Burun estetiği sonrası tavsiyeler & uygulamalar

1- yolculuklarda kullanılan baş yastığı belki fayda sağlar. ne dersiniz? ne kadar süre sırtüstü uyanacak?
2- yakası geniş üst pijama yeterli olur mu yoksa illa önden düğmeli mi olsun? giyindirirlerken burna çarpılması ihtimali nedeniyle?
3- eğilmemek derken? diz üstüne çökmek sayılmaz herhalde?

başka önerinleriniz varsa aklınıza geldikçe yazın lütfen deneyimli arkadaşlar. zaman su gibi akıyor. her fırsatta foruma girip yazılanları okuyorum. belki bir şeyler daha öğrenirim ve gerginliğime iyi gelen yazılar okurum diye......

Yolculuk baş yastığından biraz daha yüksekde daha iyi olur bence.Kıyafete gelirsek yakası geniş herhangi birşey giyebilirsiniz problem olmuyor.Eğilmek derken başın yere bakmayacak hep dik olacak.Amaç yastıkda da görüldüğü üzere başı hep dik tutmak.Kanama,baş dönmesi ve yüzde ödemin az oluşması açısından önemli.Gerilmeyin en kolay ameliyatlardan biri.Ben de gözümde çok büyütmüştüm ki canı tatlı biriyimdir.Ameliyatla ilgili en ufak şey hatırlamayacaksınız zaten.Önemli olan sonrası.Sonrası sizin rutin bakımlarınıza ve dikkatinize kalıyor.Ağrı yada sızı çok az oluyor.Verilen ilaçları zamanında kullanırsanız ameliyatdan itibaren saat başı 20 dk buz uygularsanız ve yastık olayını unutmazsanız 1 haftada toparlarsınız.

Evet o yolculuk yastıkları işe yarıyor bence, ben ilk 2 gün nolur olmaz önden düğmeli giyindim, ama dikkat edersen geniş yakalı da olur bence, çok sıkıntı olmaz. Diz üstü baş dik kaldığı sürece problem yok da, ben bilgisayar kullanırken, kitap okurken, ve bazen öne eğilirken kafam öne aşağıya doru oluyorum, oda biraz fazla olursa , baş dönmesi ağrısı yapıyor hafif bende.

ne kadar süreyle dikkat edilecek eğilmemeye falan? aklımda soru kalacak, dr a sormaya unutacağım diye endişe ediyorum.

Yolculuk baş yastığından biraz daha yüksekde daha iyi olur bence.Kıyafete gelirsek yakası geniş herhangi birşey giyebilirsiniz problem olmuyor.Eğilmek derken başın yere bakmayacak hep dik olacak.Amaç yastıkda da görüldüğü üzere başı hep dik tutmak.Kanama,baş dönmesi ve yüzde ödemin az oluşması açısından önemli.Gerilmeyin en kolay ameliyatlardan biri.Ben de gözümde çok büyütmüştüm ki canı tatlı biriyimdir.Ameliyatla ilgili en ufak şey hatırlamayacaksınız zaten.Önemli olan sonrası.Sonrası sizin rutin bakımlarınıza ve dikkatinize kalıyor.Ağrı yada sızı çok az oluyor.Verilen ilaçları zamanında kullanırsanız ameliyatdan itibaren saat başı 20 dk buz uygularsanız ve yastık olayını unutmazsanız 1 haftada toparlarsınız.

yüksekliği ayarlarım da, baş sağa sola düşmesin diye yolculuk yastıkları iyi olur düşüncesindeyim. daha önceden de hiç kullanmışlığım yok. ne olur ne olmaz alacağım bir tane. gerilme nedenim tam istediğim bir burna kavuşmak istememden kaynaklanıyor. ağrı, sızı çok korkutmuyor ya da iyileşme süreci. şehir dışında ameliyat olup insan nasıl bu kadar sıklıkla buz uygulaması yapabilir ki??? buz torbasıyla şehir turu mu atacağım nedir?

yüksekliği ayarlarım da, baş sağa sola düşmesin diye yolculuk yastıkları iyi olur düşüncesindeyim. daha önceden de hiç kullanmışlığım yok. ne olur ne olmaz alacağım bir tane. gerilme nedenim tam istediğim bir burna kavuşmak istememden kaynaklanıyor. ağrı, sızı çok korkutmuyor ya da iyileşme süreci. şehir dışında ameliyat olup insan nasıl bu kadar sıklıkla buz uygulaması yapabilir ki??? buz torbasıyla şehir turu mu atacağım nedir?

Şehir dışında ameliyat olacaksanız ameliyatın ilk günü sizi hastanede yatırırlar büyük ihtimal.O gün buz uygulaması için en uygun olan gün zaten.Hastaneden evinize döndüğünüzde yine devam edersiniz arada biraz boşluk olacak tabi.Evinde 1 hafta 10 gün dinlenenler ancak bu kadar buz uygulaması yapabilir.

