Burun ameliyatı sonrası hapşırma korkusu

ben hapşırıyorum ama burnumu kullanmadan tüm havayı ağzımdan çıkarmaya çalışıyorum. 17. günümdeyim. geçenlerde yanlışlıkla burnumdan hapşırdım ama hiçbi şey olmadı. ama yine de dikkatli olmak lazım bence.

kızlar bende ameliyat oldum 3,gun tamponlar cıktı nefes alamıyorum ne olur cevap yazın korkuyorum

Simdi nefes alabiliyormusun? Kimse cevap vermemis ne yazik ki... :5:
Ilk günlerde nefes alamaman normaldir... Ben hala geceleri tam güzel nefes alamiyorum...

ben de bugün ameliyatımın 6.günündeym.hapşırmamam için doktor ilaç vermişti ama kulanmıorum.ters etki yapıo :2: :) hapşrmam glnce hemen su içiyorum.hapşırmıyorum .deneyin bence

ben de çok tereddüt etmiştim. doktora da sormamıştım. hapşırmak geldiğinde tuhaf şekillere girerek hapşırıyordum :1: sonra sordum doktora. birşey olmaz hapşır gitsin dedi.

ben 6. günümdeyim 3 gündür direkten dönüyodum ve bugün sonunda mutlu sona ulaştım hapşırdım ve sonuçç : korkmayın hiç bi halt olmadı :52:

Yarın tam 7 gün olacak ama ben 2.günden itibaren çok hapşurdum, halen de burnumun içi acayip kaşınıyor, ağız açık hapşurulduğu zaman zarar vermiyor diye biliyorum, ama tabi mümkünse hapşurmamak en güzeli olurdu.

ben hapşırıyorum ama burnumu kullanmadan tüm havayı ağzımdan çıkarmaya çalışıyorum. 17. günümdeyim. geçenlerde yanlışlıkla burnumdan hapşırdım ama hiçbi şey olmadı. ama yine de dikkatli olmak lazım bence.
ben de aynı taktiği kullanıyorum tavsiye ederim:1:

ya arkladaşlar ben ameliyattan resmen hapşurarak çıktım.sonrasında da hayatımda hapşırmadığım kadar hapşırdım. tabi ağzım açık .bugün dikişler alınırken dikişlerden birinin attığını gördü dr. muhtemelen hapşırmaktan ldu.kaynaması gerekn bir parça saçma sapan bir yere tutunmuş bakalım nlcak.ama hapşırık da tutulmaz ki.ilacı ben de bugün duydum ama bana dr bunun için ilaç falan vermedi. :((

ya arkladaşlar ben ameliyattan resmen hapşurarak çıktım.sonrasında da hayatımda hapşırmadığım kadar hapşırdım. tabi ağzım açık .bugün dikişler alınırken dikişlerden birinin attığını gördü dr. muhtemelen hapşırmaktan ldu.kaynaması gerekn bir parça saçma sapan bir yere tutunmuş bakalım nlcak.ama hapşırık da tutulmaz ki.ilacı ben de bugün duydum ama bana dr bunun için ilaç falan vermedi. :((

burda birinden okudum,hapşırık gelince dilini damağına yapıştır bastır ağız yada burnundan nefes al ver hızlı hızlı.başka şey düşün. ilk 1 hafta önemli hapşırmamaya çalış. sonra hapşırsan bişi olmaz ağzı açık.

ben normalde kendimi tutarak hapşırırım, yani sessiz. çok zararlı olduğunu biliyorum ama böyle alışmışım malesef.
ameliyattan önce sesli hapşırmaya alışayım, nefesimi ağızdan verecek şekilde deneme yapayım falan diyordum ama hiç hapşırasım gelmedi o aralar :)

tamponların çıkarılmasından 5-10 dk sonra eve dönerken burun içinde kalmaya devam eden silikonları hissedip burnumun içi kaşınınca arka arkaya 3-4 kez sesli hapşırdım, acı hissetmesem de burnum çok kötü kanadı. bir kaç gün sonra evde burnum acıyarak hapşırdım bu sefer, resmen dikişlerin teker teker gerilidiğini hissettim, ancak burnum kanamadı. ondan birkaç gün sonra, yani bugün baktım çok şiddetli geliyor, bu sefer alıştığım şekilde tutarak hapşırdım bir kaç kez; acı ya da kanama olmadı.

