- Konu Sahibi umutdoluyuz
-
- #1.621
Yok canım transferde anestezi yok, yok yok acı hiç yok korkma
Canım doktorun açıklayıcı ve hastanın kafasındaki çoğu soru işaretlerini giderene kadar hastasını dinlemesini ben de beğeniyorum, çok güzel yönlerini de gözardı etmemek lazım ama maalesef bunlar yeterli olmuyor.
Canım benim önceki merkez Art' ın biraz aşağısında olan Pembe Maviydi. Ben oradan çok memnun kalmıştım ta ki sonucumun negatif olduğunu öğrenene kadar. Eşim negatifi görünce ( ilk iki denemem Ankara' daydı ve pozitifti) ben oraya tekrar gitmem, gidersem de prof. olan bir doktora giderim dedi, ben istiyordum çünkü gerçekten çok memnun kalmıştım. Nevin hanım da tedavimi başından sonuna kadar takip etti, bütün işlemleri kendisi yaptı ama sonrasın da Osman hoca kadar uzunca detaya girmiyor. Fakat kendisinin olmadığı yerlerde hemşiresi en ince detayına kadar ilgileniyor. Maddi olarak da daha hesaplı ama maalesef sonuç negatif olunca bütün memnuniyetim havada kaldı sanki.
Ama biliyorum ki veren Allah doktorlar vesile. Nevin hanımın elinden geleni yaptığına inanıyorum. Osman hoca da en iyi olanı yapmaya çalışıyor, hastasıyla uzunca konuşuyor , hoşuma gitmeyen test falan yapmadan bazı kanılara varması. Çünkü benim şimdiye kadar yumurta ve embriyolarımda bir sıkıntı olmamasına karşın, negatifi görünce muhtemelen yaşa bağlı olarak yumurtanın kalitesizliğidir demesi. Ben ona genetik testi söyledim çünkü bu durumda genetik test daha net bir sonuç verir, benim yaşımdaki hastalara uygulanmadığını söyledi. Halbuki sebebi açıklanamayan durumlarda pgt yapılırmış:26:Bir de hoca, başka yerlerde yapılan tedavilerde hastanın rutin olarak yapılan tahlillerini yapmayıp önceki sonuçlara göre hareket ediyor, bu da ne derece sonuca götürür bilmiyorum.Acaba diğer merkezler mi fazla tahlil yapıyor yoksa bizim merkezimiz mi yapılması gerekenleri es geçiyor:44::44::44:
Ne bileyim bu işler gerçekten zor, önümüze sunulan sebebler de, arayıp da bulduğumuzu sandığımız en kaliteli doktorlar da boş. Allah ol demedikçe gelecek olan gelmiyor. Sanırım bizim yapmamız gereken şey her zamanki gibi dua, dua, dua...
Canım bende hocayla konuştum.Yine çok açıklayıcıydı.Benimle aynı gün çok kötü kalıteli transferi olan birisi hamile kalmış.Allahın takdiri yapacagımız her şeyi yaptık dedi.Yeniden rahim filmi çekilmemi istiyor.Çok küçük bir ihtimal tüplerden sıvı akması olabilir dedi.
Bende bağışıklık sistemi problemleri var diye düşünüyorum ama hoca herkes doğurursa sende yaparsın diyor.
Nevin hanımın adını duymuştum.Eşin dogru düşünüyor bence prof varken başka doktor düşünmek yanlış.Hele ki negatifler varsa.Biz de artık istanbul ya da ankara düşünmeye başladık.Prof olsun ve kendi ilgilensin istiyorum ama onuda bulmak çok zor.Sen Ankarada kime gitmiştin ?
Benim bildiğim genetik testinde sorun olanlara pgt uygulanıyor.Biz eşimle genetik yaptırdık.Kromozom sayılarına bakılmış.Sorun çıkmadı.Sizde sorun olsaydı eger sağlıklı bir çocugun olmazdı.Genetik sorun yoksa pgt ye gerek yoktur. pgt ayrı bir tüp bebek parası kadar tutuyormuş.
