istediğini sor canım anlıyorum dedim ya bende çok aramıştım hamileken orada doğum yapan birini. odada 5 kişiydikderken annem kayınvalidem eşşim görümcem ve ben :) böylece 5 kişiydik. hatta ilk başta küçük bir oda vermişlerdi sonra geniş bir odaya aldırdı demet hanım 210 hatta aklında olsun çift yataklı bir oda ama sadece ben vardım kalan. hatta ekstra tek kişilk bir koltukta koydular odaya(1 tane vardı) gebe katında oda çok. genelde kişiye özel odalar. bu arada odayıçok ta güzel süslüyorlar. bebek doğunca. :) ayrıca birde hastane çıkışı hediye etmişlerdi oğluşumuza. fita için esentepeden gelenlere oradaki fiyat uygulancaktı benim normal doğum oldu birde epidural fiyatı toplam 850 ödedik. 2 gece kaldım hastanede.
çok iyi ozaman sevindim bende. peki epidurali kendin mi istedin
biraz geç cevap verdim kusura bakma canım. çok sancı çekince ben gecenin bir yarısı sezeryan diye bağırmaya başladım.aslında kesinlikle istemiyrdum sezeryan olmayı ama canım tatlıymış meğer ssancılanınca anladım. eşimle annem sezeryana girmemi kabul etmediler sonra ebe hanım epidural istermisin dedi biraz bilgim vardı bu konuda ama endişeliydim riskli olup olmadığını sordum o da genelde normal doğumlarda tercih edildiğini söyledi. hemen kabul ettim ama 5 cm açıklık olması gerekiyormuş. 5 saat sancı çektikten sonra gereken açıklık oldu anestezi uzmanı geldi iğneyi yaptı ama çok rahatladım bir anda kesildi o feci sancı sonra ara ara arttı ama tabi artık bebek doğum kanalına girdiği için. ara ara yine ağrı kesici yaptılar sanırım. ama iyikide epidural yaptırmışım.kesinlikle zorlamadılar epidural içinde.
memnun kalmana sevindim canım bende normal doğum yapmak istiyorum inşllah allah nasip eder tabi korkmuyo da değilim ama sen içimi çok rahatlattın en azından hastane konusunda ben doğumdan çok dikişten çok korkuyorum inşallah güzel bi açılma olurda dikişsiz doğum yaparım biraz zor ama :18: çok mu şey istiyorum bilmiyorum :) sen 5 santimle mi doğum yaptın kaç dikişin var
dikiş konusuında krkma canım. 4 dikiişim var dışta. aama inan doktor dikiş atarken azıcık acıtmıştı benden çok dktor üzüldü acıdığına bir kaç kez uyuşturdu bunun için yani hiç acımadı dikiş atılırken.10 güne kadarda düştü dikişleerim şimdi tamamen iyileşti.ben 5 cmle doğum yapmadım 5 cm epidural için gerekli olan açılmaydı epidural yapıldı ardından 1 saat sonra 9 cm oldu açılmam ondan sonra bilmiyorum artık kaç cm açıklıkla doğum yaptım..inşallahh kolay bir doğum olur senin için ben sancı esnasında çok fazla bağırdım bunun yerine adam gibi ıkınsaydım 9 saat sürmeyecekti.ama işte o an can acısına ıkınmayı falan es geçiyorsun.katta biri daha vardı doğum yapan 3 satte doğurdu
cevapların için çok teşekkür ederim ederim canım.senin bebeğin nasıl sağlıklı inşallah cinsiyeti neydi
önemli değil canım yardımcı olduysam ne mutlu.bebeğim sağlıklı çok şükür cinsiyeti erkek.senin hamileliğin nasıl gidiyor kaçıncı haftadasın ve cinsiyeti :) çok sordum beee :) umarım herşey yolunda gider...
