Burun ameliyatı sonrası hapşırma korkusu

banada bugün altı gün oldu.....ve daha hiç hapşırmadım...korkuyorum.... üstelik alerjisi olan biriyim ve hapşırmaya başlayınca 15 i bulur çoğu kez... hapşırmamak için şöyle yapıyorum... hemen aklıma farklı şeyler getiriyorum,, yani hapşırmaya odaklanmıyorum...

bn de ameliyat olalı henüz 2 hafta oldu ameliyattan 2 gün sonra hapsırdım gerci sanki büyük bir sarsıntı gecrdm ama morluklar ve şişlikler konusunda gercekten cok sanslıydım ki iki hafta da gecti cok şükür ve inadına mı nedir nerdeyse ameliyattan sonra 15-20 kez hapsırmısımdır agzdan olduğu sürece bi skıntı yasamıyorum herkese acil şifalar inşallah istediğimiz görüntüyü elde ederiz :)

benimde bugün 3.günüm ve aynaya bakamıyorum buzları sürekli koymama rağmen inanılmaz bir şişiklik var ve gripmişim gibi burnum ve gözlerim akıyor.burun ve gözlerin akması normal mi?

benimde bugün 3.günüm ve aynaya bakamıyorum buzları sürekli koymama rağmen inanılmaz bir şişiklik var ve gripmişim gibi burnum ve gözlerim akıyor.burun ve gözlerin akması normal mi?

bence korkulcak bisey yok ilk haftayı atlatmak zordur özellikle de insan sabırsızlaşıyo bi cok süpheye düşüyo pişmanlk olcak olmucak korkusu vs bi ilk haftayı atlat sonra gerisi corap söküğü gibi geliyor her gün foto cekiniyorum hatta hastanede bile ameliyattan cktığım gibi bandajlı bandajlı cektim :D bakalım 1 ay sonundas fotoları koyarm benim bariz bi sekilde kemiğim vardı ama okadar abartı değildi fotolara bakınca farkı anlıyosunuz :):)

benim de bugün 6. günüm perşembe günü alçım alıncak inşallah.6 gün boyunca hiç hapşırmadım ama şuan tek korkumm böyleyken hapşırmak .S Dr. um da bir alaç verdi bunun için ama cok faydası olmadı sanırm cnkü hapşırma hissi gliyor zaman zaman.benim kendi yöntemim yatarken üzerime örttüğüm pike vs ye burun kısmımı kapatıyorum tozdan koruyomuşm gibi oluyo .normal oturuken filan da elimde peçete burnuma tutuyorum işe yarıyor mu emin değilm öncelikle bu konuyu açana teşekkür ediyorum.sizin yazdıklarınızdan sonra içim rahatladı biraz ağzımı açıp hapşırabilirm galiba ama yine de korkuyorum işte.en azından dilimizi damağımıza yapıştırarak derin nefes almayı deneyebilirm.bunu öğrendiğim çok iyi oldu inşallah bende de işe yarar :)

Son düzenleme:
Valla hapşuruyorum napıyım :) Hapşurmamaya çalıştım her seferinde derin derin nefes aldım vs ama tutamıyorum kendimi. zaten ameliyattan sonra hasta gibi oldum bi gariptim. hapşurdum diye sorun da yaşamadım çok şükür.

Valla hapşuruyorum napıyım :) Hapşurmamaya çalıştım her seferinde derin derin nefes aldım vs ama tutamıyorum kendimi. zaten ameliyattan sonra hasta gibi oldum bi gariptim. hapşurdum diye sorun da yaşamadım çok şükür.

bu gün 9. günüm ve 2 kere hapşırdım ağızdan.tutamadım artık ama korkulacak bir şey yokmuş gerçekten de, aksine bir şey olmadığını görünce rahatlıyor insan :) ve bu gün alçım alıncak :)

Ameliyattan 1 gün sonra hapşırmaya başladım günde en az 5 kez , ağzınız açık hapşırın hiçbişi olmuyor, 1 ayboyunca da nerdeyse hergün hapşırdım, alerjim var ilaç kullandım ama ilacında etkisi olmadı bıraktım. doktorumda ağzım açık hapşırabilceğmi söyledi, kendinizi kasmanın bir anlamı yok hiç bişi olmuyor wala :))

Benimde bugün 4. günüm düzenli olarak günde en az 5 kere hapşuruyorum.Dilimi damağıma koyarak hapşuruyorum buda burnuma zarar vermiyor hiç.