Bol bol dua etmeye çalıiyorum.Rabbim hepimize versin bebek inşallah.
Merhabalar, Osman Hoca aralık 9 da tranfer yaptı ve sonuç olumsuz oldu.Bu benim ilk denememdi.Osman Bey bana çok sinirli geldi.Kendimi hiç rahat hissettmedim ama kendisiyle ilgili olumlu seylerde duydum.Seçimimde ne kadar doğru bir karar verdim bilemiyorum.Bana çok fazla açıklamada bulunmadı.Her gittiğimde ilaçlar verdi ,nasıl kullanacağımı söyledi bende inanmak istedim ve çok sorgulamadım.Acaba doğru mu yaptım? Hangi ilaçları kullandığımı bir kenara not bile etmedim. 2. bir deneme istersem eğer 2 ay beklemem gerekiyormuş ve bu denemeden önce rahim içine bakacağım dedi.Acaba histeroskopiden mi bahsediyor? Ve histereskopi ilaç verilerek ve anastezi yapılarak mı oluyor?Ben beklemedeyim.iki adet daha olmam gerekiyormus.ocak ayininin sonunu bulacak sanirim benim histeroskopi
Merhabalar, Osman Hoca aralık 9 da tranfer yaptı ve sonuç olumsuz oldu.Bu benim ilk denememdi.Osman Bey bana çok sinirli geldi.Kendimi hiç rahat hissettmedim ama kendisiyle ilgili olumlu seylerde duydum.Seçimimde ne kadar doğru bir karar verdim bilemiyorum.Bana çok fazla açıklamada bulunmadı.Her gittiğimde ilaçlar verdi ,nasıl kullanacağımı söyledi bende inanmak istedim ve çok sorgulamadım.Acaba doğru mu yaptım? Hangi ilaçları kullandığımı bir kenara not bile etmedim. 2. bir deneme istersem eğer 2 ay beklemem gerekiyormuş ve bu denemeden önce rahim içine bakacağım dedi.Acaba histeroskopiden mi bahsediyor? Ve histereskopi ilaç verilerek ve anastezi yapılarak mı oluyor?
Bana yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? Yardımlarınızı diliyorum sizlerden...
Canım bende hocayla konuştum.Yine çok açıklayıcıydı.Benimle aynı gün çok kötü kalıteli transferi olan birisi hamile kalmış.Allahın takdiri yapacagımız her şeyi yaptık dedi.Yeniden rahim filmi çekilmemi istiyor.Çok küçük bir ihtimal tüplerden sıvı akması olabilir dedi.
Bende bağışıklık sistemi problemleri var diye düşünüyorum ama hoca herkes doğurursa sende yaparsın diyor.
Nevin hanımın adını duymuştum.Eşin dogru düşünüyor bence prof varken başka doktor düşünmek yanlış.Hele ki negatifler varsa.Biz de artık istanbul ya da ankara düşünmeye başladık.Prof olsun ve kendi ilgilensin istiyorum ama onuda bulmak çok zor.Sen Ankarada kime gitmiştin ?
Benim bildiğim genetik testinde sorun olanlara pgt uygulanıyor.Biz eşimle genetik yaptırdık.Kromozom sayılarına bakılmış.Sorun çıkmadı.Sizde sorun olsaydı eger sağlıklı bir çocugun olmazdı.Genetik sorun yoksa pgt ye gerek yoktur. pgt ayrı bir tüp bebek parası kadar tutuyormuş.
Bol bol dua etmeye çalıiyorum.Rabbim hepimize versin bebek inşallah.
