- Konu Sahibi dagcicegi33
-
Ben dun ameliyat oldum.Tamponlarim 1 hafta kalacak.Agizdan nefes almak cok zor kafayi yicem.Burda herkes 3-4 gun sonra tamponlarinin ciktigini soylemis.Benim doktorum agri kesici ya da sprey falan da vermedi.Her yerim morluk ve sis.Uyuyamiyorum off deliricem.
tatlım geçmiş olsun yalnız o şişliği indirmek o kadar kolay değilmerhaba kizlar benim alcilarim bugun acildi burnum yandan guzelde onden cok si s. Davul gibi bakislarimda degisik hic mutlu degilim kendimi tuhaf hissdiyorm.bu sisligi nasil indirebilirm bakislarimda ayrik guzellesim derken ...
Gecmis olsun canim. Benim doktorum bogaz spreyi burnum icine kulak copuyle surmem icin goz pomadi bide arnica jel vermisti. Arnica morluklara gercekten cok iyi geliyor. Benim goz altmdaki morluklari hzli bir seklde gecirmsti. Kalin bir tabaka halnda masaj yaparak surmustum goz altlarima. Goz pomadi 1 2 tl bisey sarı bi kutuda kucuk ismini unuttum. Kulak copuyle burnumun icine suruyodum yumusatiyordu sanrm antibiyotik gorevini goruyor. Sterimar deniz suyu 25 tl. Burnuma kurudukca tkandkca skıyorum suan. Alciliyken temizlemek adina cok faydali oluyor kan birikiyor kuruyor cunku. Ben ameliyat olali 1 ayi biraz gecti krem ve jelleri braktm spreyi hala kullaniyorum rahatlatiyor. Ben hastaneden ckis yaptgm gun verdi doktorum ilaclari. Sen istersen doktoruna bi danis canim belki gerek duymamistir yada tamponlarin alininca vericektir ama jeli kullanmanda bi saknca olcagni sanmiyorm morluklari takma geciyor elbet :)
hepinize geçmiş olsun
ben 6 yıl önce oldum ameliyat nefes alamadığım için ama hiç işe yaramadı tekrar olmam gerekti cesaret edemedim yine aynı olur diye ama artık dayanamıyorum sürekli nezle olmuş gibi dolaşıyorum kararımı verdim yarın doktora gidiyorum en kısa sürede ameliyat olur kurtulurum inş.nefes almak istiyorum artık...benim gibi 2. ameliyatı olan var mı herkes memnun mu halinden yoksa benim mi şansım böyle anlamadım valla
benimde dudaklarım çok şişmişti ve ağızdan nefes almaktan kuruyordu size tavsiyem yatmadan önce dudaklarınıza bol bol nemlendiri sürüp öyle yatın
kızlarr yazılanları okudum bayağı faydalı olmuşsunuz hepinize teşekkürler bende ocak 28de ameliyat oldum bugün 4.günüm ve birazdan dikişlerimi almaya gideceğiz.benim doktorum tamponsuz ameliyat yaptı.çok korkuyodum tampondan ve inanın ameliyattan çıkıp kendime geldikten sonra nefes alabildiğimi hissettim.ben rinoplasti ameliyatı oldum bebekken düşmeden kaynaklı kırık,yamukluk,ne ararsan vardı.doktor ameliyatım 2 saat sürer demişti ama 4 yeden kırık varmış bayağı uzun sürdü 3 saati buldu.zaten annemin dediğine göre doktor ameliyattan çıktığına savaştan çıkmış gibi yorulmuş.çok zorlu bi ameliyatmış ama ben çıktıktan snra ne şişlik ne morartı ne de ağrı hissettim.sıvı gıdalar tükettim zaten ilk gün hastanede yattım.buz uygulaması çok önemli.ertesi sabah doktorum geldi.içinde pıhtılaşan kanları temizlemek için odasına götürdü hortum gibi bişeyle çekti temizledi.ve eve çıktım o günde gayet iyiydim ilk 2 günüm en rahat günlerimde doktor antibotik fısfıs ve ağrı kesici verdi ama ağrı kesiciyi kullanmadm bile.krem veseymiş keşke dedim.içi tıkanıyo sonraki günlerde zorlanmaya başladım ama birazdan gidip dikişlerim alınınca temizler yine.ben sadece su kadarını söyleyebilirim ameliyata girdiğimde tir tir titriyodum çok korktum anestezi olayıda beni korkutuyodu.hemen bayıltmışlar ve ameliyttan snra 1 saat içinde uyandım.meğer herşey ameliyata girene kadarmış.şimdi diyorum ki niye daha önce olmamışım.keşke olsaydım bunca yıl çektim o tıkanıklığı ve şeklinin vermiş olduğu mahçubiyeti.şekil konusundada doktorum doğallıktan yana oldğunu dudak burun açımın güzel olduğunu ve kaldırmayacağını söyledi açıkcası çok kurcuklamadım.simdi plastik alçı war ondan bile belli oluyo kavis vermiş ucu bile kalkmış sanki tek korkum delikleri biraz bütk duruyo ucuda şiş umarım onlarda iner herşey istediğim gibi olur.dua edin kızlar inşallah hi.bi sorun çıkmadan atlatırım en kısa zamanda.bu arada suan hiç morluğum yok ama gözlerim gözaltlarım şiş durumda..ödem atmak için annem deamlı maydonoz suyu ve brokoli suyu içiriyo bide bişey sorcam sizdede tat alamama ve koku alamama gibi bi durum oldu mu?bn suan çok tat alamıyorum.normal mi bu?gerçi birazdan sorarım doktoruma..neyse msjlarınızı bekliyorum..hoşçakalınn