Ya arkadaşlar ameliyattan sonra siyah noktaları artanlar var mı? Benim burnum cok kou oldu, böyle siyah noktalar fazlalaşmış gibi, yada burun yüzeyi küçüldüğünden önceki siyah noktalarım birbirine cok yaklaştı daha dikkat cekiyor.. Böyle pütür ve heran fırlayacaklarmıs gibi.. Tavsiyeniz var mı? :(

Ya arkadaşlar ameliyattan sonra siyah noktaları artanlar var mı? Benim burnum cok kou oldu, böyle siyah noktalar fazlalaşmış gibi, yada burun yüzeyi küçüldüğünden önceki siyah noktalarım birbirine cok yaklaştı daha dikkat cekiyor.. Böyle pütür ve heran fırlayacaklarmıs gibi.. Tavsiyeniz var mı? :(
Off bnmkilerde artmış her yerim siyah nokta oldu nsl kurtulcaz bunlardan:43:

Kızlar merhaba,
nerdeyse bütün forumu baştan sonra okudum çok iyi bilgiler de ettim sağolsun tecrübesi olan arkadaşlar çok yardımcı oluyor.

yalnız ameliyattan çıktıktan sonra yapmamız gerekenleri baştan sonra (kreminden yatış pozizyonuna kadar) sırasıyla anlatabilir mi?

Kısa kısa notlar aldım yalnız hepsi karman çorman oldu, birseyleri atlamaktan doktora sormayı unutmaktan korkuyorum :14:

Kızlar merhaba,
nerdeyse bütün forumu baştan sonra okudum çok iyi bilgiler de ettim sağolsun tecrübesi olan arkadaşlar çok yardımcı oluyor.

yalnız ameliyattan çıktıktan sonra yapmamız gerekenleri baştan sonra (kreminden yatış pozizyonuna kadar) sırasıyla anlatabilir mi?

Kısa kısa notlar aldım yalnız hepsi karman çorman oldu, birseyleri atlamaktan doktora sormayı unutmaktan korkuyorum :14:

en önemlisi ameliyathanede, doktorun yanına gelmeden seni uyutmalarına izin verme...:50:

ameliyattan çıktıktan sonra il iki gün ne kadar buz uygularsan ödemin o kadar az olur.... bu iki günü çok iyi değerlendir... sonra pek fayda etmiyor...

düz yastıkta sakın yatma... ne kadar dik pozisyonda yatarsan o kadar iyi...

ödem atıcı besinleri bol al... yeşilçay, ananas, maydonoz vs.

çok eğilme ve çok yukarlara uzanma...

çok ağır iş yapma...normal işlerde sorun olmuyor...

temizlik malzemelerine dikkat et...

bol su iç...

krem konusunda doktorun seni yönlendirecektir... ödem atıcı krem kullanan arkadaşlar vardı ve memnunlardı ama kremin adını hatırlamıyorum...

tamponların çıkana kadar uykuda sorun yaşayabilirsin... dayanacaksın mecburen...

ağızdan nefes almaya bağlı olarak ağız kösele gibi oluyor ama sonuç güzel olursa hepsini unutursun...

doktorun masaj verirse uygula... aslında alçı çıkınca burnunu beğendiysen çokda elleme derim... masajın az bişi, ödeme etkisi var... şekline fayda etmiyor..

veee bollll sabır...

umarım burun ucun etli ve kalın derili dğilsindir.... eğer öyleyse daha çok sabırlı olmalısın.... çünkü bu durumda burnun oturması çoooook uzun sürebiliyor... 2 yılda burnum oturdu diyenide duydum da...:ssz:

Şehir dışında ameliyat olacaksanız ameliyatın ilk günü sizi hastanede yatırırlar büyük ihtimal.O gün buz uygulaması için en uygun olan gün zaten.Hastaneden evinize döndüğünüzde yine devam edersiniz arada biraz boşluk olacak tabi.Evinde 1 hafta 10 gün dinlenenler ancak bu kadar buz uygulaması yapabilir.

hastanede kalmadan olmaz. bir hafta sonra döneceğim eve. boşluk derken?

en önemlisi ameliyathanede, doktorun yanına gelmeden seni uyutmalarına izin verme...:50:

ameliyattan çıktıktan sonra il iki gün ne kadar buz uygularsan ödemin o kadar az olur.... bu iki günü çok iyi değerlendir... sonra pek fayda etmiyor...

düz yastıkta sakın yatma... ne kadar dik pozisyonda yatarsan o kadar iyi...

ödem atıcı besinleri bol al... yeşilçay, ananas, maydonoz vs.

