Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

geçmiş olsun sanada burun kemik kısmının fazla oyulmasıda bi hata gerçekten ...bide gözlerin arasında çok boşluk warmış gibi duruo...inş düzeltilebilir...bence ikinci ameliyatın okdr zor olmaz kemik eklenir ...benimde burnumun ucunda yamulma var ondan tekrar olucam dr. nekdr düzelir desede hiç sanmıyorum...bende ikinci ameliyattan korkuyorum...acıdan değil ameliyat stresii çok kötü ben acı çekicenni sanmam:1no2:

slm çıtı pıtı.hiç merak etme dikiş izleri kalmıyor.ama benim 6 aydan sonra belirsizleşti.şimdi çok dikkat edersem hafif bir iz var.ama onunda geçeceğine inanıyorum. masaj yapmaya bende korktum ve çok az yaptım.ödemlerim hala var.doktor geçecek diyor ama keşke masaj yapsaydım diyorum.sen ihmal etme.yoksa ödemler kalıcı olabiliyormuş.

çıtı pıtı benim burun ucum çok sert değil.hatta doktoruma sert olmadığı için düşme yaparmı dedim.yapmaz dedi.kıkırdağı tam burun deliklerinin orta noktasının alt kısmına koymuş.inşallah düşme yapmaz.çünkü şuan çok normal.ilk baştan beride öyleydi.hiç çok kalkık olmadı.

nazar arkadaşımdan sonra bende ameliyat oldum. fakat çok şükür estetik gerekmedi. burnumdan et ve kemik iğriliği düzeltildi. doktorum dr.çoşkun şanverdi uzun süre araştırdım. hastalarıyla konuştum ve çok memnun kaldım. ameliyat oldum 45 dk çıktım. 1 saat sonra eve gittim ne agrı ne sızı hiç birşey olmadı agrı kesiciye bile gerek duymadım. üsteli estetiğe gerek duymadığım için ssk bedavaya haletim. herkese dr. çoşkun beyi tavsiye ederim..

merhaba arkadaşlar,
burun estetiği konusunda çok kafam karışık.titizlikle araştırılması gerekiyor.benim burnum çok sorunlu ve daha önce gittiğim doktorlar hemen yarın gel sen nasıl yaşayabiliyosun diyorlardı :)
geçirmem gereken operasyonlar şöyle,
-4sene önce geçirdiğim trafik kazası sonrası oluşan çatlağın kaynamasından doğan kemik eğriliği törpülenecek
-yine bu lazadan oluşan,burnumun üstündeki mercimek büyüklüğündeki kılcal damar kanaması lazerle yakılacak
-iki kanalda bulunan bezelye büyüklüğündeki alerjimle pekişip şişen etler alınacak
-sinüzitten ölüyorum,sinüslerim temizlenecek

bunlardan birini veya bikaçını olmuş arkadaşların yorumlarını ve mutlu kalanların doktor tavsiyelerini bekliyorum..teşekkürler.. a.s.

