bursa zübeyde hanımda doğum yapanlar lütfen yardım :(

kahve85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
1.654
799
merhaba konu başlığındaki gibi bursa Zübeyde hanımda doğum yapanlar fikir ve görüşlerinizi çok merak ediyorum. nasıl bir hastane hijyen konusunda sıkıntılı olduğunu duydum çok. oğlumu şevket yılmazda doğurdum.gayet memnundum ama evime uzaktı. bu sefer zübeyde olsun dedim ama duyduğum yorumlar canımı çok sıktı. bide bi randevuya gittim polikinlikler berbat ötesi.. bide size danışayım dedim.. fikirleriniz benim için çok önemli :)

Kontrollerimi baska bir hastanede olup 39.haftda sklasan sancilarimla o an ki ani bi kararla zubeyde hanima gittik acilden giris yaptik kendi hastalari olmama ragmen acilde gayet iyi karsilandim doguma kadar 2saat sanci odasina alindim ilk dogumum olmasina rgmen bagirip cagirmadim drun soylediklerini yaptim kimseden eksi surat gormedim dogum ani ve sonrasi da gayet iyiydi hastane de tertemizdi tabi 2013 yilinda bunlar simdi nasildr bilmiyorum

Acil bolumu gayet iyi ve ilgililer bende ozel doktora gidip zubeyde hanimda dogum yaptim. Ama simdiki aklim olsa orda yapmam. Butun calisanlara Allah sabir versin cok yogun bi hastane. Dogumhaneye alindigimda kiyafetlerimi degistirmemi soylediler on kisilik sanci odasinda yattim surekli baskalarinin sancilarina bagirmalarina sahit oluyorsunuz can pazari gibiydi. Ebeler saat basi tuse yaptilar sonra suni sanci verdiler. Ondan once butun sancilar size anlamsiz geliyor ama sira size gelince sanci cekenlere hak veriyorsunuz. Dogumum zor oldu benim ikinamadim iki ebe karnima bastirdi baya canim yandi ama cocugum saglikliydi Allaha sukur. Yarim saat sonra odaya alindim 8 kisilikti tabi havasiz bi ortam kimle denk gelirseniz sansiniza. Hastane zaten suriyeli multecilerle dolu. Tuvaletler cok pisti. Ertesi gun doktor cikabilirsin demesine ragmen raporu gec teslim ettigi icin bir gun daha kalacaksin dediler. Cok bunaldigim icin kendi imzamla o gun ciktim.

Merhaba;
İkinci gebeliğimi yeni öğrendiğim şu günlerde dr, hastane araştırması yapmak istedim netten (daha çok hangi dr); fakat açıklayıcı bir bilgiye ulaşamadım.
İlk doğumumu 2012 yılında Zübeyde Hnmda yaptım. Doğuma kadar özel bir tıp merkezine gitmiş olsam da 36. haftada suyumun gelmesi ve tıp merkezinde olası ters bir durumda (yoğun bakım ihtiyacı vs geçtim, anestezi uzmanı izindeymiş, sezeryan bile yapılamazdı yani) müdehale edemeyecekleri için bize Zübeyde Hnm ya da Şevket Yılmaz a gitmemizi önerdiler. Aylarca takibimi yapan dr umu görememiştim bile... İki hastane hakkında da hiçbir fikrim yoktu. Zübeyde hnma gidelim o zaman dedik ve oraya gittik. Sancı odası hatırladığım kadarıyla 10 yataklı büyük bir oda. Doğum için hastaneye gittiğinizde doğumhaneden içeriye adım atarsınız ve içeriye başka hiçkimse giremez. Doğum olup, odanıza çıkana kadar da yakınlarınızla iletişime geçemezsiniz (ki geçmeyi düşünemezsiniz orası ayrı da). Yani özel hastanelerdeki gibi eşim yanımda olsun dalgalanmalarda destek olsun vs gibi bir durum söz konusu değil (bildiğim kadarıyla tüm devlet hastanelerinde bu şekilde). Sancı odasıyla doğum yapılan yer karşılıklı. Doğum eylemi başlayınca sizi oraya alırlar ve bebeğinizi orada karşılarsınız. Ebelerin tavırlarının çok yumuşak, nazik, doktorlarınkinin ise çok ilgili olduğunu söyleyemem. Ama şu tartışılmaz bir gerçek ki her durumda en iyi müdehalenin yapılacağı yer yine doğum eyleminin en çok yapıldığı yerdir diye düşünüyorum. Onun dışında her imkan var. Özel hastanede ters bir durumla karşılaştıklarında sevk edecekleri yer yine burası. Biz ilk doğumumda bebeğim erken geldiği için dört gün kaldık hastanede ve bizim açımızdan çok rahat ve güvenilir bir yerdi. Bebek hemşirelerine gözünüz kapalı emanet ediyorsunuz. Şimdi ikinci bebeğim için hangi dr a gitsem diye düşünürken, hastane olarak Zübeyde Hnm mı, Şevket Yılmaz mı diye aklımdan geçiyor sadece. Şevket Yılmazda dr olan arkadaşımızdan orasının Zübeyde Hnm dan daha yoğun old bilgisini aldım. Dolayısıyla Zübeyde Hnm ağır basmakta şu aşamada benim için.
Burada şunu da önemle belirtmek isterim. Maddi açıdan durumumuz özel hastaneyi de rahatlıkla karşılayabilecek konumda. Fakat; güvenilir, deneyimli, donanımlı ellerde olmak mantıklı ve bir gece için özel hastanelere o kadar para harcamak gereksiz geliyor. Bütçesini zorlayıp gitmeyi düşünen varsa da iki kere düşünsün derim. Bunların dışında doğum yapmış biri olarak; normal doğumun gayet NORMAL, DOĞAL, DOĞAMIZ GEREĞİ; sezeryanın ise sadece tıbbi bir gereksinim olabileceğini untmayalım. Evlatlarınızı sağlıcakla kucaklarınıza almanız dileklerimle...

X