işte benim en büyük korkum 4. günüm bitiyor bugün. 4 gündür ortalarda inşallah hapşurmam diye geziyorum :52:

yok valla şekerim çok korkuyorum hapşurmaktan . yarın gidicem tamponlarım çıkıcak :52: ama korkuyorum tabi acır mı ki diye . bide seninde burnunda yağlı bi tabaka oluştu mu ?:44::44:

Valla senin tamponlar çok geç çıkıyor benimde bugün 4. günüm 2. günde çıkardı doktor.Eh biraz sızladı tabi çıkarırken ama dayanılmayacak gibi değildi:ssz: Bide bi aletle burnumun içini temizlemeye kalktı ölecektim acıdan:18: Neyse canını yakmayım dedi yarım bıraktı.Yağlı tabaka derken? benim şuan alçı var canım üzerinde senin yokmu? birde sen estetikte yaptırdınmı:44:

Valla senin tamponlar çok geç çıkıyor benimde bugün 4. günüm 2. günde çıkardı doktor.Eh biraz sızladı tabi çıkarırken ama dayanılmayacak gibi değildi:ssz: Bide bi aletle burnumun içini temizlemeye kalktı ölecektim acıdan:18: Neyse canını yakmayım dedi yarım bıraktı.Yağlı tabaka derken? benim şuan alçı var canım üzerinde senin yokmu? birde sen estetikte yaptırdınmı:44:

yok canım ben estetik yaptırmadım . burnum kırıktı ayrıca septum deviasyonu ve komka hipertrofisi oldum . onun için alçım yok . burnumdaki kırıklardan dolayı sanırım bu kadar geç çıkıyor tamponum . bende bu kadar geç çıkmaz diye beklemiyordum ama yarın çıkıcak sonuç olarak

Son düzenleme:
yok canım ben estetik yaptırmadım . burnum kırıktı ayrıca septum deviasyonu ve komka hipertrofisi oldum . onun için alçım yok . burnumdaki kırıklardan dolayı sanırım bu kadar geç çıkıyor tamponum . bende bu kadar geç çıkmaz diye beklemiyordum ama yarın çıkıcak sonuç olarak

anladım geçmiş olsun canım bendede nefes alma problemi, kemik eğriliği ve dışarıdan bakınca hafif bi yamukluk vardı hepsini yaptırırken birde estetik yaptırayım dedim bende :1:

anladım geçmiş olsun canım bendede nefes alma problemi, kemik eğriliği ve dışarıdan bakınca hafif bi yamukluk vardı hepsini yaptırırken birde estetik yaptırayım dedim bende :1:

çok aprın oluyor mu canım ya ? bende senin şikayetlerinle gittim ve burnumda + olarak kırık vardı. hala biraz ağrım var ve az önce elimi çarpıştım biraz kanamış
:53::53:

çok aprın oluyor mu canım ya ? bende senin şikayetlerinle gittim ve burnumda + olarak kırık vardı. hala biraz ağrım var ve az önce elimi çarpıştım biraz kanamış
:53::53:

Yok canım hiç ağrım yok maşallah.İkinci gün inanılmaz şişip morardım gözlerimi açamıyordum bugün morluklar yeşilimsi hal aldılar gözlerimin şişlikleri tamamen geçti sadece yanaklarım şiş şuan birde üst dudağım silikonlu gibi:1:Benimde ödüm kopuyor burnumu biyere çarpıcam diye.Perşembe günü alçım çıkacak ama baya bir süre sanırım burnumuzu korumamız gerekiyor.

Yok canım hiç ağrım yok maşallah.İkinci gün inanılmaz şişip morardım gözlerimi açamıyordum bugün morluklar yeşilimsi hal aldılar gözlerimin şişlikleri tamamen geçti sadece yanaklarım şiş şuan birde üst dudağım silikonlu gibi:1:Benimde ödüm kopuyor burnumu biyere çarpıcam diye.Perşembe günü alçım çıkacak ama baya bir süre sanırım burnumuzu korumamız gerekiyor.

benim de tam aksine sıfır morluk . hiç morluk oluşmadı bende burun kenarlarımdan yanaklarıma doğru şişliği vardı birazcık. dudağım dediğin gibi sanki silikonlu :1: hissizlik var zaten . ayrıca burun ucum çok hissiz ve geniz akıntım oluyor ara ara onun dışında sıkıntım yok. he bir de ara ara olan ağrılarım. hele ki dün ağrıdan öldüm öldüm dirildim

Back
X