Merhabalar, Osman Hoca aralık 9 da tranfer yaptı ve sonuç olumsuz oldu.Bu benim ilk denememdi.Osman Bey bana çok sinirli geldi.Kendimi hiç rahat hissettmedim ama kendisiyle ilgili olumlu seylerde duydum.Seçimimde ne kadar doğru bir karar verdim bilemiyorum.Bana çok fazla açıklamada bulunmadı.Her gittiğimde ilaçlar verdi ,nasıl kullanacağımı söyledi bende inanmak istedim ve çok sorgulamadım.Acaba doğru mu yaptım? Hangi ilaçları kullandığımı bir kenara not bile etmedim. 2. bir deneme istersem eğer 2 ay beklemem gerekiyormuş ve bu denemeden önce rahim içine bakacağım dedi.Acaba histeroskopiden mi bahsediyor? Ve histereskopi ilaç verilerek ve anastezi yapılarak mı oluyor?
Bana yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? Yardımlarınızı diliyorum sizlerden...
Cevap için tşkler .Benim dondurulmuşum yok.Histereskopinin ilaçsız ve anastezisiz yapılanı var.10 dk da olabiliyormuş.Benim bir akrabam yaptırdı İstanbulda.Ama bursada yapan bir yer var mı bilemiyorum.Çünkü çok zor bir işlem olduğunu duydum.Doğal olarak evde neler yapmalıyız acaba ymurta sayısını ve kalıtesini artırabilmek için..Allahım isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda inşallah.
Canım pgt sadece genetik problemleri olanlara değil;
38 yaş üzerindeki anne adaylarına,
3 kez IVF (Tüp bebek) işlemi ile gebelik elde edemeyen çiftlere,
Tekrarlayan düşükleri olan çiftlere ,
Kalıtımsal kromozom anomalisi riski taşıyan çiftlere uygulanıyormuş.
Beni pgt yi önermeye yönlendiren doktorun düşünceleri oldu.Tedavi neticesinde biz de % 70 şans görürken negatifle karşılaşınca, dondurulmuşlarla da gebelik oluşmazsa tedaviye devam etmenin gereksiz olduğunu söylemesi, bunun nedenini de yaşa bağlı olarak yumurtanın kalitesiz olma ihtimaline bağlı olduğunu düşünmesiydi. Yani yumurtalarımın gerçekten kaliteli mi kalitesiz mi olduğu ancak bu testle anlaşılabilir.
Gerçi ben Allah' ın izniyle yumurtalarımın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, çünkü hoca yaş gereği çok toplanamayacağını düşünürken, 6 tane toplandı. Döllenme aşamasında 5i döllendikten sonra, bunların hepsi 5.güne kalmaz dedi, 5.güne de gittiler.Ve bunların 3 tanesi A kaliteydi. Allah' a hamdolsun bir çocuğum var evet ama buna rağmen hoca maalesef bize karşı olumlu bakamadığını söyledi.
Canım ben Ankara' da Anatolia' da Bülent Traş' a gitmiştim.İki denemem oldu birini kaybettim diğeri de kızım oldu çok şükür.
Bülent bey iyi bir doktor ama merkezi o kadar kalabalık ki ben tedavi boyunca kendisi iki- üç kez ancak görmüşümdür.Hatta birinde opuma bile asistanı girmişti mahvetmişti beni kadın.Şimdi İstanbul Maslak Acıbadem' de. Ama çok kalabalık bir doktor olduğu ve başka bir şehirde olduğu için gitmek istememiştik.
Nevin Hanım prof. değil ama alanında başarılı, ben bir hastasıyla konuşmuştum kendisinden hem çok memnun kaldığını hem de gebelik elde ettiğini söylemişti.
Veren Allah doktorlar vesile. Adet tarihim yaklaştı, dondurulmuşlarla yolumuza devam edeceğiz, Allah hiç birimizin elini boş çevirmesin inşallah.
Evet canım histeroskopiden bahsediyor.Çok hafif bir anestezi alıyorsun, 15 dakikalık bir işlem. Sonrasında neredeyse hiç bir şey histsetmiyorsun rahat oluyorsun yani.Ben öncesinde endişeliydim ama kolay bir işlem.