tabii kimseye kendilerini tutarak hapşırmalarını önermiyorum. yalnızca alıştığınızdan vazgeçmeyin diyebilirim. yani yaklaşan hapşırığı bir felaket gibi algılarsanız, panik olup tuhaf davranarak daha fazla acı ve zarara yol açabilirsiniz. sakin ve normal bir şekilde hapşırmaya çalışın.

Ablam geçen yıl rinoplasti ameliyatı oldu EGE ÖZGENTAŞ'a.. Çok memnun kaldık..Ege bey hapşursun hiçbirşey olmaz diyerek içimizi ferahlattı ve rahatlattı. Fakat Kuzenimde Fethi Orak'a oldu ameliyatını o hapşurmaması için AVİL diye bir ilaç verdi.. Hiçde hapşurmadı kuzenim..
Bilginize

arkadaşlar selam;

bende ameliyat olalı 12 gün oldu alçım çıktıkan sonra gayet hapşırmaya başladım sıkıntı yok :) doktorumda sorun olmayacağını söyledi sadece darbe ve güneşten korumamı söyledi.
alçı varkende hapşırmam gelsede bi şekilde kaçtı kendiliğinden :D çok sorun yaşamadım

suan benımde sargılarım duruyor büyük sıkıntımdı hapşırmak ama ameliyat sonrası doktorumun yazdıgı alerjik burun spreyı sayesinde allah şükür öle bişey yaşamadım hapşırasım tabiki geldi ama az bıraz kastımmı kaşıntı halinde geliyor ve geçiyor bu tür spreylerden kullanmanı tavsiye ediyorum ben memnunum ve şimdiden burnunu güle güle kullan....

benim de 10 gün oldu ağzım açık hapsırdım hiç de korkunc birşey değil aksine komik bi görüntü oluyor tutunucak yer arıyor insan=)

Arkadaşlar merhabalar,

Burada burun ameliyatları sonrası hapşırma konusundaki endişelerden pek bahsedilmemiş sanırım. Benim de en büyük korkumdu ya hapşırırsam, ya burnuma zarar verirsem, ya kanatırsam diye hep kuruyordum kafamda ameliyat öncesi... Ameliyat olalı 7 gün oldu, o yedi gün içerisinde çok defa hapşırasım geldi ama şöyle bir şey deneyerek her defasında kaçırmayı başardım.

Ben de bu yöntemi daha önceleri internette okumuştum, oradan aklımda kalmış. Hapşırık tutmak çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor bilirsiniz, ama gelen hapşırığı kışkışlamak serbest. Bunun için de
hapşırık geldiği zaman dilinizi damağınıza dayayıp yukarıya doğru kuvvetlice ittirmeyi deneyin ve o arada da ağzınızdan (ya da alabiliyorsanız, tampon yoksa burnunuzdan) derin derin nefes alın, parlak ışığa bakmaktan kaçının... Bende işe yarıyor... sengözlerimebaksanab

zaten bi burun ameliyatı sonrası ve birde sezeryan ameliyat sonrası hapşırmak o hissin gelmesi çok beter bişey.....

kızlar doktorumun tavsıyesı amelıyattan sonra hapsuracagınızı hıssettıgınızde dılınızle damagınızı itersenız hapşurmuyosunuz bızzaat denedım :)

banada bugün altı gün oldu.....ve daha hiç hapşırmadım...korkuyorum.... üstelik alerjisi olan biriyim ve hapşırmaya başlayınca 15 i bulur çoğu kez... hapşırmamak için şöyle yapıyorum... hemen aklıma farklı şeyler getiriyorum,, yani hapşırmaya odaklanmıyorum...

Back
X