slm kızlar bende 10.09.2007 tarihinde ameliyat oldum bu ameliyatı olmam gerektiğini bana yıllardır pek çok doktor önermişti o yüzden baya bi araştırdım ve bu konuda bildiklerimi ve tecrübelerimi sizinle de paylaşmak istedim.. öncelikle benim burnumda kırıklık vardı ve kemiğin eğriliği dışarıdan belli oluyordu ve buda doğal olarak rahat nefes ve koku almamı engelliyordu bu konuda bşrçok araştırma yaptım ve eğer burnun nefes alma gibi fonksyonel özelliklerinde bir bozukluk varsa kulak burun boğaz uzmanlarına ameliyat olunması gerektiğini öğrendim ama estetik açıdanda öle çok güzel bi burnum olmadığı için de bir yandan da estetik kaygısı taşıyordum bu arada en uygun çözümü buldum ve ameliyatımı burun estetiğiyle ilgilenen bir kulak burun boğaz profesörüne oldum hacettepede.ameliyat konusundaki araştırmalarım doğrultusunda kesinlikle genel anestezi altında istedim çünkü lokal anestezi insanın psikolojisini bozabiliyormuş diye duydum ayrıca ameliyatınızı kesinlikle açık yöntemle olmanızı tavsiye ederim sonuçta burnun içini tam olarak görmeden yapılacak müdaheleler ne kadar kesin sonuç verebilirki ..benim ameliyatıam gelicne yaklaşık 2,5 saat sürmüş aynı akşam hastaneden çıktım ilk 2gün gerçekten zordu konuşamıyor,uyuyamıyor ayrıca boğazım ağrıdığı ve yutkunamadığım için pek bişe yiyemiyordum kötüydü yani ama 3.gün tamponalrım alındı ve eskiye oranla gerçekten çok rahatladım bugün 5.günüm ve kendimi agyet iyi hissediyorum haftaya perşembe alçım da çıkacak ve şu anda sabah akşam sürekli burnumun yeni halini merak ediyorum acaba nasıl olacak diye sanırım en zor şeylerden biri de böyle sargıların açılmasını beklemek... :sm_confused:

Kızlar benim burnumda kemik yok, dümdüz ama ucunda problem var. Biraz fazla dışarı doğru ve burun deliklerim geniş. Bu problemle ameliyat olan var mı? Burun ucu operasyonu olarak geçiyormuş sanırım.

merhaba,seninkine benzer rahatsızlıklardan dolayı haziran ayında ameliyat oldum.estetik olmayı çok istiyordum ama sinüzitim de olduğu için karar veremiyordum.en sonunda iki iyi doktor buldum. ameliyatıma hem kbb uzmanı hem estetik cerrah girdi.burnumun içindeki kemik eğriliği ve şişen burun etlerim sinüs ağzını kapadığı için sinüzit oluşmuş.kemik düzeltildi, etler lazerle küçültüldü ve plastik cerrah da şeklini düzeltti. şimdi çok memnunum. geçen hafta kbb kontrolüne gittim.sinüzit ameliyatına ihtiyacım kalmamış:sm_cool:. sinüslerim yavaş yavaş boşalıyor sanırım.çok rahatım.istanbulda ameliyat oldum. ataköy hastanesinde...
sevgiler...

meraba arkadaslarburun estetigiolan arkadaslar soruma cevap verebilir mi,burnun ucunu kaldırmakiçin greftler konuyor buda burnun ucunun topgibi gösteriyor vede çok sert olmasını saglıyor bu durum kaçıncı ayda düzelmeye baslıyor acaba bilgisiolan varmı tskler

slm kızlar 10güdnen sonra benim alçı bugün çıktı yüzümde ve burnumda ne bir morluk kızarıklık hiç bi iz bile yok ama burnum şiş hala çok ama çok garip bi duygu yani aynaya bakınca sanki değişik biriymişim gibi gelio halbuki ben kırıklık için yaptırmıştım estetik olarak çok az bir değişiklik yapılacaktı ama şu an çok farklı gerçekten yani şekil olarak gayet güzel yapmış doktor kbbci olmasına rağmen ama burnumun ucu çok kalkık ve şiş ayrıca yanlardada ufak şişlikler var sonuç olarak 15gün sonra güzel olacağı belli ama şu an şiş ve çok tuhaf geliyo bana ve ben bu halde bu pzt okula başlayacağım...

