu sahibesi önceki konunda yönetici gibi hissetmiyorum diyordun, bu senin fırsatın. Her kriz aslında bir fırsattır, iyi liderler kriz anlarındaki davranışlarıyla sivrilirler. Bu da senin fırsatın, iyi yönettiğini herkese kanıtla. Bol şans dilerim.

İşleri yetiştirmeyin, saat akşam 8 oldu mu çıkın gidin. İş yerinin sahibi siz değilsiniz sonuçta, asıl parayı onlar cebe indiriyolar. Bi zahmet yeterli eleman alımı yapsınlar ve aldıklarını da tutabilsinler. Size güvenerek bu şirketi açmadılar ya. Üstünüze gelirlerse de 3-4 kişinin yapması gereken işi tek başıma yapacak değilim ben de tükendim dersiniz. En kötü ihtimalle kovarlar onda da kıdem ihbar alırsınız o para sizi yeni bir iş buluncaya kadar idare eder.

Sert olcaksın konu sahibesi kimseyi tepene çıkarmicaksın. herkes işini yapacak. ABDde orta düzey yöneticilere sh@t umbrella denir, üst yönetimin zırvalıklarından takım üyelerini koruduğu için :olamaz:

2 mail yaz bence, birini ekip arkadaşlarına gönder.

Ortada bir problem var, farkındayım çözmeye çalışıyorum üstündeyim. Bu konuda aldığım aksiyonlar acilen işe alım yapmak ve şirket psikoloğünü da bu işe dahil etmek. Bu problem çözülene kadar kimsenin burnout olmasını istemiyorum bu yüzden, herkesin saat 6da çıkıp evine gitmesini istiyorum, ben de dahil. 6da ofisi kapatıcam, takım olarak birlikte çıkıp eve gidicez. Herkesin çok yorgun olduğunun farkındayım, problem çözülene kadar biraz daha dayanın. Kimse gitmesin, ben bu işi bir şekilde çözücem.

Bunu yaz, üst yönetimi ccle. Takımını ve kendini eşşek yerine koydurmayacağını açıkça belli et.

İkinci maili üst yönetime yaz, bu işi acilen özeceğini işe alımları hızlandırdığını ve daha fazla takım üyesi kaybetmemek için her önlemi aldığını yaz. Kurum psikoloğunun acilen loopa dahil olacağını yaz, psikoloğu da ccle. Sonra psikoloğa telefon aç hemen gelsin. Gelmezsen işbirlikçi olmadığını yönetime bildiririm cano de. Gerekirse bağır çağır telefonda sesin çıksın.

Bu kadar. Konu sahibesi önceki konunda yönetici gibi hissetmiyorum diyordun, bu senin fırsatın. Her kriz aslında bir fırsattır, iyi liderler kriz anlarındaki davranışlarıyla sivrilirler. Bu da senin fırsatın, iyi yönettiğini herkese kanıtla. Bol şans dilerim.

Bu ikisini de yaptım. Yöneticilere çok uzun bir mail attım takım arkadaşlarımı ccleyerek ama henüz cevap alamadım. Bütün gorevlerimizi ve kimin ne yaptığını listeledim. Fiziksel olarak mumkun olmadığını belirttim. Bazi görevleri askıya alalım geçici olarak çünkü yetişemiyoruz yazdım. Ama cevap gelmedi. Sözlü olarak da söyledim şu an bunu konuşmak istemiyorum dedi yonetici. Takımdaki arkadaşlarımın akşam çalışmasını istemediğimi ve çalışmamalari gerektiğini söyledim. Bazi is teslim tarihlerini ertelemek için yazdım. Ama kabul edilmedi yoneticilerim tarafından. Malesef yapacak bir şey yok yazdılar. Psikoloğu bırak genel merkezdeki ruh sağlığı birimine yazdım. Ankara'daki psikoloğa yonlendirdiler. O da randevu vermedi. Yoruldum artık takip de edemiyorum.

İşleri yetiştirmeyin, saat akşam 8 oldu mu çıkın gidin. İş yerinin sahibi siz değilsiniz sonuçta, asıl parayı onlar cebe indiriyolar. Bi zahmet yeterli eleman alımı yapsınlar ve aldıklarını da tutabilsinler. Size güvenerek bu şirketi açmadılar ya. Üstünüze gelirlerse de 3-4 kişinin yapması gereken işi tek başıma yapacak değilim ben de tükendim dersiniz. En kötü ihtimalle kovarlar onda da kıdem ihbar alırsınız o para sizi yeni bir iş buluncaya kadar idare eder.

