Burnumda geri dönüşü olmayan hasar kaldı!

aylin0102

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
58
15
8
42
İki kez burun estetiği ameliyatı oldum. İlk ameliyattan sonra burun ucumda ve iki tarafında ciddi çökme, şekil bozukluğu ve asimetri oluştu. Ayrıca, ameliyat sonrası dilimde şiddetli bir siyahlaşma meydana geldi. Bunu hemen doktora ve hemşiresine iletmeme rağmen, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söyleyip hiçbir açıklama getirmediler.

Doktor, burnumdaki sorunları kabul etmeyip, gönderdiğim fotoğraflarda sıkıntı olmadığını belirtti. Bir ay sonra kontrole çağrıldım; bu süreçte burnumda giderek daha fazla çökme, eğilme ve şekil bozukluğu oluştu. Doktor sonunda bunun kendi hatası olduğunu söyleyip ikinci bir ameliyat önerdi. Kulaktan kıkırdak alıp kliniğinde, hijyenik olmayan ve güven vermeyen bir ortamda burnuma ekledi. Ancak tüm bu işlemlere rağmen burun ucundaki çökme devam etti, iki büyük çukur oluştu ve asimetri daha da arttı.

Sorunlarımı tekrar ilettiğimde bu defa beni arkadaşına dolguya yönlendirdi. Yapılan dolgu işlemi de faydalı olmadı ve burnumun görünümü daha da kötüleşti. Doktor, ısrarla burnumda hiçbir sorun olmadığını ve benim abarttığımı ileri sürdü. Burnumun bir kanadı çökerken, diğeri yukarıda kaldı ve düzensizlikler iyice belli oldu. Tüm bu olumsuzlukları tekrar tekrar ilettim fakat sorunumun olmadığında ısrar etmeye devam etti.

Bu süreçte başka doktorlara da başvurdum ve hepsi durumun ciddi bir doktor hatası olduğunda hemfikir oldular. Ayrıca süreç boyunca doktor; tekrarlayan şekilde yaşımı sorarak ve zekamla adeta alay ederek psikolojik baskı yaptı, “Git bu burunla yaşamayı öğren, ben Allah değilim, Allah olmamı bekliyorsun” gibi ifadeler kullandı. Revizyon ameliyatı için benden yalnızca ameliyathane masrafını aldığını sürekli vurguladı ve bu konuyu defalarca gündeme getirdi. İkinci ameliyat ve yapılan dolgu işlemlerine rağmen burnum önceki halinden daha kötü oldu.

Son olarak yaşadığım mağduriyet devam ettiği için en iyi cerrahlara danıştım. Hepsi, burnumda geri dönüşü olmayan hasar oluştuğunu ve burnumun mahvolduğunu belirttiler. Artık bu durumun tam anlamıyla düzeltilemeyeceğini, düzeltme işlemlerinde de yüksek bir beklentim olmaması gerektiğini söylediler.

Benim yaşadıklarım, operasyon sonrası hem fiziksel hem de psikolojik olarak ciddi sorunlara yol açtı. Bu notu, başkalarının da aynı mağduriyeti yaşamaması için paylaşıyorum. Ayrıca, yasal haklarımı arayacağımı ve gerekli hukuki yollara başvuracağımı da belirtmek isterim.

Eklentiler

• Screenshot_2025-07-19-18-42-37-841_com.miui.gallery.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 198
  • Screenshot_2025-07-19-18-31-39-256_com.miui.gallery.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 190
  • Screenshot_2025-07-19-18-31-03-504_com.miui.gallery.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 188
  • Screenshot_2025-07-19-18-30-19-712_com.miui.gallery.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 191
  • Screenshot_2025-07-19-18-29-11-486_com.miui.gallery.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 191
  • Screenshot_2025-07-19-16-21-59-852_com.instagram.android.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 192
  • IMG_20250719_161314.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 186
  • Screenshot_2025-07-19-16-13-06-267_com.miui.mediaeditor.webp
    18 KB · Görüntüleme: 198
Son düzenleyen: Moderatör:
Gecmıs olsun keşke ilk işlemden sonra ikincisi için hiç bulaşmasaydınız direk şikayetcı olup haklarınızı arayıp başka doktorda çözüm arasaydınız . Zaman aşımına uğramadan şikayette bulunun