çok eğilme ve çok yukarlara uzanma...

çok ağır iş yapma...normal işlerde sorun olmuyor...

temizlik malzemelerine dikkat et...

bol su iç...

krem konusunda doktorun seni yönlendirecektir... ödem atıcı krem kullanan arkadaşlar vardı ve memnunlardı ama kremin adını hatırlamıyorum...

tamponların çıkana kadar uykuda sorun yaşayabilirsin... dayanacaksın mecburen...

ağızdan nefes almaya bağlı olarak ağız kösele gibi oluyor ama sonuç güzel olursa hepsini unutursun...

doktorun masaj verirse uygula... aslında alçı çıkınca burnunu beğendiysen çokda elleme derim... masajın az bişi, ödeme etkisi var... şekline fayda etmiyor..

veee bollll sabır...

umarım burun ucun etli ve kalın derili dğilsindir.... eğer öyleyse daha çok sabırlı olmalısın.... çünkü bu durumda burnun oturması çoooook uzun sürebiliyor... 2 yılda burnum oturdu diyenide duydum da...:ssz:

Verdiğin bilgiler için çook teşekkür ederim. buz uygulamasını ilk iki gün her saat başı 20 dk mı yapacağız? buz tutan jellerden mi aldınız yoksa bişeye sarıp mı uyguladın

Verdiğin bilgiler için çook teşekkür ederim. buz uygulamasını ilk iki gün her saat başı 20 dk mı yapacağız? buz tutan jellerden mi aldınız yoksa bişeye sarıp mı uyguladın

Cnm buz uygulada hangisini uygulamak istersen artık :)) ben iki gün hastanede kaldım. Saat başı 20 dakika uyguladılar ilk gün sonra 2.3 saate bir uyguladılar.. Buzlar eldivenin içindeydi ince bir tül koydular yüzüme üstünede eldiveni koydular.. Ben masajın faydasını çok gördüm , 10 günlükken yolculuk yaptım kimse inanmıo 10 günlük olduğuna.. Ödemi çabuk attırdı bende

Bu arada hanımlar, alçı çıktıktan sonra, piiling aldım birtane narin ciltler için kaya tuzu ile falan yazıo.. Onu yaptım 3 güne bir.. Onu yapamayanlarada jel kullandın.. Her sabah yüzümü temizleme jeliyle yıkadım:: yğzğmü ıslattım jeli sürdüm bastıra bastıra temizledim hem masajda yapmış oldum.. Çekirdek yiyin e bile si ilcelenen siyah nokta kaplayan ben, hala ne sivilcem var ne siyah noktam.. 2 aylık oluncada önlem amaçlı ant varya burun için onu uyguladım

buzu direk cilde koyma... birşeye sar, öyle koy... 1 gün hastanede kalacaksın zaten... buz eridikçe hemşirelerden isteyeceksin... yanında biri olmalı...

bu buz işini getir götür yapsın sana...

eve çıkıncada buzk alıplarından kullanabilrsin... hani aşıların yanına koyuyorlar ya... kalıp şeklinde... onu dondurucuda dondur... epey bir süre dayanıyor...
ben evdeki buzdolabındaki buzuda kullanmıştım... tabi önce bir poşete sonrada beze sararak...

süresi sana kalmış ama ödemi indiricem diye derini dondurma... buz yanığı olursun... buzun acısını hissettiğin zaman 5 dakka ara ver yeniden koy...

:34:

:( işimiz var o zaman. burun deyip geçmesin kimse. zaten en zor ameliyat, sonrası da hiç kolay değilmiş...

Bence en basit ameliyat .)) hayatımda bu kadar basit atlatmamıştım bir ameliyatı.. Çabucak iyileştim hiç ama hiç ağrım sızım olmadı.. 5gün bekleme sebebim karın germeydi , arkaya eğilemedim.. Bana uygun kuaför bulasıya vakit geçti biraz :)) inşallah herkez ben kadar çabucak toparlanır ve en az ben kadar mutlu olur sonuçtan.. Emekleriniz boşa gitmesin inşallah

Bence en basit ameliyat .)) hayatımda bu kadar basit atlatmamıştım bir ameliyatı.. Çabucak iyileştim hiç ama hiç ağrım sızım olmadı.. 5gün bekleme sebebim karın germeydi , arkaya eğilemedim.. Bana uygun kuaför bulasıya vakit geçti biraz :)) inşallah herkez ben kadar çabucak toparlanır ve en az ben kadar mutlu olur sonuçtan.. Emekleriniz boşa gitmesin inşallah

geçirdiğim bir ameliyat değil sonuçta. yüzün orta yeri, her şeyi etkileyecek olması sebebiyle zor diyorum.
teşekkür ederim. aynı dileklerle...

Back
X