Kar amacı gütmeyen bir insanı yardım kuruluşunda çalışıyorum. Çalışmaktan şikayet edeni yeterince istekli olmamakla oportunist ve tembel olmakla suçluyorlar.

İşsiz kalmaktan korkuyorum ve sektorum dışında başka bir yeteneğim veya bilgim yok 7 senedir aynı sektördeyim (insani yardım- insan hakları hukuku) ve geneli böyle.
Staj başlat
Ya da hakimlik sınavına hazırlansana güzelim
En kötü ihtimalle insan kaynaklarında iş bulursun sen
İşsizlik var doğru ama daha iyi şartlarda iş bulabilirsin

Staj başlat
Ya da hakimlik sınavına hazırlansana güzelim
En kötü ihtimalle insan kaynaklarında iş bulursun sen
İşsizlik var doğru ama daha iyi şartlarda iş bulabilirsin

Avukatlık ruhsatım var ama hukuka dair bildiğim hiçbir şey yok çalışsam belki yaparım ama avukatligi da zaten sevmediğim için bıraktım.

Türkiye’de özel sektör bu maalesef, diş göstermelisiniz. Arkadaşlarım nerdeyse her ay patronlarıyla kibar bir üslupla bazen sert bir üslupla da olsa kavga ediyor. ancak öyle normal insani şartlar sağlanıyor. burda herkes çalışanını daha fazla nasıl kullanırım gözüyle bakıyor; eğer çalışan da utanır, yok ayıp olur 1 kez söyledim diyen bi tipse o kişiyi deli gibi sömürüyorlar. yüzyüze gerekirse kavga edin. zaten böyle giderse istifa etmeyecek misiniz ne fark eder?
ayrıca ben olsam belli saatten sonra çalışmam. 3 kişi işten çıkmış sonuçta. yetişmemesi doğal.

Avukatlık ruhsatım var ama hukuka dair bildiğim hiçbir şey yok çalışsam belki yaparım ama avukatligi da zaten sevmediğim için bıraktım.
İk ya yönelmeyi düşünmez misin ?
Özellikle eğitim ve geliştirme bölümü
Daha çok büyük şirketler bu alanda alım yapıyor.
Bence o alanda mutlu olursun sen
Hem kurumsal hem de daha elit yerlerde çalışmış olursun

İk ya yönelmeyi düşünmez misin ?
Özellikle eğitim ve geliştirme bölümü
Daha çok büyük şirketler bu alanda alım yapıyor.
Bence o alanda mutlu olursun sen
Hem kurumsal hem de daha elit yerlerde çalışmış olursun

Ik konusunda hiçbir eğitimim yok aslında bu konuyu hiç düşünmemiştim ama hukuk eğitimi olan ve 7 sene boyunca sadece insan hakları hukuku/ insanı yardım çalışmış birini alırlar mi? Aslında çok güzel bir fikir. Ama hiç düşünmemiştim bu konuyu açıkçası.

Ik konusunda hiçbir eğitimim yok aslında bu konuyu hiç düşünmemiştim ama hukuk eğitimi olan ve 7 sene boyunca sadece insan hakları hukuku/ insanı yardım çalışmış birini alırlar mi? Aslında çok güzel bir fikir. Ama hiç düşünmemiştim bu konuyu açıkçası.
Alırlar tabi ki
İk için çok büyük bir eğitime gerek yok ki
İibf mezunu , endüstri mühendisi, psikoloji mezunu pek çok kişi bu işi yapıyor.
İnsan kaynaklarında yüksek lisans falan yapmış olmanız işinizi kolaylaştırır.
CV de bu alana yönelmek istediğinizi belirtirsiniz.

Biraz birikmis param var ama hazıra dağ dayanmaz ki sonra tekrar bastan is arama süreci. Bu alan dışında başka bir niteliğim becerim bilgim de yok malesef yıllar içinde kalmadı.
Genel olarak sizin gibi işten ayrılanlar geri çağırılıyor
Kimsenin işini kolaylaştırmayın zora sokunki istekleriniz net belli olsun
Yada belli tavırlar almalısınız müdürlere karşı

Back
X