arkadaşlar osman hoca sizlere folik asit verdimi?ben hocaya folik asit kullanacakmıyım,hamile kalmayı planlayanlar daha gebelik olmadan başlaması gerekiyormuş dediğimde,onlar kitaba göre hareket ediyorlar dedi.sen yeşillik,kuruyemiş,ekmek yemiyormusun dedi.onlarda zaten doğal folik asit var dedi.ama çevremdeki gebeler kullandıklarını söylüyorlar.sizler kulanıyor musunuz?
Ben kullaniyorum canim osman hocaya danismadim ama faydasina cok inandigim icin uzun zamandir kullaniyorum.sonucta bir zarari yok kullansak ne kaybederizki.
Bana folik asit vücutta depolanmaz demişti Osman hoca.Depolanmadığı için uygun bulmuyorum demişti.Hamile kalınca kullanırız yeter diye düşünüyor.
kızlar folik asit meselesine bende topluca bir yorum yazayım...:)))...ben daha önce ismi lazım değil dış gebeliğimi fark etmeyen doktor vermişti.aylarca kullandım folik asiti.aile hekimimiz aynı zamanda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız bi gün konusu açıldı ben dedim folik asit alıyorum doktor olan arkadaşım dedi ki:kullanma daha hamile kalmadan bu
vitaminlerin yeri geldimi işe yaradığı gibi fazla ve gereksizken alınması iyi olan hücreleri etkileyeceği gibi iyi olmayan hücrelerinide besler olmadık şeyler çıkabilir...düşündüm ve mantıklı geldi hemen bıraktım tabi..sonra bende tedavinin ilk zamanları hocaya sordum gerek yok vitamin filan onlar fasa fiso demişti....:)))))
eğer güzel beslenmek isterseniz tedavi sırasında ceviz,badem,fındık,kabak çekirdeği,hurma (ben bayılırım zaten hurmaya),şu an nar suyu içiyorum rahim duvarım kalınlaşsın ve vitamin olsun diye.ve diğer mevsim meyveleri...özellikle ben semiz otunada bayılırım ondada inanılmaz faydalıdır alıntıdır:
*100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.
****VE ÖZELLİKLE.....Semizotunun içerdiği OMEGA 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir...
*Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.
sarmısaklı yoğurtlu yapın,ya da limonlu zeytinyağlı sarmısaklı nefis oluyor kızlar...hatta ben bilirsiniz belki ıspanak gibi yemeğinide yaparım.
işallah her kesi tedaviside sonuçlarıda çok iyi olur tek embryo koyuldu cnm oyüzden tektir herhalde sen ne aşamadasın ?
ebay belki tek yumurta ikizi olabilir değerin çok yüksek çünkü hayırlısı...:)