benim en en en çok çekindiğim ve kimsenin pek bahsetmediği ameliyat öncesinde damar açma olayı. Ameliyat olan yakınlarımdan duyduğum kadarıyla el üstüne damar yolu açma ve o kalın iğnenin çıkarma aşaması en çok canlarının acıdığı anlar olmuş. birinden el üstünden değil kol içinden açtırılması tavsiyesi aldım ama hala çok korkuyorum bu aşamadan, sizin nasıl oldu damar açma aşamasında canınız yandı mı?
ameliyat olacaklar icin kendi tecrubeme dayanarak., en cok ihtiyaclari olacak malzemeleri yazmak istedim .ilk basta önden dugmeli yada fermuarli bir üstlūk.,serumdan dolayi cokta tuvalete gidiceksiniz bu yuzden terlik unutmayin.ıslak mendil ama kaliteli bir makyaj temizleme mendili alin cunku yuz yikama olayi olmicagi icin bunla yuz silmek cok iyi oldu cildiminde sagligini koruyorum sayede.ve dudaklar once sisiyor gerginlesiyor kuruyor soyuluyor.vazelin kullandim bana ii geldi dudak kremide olabilir.ve tabikide kulak cubugu hem burnunuzu hem sabahlari goz etrafinizi nazikce temizler.benim aklima gelenler bunlar....
benim en en en çok çekindiğim ve kimsenin pek bahsetmediği ameliyat öncesinde damar açma olayı. Ameliyat olan yakınlarımdan duyduğum kadarıyla el üstüne damar yolu açma ve o kalın iğnenin çıkarma aşaması en çok canlarının acıdığı anlar olmuş. birinden el üstünden değil kol içinden açtırılması tavsiyesi aldım ama hala çok korkuyorum bu aşamadan, sizin nasıl oldu damar açma aşamasında canınız yandı mı?
touchhhhhhh banada yardım etttkızlar amelıyatımı oldum ben de iki gun girmedim baya ilerlemiş topic :) Korkmayın korkacak hiç bir sey yok.. agrı kesıcı igne, ya da ilac bile kullanmadım... hiç bir seyı hatrlamıyorm ameliyata dair sadece biraz kustum ben amelıyattan sonra saırım narkozu atma oluyomus bu... şimdi şiş ve bırazda morlugum var bıraz duzelim oncesi sonrası fotolarımı ekliycem ben de...
arkadaşlar bana yardım edinbende burun ameliyatı olacağım yaza.. burun iç duvarım eğri kemiğimde hafif yamukluk varmış sanırım konkalarım büyümüş ve burun ucum düşük :) yani bir burunda olabilecek bütün sorunları yaşıyorummm :) benim sorularım şu:
1- burundaki eğrilik yüzdeki asimetriliğe sebep olurmu yüzüme bakarken pek birşey farketmesemde yüzümün fotoğrafını çektiğimde ağzımla burnum arası kayık gibi yani anlatamıyorum bile ama bir gariplik varbu yüzden resim çekinmekten bile soğudum.. Eğer ameliyat olursam bu asimetrilik gidermi çübkü gerçekten çok rahatsız oluyorum..
2- birde ameliyat olunca burunda bir değişiklik olacakmı ucu düşük falan diyo destek koyarsa kalkacak vs nasıl olur onuda bilemiyorum ve korkuyorumdabana yardımcı olursanız çok sevinirim birdekayseride tanıdığınız bir doktor varmı devlette olmayı düşünüyorum..
Ha bide estetik olmayı düşünmüyorum ama burnumun bu halinide istemiyorum daha doğrusu resimlerdeki yüzümdeki yamukluğu istemiyorum!!!!
canım konkalar harıc tamamen aynı problemlerımız varmış... benım burun ucum o kadar dusuktu ku ust dudakla burun arasındakı bosluk cok kısaydı.... burnumun 3. gunu ve suanda burun ucum son dercee kalkık bıraz ınse fena olmaz hatta:) ayrıca egrılık benım de yuzumde fark etmedıgım bı asımetrı yapmıstı ve bunu benım dişçim farketmişti ılk olarak.. cunku dişlerim de bır yone dogru asımetrıktı on iki dişim. asimetri ameliyattan sonra yok gibi cunku gercekten doktorlar bunu olcup biçip yapıyor ..benim burnum şiş henüz canım ama yanı su halıyle yok...burada kı arkadslarda da o tarz asimetrık durumla hıc karsılasmadım..
canım estetık ıstemıyosan sadece burun ucunu duzelttirebilirsin.. ben istanbul da oldum Kayseri için bir fikrim yok... kuzenim devlette oldu onun burnu da gayet güzel..
benimde dişlerimde sonradan eğilme oldu alt ön dişlerim yamulmaya başladı bunun içinde doktora gideceğim inanın sadece şu eğrilik düzelsin diye ameliyat olmak istiyorum o derece taktım yani kafamayarında bi plastik cerrahiye gideceğim belkide başka bir sorun vardır aklımdakileri hep soracam çok sıkıldım bu halimden sendeki asimetrilik nasıldı canım??
sola dogruydu canm bnm benımkısı.. git git ıhmal etme herseyın bir cozumu var yok yere piskolojını bozma
sürekli aynaya bakıyorum ya salak gibi oldum :) baktığımda öyle pek bişe farketmiyorum ama resimlerde çok belli oluyo herşey..yarın gidiyim artık naparlarsa yapaınlar bulsunlar benim sorunumu yaaaaaa :)
bu damar acma dogum yaparken kolumuza takılandanmı acaba ondansa hiç sorun etmeyin.
git canım...ne cıkcak ben de merak edıyorum :)
canım konkalar harıc tamamen aynı problemlerımız varmış... benım burun ucum o kadar dusuktu ku ust dudakla burun arasındakı bosluk cok kısaydı.... burnumun 3. gunu ve suanda burun ucum son dercee kalkık bıraz ınse fena olmaz hatta:) ayrıca egrılık benım de yuzumde fark etmedıgım bı asımetrı yapmıstı ve bunu benım dişçim farketmişti ılk olarak.. cunku dişlerim de bır yone dogru asımetrıktı on iki dişim. asimetri ameliyattan sonra yok gibi cunku gercekten doktorlar bunu olcup biçip yapıyor ..benim burnum şiş henüz canım ama yanı su halıyle yok...burada kı arkadslarda da o tarz asimetrık durumla hıc karsılasmadım..
canım estetık ıstemıyosan sadece burun ucunu duzelttirebilirsin.. ben istanbul da oldum Kayseri için bir fikrim yok... kuzenim devlette oldu onun burnu da gayet güzel..
acaba kuzenınız hangı devlet hastanesınde oldu ve ıstanbulda mı ? :)
ayy canım düşünecegın en son sey olsun... benım koldan actılar elden deil.. acılırken hıc farketmedım cıkarılırken de sanki hafif bi cimcik yemiş gibi oluyosun hiç bir sey yok.... ne morarma ne sararma....gozun de buyutme bak ben amelıyata gırınce sıfır heycanla gırdım cunku burada arkadaslar hıc de korkulacak bısey olmadıgını yazmıslardı...nıtekım oyleymiş... saolsun bu forum cok cok ıse yarıyor.. 3. gunum ..no stress no panic diyorum :)
yarın haber veririm ne olduğunu uardımın için teşekkür ederim canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?