Canım ilaçları nasıl kullanacağını iyi biliyorsan bir yere not etmene gerek kalmaz zaten.Ama unuturum diyorsan not alabilirsin tabi
Canım pgt sadece genetik problemleri olanlara değil;
38 yaş üzerindeki anne adaylarına,
3 kez IVF (Tüp bebek) işlemi ile gebelik elde edemeyen çiftlere,
Tekrarlayan düşükleri olan çiftlere ,
Kalıtımsal kromozom anomalisi riski taşıyan çiftlere uygulanıyormuş.
Beni pgt yi önermeye yönlendiren doktorun düşünceleri oldu.Tedavi neticesinde biz de % 70 şans görürken negatifle karşılaşınca, dondurulmuşlarla da gebelik oluşmazsa tedaviye devam etmenin gereksiz olduğunu söylemesi, bunun nedenini de yaşa bağlı olarak yumurtanın kalitesiz olma ihtimaline bağlı olduğunu düşünmesiydi. Yani yumurtalarımın gerçekten kaliteli mi kalitesiz mi olduğu ancak bu testle anlaşılabilir.
Gerçi ben Allah' ın izniyle yumurtalarımın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, çünkü hoca yaş gereği çok toplanamayacağını düşünürken, 6 tane toplandı. Döllenme aşamasında 5i döllendikten sonra, bunların hepsi 5.güne kalmaz dedi, 5.güne de gittiler.Ve bunların 3 tanesi A kaliteydi. Allah' a hamdolsun bir çocuğum var evet ama buna rağmen hoca maalesef bize karşı olumlu bakamadığını söyledi.
Canım ben Ankara' da Anatolia' da Bülent Traş' a gitmiştim.İki denemem oldu birini kaybettim diğeri de kızım oldu çok şükür.
Bülent bey iyi bir doktor ama merkezi o kadar kalabalık ki ben tedavi boyunca kendisi iki- üç kez ancak görmüşümdür.Hatta birinde opuma bile asistanı girmişti mahvetmişti beni kadın.Şimdi İstanbul Maslak Acıbadem' de. Ama çok kalabalık bir doktor olduğu ve başka bir şehirde olduğu için gitmek istememiştik.
Nevin Hanım prof. değil ama alanında başarılı, ben bir hastasıyla konuşmuştum kendisinden hem çok memnun kaldığını hem de gebelik elde ettiğini söylemişti.
Veren Allah doktorlar vesile. Adet tarihim yaklaştı, dondurulmuşlarla yolumuza devam edeceğiz, Allah hiç birimizin elini boş çevirmesin inşallah.
Canım hoca pgt yapıyor mu?Yumurtaların kalitesiz olsaydı bence de 5.güne gitmezdi.Kalitesiz olma ihtimalı çok düşük.
Benim de eski doktorum anatolyayı önermişti ama çok kalabalık oldugunu öğrendim vazgeçmiştim.
Bu gün eskişehir acıbademe gitmiştim tüp bebeğede uğradım.Ön görüşme yaptık muayene oldum.Doktor içime sinmedi.Artık benim için ya ankara ya da hoca da devam.Senin transferinde kaç embriyo transfer edecekmiş?
Hatres senin yazdıklarını okudukça resmen insanların deneyimlerle öğrendiğini bir kez daha görüyorum. Keşke doktorlar da bu kadar anlayışlı olup bize detaylı detaylı anlatsalar herşeyi. Daha aşılama- tüp bebek sürecine girmedik ama az kaldı ameliyattan 2-3 ay sonra düşünüyorum kısmetse. Bu arada yarın hastaneye yatıyorum ben, perşembe de ameliyat, 26 sı çabucak geldi. Alsınlar şu saframı da bebeği gelsin artık allah kısmet ederse.
Bu arada benim intenetim yok kaç gündür, evde de fırsat bulup giremiyorum işten güçten...
Canım hoca pgt yapıyor mu?Yumurtaların kalitesiz olsaydı bence de 5.güne gitmezdi.Kalitesiz olma ihtimalı çok düşük.
