Bursa///16

havlucular çarşısı nerede? çiçek ızgarayı da bilmiyorum

havlucular çarşısı çarşının kızılay tarafından girişine yakın ordan başlarsan çarşı turuna kolayca bulursunnn

çiçek ızgarada orhan camiye yakın orada sorarsan gösterirler

teşekkür ederim. bursaya gidince mudanyaya uğramadan edemiyorum ruhumu tazeliyor orası

iyi akşamlar bursalılar
bursadan ziyade burda çoğunluk yeşilova -ayten bozkaya topiği olmaya başladı farkındamısınız....

merhaba canım bende dünden beri geliyorum biraz sakin bir topik ama bundan sonra öyle olmaz heralde duyan geliyorr hihoyyyt

okuyorum ama sadece kimin nerede oturduğu yazılıyor... bursa çokda büyük bir şehir değil... ilçelerini saymazsak... bir ucundan bir ucuna otobüsle bile normal şartlarda 1 saatte gidilebiliyor... bursamızı tanıtan güzelliklerini ortaya çıkaran paylaşımlarda olmalı bence...

bursamız güzeldir... çarşıları hanları hepsi güzeldir... ben size el işi çarşısını anlatayım... ulucamiyi biliyorsunuzdur veya kime sorsanız size gösterir... ulucamiden aşşğıya direk çarşıya iniyor zaten... ulucamiden heykel tarafına giderken çiçek ızgarayı sorarsanız oradanda aşşıya indiğinizde açık çarşıya ulaşırsınız.... oradada köylü pazarını sorarsanız el işi satan küçük küçük bir ürü dükkan ve üst tarafındada stantlar vardır.. hanımlar hepssini kendileri yapıp ev bütçesine katkıda bulunurlar...

gelelim pideli köftemizi beyenmemişsiniz nerede yediniz bilmem ama aslında güzel olur.... iskender yedinizmi bilmiyorum.. oda pideli köftegibi ama pidelerin üzerinde köfte yerine döner var... birde bursamızın cantığı meşhurdur... bazı yerlerde ona benzeyen pide vardır ama cantık başkadır.. kaşarlı, kıymalı kuşbaşı ve karışık çeşitleri mevcuttur... bunları yemeniz için yerde tarif edeyim.. kızılay binasından aşşağıya inerken sağda ''Atmosfer Fırın'' adında hijyenik lezzetli ve güleryüzlü personeliyle memnun kalırsınız... hesaplı biryerdir aynı zamanda...

çarşıda gezerken canınız çay içmek istediğindede kozahan, fidanhan ve pirinçhanı tavsiye ederim hepsi çarşı civarındadır.. avlusunda oturup tarih kokan mekanda çayınızı yudumlayabilirsiniz...

biraz fazla uzattım ama bursa deyince ben duramıyorum... herşeyi paylaşmak istiyorum... merak ettiklerinizi mesajlada sorabilirsiniz... kozahanın birde resmini ekliyorum sizin için...

ya kızlar bakın ne dicem biz neden hiç buluşma yapmıyoruz.mesela benim eşim ladacı her ay lada kulübü üyeleri ile buluşuyorlar hatta bizde gidiyoruz eşler tanışıyoruz piknik yapıyoruz kadınlar kulübü neden buluşmasın

herkese günaydın ...........
kahvaltıyı hazırlıyorum hanımlar
hadi siz de buyruncokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…