kızlar ben de 17 eylül günü ameliyat oldum..sanıldığı kadar basit bir operasyon değil.ameliyattan çıktığımda kanamam oldu.ertesi günü biraz kendime geldiim ama yüzüm mosmor ve şişti.bugün 4.günümdeyim ve hala hafif morluklar var.sürekli buz kompresi yapmak gerekiyor.bugün tamponlarım alınacak.benim kemik de kırıldığı için biraz ağır bi ameliyattı diyebilirim.ameliyatım 4 saat sürmüş.narkozun etsiyle istifra ediyorsunuz.kısacası sadece güzellik amaçlı olunacak bir ameliyat değil.benim nefes problemim de vardı.o yüzden olsun..yine de sizleri korkutmayayım :)

aydanehir ve ahseyaren 2nzede çok teşkkrler milkabeyazcım sanada çok geçmiş olsun şu an seni çok iyi anlıyorum bende senden bir hafta önce ameliyat oldum çünkü benim alçım yeni çıktı burnum hala şiş ve görüntüm gözüme çok ama çok garip geliyor ama senin dediğin o morluklar fln hemen geçiyor cnm onları hiç dert etme ben her gün fotoğrafımı çektim ilk günden itibaren böylece sürekli karşılaştırıp ne kadar iyileştiğimi gözümle görebildim şu an hala çekmeye devam ediyorum insan daha iyi anlıyor iyileşme sürecini sana da tavsiye ederim cnm

kızlar daa öncede yazdıım gibi 10eylülde ameliyat oldum burnum hala şiş ama pek fazla değil size bu konuda bişi sormak istiyorum bazıları merhemle yapılan bir masajdan bahsediyor bana doktorum böyle birşey demedi ama acaba unuttu flnmı diye şüphelendim her ameliyat olana bu masaj öneriliyormu ameliyat sonrası benim yüzümde hiçbir morluk iz fln olmadı ,burnumdaki şişlik az ve çok başarılı olmuş çok şükür acaba doktor beni iyi gördü de o yüzdenmi önermediki böyle birşey bu konuda bir bilginiz varmı yardımcı olursanız çok sevinirimm :)

kremi burnun kenarları yani dikiş yerleri iltihap kapmasın diye veriyorlar.masajla ilgisi yok.ama masajı ihmal etme.ben korkudan masaj yapmadım.ödemlerim çok geç geçti.hala bile biraz ödem var.

bana doktorum hiç masajdan bahsetmedi sırf bunu sormak için hastaneye gitsemmi bilmiyorum masaj sadece şişliklerin kısa sürede inmesinimi sağlıyor yoksa şekli konsuunda bir faydası dokınurmu acaba? bide ben şimdi ellemeye biel korkuyorum şekli bozulur fln diye

bence ne kadar sık kontrole gidersen o kadar iyi.benim doktorumda masajın çok üzerinde durmadı.bende senin gibi korkudan elimi bile süremiyordum.ama doktora her kontrole gittiğimde bastıra bastıra masaj yapıyordu.nasıl olmuş diye başka bir plastik cerraha sordum.hafif yamukluk var.dedi.ilk başlarda belki masajla düzeltilirdi dedi.moralimi bozdu tabii.ben yamukluğu farketmediğime göre problem yok dedim.ama kontrollerine sık gitmeyi ihmal etme.

saol lalincim iiyim şu anda ama burnum hala şiş biraz nefeste pek alamıorum içtede şişlikler inmedi henüz ama alıştım yani genel olarak burnum hiç estetikli gibi durmuyo yani hatta ben kbbcye yaptırmıştımya zaten çok fazla bi estetikte istemedim o yüzden çok doğla duruyor doktorumdan eski resimlerimia alyım karşılaştırmalı olarak koyarım buraya bu arada ameliyat olma yaşı olarak kızlarda 16 erkeklerde 18 beklenmesi gerekiyormuş diye biliyorum ben ama yinede 18ine kadar beklenmeli bence çünkü herkesin gelişimi aynı olmuyor

nazarcım benim de burnumla sorunum var nefes alamıyorum. ameliyat olmam gerekiyor sen hangi hastanede ve hangi doktora ameliyat oldun ayrıca maliyeti nedir.

ben tanıdık bir estetik cerraha sordum telefonda, masaj yapmam gerekirmi diye gerek yok zaten gerek olsaydı kendi doktorun söylerdi dedi ama benim hala aklıam takılıyor acaba böyle dahamı geç iner şişlikler diye çünkü burnumun özellikle ucu hala şiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…