Teşekkür ederim keşke en büyük pismanligim yaparım kendime guveniyorum dedi beni oyaladı revizyon parasini çok istediler başka doktorlar benimde gücüm yok okadar parayı vermeye kimsem yok tek olunca uğraşmadım mahkeme felan en büyük pismanligim geri dönüşü olmayan hasar bıraktı

Peki saglıksal açıdan ne durumdasınız nefes almanız falan nasılsınız

Yarın açıyorum davamızi geç kaldım.ama hakkımı kalmasın onda

Burnum öyle olunca ben panik haldeydim ne yaptığımi bilemez haldeydim nasıl bir boşluğuma denk geldi o an sağlıklı düşenemiyor insan sadece burnum düzelsin tek derdim oydu daha kötü olacağı aklıma gelmedi psikolojimde iyice bozuldu birde bana sürekli sorun sende dedi benimle alakalı değil dedi o an anlamadım ben yıkılmış durumdaydım bir şey biliyor sandım diğer işlemleri yapsın düzelir sandım sonradan öğrendim benim gibi bir sürü mağdur bıraktığı hastası varmış ben bile kendime şaşıyorum nasıl böyle bir hata yaptım inanin. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor o anki yıkılmışlik panik korkuyla her şeye evet dedim ilk baştan dava etsem zaten kazanirmişim zaten sonradan öğrendim nasıl bir şeyin içinde olduğumu sorun çıkan hastaları hiç konuşturmuyor zaten kizinn burnunda nekroz oluşmuş delik var büyümüş hala kızı kandiriyor ben senin burnunu çok begeniyorum diye bide kizin resmini bana gösteriyor sen dua et bu kız gibi nekroz oluşması burnumda diyor kimde sorun çıkarsa sen Allah'a inanmıyorsun diyor inançlı ol.diyor birde iyi düşünmezsen kötü gelir seni bulur diyor ben amaliyati yapamıyorum demiyorda inançsız oluyoruz sorun çıkınca bir kaosun içindeyim ne yapacağımı bilemeden diğer işlemleri yaptırdım o an sağlıklı düşünemedim burun çökünce neden çöktü dedim sende amaliayatta açtım burnunda kıkırdak yoktu ee sende uyuyordun senden kaburgadan kıkırdak almak için imza lazımdı sende uyuyordun alamadım imza bende az malzemeyle maksimum iş çıkardım dedi böyle diyen biri ben nasıl böyle bir salaklık yaptım Allah'ım ya

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın denize düşen yılana sarılır hesabı düzelsin diye bekledim her defasında daha kötü oldu bilemedim nasil bir şeyin içinde olduğunu sağlıklı düşünemedim

O kadar aynı tepkileri almışız ki ayrı doktorlardan. Öncelikle çok üzgünüm umarım hayatınızda her şey daha iyi olur. Bu tip doktor kılıklı insanların yaptıkları yüzünden hayatı zehir olanlardanız gerçekten. Ben de Alanya’da Mehmet Can eti adında bir doktora ameliyat oldum. Sadece burnumdaki eğrilik için ameliyat olmak istedim ve sağ olsun burnumu ve hayatımı mahvetti. O da sorunlar kabak gibi ortada olmasına rağmen benim psikolojimi suçladı. Kendisinin Allah olmadığı gibi saçma sapan şeyler söyledi.
Elbetteki bütün ameliyatların komplikasyonları olabilir ama bana bunlardan bile bahsetmedi ve ameliyattan yaklaşık 3 ay sonra kendisine ulaşamadım telefonlarıma cevap vermiyor.
Ben de hukuki olarak hakkımı aramayı düşünüyorum. Ama merak ettiğim ne biliyor musunuz bu insanlar bunun hesabını nasıl verecek?
Umarım her şekilde hayatlarında benzer acılarla sınav olurlar.

