amin canım cümlemize inşallah.....
Rabbim yar ve yardımcın olsun tatlım.... ben de fakülteye başlamadan önce soranusta tedavi görmüştüm... buradaki bir arkadaş beni oldukça uyarmıştı ama ben orada başladım. serbülent bey çok içten ve ikna edici bir yapısı var. tedaviye serbülent bey ile başlayıp ayşe hanımla devam ettim. başta bu duruma biraz bozulsam da ayşe hanımı çok sevdim. süper motive eden, sıcak kanlı ve her soruna cevap veren biri. bende erken menopoz riski var. ve ben merkezin bazı konularda yetersiz kaldığını düşünüyorum. mesela, ilk gittiğimde bende biliyordum onlarda bir miyomum olduğunu söylediler, yerine göre karar verelim ameliyat mı olsun yoksa böyle mi başlayalım diye konuşuldu, ben reglin 3. günü gitmiştim. o gün karar verdik, bir kaç merkezle daha görüşmüştüm açıkcası fiyat olarak en uygun gelen orası olmuştu. keşke pembemaviye falan da gitseymişim ... aşağı yukarı aynı fiyatları çünkü... neyse bana uzun protokol uygulandı 21. gün tedaviye başladık. ama ilk andan beri sürekli şu miyomun yeri beni rahatsız ediyor dedi ayşe hanım. rahmin dışında ama rahme de yakın bir yerdeydi, ama küçük ve baskı yapmıyordu. miyomla birlikte tedaviye başladık. 8-9 yumurta ölçüsü alındı, ancak ilaç dozlarım doktorumun söylediği bu yurt dışı sınırlarının üstündeydi. sebep yumurtalarımın zor gelişimi.... merkezi değiştirdikten çok sonra bi araştırma yapınca genelde ilaç dozlarının düşük tutulması gerektiği, arttırılırsa boş çıkacağının belirtildiğini gördüm. sonuç:3 yumurta toplanabildi 2 si döllendi 1i 2. gün transfer edildi.... açıkcası bunca zamandır buralardayım, 2. gün transferi olan sayısı çok az, 2.gün transferinde pozitif sonuç alanı ise nerdeyse görmedim. ama o zaman bunu bilmiyordum tabiki. ilk tedavinin karambole gittiğini, deneme yapıldığını düşünüyorum. negatifin ardından ilk reglimle aramamı söylediler aradım, dondurulmuş tedavim için ilaç kullanmaya başladım. karacabeyde oturduğumdan ve çalıştığımdan gidip gelmem sorun oluyor. yola çıkmadan merkezi aradım herhangi bir sorun olmadığını transfer gerçekleşeceğini söylediler. hatta gittiğimde su içmemi istediler. tam ben hazırlanmaya gittiğimizi düşünürken görüşme odasına alındık. emriyo çözülmüş ancak gelişimi durmuş transfer gerçekleşmedi. ve güvenimizi tazeleyen bakın gelişimi dursada biz transfer yapar paranızı alırdık ama yapmadık sözleri üzerine güvenimiz arttı. dondurulma ücreti de ödemedik çünkü. bu defa miyomuna bi bakalım dendi, ilaçları bıraktıp ilk reglimle gittim... ilaçlı bi sıvı yardımıyla miyomumun durumunun değerlendirileceği söylendi, alalım miyomu dedim yok rahmi durduk yere yormayalım dediler, baktılar sorun yok herşey normal diye karar verildi ve yeni tedaviye başladım, hiç ara vermeden.... 10 gün kadar ilaç kullandım bi muayeneye gittiğimde ayşe hanım izinliymiş serbülent bey yaptı muayenemi... ve 3 gün sonrasına ameliyat kararı verdi, doruk hastanesine 900 tl serbülent bey kendisinin yapacağını söylemişti ama ben uyuyana kadar hiç onu görmedim ayşe hanım geldi, sanırım ameliyatı da ayşe hanım yaptı. 1500 tl de ameliyat için ödedik.... ve yine ilk reglimle tedavi için aramamı söylediler.... ilk tedavime ağustos ayında gitmiştim. kasımın 20 sinde ameliyat oldum ve ameliyat sonrası bile ilk reglimle tedaviye başlayabileceklerini söylediklerinde bırakmaya karar verdim. 5250 tl ilk tedavi ücreti ve ameliyat için ücret ödedik... ayşe hanıma rahme çizik atmak başta olmak üzere bi çok konuda soru sordum, çizik konusuna gerek olmadığını etkisinin kanıtlanmadığını söyledi. bir çok konu için etkisi kanıtlanmış değil şeklinde cevapları vardı. ayşe hanımı gerçekten çok sevdim çok rahat hissettim kendimi, ancak bol soru işaretim oluştu merkez hakkında.... emriyolog, lab ortamı....
fakülteden randevu aldığım gün pembemaviden de randevu aldım, gittim nevin hanımla görüştüm.... ocağın 15'i idi.... rahmin henüz iyileşmediğini ve bu şekilde tedaviye başlayamayacaklarını en azından 2 ay daha beklemem gerektiğini, bu arada da biesteron kullanmamın iyi olacağını söyledi. e haliyle bende soranus nasıl olurda hemen sonrasındaki reglimle beni çağırır diye düşündüm.... ordan da gebe olarak çıkan bi sürü insan var, gördüklerim de oldu, bizzat şahit oldum, konyadan gelen bir hanım kaçıncı deneme idi bilemiyorum ama hamileydi, 3-5 kişiye daha ben denk geldim oradayken... ancak bununla birlikte "ne biçim yer kardeşim burası" diye sorun çıkaran ve zoraki çekiştirilerek başka odaya alınan bi bey de görmüştüm. lütfen sakin olun hastaların önünde insanları rahatsız etmeyelim dediğini de duydum....
inşallah bana çözüm olamayan sana şifa olur, ancak yine de düşün derim ben.... başka yerlerle de görüş....