Arkadaşlar burun ameliyatı derken estetksel mi yoksa burunda et veya kemik fazlalığınımı aldırdınız. Benim burnumda kemik eğriliği var ve ameliyat olucam. Bahsettiğiniz şey ile aynısı mı....yardım
kabul ettım catlover,doktorum bursada murat tezcan çok çok memnunum tam istediğim gibi bi burnum var alçı çıktığında gördüm hiç yadırgamadım şu an bantlarım var ama herkes bayıldı ucuna falan.ayrıca doktorumun eli de çok hafif sanırım, hiç ağrı sızı şişlik morarıklık da olmadı tamponlarımı hissetmedim çıkarırken.eğer bursadaysan kesinlikle tavsiye ediyorum ;]
Geldim kizlar :) pazartesi akşam ameliyatım oldu, gece hastanede kaldım. bugun tamponlarim cikti, ancak kendimi iyi hissedebildim. Kimsenin gozunu korkutmak istemem ama ben zor atlattim bu 3 gunu. Bogazim anestezi sirasinda fazlaca tahris olmus, o yuzden agizdan nefes almak ve bi seyler yemek neredeyse imkansizdi, bi de cok bunaldim ben burnum kapaliyken. Anestezinin etkisiyle bas donmelerim ve mide bulantilarim oldu. Cogu psikolojik, bi kismi da fiziksel sikintilar yasadim ama su an iyiyim. Burnumdaki tamponlar cikinca rahatladim. Su anda sisliklerim maksimum duzeyde, yarindan itibaren inmeye basliycakmis.
Doktorumun dedigine gore ameliyatim dort dortluk gecmis. Burun deliklerimi kucultmek zorunda kalmamis, o yuzden disarda dikisim yok. Burnumun ucu asiri kalkik, ama zamanla inecegini biliyorum. Ameliyattan cikmadan az evvel fotograf cekmis doktorum, genuz hicbir sislik ve odem yokken, bebek gibi olmusum :) burnumun yarisi gitmis resmen. Dedi zaten, %30 civari kuculttum dedi, kocamandi burnum zaten. Neyse simdi sabir zamani, sislik ve morluklarin gecmesini beklemem lazim. ucu aşırı derecede kalkık ve her yeri şişlik-morluk içinde ama yine de burnumu sevimli buldum :)) iyileştikçe daha da güzel olcak, inanıyorum :)
şimdi okyanus suyuyla doğru bi şekilde temizlemeyi becerebilrsem daha rahat edebilcemi umuyorum. hala nispeten tıkanığım çünkü, bi hayli de sızıntı var burun deliklerimden. alnımdaki ödeme bastırdı doktor, burnumdan aktı bütün o ödemler, çok tuhaftı. bana da bunu günde bi kaç kere yap, ödemi atmana yardımcı olur dedi.
cok dogru soyluyorsun dün daha 6. gün bandajlar bile açılmamış oturuyorum tv izliyorum annem geldi odaya uzulme kıkırdak ekleyip burun indiriyorlarmış dedi.Birden sinirim bozuldu ne diyorsun sen çözüm için daha bandajı açılmamış insana ikinci ameliyatta düzelir mi denir dedim kavga ettik.
Gecmis olsun canim. Benim doktorum bogaz spreyi burnum icine kulak copuyle surmem icin goz pomadi bide arnica jel vermisti. Arnica morluklara gercekten cok iyi geliyor. Benim goz altmdaki morluklari hzli bir seklde gecirmsti. Kalin bir tabaka halnda masaj yaparak surmustum goz altlarima. Goz pomadi 1 2 tl bisey sarı bi kutuda kucuk ismini unuttum. Kulak copuyle burnumun icine suruyodum yumusatiyordu sanrm antibiyotik gorevini goruyor. Sterimar deniz suyu 25 tl. Burnuma kurudukca tkandkca skıyorum suan. Alciliyken temizlemek adina cok faydali oluyor kan birikiyor kuruyor cunku. Ben ameliyat olali 1 ayi biraz gecti krem ve jelleri braktm spreyi hala kullaniyorum rahatlatiyor. Ben hastaneden ckis yaptgm gun verdi doktorum ilaclari. Sen istersen doktoruna bi danis canim belki gerek duymamistir yada tamponlarin alininca vericektir ama jeli kullanmanda bi saknca olcagni sanmiyorm morluklari takma geciyor elbet :)
canim.brnim 15gun kaldi tamponum yemek yedim ictim ama zorla yani.sadece doymaj amacli tad almiosun koku almiosun degisik sasece aclik yatissin diye yiyosun onun disinda agrim sizim hicbiseyim olmadibu aşamada çoğumuz farklı tepkiler verdik..ama sonuç olarak acı eşiği düşük insanların (benim gibi) bile rahatlıkla geçtiği bir aşama:))
tamponlarla her an yutak yerine genize kaçacak gibi korkuyla su içmektense bir an önce çıkarıp atmanın verdiği rahatlık ağır bastığı için ağrıyı düşünmüyorsunuz bile..
bi de merak ettiğim birşey var..ben açıkçası 24 saat tamponlu kaldım ve sadece meyve suyu ve su içebildim..nasıl yemek yediniz o durumda??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?