Sizede çok geçmiş olsun sizinde hayatınızda her şey yoluna girer İnşallah çok yıpratıcı bir süreç çeken bilir tabiki psikolojimiz bozuluyor ama kimin yüzünden o doktorların yapamadığı beceremedigi amaliayat yüzünden bozuluyor biz bozduk demiyorlar da suçlu biz oluyoruz yüzün tam ortası saklanacak yer degilki saklayalim onların umrumda bile değiliz parayı alana kadar her şey parayı aldıktan sonra senin burnun olmuş olmamış umrunda değil güzel olunca ben yaptım derler olmayınca ben yokum derler amalyattan önce cildin güzel İnce amaliyat başarısız olunca kalın ciltlisin oluyoruz çok güzel hayatlarına devam ediyorlar tatilden poz vermeye devam. Sen yipranmissin psikolojin bozulmuş kimin umrumda

Teşekkür ederim Kesinlikle böyle ameliyattan sonra bambaşka insanlara dönüşüyorlar gerçekten. Ve ben en çok doktorun söylediği şu cümleye takılmıştım burnunu hayatından çıkar. O kadar basit bir şekilde söylemişti ki bunu inanamıyorum. Başka insanlara basit gibi geliyor. Derdin kıyası tabi ki olmaz başka şekilde sınanmayalım ama gerçekten sadece yaşayan kişilerin birbirlerini anlayabildiği bir durum. Diğer herkes kendi hayatına bir şekilde devam ediyor. İnsanın kendini eski halini eski mutluluğunu özlemesi o kadar zor ki. Burnumu düşünmediğim zamanları özlüyorum. Umarım burada bu şekilde zorlanan herkes için güzel şeyler olur. Çok büyük bir sorun ya da değil insanın istemediği bir şey yapılması buna mecbur bırakılması ve en çok da geri dönülmez olması çok can yakıcı.

Sizede çok geçmiş olsun sizinde hayatınızda her şey yoluna girer İnşallah çok yıpratıcı bir süreç çeken bilir tabiki psikolojimiz bozuluyor ama kimin yüzünden o doktorların yapamadığı beceremedigi amaliayat yüzünden bozuluyor biz bozduk demiyorlar da suçlu biz oluyoruz yüzün tam ortası saklanacak yer degilki saklayalim onların umrumda bile değiliz parayı alana kadar her şey parayı aldıktan sonra senin burnun olmuş olmamış umrunda değil güzel olunca ben yaptım derler olmayınca ben yokum derler amalattan önce cildin güzel İnce amaliyat başarısız olunca kalın ciltlisin oluyoruz çok güzel hayatlarına devam ediyorlar tatilden poz vermeye devam. Sen yipranmissin psikolojin bozulmuş kimin umrumda
İnanın okurken sanki farklı ama aynı doktoru anlatıyorsunuz aynı seyleri yaşamış ve duymuşuz bu doktorlardan nasıl çıkartalım burnumuzu hayatımızdan yüzümüzün merkezinde kendi eşlerin çocukları yakınları bizim gibi olsa aynı seyimi dicekler burun çok başka bir mevzu başına gelmeyen anlamaz gerçekten göğüs estetiği popo estetiği olsa amaliyat başarısız olsa bile onları saklaya bilirsin ama burun başka mevzu yüzün tam ortası saklayamazsin her gün görmek bakmak zorundasın birde çevredeki insanlar eee olmasaydin ne den oldun birde insanlara laf anlat

Evet öyle gerçekten ben de yazdıklarınızı okuyunca nasıl bu kadar aynı olabilir diye şaşırıp yazmak istedim. Bir de buraya da artık çok fazla girmiyordum sanki travmalarım tetikleniyor gibi oluyordu.
Gerçekten çok üzülüyorum aynı şeyleri yaşamış olmak da çok üzücü. Siz de hakkınızı mutlaka arayın ama Allah o doktorda hakkınızı bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…