Benim de eski doktorum anatolyayı önermişti ama çok kalabalık oldugunu öğrendim vazgeçmiştim.
Bu gün eskişehir acıbademe gitmiştim tüp bebeğede uğradım.Ön görüşme yaptık muayene oldum.Doktor içime sinmedi.Artık benim için ya ankara ya da hoca da devam.Senin transferinde kaç embriyo transfer edecekmiş?
Hocanın pgt yaptığını zannetmiyorum, ben her nerede yapılıyorsa oraya gidebilirim diye söylemiştim.Kendisi yapıyor olsaydı mutlaka duyardık.
Anatolia gerçekten çok kalabalık, bu yüzden de ben kendimi orada hasta gibi değil de sanki müşteriymişim gibi hissettim.Opudan sonra hemen uyandırıp ancak 15 dakika kadar dinlendirip hemen gönderiyorlar.Doktorunu da nadir görüyorsun zaten.Düşünsene oradan olumlu sonuç almama rağmen diğer nedenlerden dolayı gitmek istemedim hala da istemiyorum.Ama eğer bu kez de olmazsa (ki inşallah Rabbim bu kez verir) oraya gitme ihtimalim güçleniyor daha önceki pozitiflerimden dolayı.
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
Ankara da bu merkeze gelmeden önce gen arta gitmeye karar vermiştim, orası hakkında çok olumlu yorumlar okuduk , hocayı bulunca yanıbaşımızda çokca övülen bir prof. varken niye dışarı gidelim dedik.Sen de istersen gen arta bir bak
Bana normalde iki tane transfer edecekti ama benim 3 tane embriyom var, birini tek başına dondurmanın anlamı yok onu da salıcaz gitsin dedi
Saldım çayıra mevlam kayıra
Günaydın hatunlar ben yokken biraz can gelmiş hareketlenmiş topik haa şöyle okuyacak şeyler olsun biriksin biraz
ben ALLAH nasip ederse 4 aralık transfere gidiyorum kader arkadaşlarım dualarınızı bekliyorum inşallah bu sefer yüzümüz güler güzel haberlerle gelirim
ekstrofem 2x2 oldu rahim kalınlığı 8 olmuş gayet güzel dedi dr. pazartesi progesteron başlıcam sabah akşam 1 tane adetimin 24.gününe denk geliyor transfer geç olmaz dimi kızlar genelde kaçıncı gün oluyr acaba:44:...
Günaydın hatunlar ben yokken biraz can gelmiş hareketlenmiş topik haa şöyle okuyacak şeyler olsun biriksin biraz
ben ALLAH nasip ederse 4 aralık transfere gidiyorum kader arkadaşlarım dualarınızı bekliyorum inşallah bu sefer yüzümüz güler güzel haberlerle gelirim
ekstrofem 2x2 oldu rahim kalınlığı 8 olmuş gayet güzel dedi dr. pazartesi progesteron başlıcam sabah akşam 1 tane adetimin 24.gününe denk geliyor transfer geç olmaz dimi kızlar genelde kaçıncı gün oluyr acaba:44:...
canım senin için de hayırlısı olsun inş kavuşursun bebişine dualarım sizinle Allah yardımcımız olsuntedavın hayırlı olsun canım bneımde hafta sonu transferım olcak inş dua eder dua beklerım
canım senin için de hayırlısı olsun inş kavuşursun bebişine dualarım sizinle Allah yardımcımız olsun
tedavın hayırlı olsun canım bneımde hafta sonu transferım olcak inş dua eder dua beklerım
ALLAH razı olsun canım amin inşallah.evet canım şimdilik sadece estrofem pazartesi progestan fitil başlıyor 4 ocak transfer olacak Allah'ın izniyle iğneler transferden sonra başlar kan sulandırıcı falan :18::18:Hayirli olur ins.canim.Allah rast getirsin.sadece ekstrofem mi iciyorsun.baska bisey yok dimi igne hap gibi.progesteron dedigin progestan fitil mi.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?