Burs veren yerler

tatyana35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
320
8
96
İzmir
kızlar merhaba. ben üniversite öğrencisiyim ve ailemden uzaktayım. hiçbiryerden burs falan alamadım okuyan kardeşim yok diye ve babam emekli diye. annem de işe girdi yaşlı olmasına rağmen okutmak için. bu benim zoruma gidiyo ve burda 1.öğretim okuduğum için çalışma saatleri uymadığından biyerde de çalışamıyorum. istemekten utanıyorum ama acaba burs veren bildiğiniz birileri varmı?
 
Canım bir site vardı bende burs veren kurum ve kuruluşların başvuru tarihleri şartları filan yazıyordu bulursam linkini atıyım sana. Bir de şunu söyleyeyim burs almak için çoğu zaman belli bir duruşu olan vakıflara oynamak gerekiyor, eğer onlar gibi olduğuna inanırlarsa rahatça bağlıyorlar bursu şartları pek sallamadan. Bir de bölümün ne mezun olunca kolaylıkla iş bulabileceğin bir bölüm mü? KYk'dan kredi alsan? Onu herkese veriyorlar zaten, çok yüksek bir miktar olmasa da her ay eline ekstra bir para geçince rahatlıyor insan.
 
tatlım krediye ailem izin vermedi. ablam üniversitedeyken almıştı sonradan aşırı faizle ödedi bide biara işsiz kaldı bizimkiler ödemek zorunda kaldı çok zorlandılar. netteki bu burslara baktım sadece çok yüksek puan almışlara falan veriyolar. çydd derneğine gittim orası da çok başvuru olduğundan en kötüleri seçiyolar yani artık bu tür yerler türkiye genelinde yaptığı için açlık sınırını bayaaa aşmışlara yetimlere falan bide össden en yüksek puan yapmış ilk 5bine falan girenlere veriyolar. nebilim özel şirketler yada bireysel verebilecekleri düşündüm en son ama hiç öle yerler ve kişiler bilmiyorum
 

Siteyi araştırıyorum linkini göndericem birazdan sana, özel şirketlerin burs imkanları vakıflardan daha sınırlı oluyor Mesela ADD'den burs almak daha kolay, TEG TOÇEV gibi bazı kurumlarda gönüllülerine öncelik sağlıyorlar. Ne kadar aktif katılımcı bir genç olduğuna, onlarla aynı yaşam tarzına sahip olup olmadığına filan da bakıyorlar aynı şey yeşil sermayenin vakıfları içinde geçerli. Şimdi buradan açık açık anlatamıyorum, biz dershaneye giderken, hocalardan biri gelip öğrencilik zor iştir, aile ne kadar gönderirse göndersin o para biter, eğer işi bilirseniz krallar gibi geçirirsiniz öğrenciliği ben tonla yerden burs alıyordum öğrenciyken diye gelip bize tonla taktik vermişti zamanında Bir de şu var hangi okulun hangi bölümündesin bazı okulların bazı bölümlerine özel burs veren yerler var. Mesela İstanbul hukuğa özel burs veren bir yer vardı yanlış hatırlamıyorsam, kendi bölümünün avantajını da kullanabilirsin uygun yerlerde.
 
memleketle ilgili dernek görmedim ama bakarım. izmirliyim ben ve 3 sene önce piriştina bursu veriyodu ben tam okula başlayacağım yıl iptal edilmiş bi onu biliyodum.
 
bana özelden telefonunu at, yakın bir arkadaşımın eşi ADD'nin bir şubesinin başkanı yeni seçildi, eski yönetimle ilgili bazı pürüzler var o yüzden emin değilim ama senin numaranı ona veririm.
 
ticaret odaları verebiliyor sonra kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma dernekleri bir defaya mahsus 500 tl gibi rakamlar verebiliyor
 
birde nette ilan vererek özel ders verebilirsiniz mutlaka bir çocugun herhangi bir seviyedeki dersine yardım edecek kadar bilginiz vardır ben özel ders ile 3 4 yıl kendim geçindim hata aileme para bile gönderdim.
 
özel dersi denedim ama hiç arayan çıkmadı onu tekrar denemeyi düşünüyorum. teşekkür ederim ilginiz için sağolun
 

ben de senin gibiyim bana da burs çıkmadı kyk'dan kredi almak zorundayım ve ailemden para almıyorum ailemle birlikte yaşadığım için..ama sorun şu ki evimiz kredi ve babamın maaşı ona gidiyor annem de çalışmak zorunda kalıyor ama bir de okuyan abim var benim gibi..ev ihtiyaçlarına mı para yetiştircek bize mi? ben de çok mağdurum bu durumdan.Annem de babam da çalışıyor ve ailemle birlikte yaşıyorum diye burs çıkmıyor...Ama durum göründüğü gibi değil gerçekten..

Özel ders bulmak çok zor..yarı fiyatına bi öğrenci buldum ancak ben yufka yüreğim yüzünden iki saat ders verip bi saatin parasını alıyordum...Zaten o bile bitti.Artık ona da ders vermiyorum.


canım ADD'nin sitesine girdim ancak bursla ilgili bi başlık ya da bölüm bulamadım
 
ya yok hiçbiyerden bulamıyorum. sanırım bulamıcam da umudu kestim. ne özel ders verebiliyom kimse aramıyo ne de burs verebilcek biyer.
 
Benim bir cok arkadasım hafta sonları marketlerde stand hostesliği yapıyor bunu yapan bir çok öğrenci var simdi bayram zamanı 2 haftaya 750 tl gibi paralar kazanıyolar böyle burs bulmak cok zor en iyisi kendin çalışıp kazanmak.
 

Burs zor iş. Ben sadece bizim köyün derneğinden alıyorum ama yetmiyor hele de İstanbul'da. Şimdi eve çıkacagım ve sanırım ben hosteslik yapıcam yada standlarda çalışıcam fırsatım oldukça.
 
arkadaşlar bende istanbulda öğrenciyim 3.senem ve 3 senedirde burs falan almadım ciddi anlamda çok zor . Burs alan ama ihtiyacı olmayan okadr arkadşım var ki nasıl oluyor nasıl alıyorlar anlamadım . Hiçbirşekilde de yardımcı olmuyorlar ... Anca şehit ailesi olacak ya babanı kaybetmiş olacaksın vs vs Allah korusun iki kuruş burs alıcam diye...Diyeceğim o ki kendi çabalarınızla çalışın part time iş arayın arkadşların dediği gibi standlar , fuarlar iyi olabilir ama okulla yürütebilene ben yapamadım maalesef... başarabilene güzel bi kaynak olur Allah yardımcımız olsun ...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…