allah.bağışlasın.canım.benimkide.kız.hamileliğim.ilk3aydüşük.tehlikesiyle.geçti.sürekli.yattm.ama.çok.şükür.atlattık.öyle.çok.mide.bulantılarım.olmadı.rahattım.herşeyide.yedim.biraz.fazla.kilo.aldım.ama.inşallah.doğumdan.sonra.veririm.52.kiloyla.hamile.kaldım.şuan.66.kiloyum.24.haftadayım.bu.aydan.sonra.daha.çok.alırsın.diyolar.ama.dikkat.etmeye.çalışıyorum.gerçi.pek.beceremiyorum.ama:)iştahım.çok.açık.önceden.herkes.çok.zayıfsın.derdi.şimdi.herkes.kilo.çok.yakışmış.diyo.yanakların.tombikleşmiş.kilo.verme.kalsın.diyolar.ama.ben.bu.şekilde.duramam.heralde.hayatımda.52den.yukarı.hiç.çıkmamıştım.şimdi.kendimi.çok.çirkin.hissediyorum:)inşallah.eski.vücuduma.dönebilirim
artık.alışverişe.çıkmak.stiyorum.ve.beşik.konusunda.çok.kararsızım.mobilya.beşik.mi.yoksa.park.beşik.mi.bilemiyorum.aslında.benim.ufak.sepet.gibi.olalar.çok.hoşuma.gidito.ama.onlarda.en.fazla.6.aya.kadar.yatabiliyomu.sanırım.ondan.vazgeçtim.mobilya.alsam.pek.tavsiye.etmiyolar.park.al.diyolar.hem.seyehat.çok.ediyoruz.gittiğin.yere.götürürsün.diyolar.rahat.olur.diyolar.ama.bnimde.onlar.pek.hoşuma.gitmedi.neye.karar.vericeme.şaşırdım.yani.:26:sen.nasıl.beşik.kullanıyosun.memnun.musun
maşallahhh bende çok kız istemiştim ama nasip erkek oldu bir dahakine inşallah.hamileliğin baya olmuş ne güzel.ben oğluma park yatak aldımçokta memnunum dediğin gibi sepet gibi olanlarlar dahasevimliama az kullanılıyor park yatak 4-5 yaşına kadar kullanılabilir. bu arada çalışıyormusun bursanın neresindesin merak ettim. :) ben yıldırım taraflarındayım öğretmenlik yapıyorum ama şu an izindeyim eylüle kadar rahatım şükür...
eslmeslm yoksun uzun zamandır orlarda mısın nasılsın bebeğin nasıl?
selam canım evet uzun zamandır giremiyorum memlekete gitmiştik 40 uçurmaya :) yeni oturabildim pc nin başına....her geçen gün büyüyoruz sen nasılsınn kontrollerin nasıl gidiyor.şu anda demet hanıma mı gidiyorsun bahar hanıma mı?
iyi gidiyo allaha şükür bir prolem yok geçen ay bahar hanıma gitmiştim haftaya yine gidicem artık doktorum o bu ay radyolojiye gönderecekmiş beni renkli çekilecekmiş sana da yapmışlar mıydı birde bebeği cd ye çekip veriyolarmış heralde sanada verdiler mi
sen hastaneye giderken çanta hazırladın mı bahar hastanesinde falan hastane çıkışını falan hastane veriyomuş medikabilde var mı öyle bişey
canım cevabın için çok teşekkür ediyorum.doğum ve muayene ücretleri hakkındada bilgi verirsen çok sevinirim
canım evet benide göndermişlerdi ayrıntılı ultrasona burtoma gitmiştim.bebeğin görüntülerini burtomda cd ye çekip vermişlerdi.hastaneye giderken demet hanım şahsi eşyalarını getir demişti ama ben hem kendime hem bebğime ççanta hazırladım hastane çıkışı veriyorlar ama öyle çok kaliteli birşey değil tabi sen genede götür derim.ha birde doğumhane çok soğuk oluyor bebek ,için kalın peluş battaniyeler varya onlardanda al yanına ben örgü battaniye ve ince bir sargı almıştım gece eşimi eve gönderdiler kalın battaniye getir diye.
bu arada bahar hanım nasıl iyimi yani ii ilgileniyormu
canım neden burtoma gitttin medikabilde yapmıyolar mı. birde ben ağustosta yapıcam doğumu gerek olur mu bilmem ama yine koymakta fayda var tabi.haftaya alışverişe çıkıcam kısmetse kızıma cicikler alıcam
demet hanım burtoma göndermişti 100 lira ödemiştim. bebekle ilgili ne var ne yok iyice bakıyorlar.oğlumun böbreklerinden birinde genişleme olduğu ayrıntılı ultrasonda ortaya çıkmıştı hamilelik boyunca demet hanımkontrol etti doğumdan sonra böbrek genişlemesi durdu şimdi problem yok çok şükür.bu arada ben esentepeye devam ederken göndermişti burtoma.medicabilde varmı bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?